Oznámenie 11430 - WYS

Obsah

11430 - WYS
Vestník č. 143/2016 - 26.07.2016

VÝZVA NA PREDKLADANIE PONÚK
HLAVIČKA FORMULÁRA
ODDIEL I: VEREJNÝ OBSTARÁVATEĽ
I.1) NÁZOV A ADRESY
Rozhlas a televízia Slovenska
IČO: 47232480
Mlynská dolina , 84545 Bratislava

Slovensko
Kontaktná osoba: JUDr. Tibor Petrík
Telefón: +421 260611267
Email: tibor.petrik@rtvs.sk
Webové sídlo (internetová adresa)
Adresa stránky profilu kupujúceho (URL): http://https://www.uvo.gov.sk/private/profily/detail/11786/zakazky
Hlavná adresa(URL): http://www.rtvs.sk
I.2) SPOLOČNÉ VEREJNÉ OBSTARÁVANIE
I.3) KOMUNIKÁCIA
Súťažné dokumenty sú dostupné priamo a úplne bez obmedzení či poplatkov
Zadajte adresu (URL): https://www.uvo.gov.sk/private/profily/detail/11786/zakazky/402210/dokumenty
Ďalšie informácie možno získať na adrese
vyššie uvedené kontaktné miesto/miesta
Ponuky alebo žiadosti o účasť budú doručené na
vyššie uvedené kontaktné miesto/miesta
I.4) DRUH VEREJNÉHO OBSTARÁVATEĽA
Druh verejného obstarávateľa: Organizácia riadená verejným právom
I.5) HLAVNÁ ČINNOSŤ
Iné (uveďte)
Iný predmet (špecifikujte): činnosť rozhlasu a televízie
ODDIEL II: PREDMET ZÁKAZKY
II.1) ROZSAH OBSTARÁVANIA
II.1.1) Názov:
Audítorské služby
II.1.2) Hlavný kód CPV
79212000-3
II.1.3) Druh zákazky
II.1.4) Stručný opis:
Predmetom zákazky je štatutárny audit Rozhlasu a televízie Slovenska (ďalej len RTVS) podľa medzinárodných účtovných štandardov a s nimi súvisiacich vyhlásení a štandardov vzťahujúcich sa na výkon štatutárneho auditu a za podmienok stanovených zákonom č. 423/2015 Z. z. o štatutárnom audite a o zmene a doplnení zákona č. 431/2002 Z. z. o účtovníctve v znení neskorších predpisov (ďalej len "zákon o štatutárnom audite"). Zmluva o poskytovaní audítorských služieb sa uzatvára na dobu určitú do 31. 05. 2019 a predpokladá výkon auditu za roky 2016, 2017 a 2018.
II.1.5) Celková predpokladaná hodnota
Hodnota bez DPH: 90 000,0000 Mena: EUR bez DPH
II.1.6) Informácie o častiach
II.2) OPIS
II.2.2) Dodatočné kódy CPV
Časť: 1
79212100-4
Časť: 2
79212300-6
II.2.3) Miesto dodania
Kód NUTS:
SK
SK0
Hlavné miesto dodania alebo plnenia:
Rozhlas a televízia Slovenska, Mlynská dolina, 845 45 Bratislava
II.2.4) Opis obstarávania
Audítor vykoná štatutárny audit, ako je definovaný v § 2 ods. 1 zákona o štatutárnom audite v nasledovnom rozsahu:
- overenie riadnej individuálnej účtovnej závierky za rok končiaci sa 31. decembra 2016, 2017 a 2018 pripravenej, schválenej a podpísanej verejným obstarávateľom v zmysle príslušných právnych predpisov Slovenskej republiky (ďalej len štatutárna účtovná závierka),
- overenie súladu individuálnej výročnej správy klienta s auditovanou štatutárnou účtovnou závierkou za rok končiaci sa 31. decembra 2016, 2017 a 2018.

