Oznámenie 7400 - WYS

Obsah

7400 - WYS
Vestník č. 71/2016 - 13.04.2016

VÝZVA NA PREDKLADANIE PONÚK (PODLIMITNÉ ZÁKAZKY)
Formulár: Formulár č. 7 podľa Vyhlášky č. 171/2013 Z. z.
ODDIEL I: VEREJNÝ OBSTARÁVATEĽ/OBSTARÁVATEĽ
I.1. Názov, adresy a kontaktné miesto (miesta)
Mesto Tornaľa
IČO: 00319091
Mieru 14, 98201 Tornaľa

Slovensko
Kontaktné miesto (miesta): Mierová 14, 982 01 Tornaľa
Kontaktná osoba: Ing. Gejza Varga
Telefón: +421 475511105 / 475511100
Email: gejza.varga@mestotornala.sk
Adresa hlavnej stránky verejného obstarávateľa (URL): http://www.mestotornala.sk
Ďalšie informácie možno získať na už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
Súťažné a doplňujúce podklady možno získať na už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
Ponuky budú doručené na už uvedenej adrese a kontaktnom mieste (miestach)
I.2. Druh verejného obstarávateľa/obstarávateľa
I.2.1. Druh verejného obstarávateľa/obstarávateľa
RO - Regionálny alebo miestny orgán
Zatriedenie obstarávajúceho subjektu podľa zákona: § 6 ods. 1 písm. b)
ODDIEL II. PREDMET ZÁKAZKY
II. OPIS
II.1. Názov zákazky
ZBER, PREPRAVA A ZNEŠKODNENIE KOMUNÁLNEHO ODPADU NA ÚZEMÍ MESTA TORNAĽA
II.1.2. Druh zákazky a miesto uskutočňovania stavebných prác, dodania tovarov alebo poskytovania služieb
Kategória služby číslo
16 - Kanalizačné služby a zber a likvidácia odpadu; sanitárne a podobné služby
Hlavné miesto poskytovania služieb: Mesto Tornaľa
NUTS kód:
SK032
II.1.3. Stručný opis zákazky alebo nákupu (nákupov)
Predmetom zákazky je zber, preprava a zneškodnenie komunálneho odpadu na území mesta Tornaľa
II.1.4. Spoločný slovník obstarávania (CPV)
Hlavný predmet
Hlavný slovník: 90510000-5
Doplňujúce predmety
Hlavný slovník: 90511000-2, 90511100-3, 90511200-4
II.1.5) Časti
II.2. Množstvo alebo rozsah zákazky
II.2.1. Celkové množstvo alebo rozsah
Celý rozsah zákazky v súlade s bodom II.1.3., presné množstvo a podmienky sú uvedené v súťažných podkladoch.
II.2.2. Predpokladaná hodnota predmetu zákazky bez DPH
Hodnota 202 415,9100 EUR
II.3. Trvanie zmluvy alebo lehota dodania
Zadajte hodnotu: 12
ODDIEL III. OSOBNÉ POSTAVENIE, EKONOMICKÉ, FINANČNÉ A TECHNICKÉ INFORMÁCIE
III.1. Podmienky účasti
III.1.1. Osobné postavenie
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti:
Verejného obstarávania sa môže zúčastniť len ten, kto spĺňa tieto podmienky účasti týkajúce sa osobného postavenia podľa § 26:
1.Uchádzač musí spĺňať podmienky účasti podľa § 26 ods.1 :
a) nebol on ani jeho štatutárny orgán, ani člen štatutárneho orgánu právoplatne odsúdený
za trestný čin korupcie, za trestný čin poškodzovania finančných záujmov Európskej únie, za trestný čin legalizácie príjmu z trestnej činnosti, za trestný čin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, alebo za trestný čin založenia, zosnovania alebo podporovania teroristickej skupiny alebo za trestný čin terorizmu a niektorých foriem účasti na terorizme,
b) nebol on ani jeho štatutárny orgán, ani člen štatutárneho orgánu právoplatne odsúdený
za trestný čin, ktorého skutková podstata súvisí s podnikaním,
c) nebol naňho vyhlásený konkurz, nie je v reštrukturalizácii, nie je v likvidácii, ani nebolo proti nemu zastavené konkurzné konanie pre nedostatok majetku alebo zrušený konkurz pre nedostatok majetku,
