Oznámenie 7429 - WYP

Obsah

7429 - WYP
Vestník č. 71/2016 - 13.04.2016

VÝZVA NA PREDKLADANIE PONÚK (PODLIMITNÉ ZÁKAZKY)
Formulár: Formulár č. 7 podľa Vyhlášky č. 171/2013 Z. z.
ODDIEL I: VEREJNÝ OBSTARÁVATEĽ/OBSTARÁVATEĽ
I.1. Názov, adresy a kontaktné miesto (miesta)
Obec Nová Vieska
IČO: 00309141
Nová Vieska 294, 94341 Nová Vieska

Slovensko
Kontaktné miesto (miesta): B & J Finance, s.r.o., Robotnícka 6, 974 01 Banská Bystrica
Kontaktná osoba: PhDr. Bohuslav Ferdinand Chudík
Mobil: +421 905866712
Telefón: +421 367593210
Email: bjfinance.sk@gmail.com
Adresa hlavnej stránky verejného obstarávateľa (URL): http://novavieska.sk
Ďalšie informácie možno získať na už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
Súťažné a doplňujúce podklady možno získať na už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
Ponuky budú doručené na už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
I.2. Druh verejného obstarávateľa/obstarávateľa
I.2.1. Druh verejného obstarávateľa/obstarávateľa
RO - Regionálny alebo miestny orgán
Zatriedenie obstarávajúceho subjektu podľa zákona: § 6 ods. 1 písm. b)
ODDIEL II. PREDMET ZÁKAZKY
II. OPIS
II.1. Názov zákazky
Zmena stavby pred dokončením „Rekonštrukcia Obecného úradu“ v obci Nový Vieska
II.1.2. Druh zákazky a miesto uskutočňovania stavebných prác, dodania tovarov alebo poskytovania služieb
Hlavné stavenisko alebo miesto uskutočňovania stavebných prác: Obec Nová Vieska, Nová Vieska 294, 943 41 Nová Vieska
NUTS kód:
SK023
II.1.3. Stručný opis zákazky alebo nákupu (nákupov)
Predmetom zákazky je zmena stavebného projektu rekonštrukcie Obecného úradu, ktorej predmetom je hlavne zmena zatepľovacieho systému obvodového plášťa a strechy, vybudovanie bezbariérového vstupu a výmena okenných a dverných konštrukcií.
Jestvujúci objekt je plne podpivničený, s dvomi nadzemnými podlažiami, zastrešený plochou strechou. Jestvujúca vodorovná nosná konštrukcia nad jednotlivými podlažiami pozostáva z prefabrikovaných stropných betónových panelov. Zvislé nosné konštrukcie na jednotlivých podlaží pozostávajú z pórobetónových výrobkov a železobetónového skeletu.

V rámci stavebných úprav budú vymenené výplne otvorov, ktoré neboli ešte vymenené. Mení sa spôsob zateplenia strechy, ktorá sa bude zatepľovať z exteriérovej časti. Budova bude zateplená minerálnou vlnou hrúbky 160 a 140 mm. Z prednej časti objektu je navrhnutá šikmá rampa z exteriéru na prízemie. Výmena výplní jednotlivých otvorov a zateplenie obvodových stien priťaží jestvujúce obvodové steny o hodnotu menej ako 3% z jestvujúceho zaťaženia. Toto priťaženie je zanedbateľné na jestvujúce zvislé nosné a základové konštrukcie.

Súčasťou zmeny stavby pred dokončením je vybudovanie bezbarierového prístupu do objektu podľa predošlej projektovej dokumentácie. Prístupová rampa bude začínať od úrovne pôvodnej spevnenej plochy a pokračovať priamo na podestu zádveria. Bude pozostávať z betónových bočníc a železobetónovej dosky na teréne. Z oboch strán bude situované oceľové zábradlie opatrené ochranným náterom s pomocným zábradlím pre imobilných vo výške 300mm od podlahy v spáde max. 8°.

Predmetom zmeny je aj vybudovanie vsakovacej šachty pre odvod a vsak dažďovej vody zo striech objektu. Vyústenie drenážnych potrubí bude rovnako do vsakovacej šachty. Šachta bude umiestnená na pozemku investora a bude tvorená z betónovej skruže s betónovým poklopom.