Výsledkom týchto prác bude správa audítora vypracovaná v súlade s príslušnými záväznými právnymi predpismi. Štatutárny audítor vydá:
- správu audítora o štatutárnej účtovnej závierke verejného obstarávateľa za rok končiaci sa 31. decembra 2016, 2017 a 2018,
- správu potvrdzujúcu overenie súladu finančných informácií uvedených vo výročnej správe s auditovanou účtovnou závierkou.
- list odporúčaní vedeniu RTVS, len v prípade, že audítor popri audite zistí nedostatky a na základe tohto zistenia odporúčania navrhne.
II.2.5) Kritériá na vyhodnotenie ponúk
Nižšie uvedené kritéria
Náklady/Cena Cena
II.2.6) Predpokladaná hodnota
II.2.7) Dĺžka trvania zákazky alebo rámcovej dohody
Obdobie v mesiacoch (od zadania zákazky)
Trvanie v mesiacoch: 31
Informácie o obnovenom obstarávaní
Toto obstarávanie môže byť obnovené Áno
Popis obnovy: V prípade zrušenia verejného obstarávania z dôvodov v zmysle § 57 ods 1. alebo ods. 2 zákona č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov, bude verejné obstarávanie obnovené.
II.2.10) Informácie o variantoch
Budú sa akceptovať varianty Nie
II.2.12) Informácie o elektronických katalógoch
II.2.13) INFORMÁCIE O FONDOCH EURÓPSKEJ ÚNIE
Obstarávanie sa týka projektu a/alebo programu financovaného z fondov Európskej únie Nie
ODDIEL III: OSOBNÉ POSTAVENIE, EKONOMICKÉ, FINANČNÉ A TECHNICKÉ INFORMÁCIE
III.1) PODMIENKY ÚČASTI
III.1.1) Osobné postavenie vrátane požiadaviek týkajúcich sa zápisu do živnostenských alebo obchodných registrov
Zoznam a krátky opis podmienok: Uchádzač musí spĺňať podmienky účasti týkajúcich sa osobného postavenia uvedené v § 32 ods. 1 zákona o ver. obstarávaní.Ich splnenie uchádzač preukáže podľa § 32 ods. 2 zákona o ver. obstarávaní, resp. podľa § 32 ods. 4 alebo § 32 ods. 5 zákona o ver. obstarávaní.

Uchádzač môže vo verejnom obstarávaní preukázať splnenie podmienok účasti Zápisom do zoznamu hospodárskych subjektov v zmysle § 152 ods. 1 zákona o ver. obstarávaní. V zmysle § 152 ods. 3 verejný obstarávateľ uzná rovnocenný zápis alebo potvrdenie o zápise vydané príslušným orgánom iného členského štátu, ktorým uchádzač preukazuje splnenie podmienok účasti vo verejnom obstarávaní. Verejný obstarávateľ musí prijať aj iný rovnocenný doklad predložený uchádzačom alebo záujemcom.

Podľa § 39 zákona o ver. obstarávaní môže uchádzač predbežne nahradiť doklady na preukázanie splnenia podmienok účasti určené verejným obstarávateľom Jednotným európskym dokumentom.
III.1.2) Ekonomické a finančné postavenie
Zoznam a krátky opis podmienok, odôvodnenie primeranosti každej určenej podmienky: Uchádzač preukáže splnenie podmienok týkajúcich sa ekonomického a finančného postavenia nasledovne:

1) Podľa § 33 ods. 1 písm. b) ZVO - Potvrdením o poistení zodpovednosti za škodu spôsobenú pri výkone povolenia alebo potvrdenia o poistení zodpovednosti, ktorá by mohla vzniknúť v súvislosti s výkonom auditu do výšky poistnej sumy 10 - násobku poplatku za výkon auditu.