d) nemá evidované nedoplatky poistného na zdravotné poistenie, sociálne poistenie a príspevkov na starobné dôchodkové sporenie, ktoré sa vymáhajú výkonom rozhodnutia,
e) nemá evidované daňové nedoplatky, ktoré sa vymáhajú výkonom rozhodnutia,
f) je oprávnený dodávať tovar, uskutočňovať stavebné práce, alebo poskytovať službu vo
vzťahu aspoň k jednému predmetu zákazky, na ktorú predkladá uchádzač ponuku alebo žiadosť o účasť,
g) nebolo mu v predchádzajúcich troch rokoch preukázané závažné porušenie odborných
povinností, ktoré dokáže verejný obstarávateľ a obstarávateľ preukázať,
h) nemá právoplatne uložený zákaz účasti vo verejnom obstarávaní alebo nie je osobou,
1. ktorej spoločníkom, známym akcionárom, ktorý vlastní najmenej 34 % akcií tejto spoločnosti alebo členom, alebo ktorej štatutárnym orgánom, členom štatutárneho orgánu, prokuristom alebo ovládajúcou osobou je osoba, ktorá má právoplatne uložený zákaz účasti vo verejnom obstarávaní,
2. ktorej spoločníkom, známym akcionárom, ktorý vlastní najmenej 34 % akcií tejto spoločnosti alebo členom, alebo ktorej štatutárnym orgánom, členom štatutárneho orgánu, prokuristom alebo ovládajúcou osobou je osoba, ktorá je alebo v čase, kedy prebiehalo verejné obstarávanie vo vzťahu ku ktorému bol právoplatne uložený zákaz účasti vo verejnom obstarávaní, bola 2a spoločníkom, známym akcionárom, ktorý vlastní najmenej 34 % akcií tejto spoločnosti alebo členom, alebo ktorej štatutárnym orgánom, členom štatutárneho orgánu, prokuristom alebo ovládajúcou osobou osoby, ktorá má právoplatne uložený zákaz účasti vo verejnom obstarávaní,
2b právnym nástupcom osoby, ktorá mala v čase, kedy k nástupníctvu došlo, právoplatne uložený zákaz účasti vo verejnom obstarávaní,
3. ktorá sa stala právnym nástupcom osoby, ktorá mala v čase, kedy k nástupníctvu došlo, právoplatne uložený zákaz účasti vo verejnom obstarávaní.
i) nemá nesplnenú povinnosť vyplatenia odmeny alebo odplaty zo zmluvy s osobou, ktorá je alebo bola subdodávateľom vo vzťahu k zákazke, zadanej podľa tohto zákona, ktorá sa vymáha výkonom rozhodnutia,
j) nemá nesplnenú povinnosť vyplatenia mzdy, platu alebo inej odmeny za prácu,
náhrady mzdy alebo odstupného, na ktorých vyplatenie má zamestnanec nárok, ktoré sa vymáhajú výkonom rozhodnutia.
Podmienky účasti uchádzačov vo verejnom obstarávaní podľa § 26 ods.1 zákona o verejnom obstarávaní (týkajúce sa osobného postavenia) preukazuje uchádzač dokladmi podľa § 26 ods. 2 zákona č. 25/2006 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.
Splnenie podmienok účasti týkajúcich sa osobného postavenia bude vyhodnocované v súlade s § 26 a v súlade s Výkladovým stanoviskom Úradu pre verejné obstarávanie č. 10/2013 z 23.07.2013 k osobnému postaveniu podľa zákona o verejnom obstarávaní, podľa ktorého platí, že:
Podnikateľ zapísaný v zozname podnikateľov podľa zákona o verejnom obstarávaní v znení účinnom od 01. 07. 2013 (t. j. podnikateľ, ktorý o zapísanie do zoznamu podnikateľov požiadal po 30. 06. 2013 a ktorému Úrad pre verejné obstarávanie (ďalej len úrad") vydal výpis zo zoznamu podnikateľov vo forme elektronického odpisu) nie je povinný v procesoch verejného obstarávania predkladať doklady na preukázanie splnenia podmienok účasti týkajúcich sa osobného postavenia podľa § 26 ods. 2 zákona o verejnom obstarávaní.