Zateplenie obvodového plášťa sa mení zo zateplenia EPS hrúbky 60mm na zateplenie minerálnou vlnou hrúbky 160mm. Sokel objektu bude zateplený izolantom z minerálnej vlny hrúbky 140mm do výšky 300mm nad terén. Dolná časť objektu bude izolovaná izolantom z XPS hrúbky 140mm po úroveň podlahy suterénu. Súčasťou izolácie sokla bude aj izolovanie proti zemnej vlhkosti hydroizoláciou na báze asfaltu a to natavením. (Alternatívne sa môže použiť ako izolant asfaltový náter.) Ostenia okenných a dverných konštrukcií budú zateplené izolantom hrúbky 30mm v závislosti od situovania na objekte bude použitý materiál z minerálnej vlny, alebo XPS.

Strešný plášť bude zaizolovaný z exteriérovej časti a to izoláciou na báze XPS (alt. EPS 150S stabil) hrúbky 200mm. V dôsledku zateplenia z exteriéru je nutné navýšenie atiky, ktoré sa vytvorí navýšením dreveným hranolom hrúbky 150x150mm. Na toto navýšenie sa vybuduje izolácia hrúbky 50mm s XPS a nové oplechovanie atiky. Navrhovaná hydroizolačná fólia bude na báze mäkčeného PVC (napr. Fatrafol 810). Navýšením atiky je nutné nadmurovať komíny a vybudovať nové oplechovanie komínov. Systém odvádzania dažďovej vody je v nevyhovujúcom stave a je potrebné zvody a žľaby vymeniť.
Predmetom zmeny je zateplenie strechy šatne a skladov, ktoré v predchádzajúcej projektovej dokumentácií neboli uvedené. Vystupujúce konštrukcie ako bočné schodisko a múr pri vstupe do kotolne bude zateplený minerálnou vlnou hr. 30 mm na vyrovnanie nerovnosti a opatrený omietkou.
Komín bude od terénu zateplený izolantom hrúbky 30mm pre vyrovnanie nerovností a opatrený ochrannou omietkou.
Nad hlavným vstupom je železobetónová konzola ktorá bude odizolovaná a bude po jej obvode vybudovaná železobetónová atika. Celá strecha bude zaizolovaná izolantom na báze XPS hrúbky 100 mm a vyspádovaná pre odvod dažďovej vody. Bude vytvorený zvod ktorý bude zvedený na terén.
Okenné konštrukcie boli vo veľkej miere už vymenené a spĺňajú požiadavky STV EN 73 0540-2. Okenné konštrukcie v suteréne a vo WC a sprchách, rovnako aj okno vo vstupnej hale vymenené neboli. Preto ich výmena za izolačné okná s plastovým rámom a izolačným dvojsklom je predmetom tejto projektovej dokumentácie. Sklobetónový svetlík na schodisku sa vymení za okno plastové izolačné.
Dverné konštrukcie neboli, od postavenia objektu vymieňané preto sa navrhuje ich výmena s izolačným dvojsklom. Medzeru medzi rámom a ostením pri osádzaní treba vyplniť PUR penou.
Dolná časť objektu je sústavne vlhká čo spôsobuje opadávanie omietky a degradáciu muriva. Súčasne vznikajú na murive plesne a vyzrážajú sa soli ktoré nepriaznivo vplývajú na užívanie objektu. Pred začatím sanačných prác je odporúčam vyhotoviť stanovenie stupňa vlhkosti muriva a podľa výsledkov určiť spôsob sanácie. V prípade navlhnutia muriva zo zemnej vlhkosti je odporúčaný systém odizolovania dolnej časti muriva spôsobom odkopania zeminy a izolácia muriva izoláciou na báze asfaltu alebo PVC zo strany odkopanej zeminy, v prípade možnosti zosuvu pôdy a pre zastabilizovanie svahu a okolitej zástavby je potrebné vybudovať zapaženie zeminy. Po odkopaní a zabezpečení zeminy sa objekt odizoluje natavením asfaltovým pásom (alt. Asfaltový náter) do výšky minimálne 300mm nad zasypaný terén.

Pri návrhu zateplenia sa vychádzalo z požiadaviek stanovených v súlade s STN 73 0540-2: 2012 a to zvýšením hodnoty tepelného odporu zateplením obvodového plášťa na R > 2,00 m2.K/W a zateplením strešnej konštrukcie na hodnotu R > 3,2 m2.K/W tak, aby bolo splnené energetické kritérium. Tesnenie otvorových konštrukcií je navrhované tak aby sa dosiahla po úprave hodnota súčiniteľa prievzdušnosti /jV< 1,0.10"4 m3/(s.m.Pa0,67), ale súčasne je pre energetické hodnotenie uvažované s výmenou vzduchu v miestnosti n = 0,4 1/h. Riešením zateplenia musí byť na všetkých miestach vnútorného povrchu dosiahnutá minimálna teplota 12,6 °C zvýšená o bezpečnostnú prirážku pre uvažované podmienky vnútorného vzduchu i = 20 °C a i = 50 %, zodpovedajúce podmienkam prevádzky. Uvedenými opatreniami sa sleduje hlavne odstránenie hygienických nedostatkov a súčasne dosiahnutie zníženia potreby tepla na normovú hodnotu E < 69,30 kWh/(m2.rok). Zníženie skutočnej spotreby tepla na vykurovanie je podmienené hydraulickým vyregulovaním vykurovacieho systému v nadväznosti na zvýšenie tepelnoizolačných vlastností stavebných konštrukcií a využitím regulácie v zásobovaní teplom.