Odôvodnenie primeranosť určenej podmienky:

Podľa § 28 ods. 3 zákona č. 423/2015 Z. z. o štatutárnom audite a o zmene a doplnení zákona
č. 431/2002 Z. z. o účtovníctve v znení neskorších predpisov štatutárny audítor a audítorská spoločnosť zodpovedajú za škodu spôsobenú pri výkone štatutárneho auditu v subjektoch verejného záujmu do výšky 20 - násobku poplatku za výkon štatutárneho auditu a v ostatných účtovných jednotkách do výšky 10 - násobku poplatku za výkon štatutárneho auditu. Touto požiadavkou verejný obstarávateľ vytvára predpoklad na uhradenie prípadných škôd v zmysle § 373 obchodného zákonníka a pod., ktoré by mu mohli vzniknúť v súvislosti s výkonom auditu.

Uchádzač alebo záujemca môže na preukázanie finančného a ekonomického postavenia využiť finančné zdroje inej osoby, bez ohľadu na ich právny vzťah. V takomto prípade musí uchádzač alebo záujemca verejnému obstarávateľovi preukázať, že pri plnení zmluvy alebo koncesnej zmluvy bude skutočne používať zdroje osoby, ktorej postavenie využíva na preukázanie finančného a ekonomického postavenia. Skutočnosť podľa druhej vety preukazuje záujemca alebo uchádzač písomnou zmluvou uzavretou s osobou, ktorej zdrojmi mieni preukázať svoje finančné a ekonomické postavenie. Z písomnej zmluvy musí vyplývať záväzok osoby, že poskytne plnenie počas celého trvania zmluvného vzťahu. Osoba, ktorej zdroje majú byť použité na preukázanie finančného a ekonomického postavenia, musí preukázať splnenie podmienok účasti týkajúce sa osobného postavenia okrem § 32 ods. 1 písm. e) a nesmú u nej existovať dôvody na vylúčenie podľa § 40 ods. 6 písm. a) až h) a ods. 7.

Podľa § 39 zákona o ver. obstarávaní môže uchádzač predbežne nahradiť doklady na preukázanie splnenia podmienok účasti určené verejným obstarávateľom Jednotným európskym dokumentom.
Minimálna požadovaná úroveň štandardov: Uchádzač preukáže splnenie uvedenej podmienky potvrdením príslušnej poisťovne, o tom že uchádzač má uzavretú zmluvu o poistení zodpovednosti za škodu spôsobenú pri výkone štatutárneho auditu v uvedenej minimálnej výške.
III.1.3) Technická a odborná spôsobilosť
Zoznam a krátky opis podmienok, odôvodnenie primeranosti každej určenej podmienky: Uchádzač preukáže splnenie podmienok účasti týkajúcich sa technickej alebo odbornej spôsobilosti nasledovne:

1) Podľa § 34 ods. 1 písm. a) ZVO Zoznamom poskytnutých služieb za predchádzajúce tri roky od vyhlásenia verejného obstarávania s uvedením cien, lehôt dodania a odberateľov; dokladom je referencia, ak odberateľ bol verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ

Odôvodnenie primeranosť určenej podmienky:

Účelom tejto podmienky je preukázanie skutočnosti, či mal uchádzač v tomto období dostatočnú materiálnu a personálnu vybavenosť, či je spoľahlivý a technicky spôsobilý zrealizovať predmet zákazky, ako aj preukázanie praktických skúseností uchádzača s poskytovaním rovnakého alebo obdobného charakteru a rozsahu ako je predmet zákazky.

2) Podľa § 34 ods. 1 písm. g) ZVO ak ide o služby, údajmi o vzdelaní a odbornej praxi alebo o odbornej kvalifikácií osôb určených na plnenie zmluvy alebo riadiacich zamestnancov, ak nie sú kritériom na vyhodnotenie ponúk:

Odôvodnenie primeranosť určenej podmienky:

Takto stanovenou podmienkou účasti verejný obstarávateľ vytvára predpoklad, že audítorské služby budú poskytované nielen oprávnenou, certifikovanou osobou podľa zákona č. 540/2007 Z. z. o audítoroch, audite a dohľade nad výkonom auditu a o zmene a doplnení zákona č. 431/2002 Z. z. o účtovníctve v znení neskorších predpisov, ale aj dostatočne zručnou, skúsenou a znalou osobou, ktorá má skúsenosti z oblasti auditu na požadovanej úrovni.