Podnikateľ zapísaný v zozname podnikateľov podľa zákona o verejnom obstarávaní v znení účinnom do 30. 06. 2013 (t. j. podnikateľ, ktorý o zapísanie do zoznamu podnikateľov požiadal do 30. 06. 2013 a ktorému úrad vydal potvrdenie o zapísaní do zoznamu podnikateľov v listinnej podobe) nie je povinný v procesoch verejného obstarávania predkladať toto potvrdenie. Avšak je potrebné, aby tento podnikateľ preukázal v procesoch verejného obstarávania, že spĺňa aj podmienky účasti podľa § 26 ods. 1 písm. i) a j), príp. aj podľa písm. h) zákona o verejnom obstarávaní, ak ani tento údaj potvrdenie neobsahuje.
Splnenie týchto podmienok účasti môže podnikateľ zapísaný v zozname podnikateľov podľa zákona o verejnom obstarávaní v znení účinnom do 30. 06. 2013 preukázať tým, že v ponuke predloží doklady na preukázanie splnenia týchto podmienok [§ 26 ods. 1 písm. i) a j), príp. aj písm. h) zákona o verejnom obstarávaní, t. j. čestné vyhlásenia podľa § 26 ods. 2 písm. g), príp. aj písm. f) tohto zákona].
V prípade podnikateľov, ktorí sú zapísaní v zozname podnikateľov, verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ má právo požiadať úrad o poskytnutie údajov zo zoznamu podnikateľov alebo o prístup k týmto údajom, ktoré mu úrad vo vzťahu k uchádzačovi alebo záujemcovi bezodplatne poskytne.
Uchádzač alebo záujemca, ktorý nie je zapísaný v zozname podnikateľov, môže v ponuke predložiť doklady podľa § 26 ods. 2 zákona o verejnom obstarávaní na preukázanie splnenia podmienok účasti podľa § 26 ods. 1 tohto zákona.
2.Preukázanie, že uchádzač nie je v reštrukturalizácii preukazuje uchádzač zapísaný do zoznamu podnikateľov podľa zákona platného do 28.4.2015 predložením dokladu z príslušného súdu nie starším ako 3 mesiace, alebo doplnením tohto údaja do zoznamu podnikateľov prostredníctvom žiadosti o zmenu údajov s priložením dokladu z príslušného súdu nie staršieho ako 3 mesiace.
Odôvodnenie vyžadovania vyššie uvedených podmienok účasti týkajúcich sa osobného postavenia a preukazovania majetkovej účasti:
Podmienky účasti na preukázanie osobného postavenia a preukázanie majetkovej účasti vyplývajú z § 26 zákona o verejnom obstarávaní a ich vyžadovanie vyplýva priamo z § 32 ods.1 písm. a) a b) zákona o verejnom obstarávaní.
Skupina dodávateľov preukazuje splnenie podmienok účasti podľa § 26 ods.1 zákona o verejnom obstarávaní týkajúcich sa osobného postavenia a preukazovania majetkovej účasti za každého člena skupiny osobitne. Splnenie podmienky účasti podľa § 26 ods. 1 písm. f) zákona č. 25/2006 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov preukazuje člen skupiny len vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, ktorú má zabezpečiť.
Všetky doklady musia byť predložené v originálnom vyhotovení, resp. overené kópie.
Ak uchádzač alebo záujemca nemá sídlo v Slovenskej republike a krajina jeho sídla nevydáva niektoré z dokladov uvedených v odseku 1 a 2 alebo nevydáva ani rovnocenné doklady, možno ich nahradiť čestným vyhlásením podľa predpisov platných v krajine jeho sídla. Ak má uchádzač alebo záujemca sídlo v členskom štáte inom ako Slovenská republika a právo tohto členského štátu neupravuje inštitút čestného vyhlásenia, možno ho nahradiť vyhlásením urobeným pred súdom, správnym orgánom, notárom, inou odbornou inštitúciou alebo obchodnou inštitúciou podľa predpisov platných v krajine pôvodu alebo v krajine sídla uchádzača alebo záujemcu. Verejný obstarávateľ bude splnenie podmienok vyhodnocovať spôsobom podľa § 128 ods. 3. Splnenie podmienok účasti je možné aj čestným vyhlásením podľa § 32 ods. 11, pričom doklady preukazujúce splnenie podmienok účasti predkladajú uchádzači, ktorí sa umiestnili na prvom až treťom mieste podľa § 44 ods.1. Z uchádzačom predloženého predmetného čestného vyhlásenia musí byť jednoznačne zrejmé, že spĺňa všetky podmienky účasti stanovené verejným obstarávateľom v tejto časti súťažných podkladov (rozsahom, obsahom aj spôsobom) ku dňu predkladania ponúk.