Realizácia zatepľovacieho systému bude vykonaná v súlade s normou STN 73 2901-Vykonávanie vonkajších tepelno izolačných kompozitných systémov (ETICS), ďalej v súlade s technologickým predpisom výrobcu systému a technickými a bezpečnostnými listami jednotlivých materiálov a komponentov. Montáž bude vykonaná odborne zaškolenou realizačnou firmou, ktorá doloží certifikát o zaškolení od dodávateľa systému.
Mechanická odolnosť: Zatepľovací systém musí byť po celej ploche mechanicky odolný s armovacou vrstvou na minerálnej báze s vláknami. Minerálna armovacia vrstva s vláknami so sieťovinu nesmie pri 2 % natiahnutí podľa ETAG 004 vykazovať žiadne trhliny.
Použitie hmoždiniek: V systéme budú použité len schválené hmoždinky. Pred montážou izolantu bude vykonaná referenčná skúška únosnosti hmoždiniek v podklade. Kotvenie sa bude vykonávať podľa kotviaceho plánu.
Dilatácie: Všade tam, kde sú dilatačné škáry v nosnej konštrukcii (stavebné škáry) budú prevedené dilatácie i v zatepľovacom systéme pomocou systémových dilatačných profilov.
II.1.4. Spoločný slovník obstarávania (CPV)
Hlavný predmet
Hlavný slovník: 45211360-0
Doplňujúce predmety
Hlavný slovník: 09331000-8
II.1.5) Časti
II.2. Množstvo alebo rozsah zákazky
II.2.2. Predpokladaná hodnota predmetu zákazky bez DPH
Hodnota 219 152,5000 EUR
II.3. Trvanie zmluvy alebo lehota dodania
Zadajte hodnotu: 6
ODDIEL III. OSOBNÉ POSTAVENIE, EKONOMICKÉ, FINANČNÉ A TECHNICKÉ INFORMÁCIE
III.1. Podmienky účasti
III.1.1. Osobné postavenie
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: 1.1 Podmienky účasti uchádzačov vo verejnom obstarávaní - osobné postavenie podľa § 26 zákona o verejnom obstarávaní v platnom znení:
a) Uchádzač musí spĺňať podmienky účasti týkajúce sa osobného postavenia podľa § 26, ods.1 zákona o verejnom obstarávaní na preukázať ich splnenie dokladmi podľa § 26, ods. 2, ods. 4 a ods. 5, resp. podľa § 128, ods. 1 zákona o verejnom obstarávaní.
1.2 Verejného obstarávania sa môže zúčastniť len ten, kto spĺňa tieto podmienky účasti týkajúce sa osobného postavenia:
a) nebol on ani jeho štatutárny orgán, ani člen štatutárneho orgánu právoplatne odsúdený za trestný čin korupcie, za trestný čin poškodzovania finančných záujmov Európskej únie, za trestný čin legalizácie príjmu z trestnej činnosti, za trestný čin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny alebo za trestný čin založenia, zosnovania alebo podporovania teroristickej skupiny alebo za trestný čin terorizmu a niektorých foriem účasti na terorizme,
b) nebol on ani jeho štatutárny orgán, ani člen štatutárneho orgánu právoplatne odsúdený za trestný čin, ktorého skutková podstata súvisí s podnikaním
c) nebol naňho vyhlásený konkurz, nie je v reštrukturalizácii, nie je v likvidácii, ani nebolo proti nemu zastavené konkurzné konanie pre nedostatok majetku alebo zrušený konkurz pre nedostatok majetku,
d) nemá evidované nedoplatky poistného na zdravotné poistenie, sociálne poistenie a príspevkov na starobné dôchodkové sporenie, ktoré sa vymáhajú výkonom rozhodnutia,
e) nemá evidované daňové nedoplatky, ktoré sa vymáhajú výkonom rozhodnutia,
f) je oprávnený dodávať tovar alebo poskytovať službu vo vzťahu aspoň k jednému predmetu zákazky, na ktorú predkladá uchádzač ponuku alebo žiadosť o účasť,
g) nebolo mu v predchádzajúcich troch rokoch preukázané závažné porušenie odborných povinností, ktoré dokáže verejný obstarávateľ a obstarávateľ preukázať,