Uchádzač alebo záujemca môže na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti využiť technické a odborné kapacity inej osoby, bez ohľadu na ich právny vzťah. V takomto prípade musí uchádzač alebo záujemca verejnému obstarávateľovi preukázať, že pri plnení zmluvy alebo koncesnej zmluvy bude skutočne používať kapacity osoby, ktorej spôsobilosť využíva na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti. Skutočnosť podľa druhej vety preukazuje záujemca alebo uchádzač písomnou zmluvou uzavretou s osobou, ktorej technickými a odbornými kapacitami mieni preukázať svoju technickú spôsobilosť alebo odbornú spôsobilosť. Z písomnej zmluvy musí vyplývať záväzok osoby, že poskytne svoje kapacity počas celého trvania zmluvného vzťahu. Osoba, ktorej kapacity majú byť použité na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti, musí preukázať splnenie podmienok účasti týkajúce sa osobného postavenia a nesmú u nej existovať dôvody na vylúčenie podľa § 40 ods. 6 písm. a) až h) a ods. 7; oprávnenie dodávať tovar, uskutočňovať stavebné práce, alebo poskytovať službu preukazuje vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky alebo koncesie, na ktorú boli kapacity záujemcovi alebo uchádzačovi poskytnuté. Ak ide o požiadavku súvisiacu so vzdelaním, odbornou kvalifikáciou alebo relevantnými odbornými skúsenosťami najmä podľa odseku 1 písm. g), uchádzač alebo záujemca môže využiť kapacity inej osoby len, ak táto bude reálne vykonávať stavebné práce alebo služby, na ktoré sa kapacity vyžadujú.

Podľa § 39 zákona o ver. obstarávaní môže uchádzač predbežne nahradiť doklady na preukázanie splnenia podmienok účasti určené verejným obstarávateľom Jednotným európskym dokumentom.

V súlade s § 187 ods. 6 zákona, ak bola referencia vyhotovená do 1.marca 2014, splnenie podmienky účasti podľa § 34 ods.1 písm. a), ak odberateľom bol verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ, je možné preukázať dôkazom o plnení potvrdeným verejným obstarávateľom alebo obstarávateľom.
Minimálna požadovaná úroveň štandardov: 1) Uchádzač predloží zoznam poskytnutých služieb za predchádzajúce tri roky s uvedením cien, lehôt dodania a odberateľov, názvov auditovaných subjektov a výškou dosiahnutého obratu auditovaného subjektu, doplneným o konkrétne údaje zodpovednej osoby odberateľa (meno a priezvisko, telefonický a e-mailový kontakt).

Uchádzač preukáže splnenie / realizáciu zmlúv rovnakého charakteru ako predmet zákazky (výkon štatutárneho auditu) za predchádzajúce tri roky pričom poskytovaním audítorských služieb sa na účely tohto verejného obstarávania rozumie: overovanie individuálnej účtovnej závierky a overovanie súladu individuálnej výročnej správy s individuálnou účtovnou závierkou u minimálne 1 (jedného) auditovaného subjektu s minimálnym dosiahnutým obratom za posledné 3 hospodárske roky vo výške 100 000 000 EUR bez DPH.

Za predchádzajúce tri roky sa pre účely tejto zákazky považujú 3 roky predchádzajúce dňu, ktorý je posledným dňom, pred dňom lehoty na predkladanie ponúk.

2) Uchádzač preukáže, že na uvedený predmet zákazky disponuje minimálne štyrmi (4) odborníkmi
ktorí sú držiteľmi certifikátu (osvedčenia o spôsobilosti na výkon štatutárneho auditu) podľa zákona
č. 423/2015 Z. z. o štatutárnom audite a o zmene a doplnení zákona č. 431/2002 Z. z. o účtovníctve v znení neskorších predpisov.