III.1.2. Ekonomické a finančné postavenie
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti:
Minimálna požadovaná úroveň štandardov :
1. Vyjadrenie banky, (resp. bánk, ak má záujemca otvorené účty vo viacerých bankách), že záujemca nie je v nepovolenom debete, a že si plní voči banke všetky záväzky, ktoré vyplývajú zo zriadenia účtu, prípadne z plnenia si záväzkov vyplývajúcich z úverových vzťahov
Odôvodnenie primeranosti určenej podmienky účasti vo vzťahu k predmetu zákazky podľa § 32 ods. 6 zákona o verejnom obstarávaní: preukázanie schopnosti záujemcu plniť si svoje finančné záväzky a sleduje cieľ vybrať schopného dodávateľa, ktorý bude schopný zabezpečiť plynulú realizáciu zákazky.
2. Uchádzač v ponuke predloží čestné prehlásenie, ktorým preukazuje svoje finančné a ekonomické postavenie nasledovne:
2.1. že v predchádzajúcom období bol z hľadiska svojho ekonomického a finančného postavenia schopný úspešne splniť zmluvy rovnakého alebo podobného charakteru ako je zmluva, ktorá je požadovaná, resp. v súčasnom období je z hľadiska svojho ekonomického a finančného postavenia schopný riadne plniť takúto zmluvu/
2.1. že v predchádzajúcom období mal po odpočítaní svojich záväzkov dostupné likvidné aktíva alebo aktíva s primeranou mierou likvidity v súvislosti s plnením svojich zmluvných záväzkov, prípadne prístup k finančným úverovým prostriedkom postačujúcim pre úspešné splnenie takýchto zmlúv, resp. v súčasnom období má zabezpečený prístup k finančným úverovým prostriedkom alebo iným aktívam, vo výške potrebnej na riadne plnenie takejto zmluvy.
Odôvodnenie primeranosti určenej podmienky účasti vo vzťahu k predmetu zákazky podľa § 32 ods. 6 zákona o verejnom obstarávaní: preukázanie schopnosti záujemcu plniť si svoje finančné záväzky a sleduje cieľ vybrať schopného dodávateľa, ktorý bude schopný zabezpečiť plynulú realizáciu zákazky.
3. Potvrdenie o poistení zodpovednosti za škodu spôsobenú pri výkone povolenia s minimálnym poistným plnením 30 000,--EUR.
Odôvodnenie primeranosti určenej podmienky účasti vo vzťahu k predmetu zákazky podľa § 32 ods. 6 zákona o verejnom obstarávaní: preukázanie schopnosti záujemcu plniť si svoje finančné záväzky a sleduje cieľ vybrať schopného dodávateľa, ktorý bude schopný zabezpečiť plynulú realizáciu zákazky a v prípade vzniknutej poistnej udalosti počas zabezpečenia služby bude schopný vzniknutú škodu finančne pokryť.
III.1.3. Technická alebo odborná spôsobilosť
Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti:
1./ podľa § 28 ods. 1 písm. d) zákona o verejnom obstarávaní verejný obstarávateľ požaduje predloženie platného certifikátu systému riadenia kvality EN ISO 9001 pre oblasť nakladania s odpadom.
Odôvodnenie primeranosti požadovaných podmienok účasti podľa § 32 ods. 6 zákona verejnom obstarávaní: Verejný obstarávateľ určenou podmienkou účasti sa vyberá zhotoviteľa, ktorý má predpoklady na kvalitnú realizáciu predmetu zákazky v súlade s platným právnym poriadkom Slovenskej republiky vo vzťahu k určeným požiadavkám na predmet zákazky.