h) nemá právoplatne uložený zákaz účasti vo verejnom obstarávaní alebo nie je osobou,
1) ktorej spoločníkom, známym akcionárom, ktorý vlastní najmenej 34 % akcií tejto spoločnosti alebo členom, alebo ktorej štatutárnym orgánom, členom štatutárneho orgánu, prokuristom alebo ovládajúcou osobou je osoba, ktorá má právoplatne uložený zákaz účasti vo verejnom obstarávaní,
2) ktorej spoločníkom, známym akcionárom, ktorý vlastní najmenej 34 % akcií tejto spoločnosti alebo členom, alebo ktorej štatutárnym orgánom, členom štatutárneho orgánu, prokuristom alebo ovládajúcou osobou je osoba, ktorá je alebo v čase, keď prebiehalo verejné obstarávanie vo vzťahu ku ktorému bol právoplatne uložený zákaz účasti vo verejnom obstarávaní, bola
a. spoločníkom, známym akcionárom, ktorý vlastní najmenej 34 % akcií tejto spoločnosti alebo členom, alebo ktorej štatutárnym orgánom, členom štatutárneho orgánu, prokuristom alebo ovládajúcou osobou osoby, ktorá má právoplatne uložený zákaz účasti vo verejnom obstarávaní,
b. právnym nástupcom osoby, ktorá mala v čase, keď k nástupníctvu došlo, právoplatne uložený zákaz účasti vo verejnom obstarávaní,
3) ktorá sa stala právnym nástupcom osoby, ktorá mala v čase, keď k nástupníctvu došlo, právoplatne uložený zákaz účasti vo verejnom obstarávaní.
i) nemá nesplnenú povinnosť vyplatenia odmeny alebo odplaty zo zmluvy s osobou, ktorá je alebo bola subdodávateľom vo vzťahu k zákazke, zadanej podľa tohto zákona, ktorá sa vymáha výkonom rozhodnutia,
j) nemá nesplnenú povinnosť vyplatenia mzdy, platu alebo inej odmeny za prácu, náhrady mzdy alebo odstupného, na ktorých vyplatenie má zamestnanec nárok, ktoré sa vymáhajú výkonom rozhodnutia.
1.3 Uchádzač preukazuje splnenie podmienok účasti podľa § 26, ods. 1 zákona o verejnom obstarávaní:
a) písm. a) a b) výpisom z registra trestov nie starším ako tri mesiace,
b) písm. c) potvrdením príslušného súdu nie starším ako tri mesiace,
c) písm. d) potvrdením Sociálnej poisťovne a zdravotnej poisťovne nie starším ako tri mesiace,
d) písm. e) potvrdením miestne príslušného daňového úradu nie starším ako tri mesiace,
e) písm. f) dokladom o oprávnení dodávať tovar alebo poskytovať službu
f) písm. h) čestným vyhlásením
g) písm. i) a j) čestným vyhlásením.
1.4 Ak uchádzač alebo záujemca nemá sídlo v Slovenskej republike a krajina jeho sídla nevydáva niektoré z dokladov uvedených v odseku 1.3 alebo nevydáva ani rovnocenné doklady, možno ich nahradiť čestným vyhlásením podľa predpisov platných v krajine jeho sídla.
1.5 Ak má uchádzač alebo záujemca sídlo v členskom štáte inom ako Slovenská republika a právo tohto členského štátu neupravuje inštitút čestného vyhlásenia, možno ho nahradiť vyhlásením urobeným pred súdom, správnym orgánom, notárom, inou odbornou inštitúciou alebo obchodnou inštitúciou podľa predpisov platných v krajine pôvodu alebo v krajine sídla uchádzača alebo záujemcu.
1.6 Za závažné porušenie odborných povinností na účely tohto zákona sa rozumie najmä účasť na dohode obmedzujúcej súťaž (§ 4 ods. 3 písm. f) zákona č. 136/2001 Z. z. o ochrane hospodárskej súťaže a o zmene a doplnení zákona Slovenskej národnej rady č. 347/1990 Zb. o organizácii ministerstiev a ostatných ústredných orgánov štátnej správy Slovenskej republiky v znení neskorších predpisov v znení zákona č. 465/2002 Z. z.) vo verejnom obstarávaní porušenie zákazu nelegálneho zamestnávania (§ 2, ods. 2, ods. 4 a ods. 5 zákona č. 82/2005 Z. z. o nelegálnej práci a nelegálnom zamestnávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení zákona č. 223/2011 Z. z.), za ktoré bola právoplatne uložená pokuta, a iné hrubé porušenie práva alebo hrubé porušenie zmluvných povinností, ktoré možno preukázať konečným rozhodnutím príslušného orgánu verejnej moci. Lehota podľa odseku 1 písm. g) plynie odo dňa, kedy sa rozhodnutie stane konečným. Porušenie záväzku, ak ide o bezpečnosť a ochranu utajovaných skutočností alebo bezpečnosť dodávok, možno preukázať aj iným prostriedkom.