Splnenie podmienky účasti uchádzač preukáže zoznamom odborných pracovníkov, vrátane predloženia profesijných životopisov a úradne osvedčených fotokópií príslušných certifikátov (osvedčení o spôsobilosti na výkon štatutárneho auditu) a to pre všetkých štyroch (4) odborníkov, ktorí budú určení, resp. zodpovední za plnenie predmetu zákazky
III.1.5) Informácie o vyhradených zákazkách
III.2) PODMIENKY TÝKAJÚCE SA ZÁKAZKY
III.2.1) Informácie o konkrétnej profesii
Odkaz na príslušný zákon, právny predpis alebo administratívne opatrenie: zákon č. 423/2015 Z. z. o štatutárnom audite a o zmene a doplnení zákona č. 431/2002 Z. z. o účtovníctve v znení neskorších predpisov
III.2.3) Informácie o pracovníkoch zodpovedných za vykonanie zákazky
ODDIEL IV: POSTUP
IV.1) OPIS
IV.1.3) Informácie o rámcovej dohode
IV.1.6) Informácie o elektronickej aukcii
IV.2) ADMINISTRATÍVNE INFORMÁCIE
IV.2.2) Lehota na predkladanie ponúk
Dátum a čas: 11.08.2016 09:00
IV.2.6) Minimálna lehota, počas ktorej sú ponuky uchádzačov viazané
Ponuka musí byť platná do
Ponuka musí platiť do: 31.12.2016
IV.2.7) Podmienky na otváranie ponúk
Dátum a čas: 11.08.2016 10:00
Miesto: Rozhlas a televízia Slovenska, Mlynská dolina, 845 45 Bratislava, nová administratívna budova RTVS, 2. poschodie, zasadacia miestnosť č. 219.
Informácie o oprávnených osobách a otváraní ponúk: Otváranie ponúk je vzhľadom na použitie § 54 ZVO (elektronická aukcia) neverejné, údaje z otvárania ponúk komisia nezverejňuje a neposiela uchádzačom ani zápisnicu z otvárania ponúk
ODDIEL VI: DOPLNKOVÉ INFORMÁCIE
VI.2) INFORMÁCIE O ELEKTRONICKOM RIADENÍ PRÁCE
VI.3) DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE:
1. Súťažné podklady si záujemca môže vyžiadať na základe žiadosti doručenej v písomnej forme, e-mailom alebo osobne na adresu kontaktnej osoby verejného obstarávateľa.

2. Možnosť predloženia ponuky nie je podmienená vyžiadaním si a prevzatím súťažných podkladov. Ak uchádzač predloží svoju ponuku bez prevzatia súťažných podkladov vystavuje sa riziku, že ním predložená ponuka nebude obsahovať všetky náležitosti z hľadiska splnenia požiadaviek verejného obstarávateľa na predmet zákazky (aj dodatočných prostredníctvom inštitútu vysvetľovania), čo môže mať za následok jej vylúčenie.

3. Verejný obstarávateľ si v zmysle § 54 ods. 15 ZVO vyhradzuje právo nepoužiť elektronickú aukciu ak by sa aukcie zúčastnil len jeden uchádzač.

4. Verejný obstarávateľ si vyhradzuje právo postupovať v zmysle § 116 ZVO v prípade, ak v tomto postupe verejného obstarávania nebude predložená ani jedna ponuka alebo ani jedna z predložených ponúk bez vykonania podstatných zmien nesplní požiadavky určené verejným obstarávateľom na predmet zákazky, a za predpokladu, že pôvodné podmienky zadávania zákazky sa podstatne nezmenia.

5. Procesy tohto verejného obstarávania, ktoré osobitne neupravuje Výzva na predkladanie ponúk alebo súťažné podklady, sa riadia príslušnými ustanoveniami zákona o verejnom obstarávaní.
VI.5) DÁTUM ODOSLANIA TOHTO OZNÁMENIA:
22.07.2016

Súvisiace oznámenia

Profil Obstarávateľa


Dôležité