2./ podľa § 28 ods. 1 písm. h) zákona o verejnom obstarávaní verejný obstarávateľ požaduje predloženie platného certifikátu systému environmentálneho manažérstva zodpovedajúceho radu EN ISO 14001 pre oblasť nakladania s odpadom.
Odôvodnenie primeranosti požadovaných podmienok účasti podľa § 32 ods. 6 zákona verejnom obstarávaní: Verejný obstarávateľ určenou podmienkou účasti sa vyberá zhotoviteľa, ktorý má predpoklady na kvalitnú realizáciu predmetu zákazky v súlade s platným právnym poriadkom Slovenskej republiky vo vzťahu k určeným požiadavkám na predmet zákazky.
3./ podľa § 28 ods. 1 písm. d) zákona o verejnom obstarávaní verejný obstarávateľ požaduje predloženie platného certifikátu systému bezpečnosti OHSAS 18001:2008 pre oblasť nakladania s odpadom.
Odôvodnenie primeranosti požadovaných podmienok účasti podľa § 32 ods. 6 zákona verejnom obstarávaní: Verejný obstarávateľ určenou podmienkou účasti sa vyberá zhotoviteľa, ktorý má predpoklady na kvalitnú realizáciu predmetu zákazky v súlade s platným právnym poriadkom Slovenskej republiky vo vzťahu k určeným požiadavkám na predmet zákazky.
4./ podľa § 28 ods. 1 písm. j) zákona o verejnom obstarávaní verejný obstarávateľ požaduje predložiť údaje o strojovom a technickom vybavení (uvedie sa zoznam s nasledovnými údajmi: poznávacia značka, názov a typ vozidla, rok výroby, užitočná nosnosť vozidla, typ GPS zariadenia), ktoré bude mať k dispozícii na poskytnutie služby, a to: zberové vozidlá na zber a odvoz komunálneho odpadu spĺňajúce európske emisné štandardy Euro 5 vybavené nainštalovaným a prevádzkovaným GPS zariadením, z ktorých bude poskytovať výstup za účelom kontroly a mesačne tento výstup pripojí vždy k faktúre (výstup má obsahovať termín zberu, trasu zberu v písomnej podobe), vozidlo na zber komunálneho odpadu z veľkoobjemových vaňových kontajnerov (VOK) s objemom min. 7 m3. Zároveň uchádzač predloží čestné vyhlásenie, že strojové a technické vybavenie, ktoré bude mať k dispozícii počas celého obdobia realizácie predmetu verejného obstarávania je plne dostačujúce na plnenie predmetu verejného obstarávania.
Odôvodnenie primeranosti požadovaných podmienok účasti podľa § 32 ods. 6 zákona verejnom obstarávaní: preukázanie technickej spôsobilosti je pre verejného obstarávateľa podstatná, nakoľko preukazuje odborné a technické skúsenosti uchádzača ako i kvality ním zrealizovaných predchádzajúcich zákaziek.
5./ podľa § 28 ods. 1 písm. f) zákona o verejnom obstarávaní uchádzač predloží:

5.1. potvrdenie o registrácii na prepravu a zber odpadov vydané príslušný orgánom,
5.2. povolenie na zhodnocovanie biologicky rozložiteľného odpadu zo zelene kompostovaním vydané príslušným orgánom,
5.3. právoplatné rozhodnutie Štátnej veterinárnej správy SR na činnosť: prepravca VŽP materiálu kat. 3 kuchynský odpad a separované použité potravinárske tuky a oleje.
Odôvodnenie primeranosti požadovaných podmienok účasti podľa § 32 ods. 6 zákona verejnom obstarávaní: Verejný obstarávateľ určenou podmienkou účasti sa vyberá zhotoviteľa, ktorý má predpoklady na kvalitnú realizáciu predmetu zákazky v súlade s platným právnym poriadkom Slovenskej republiky vo vzťahu k určeným požiadavkám na predmet zákazky.
6./ podľa § 28 ods. 1 písm. f) zákona o verejnom obstarávaní uchádzač predloží:
platnú zmluvu o budúcej zmluve so Skládkou odpadov Tornaľa na obdobie trvania zmluvného vzťahu na predmet obstarávania. Platnú zmluvu uzavrie Skládka odpadov Tornaľa s úspešným uchádzačom.
list vlastníctva alebo iný doklad preukazujúci právo k nehnuteľnosti - kompostárne s voľnou kapacitou min. 600 ton na dobu trvania zmluvného vzťahu na predmet obstarávania.