1.7 Konečným rozhodnutím príslušného orgánu verejnej moci na účely tohto zákona sa rozumie:
a) právoplatné rozhodnutie príslušného správneho orgánu, proti ktorému nie je možné podať žalobu,
b) právoplatné rozhodnutie príslušného správneho orgánu, proti ktorému nebola podaná žaloba,
c) právoplatné rozhodnutie súdu, ktorým bola žaloba proti rozhodnutiu alebo postupu správneho orgánu zamietnutá alebo konanie zastavené alebo
d) iný právoplatný rozsudok súdu.
1.8 Podmienku účasti týkajúcu sa osobného postavenia podľa odseku 1 písm. g) spĺňa aj ten, komu nebola uložená pokuta alebo mu bola uložená znížená pokuta podľa osobitného predpisu (§ 38, ods. 11 a ods. 12 zákona č. 136/2001 Z. z. v znení neskorších predpisov).
1.9 Uchádzač zapísaný v zozname podnikateľov podľa zákona o verejnom obstarávaní v znení účinnom od 01.07.2013 (t. j. uchádzač, ktorý o zapísanie do zoznamu podnikateľov požiadal po 30.06.2013 a ktorému úrad vydal výpis zo zoznamu podnikateľov vo forme elektronického odpisu) nie je povinný predkladať doklady na preukázanie splnenia podmienok účasti týkajúcich sa osobného postavenia podľa § 26 ods. 2 zákona o verejnom obstarávaní, predloží len doklad o zapísaní do zoznamu podnikateľov.
Odôvodnenie primeranosti podľa § 32, ods. 6) zákona o verejnom obstarávaní: Preukázanie podmienok účasti týkajúcich sa osobného postavenia sa vyžaduje v zmysle zákona o verejnom obstarávaní.
Minimálna požadovaná úroveň štandardov : 2.1 Podmienky účasti uchádzačov vo verejnom obstarávaní podľa § 27 zákona o verejnom obstarávaní, týkajúce sa finančného a ekonomického postavenia:
2.2 Uchádzač v ponuke predloží nasledovné informácie a dokumenty, ktorými preukazuje svoje finančné a ekonomické postavenie:
a) § 27, ods. 1 písm. a) - vyjadrenie banky alebo pobočky zahraničnej banky, že uchádzač nie je v nepovolenom debete a že si plní voči banke/bankám všetky záväzky, ktoré vyplývajú zo zriadenia účtu, prípadne z plnenia si záväzkov vyplývajúcich z úverových vzťahov. Potvrdené potvrdenie sa požaduje za obdobie predchádzajúcich 3 rokov až ku dňu vystavenia a nesmie byť staršie ako tri mesiace ku dňu podania ponuky. K potvrdeniu musí uchádzač predložiť čestné vyhlásenie, že má otvorené účty iba v bankách, od ktorých predložil vyjadrenie a vyhlásenie musí byť podpísané osobou/osobami oprávnenými vystupovať v jeho mene. Výpis z účtu sa nepovažuje za vyjadrenie banky a verejný obstarávateľ ho neuzná.
Zdôvodnenie primeranosti požadovanej podmienky podľa § 32, ods. 6 zákona o verejnom obstarávaní - verejný obstarávateľ požaduje finančnú stabilitu pre zabezpečenie predmetu zadávania verejnej zákazky a schopnosť uchádzača bezproblémovo si plniť svoje finančné záväzky. Zároveň sa tým preukazuje, že uchádzač je serióznym obchodným partnerom so stabilným finančným zázemím, ktorý si svoje záväzky plní riadne a včas a dodržiava platobnú a finančnú disciplínu.
Minimálna požadovaná úroveň štandardov : 3.1 Podmienky účasti uchádzačov vo verejnom obstarávaní podľa § 28 zákona o verejnom obstarávaní, týkajúce sa technickej alebo odbornej spôsobilosti.