Odôvodnenie primeranosti požadovaných podmienok účasti podľa § 32 ods. 6 zákona verejnom obstarávaní: preukázanie technickej spôsobilosti je pre verejného obstarávateľa podstatná, nakoľko preukazuje technické možnosti uchádzača a potrebných zmluvných vzťahov.
7./ podľa § 28 ods. 1 písm. a/ 1/ zák. č. 25/2006 Z. z., uchádzač predloží zoznam poskytnutých služieb za predchádzajúce 3 roky 2013, 2014 a 2015 s uvedením cien, lehôt dodania, odberateľov a ako dôkaz o kvalitnom plnení potvrdí tento doklad odberateľ.
Odôvodnenie primeranosti požadovaných podmienok účasti podľa § 32 ods. 6 zákona verejnom obstarávaní: preukázanie technickej spôsobilosti je pre verejného obstarávateľa podstatná, nakoľko preukazuje odborné a technické skúsenosti uchádzača ako i kvality predchádzajúcich zákaziek.
Uchádzač môže na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti využiť technické a odborné kapacity inej osoby, bez ohľadu na ich právny vzťah. V takomto prípade musí uchádzač alebo záujemca verejnému obstarávateľovi alebo obstarávateľovi preukázať, že pri plnení zmluvy bude môcť reálne disponovať s kapacitami osoby, ktorej postavenie využíva na preukázanie technickej alebo odbornej spôsobilosti . Túto skutočnosť preukazuje uchádzač písomnou zmluvou uzavretou s touto osobou, obsahujúci záväzok osoby, ktorej technickými alebo odbornými kapacitami mieni preukázať svoju technickú alebo odbornú spôsobilosť, že táto osoba poskytne svoje kapacity počas celého trvania zmluvného vzťahu. Osoba, ktorej kapacity majú byť použité na preukázanie technickej alebo odbornej spôsobilosti musí spĺňať podmienky účasti podľa § 26 ods. 1 vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, na ktorú boli kapacity záujemcovi alebo uchádzačovi poskytnuté a podmienky účasti podľa § 26 a). Ak uchádzač alebo záujemca preukázal technickú spôsobilosť alebo odbornú spôsobilosť technickými a odbornými kapacitami inej osoby a počas trvania zmluvy, koncesnej zmluvy alebo rámcovej dohody dôjde k plneniu, ktorého sa toto preukázanie týka, uchádzač alebo záujemca je oprávnený toto plnenie poskytnúť len sám, alebo prostredníctvom tej osoby, písomnou zmluvou s ktorou toto postavenie preukázal; možnosť zmeny subdodávateľa tým nie je dotknutá.
Skupina dodávateľov preukazuje splnenie podmienok účasti týkajúcich sa osobného postavenia za každého člena skupiny osobitne a splnenie technickej a odbornej spôsobilosti preukazuje spoločne. Skupina dodávateľov môže využiť technické alebo odborné kapacity účastníkov skupiny dodávateľov alebo iných osôb podľa § 28 ods. 2.
Všetky doklady musia byť predložené v originálnom vyhotovení, resp. overené kópie ak nie je uvedené inak.
Splnenie podmienok účasti je možné aj čestným vyhlásením podľa § 32 ods. 11 pričom doklady preukazujúce splnenie podmienok účasti predkladajú uchádzači, ktorí sa umiestnili na prvom až treťom mieste podľa § 44 ods.1. Z uchádzačom predloženého predmetného čestného vyhlásenia musí byť jednoznačne zrejmé, že spĺňa všetky podmienky účasti stanovené verejným obstarávateľom v súťažných podkladoch.
ODDIEL IV. POSTUP
IV.1. Kritériá na vyhodnotenie ponúk
IV.1.1. Kritériá na vyhodnotenie ponúk
Voľba Najnižšia cena
IV.1.2. Použije sa elektronická aukcia
IV.2. Administratívne informácie
IV.2.2. Podmienky na získanie súťažných podkladov a doplňujúcich dokumentov
Lehota na prijímanie žiadostí o súťažné podklady alebo o prístup k dokumentom
Dátum a čas: 05.05.2016 13:00
Úhrada za súťažné podklady
IV.2.3. Lehota na predkladanie ponúk
Dátum a čas: 05.05.2016 13:00
IV.2.4. Podmienky otvárania ponúk
Dátum a čas: 05.05.2016 13:30
Miesto : Mestský úrad Tornaľa, Mierová 14, 982 01 Tornaľa
Osoby oprávnené zúčastniť sa na otváraní ponúk : Verejný obstarávateľ uskutoční najprv otváranie ponúk časti "OSTATNÉ", ktoré je neverejné. Otváranie ponúk časti "KRITÉRIA" bude uchádzačom písomne oznámené.
ODDIEL VI. DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE
VI.1. Zákazka sa týka projektu /programu financovaného z fondov EÚ
VI.2. Ďalšie doplňujúce informácie
Trvanie zmluvy je 12 mesiacov v súlade s bodom II.3. od nadobudnutia platnosti a účinnosti podpísanej zmluvy, s najskorším dátumom plnenia od 01.07.2016.
VI.3. Dátum odoslania tejto výzvy
12.04.2016

Redakčné opravy

8347 - IOX publikovaná vo Vestníku číslo 84/2016
V oznámení 07400-WYS verejného obstarávateľa/obstarávateľa Mesto Tornaľa, Mieru 14, 982 01 Tornaľa zverejnenom vo VVO č. 071/2016 zo dňa 13.04.2016 boli nesprávne zverejnené údaje III.1.2. Ekonomické a finančné postavenie Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: Minimálna požadovaná úroveň štandardov : Namiesto: 3. Potvrdenie o poistení zodpovednosti za škodu spôsobenú pri výkone povolenia s minimálnym poistným plnením 30 000,--EUR. Odôvodnenie primeranosti určenej podmienky účasti vo vzťahu k predmetu zákazky podľa § 32 ods. 6 zákona o verejnom obstarávaní: preukázanie schopnosti záujemcu plniť si svoje finančné záväzky a sleduje cieľ vybrať schopného dodávateľa, ktorý bude schopný zabezpečiť plynulú realizáciu zákazky a v prípade vzniknutej poistnej udalosti počas zabezpečenia služby bude schopný vzniknutú škodu finančne pokryť. Má byť: Bod. 3. sa v y p ú š ť a v plnom znení III.1.3. Technická alebo odborná spôsobilosť Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: Namiesto: 4./ podľa § 28 ods. 1 písm. j) zákona o verejnom obstarávaní verejný obstarávateľ požaduje predložiť údaje o strojovom a technickom vybavení (uvedie sa zoznam s nasledovnými údajmi: poznávacia značka, názov a typ vozidla, rok výroby, užitočná nosnosť vozidla, typ GPS zariadenia), ktoré bude mať k dispozícii na poskytnutie služby, a to: zberové vozidlá na zber a odvoz komunálneho odpadu spĺňajúce európske emisné štandardy Euro 5 vybavené nainštalovaným a prevádzkovaným GPS zariadením, z ktorých bude poskytovať výstup za účelom kontroly a mesačne tento výstup pripojí vždy k faktúre (výstup má obsahovať termín zberu, trasu zberu v písomnej podobe), vozidlo na zber komunálneho odpadu z veľkoobjemových vaňových kontajnerov (VOK) s objemom min. 7 m3. Zároveň uchádzač predloží čestné vyhlásenie, že strojové a technické vybavenie, ktoré bude mať k dispozícii počas celého obdobia realizácie predmetu verejného obstarávania je plne dostačujúce na plnenie predmetu verejného obstarávania. Má byť: 4./ podľa § 28 ods. 1 písm. j) zákona o verejnom obstarávaní verejný obstarávateľ požaduje predložiť údaje o strojovom a technickom vybavení (uvedie sa zoznam s nasledovnými údajmi: poznávacia značka, názov a typ vozidla, rok výroby, užitočná nosnosť vozidla, typ GPS zariadenia), ktoré bude mať k dispozícii na poskytnutie služby, a to: zberové vozidlá na zber a odvoz komunálneho odpadu vybavené nainštalovaným a prevádzkovaným GPS zariadením, z ktorých bude poskytovať výstup za účelom kontroly a mesačne tento výstup pripojí vždy k faktúre (výstup má obsahovať termín zberu, trasu zberu v písomnej podobe), vozidlo na zber komunálneho odpadu z veľkoobjemových vaňových kontajnerov (VOK) s objemom min. 7 m3. Zároveň uchádzač predloží čestné vyhlásenie, že strojové a technické vybavenie, ktoré bude mať k dispozícii počas celého obdobia realizácie predmetu verejného obstarávania je plne dostačujúce na plnenie predmetu verejného obstarávania. III.1.3 Technická alebo odborná spôsobilosť Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti: Namiesto: 6./ podľa § 28 ods. 1 písm. f) zákona o verejnom obstarávaní uchádzač predloží: platnú zmluvu o budúcej zmluve so Skládkou odpadov Tornaľa na obdobie trvania zmluvného vzťahu na predmet obstarávania. Platnú zmluvu uzavrie Skládka odpadov Tornaľa s úspešným uchádzačom. list vlastníctva alebo iný doklad preukazujúci právo k nehnuteľnosti - kompostárne s voľnou kapacitou min. 600 ton na dobu trvania zmluvného vzťahu na predmet obstarávania. Odôvodnenie primeranosti požadovaných podmienok účasti podľa § 32 ods. 6 zákona verejnom obstarávaní: preukázanie technickej spôsobilosti je pre verejného obstarávateľa podstatná, nakoľko preukazuje technické možnosti uchádzača a potrebných zmluvných vzťahov. Má byť: 6./ podľa § 28 ods. 1 písm. f) zákona o verejnom obstarávaní uchádzač predloží: platnú zmluvu o budúcej zmluve so zariadením na zneškodnenie odpadov, ktoré sú predmetom zákazky na obdobie trvania zmluvného vzťahu na predmet obstarávania. Platnou zmluvou so zariadením na zneškodnenie odpadov sa preukáže úspešný uchádzač pri podpise zmluvy o poskytnutie služby na predmet obstarávania. Ak uchádzač vlastní zariadenie na zneškodnenie odpadov, ako dôkaz tejto skutočnosti predloží list vlastníctva resp. iný doklad vlastníctva. Zároveň uchádzač predloží doklady o spôsobilosti zariadenia resp. zariadení na prevádzku. Odôvodnenie primeranosti požadovaných podmienok účasti podľa § 32 ods. 6 zákona verejnom obstarávaní: preukázanie technickej spôsobilosti je pre verejného obstarávateľa podstatná, nakoľko preukazuje technické možnosti uchádzača a potrebných zmluvných vzťahov. IV.2.2. Lehota na prijímanie žiadosti o súťažné podklady Namiesto: 05.05.2016 13:00 Má byť: 25.05.2016 13:00 IV.2.3. Lehota na predkladanie ponúk Namiesto: 05.05.2016 13:00 Má byť: 25.05.2016 13:00 IV.2.4. Podmienky otvárania ponúk Namiesto: 05.05.2016 13:30 Má byť: 25.05.2016 13:30 VI.2. Ďalšie doplňujúce informácie V súlade s oznámením budú zmenené aj Súťažné podklady.
9034 - IOX publikovaná vo Vestníku číslo 96/2016
V oznámení 07400-WYS verejného obstarávateľa/obstarávateľa Mesto Tornaľa, Mieru 14, 982 01 Tornaľa zverejnenom vo VVO č. 071/2016 zo dňa 13.04.2016 boli nesprávne zverejnené údaje IV.2.2. Lehota na prijímanie žiadostí o súťažné podklady Namiesto: 25.05.2016 13:00 Má byť: 09.06.2016 13:00 IV.2.3. Lehota na predkladanie ponúk Namiesto: 25.05.2016 13:00 Má byť: 09.06.2016 13:00 IV.2.4. Podmienky otvárania ponúk Namiesto: 25.05.2016 13:30 Má byť: 09.06.2016 13:30 VI.2. Ďalšie doplňujúce informácie Zo súťažných podkladov sa vypúšťa v plnom znení v časti III. Príprava ponuky bod.18. ZÁBEZPEKA. Na základe tejto zmeny sa nevyžaduje zloženie zábezpeky.

Súvisiace oznámenia

Profil Obstarávateľa


Dôležité