a) Uchádzač v ponuke predloží nasledovné informácie a dokumenty, ktorými preukazuje technickú alebo odbornú spôsobilosť:
- § 28, ods. 1, písm. j) - uchádzač predloží údaje o technologickom riešení zákazky, t.j. detailne popíše ním navrhovaný technologický postup výstavby diela a detailne rozpracuje projektový plán výstavby diela so zreteľom na minimalizáciu dopadov na dopravu, na životné prostredie a na život v obci. Uchádzač predloží:
- Projektový plán musí obsahovať hierarchickú schému rozdelenia prác alebo ekvivalentnú schému (work breakdown structure) logicky previazanú s podrobným časovým plánom,
- Podrobný časový plán výstavby s predpokladaným začiatkom výstavby 30.5.2016 rozpracovaným na jednotlivé dni a jednotlivé pracovné úkony a aktivity, spracovaný vo forme Ganttovho diagramu alebo v ekvivalentne deskriptívnej forme.
- Vzhľadom na to, že výstavba bude negatívne ovplyvňovať životné podmienky v obytnej časti obce (najmä hlučnosť, prašnosť a otrasy spôsobené prechádzajúcimi ťažkými mechanizmami), je povolená pracovná doba v pracovných dňoch od 8:00 do 18:00. Počas sviatkov, dní pracovného voľna a dní pracovného pokoja je práca na stavenisku zakázaná.
- Popis opatrení na zníženie hlučnosti, prašnosti a zabezpečenie čistoty verejných priestranstiev a komunikácií.
- Popis opatrení, skúšok a kontrol určených na zabezpečenie kvality, súvisiacich s uchádzačom zvoleným technologickým postupom výstavby, ktoré uchádzač hodlá aplikovať počas výstavby diela a ktoré budú pred realizáciou diela zapracované v kontrolnom a skúšobnom pláne a implementované počas realizácie diela.
- Popis opatrení, skúšok a kontrol určených na zabezpečenie kvality, súvisiacich s uchádzačom zvoleným technologickým postupom výstavby, ktoré uchádzač hodlá aplikovať počas výstavby diela a ktoré budú pred realizáciou diela zapracované v kontrolnom a skúšobnom pláne a implementované počas realizácie diela. Náklady na prípravu kontrolného a skúšobného plánu a náklady na zabezpečenie kvality a vykonanie definovaných kontrol zahrnie uchádzač do celkovej ceny zákazky.
- Detailný popis opatrení zameraných na ochranu povrchových a podzemných vôd počas výstavby diela.
- Havarijný plán, ktorý bude súčasťou plánu výstavby diela.
- Plán ochrany zdravia pracovníkov počas výstavby, ktorý zohľadní aj špecifické riziká lokality.
- Plán likvidácie a zhodnotenia odpadu vznikajúceho pri výstavbe.
- Popis opatrení na zameraných na ochranu existujúcej zelene v lokalitách nachádzajúcich sa v oblasti výstavby.
- § 28, ods. 1, písm. j) - uchádzač predloží doklad o spolupráci s akreditovaným laboratóriom, ktoré bude vykonávať skúšky na stavbe podľa projektu.
- § 28, ods. 1, písm. h) - uchádzač predloží doklad o vlastníctve Licencie na vyhotovenie vonkajšieho tepelnoizolačného kontaktného systému
- § 28, ods. 1, písm. l) - uchádzač predloží potvrdenie výrobcu o vlastníctve technickej špecifikácie kontaktného tepelnoizolačného systému, ktoré sú buď ETA vydaného podľa predpisu ETAG 004 alebo národné technické posúdenie
- § 28, ods. 1, písm. l) - uchádzač predloží doklad o tom, že použitý kontaktný tepelnoizolačný systém, použitý uchádzačom spĺňa nasledovnú charakteristiku: kontaktný tepelnoizolačný systém musí byť v celej ploche mechanicky odolný, s armovacou vrstvou z organickej hmoty. Armovacia vrstva so sieťovinou nesmie pri 2% natiahnutí podľa ETAG 004, vykazovať žiadne trhliny.

V prípade, ak uchádzač preukáže hodnoty referenčných kontraktov v inej mene ako EUR, vykoná prepočet na EUR kurzom NBS platným v deň odoslania oznámenia o vyhlásení metódy verejného obstarávania na zverejnenie do vestníka.
Uchádzač je povinný uvádzať referencie v EUR. Pre objektívne posúdenie splnenia podmienok účasti musí byť z dokladu jasné, o aké služby/ tovary sa jednalo. V prípade, ak budú v doklade uvedené zároveň aj iné služby/ tovary, ktoré nie sú zhodné alebo podobné predmetu zákazky, musí byť z neho zrejmé, v akých cenách boli dodané služby/ tovary rovnaké alebo podobné predmetu zákazky. Referencie musia byť predložené ako originály alebo overené kópie.
Uchádzač alebo záujemca môže na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti využiť technické a odborné kapacity inej osoby, bez ohľadu na ich právny vzťah. V takomto prípade musí uchádzač alebo záujemca verejnému obstarávateľovi alebo obstarávateľovi preukázať, že pri plnení zmluvy bude môcť reálne disponovať s kapacitami osoby, ktorej spôsobilosť využíva na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti. Túto skutočnosť preukazuje záujemca alebo uchádzač písomnou zmluvou uzavretou s touto osobou, obsahujúcou záväzok osoby, ktorej technickými a odbornými kapacitami mieni preukázať svoju technickú spôsobilosť alebo odbornú spôsobilosť, že táto osoba poskytne svoje kapacity počas celého trvania zmluvného vzťahu. Osoba, ktorej kapacity majú byť použité na preukázanie technickej alebo odbornej spôsobilosti, musí spĺňať podmienky účasti podľa § 26, ods. 1 vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, na ktorú boli kapacity záujemcovi alebo uchádzačovi poskytnuté. Ak uchádzač alebo záujemca preukázal technickú spôsobilosť alebo odbornú spôsobilosť technickými a odbornými kapacitami inej osoby a počas trvania zmluvy, koncesnej zmluvy alebo rámcovej dohody dôjde k plneniu, ktorého sa toto preukázanie týka, uchádzač alebo záujemca je oprávnený toto plnenie poskytnúť len sám, alebo prostredníctvom tej osoby, písomnou zmluvou s ktorou toto postavenie preukázal; možnosť zmeny subdodávateľa tým nie je dotknutá.
3.2 Uchádzač alebo záujemca môže na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti využiť technické a odborné kapacity inej osoby, bez ohľadu na ich právny vzťah. V takomto prípade musí uchádzač alebo záujemca verejnému obstarávateľovi alebo obstarávateľovi preukázať, že pri plnení zmluvy bude môcť reálne disponovať s kapacitami osoby, ktorej spôsobilosť využíva na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti. Túto skutočnosť preukazuje záujemca alebo uchádzač písomnou zmluvou uzavretou s touto osobou, obsahujúcou záväzok osoby, ktorej technickými a odbornými kapacitami mieni preukázať svoju technickú spôsobilosť alebo odbornú spôsobilosť, že táto osoba poskytne svoje kapacity počas celého trvania zmluvného vzťahu. Osoba, ktorej kapacity majú byť použité na preukázanie technickej alebo odbornej spôsobilosti, musí spĺňať podmienky účasti podľa § 26 ods. 1 vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, na ktorú boli kapacity záujemcovi alebo uchádzačovi poskytnuté. Ak uchádzač alebo záujemca preukázal technickú spôsobilosť alebo odbornú spôsobilosť technickými a odbornými kapacitami inej osoby a počas trvania zmluvy, koncesnej zmluvy alebo rámcovej dohody dôjde k plneniu, ktorého sa toto preukázanie týka, uchádzač alebo záujemca je oprávnený toto plnenie poskytnúť len sám, alebo prostredníctvom tej osoby, písomnou zmluvou s ktorou toto postavenie preukázal; možnosť zmeny subdodávateľa tým nie je dotknutá.
3.3 Splnenie podmienky účasti môže uchádzač preukázať čestným vyhlásením podľa § 32, ods. 11 zákona o verejnom obstarávaní, pričom doklady preukazujúce splnenie podmienok účasti predkladajú verejnému obstarávateľovi úspešný uchádzač alebo uchádzači, ktorí sa umiestnili na prvom až treťom mieste v poradí podľa § 44 ods. 1 zákona o verejnom obstarávaní.
3.4 Zdôvodnenie primeranosti požadovanej podmienky podľa § 32, ods. 6 zákona o verejnom obstarávaní verejný obstarávateľ si takto overí stabilitu, skúsenosti a schopnosť uchádzača na trhu s predmetom zákazky. Preukázanie úspešnej realizácie stanoveného minimálneho objemu zákaziek vedie k výberu zhotoviteľa, garantujúceho profesionálnu, plynulú a bezproblémovú realizáciu zákazky bez zbytočných prieťahov a jej úspešné dokončenie v zmluvne dohodnutom termíne a zároveň či je spoľahlivý a technicky spôsobilý dodať predmet zákazky. Splnenie tejto požiadavky umožňuje verejnému obstarávateľovi preveriť primerané skúsenosti pri realizovaní dodávok tovaru rovnakého alebo podobného charakteru a zložitosti.
ODDIEL IV. POSTUP
IV.1. Kritériá na vyhodnotenie ponúk
IV.1.1. Kritériá na vyhodnotenie ponúk
Voľba Ekonomicky najvýhodnejšia ponuka z hľadiska
kritérií uvedených nižšie (kritériá na vyhodnotenie ponúk je potrebné uviesť s ich relatívnou váhou alebo v zostupnom poradí dôležitosti, ak nemožno z preukázateľných dôvodov uviesť ich relatívnu váhu)
Časť: 1
Názov: Najnižšia cena za predmet zákazky celkom spolu vrátane DPH uvedená v eurách
Váha: 70
Časť: 2
Názov: Najkratšia lehota realizácie predmetu zákazky v dňoch
Váha: 30
IV.1.2. Použije sa elektronická aukcia
IV.2. Administratívne informácie
IV.2.1. Evidenčné číslo spisu, ktoré pridelil verejný obstarávateľ/obstarávateľ
12/PRV/2015 II
IV.2.2. Podmienky na získanie súťažných podkladov a doplňujúcich dokumentov
Lehota na prijímanie žiadostí o súťažné podklady alebo o prístup k dokumentom
Dátum a čas: 02.05.2016 11:30
Úhrada za súťažné podklady
IV.2.3. Lehota na predkladanie ponúk
Dátum a čas: 02.05.2016 11:30
IV.2.4. Podmienky otvárania ponúk
Dátum a čas: 02.05.2016 11:35
Miesto : B & J Finance, s.r.o., Robotnícka 6, 974 01 Banská Bystrica, kanc. č. 411 (4. poschodie)
ODDIEL VI. DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE
VI.1. Zákazka sa týka projektu /programu financovaného z fondov EÚ
Ak áno, uviesť odkaz na projekt (projekty) a/alebo program (programy): Program rozvoja vidieka SR 2014 - 2020, podopatrenie 7.4: Podpora na investície do vytvárania, zlepšovania alebo rozširovania miestnych základných služieb pre vidiecke obyvateľstvo vrátane voľného času a kultúry a súvisiacej infraštruktúry
VI.2. Ďalšie doplňujúce informácie
5.3Zmluva o dielo nadobudne platnosť po podpise oboma zmluvnými stranami a účinnosť po splnení odkladacej podmienky, ktorá spočíva v tom, že dôjde k uzatvoreniu platnej a účinnej zmluvy o poskytnutí dotácie či finančného grantu medzi príslušným poskytovateľom pomoci a príjemcom pomoci, ktorým Obec Nová Vieska, Nová Vieska 294, 943 41 Nová Vieska, IČO: 00309141, a to na základe jej podanej žiadosti a zároveň po splnení druhej odkladacej podmienky, ktorá spočíva v tom, že príslušný poskytovateľ pomoci odsúhlasí celý proces verejného obstarávania.
5.4Verejný obstarávateľ v zmysle § 34, ods.17 ZoVO určil osobitné podmienky plnenia zmluvy (tzv. doložka plnenia zmluvy), týkajúce sa sociálnych hľadísk. Súvisí s plnením predmetnej zákazky a je v súlade s legislatívou EÚ a SR. Podmienka je stanovená pri dodržaní podmienky nediskriminácie, rovnakého zaobchádzania a transparentnosti.
5.5Uchádzači sa pri predložení svojich ponúk zaviažu v prípade získania zákazky tieto podmienky plniť. Osobitné podmienky zmluvy sú uvedené v návrhu Zmluvy o dielo.
5.6Zhotoviteľ sa zaviaže, že v prípade, ak ako dodávateľ predmetnej zákazky bude potrebovať navýšiť svoje kapacity pre realizáciu predmetnej zákazky, v takomto prípade zamestná na realizáciu predmetnej aktivity osoby dlhodobo nezamestnané v mieste realizácie predmetnej zákazky (obec, okres, VÚC). Forma zamestnania týchto osôb nie je určená.
5.7V prípade, že zhotoviteľ realizuje predmetnú zákazku v obci z Atlasu rómskych komunít 2013, sa zhotoviteľ zaviaže, že požiadavku na uplatnenie sociálneho aspektu uvedenú vyššie, bude podľa Partnerskej dohody SR na roky 2014 - 2020 uplatňovať vo vzťahu k inklúzii Marginalizovaných rómskych komunít (ďalej len MRK), t.j. pri zákazkách realizovaných v obciach z Atlasu rómskych komunít 2013, bude sociálne hľadisko uplatňovať vo vzťahu k inklúzii MRK. Atlas rómskych komunít 2013 (http://www.minv.sk/?atlas_2013).
VI.3. Dátum odoslania tejto výzvy
11.04.2016

Súvisiace oznámenia

Profil Obstarávateľa


Dôležité