Oznámenie 14634 - WYP

Obsah

14634 - WYP
Vestník č. 203/2016 - 19.10.2016

VÝZVA NA PREDKLADANIE PONÚK
ODDIEL I: VEREJNÝ OBSTARÁVATEĽ
I.1) NÁZOV A ADRESY
Slovenská správa ciest
IČO: 00003328
Miletičova 19, 82619 Bratislava-Ružinov

Slovensko
Kontaktná osoba: Ing. Jozef Fabian, Ing. Janka Šimanská
Telefón: +421 557277200
Fax: +421 557277225
Email: jozef.fabian@ssc.sk
Webové sídlo (internetová adresa)
Hlavná adresa(URL): http://www.ssc.sk/sk/Aktualne.ssc
I.2) SPOLOČNÉ VEREJNÉ OBSTARÁVANIE
I.3) KOMUNIKÁCIA
Súťažné dokumenty sú dostupné priamo a úplne bez obmedzení či poplatkov
Zadajte adresu (URL): https://www.uvo.gov.sk/vyhladavanie-profilov/zakazky/15
Ďalšie informácie možno získať na adrese
iné (vyplňte prílohu A.I)
Príloha A.I): ADRESA A KONTAKTNÉ MIESTO (MIESTA), ODKIAĽ MOŽNO ZÍSKAŤ ĎALŠIE INFORMÁCIE
Slovenská správa ciest, Investičná výstavba a správa ciest Košice
IČO: 00003328
Kasárenské nám.č.4 , 04001 Košice

Slovensko
Kontaktná osoba: Ing. Janka Šimanská, Ing. Hedviga Jalčová, Ing. Jaroslav Štelmák
Telefón: +421 557277200
Fax: +421 557277225
Email: jozef.fabian@ssc.sk
Adresa hlavnej stránky obstarávateľa (URL): http://www.ssc.sk/sk/Aktualne.ssc
Ponuky alebo žiadosti o účasť budú doručené na
vyššie uvedené kontaktné miesto/miesta
I.4) DRUH VEREJNÉHO OBSTARÁVATEĽA
Druh verejného obstarávateľa: Iné (uveďte)
Iný verejný obstarávateľ (špecifikujte): štátna rozpočtová organizácia
I.5) HLAVNÁ ČINNOSŤ
Iné (uveďte)
Iný predmet (špecifikujte): Investičná výstavba, správa a údržba ciest I.triedy
ODDIEL II: PREDMET ZÁKAZKY
II.1) ROZSAH OBSTARÁVANIA
II.1.1) Názov:
I/79 Dvorianky riešenie bezpečnosti
Referenčné číslo: PL-01/16
II.1.2) Hlavný kód CPV
45233120-6
II.1.3) Druh zákazky
II.1.4) Stručný opis:
Predmetom zákazky je úprava cesty a vybudovanie stredného deliaceho ostrovčeka s vybočením jazdných pruhov a úprava vodorovného a zvislého dopravného značenia z dôvodu spomalenia dopravného prúdu pred vjazdom do zastavaného územia obce, ktorá má zabezpečiť homogenizáciu dopravného prúdu a tým znížiť hlukové zaťaženie z cestnej dopravy.

Ďalšie informácie sú uvedené v súťažných podkladoch.
II.1.5) Celková predpokladaná hodnota
Hodnota bez DPH: 274 000,00 Mena: EUR bez DPH
II.1.6) Informácie o častiach
II.2) OPIS
II.2.2) Dodatočné kódy CPV
45112500-0
45220000-5
45231400-9
45233223-8
II.2.3) Miesto dodania
Kód NUTS:
SK042
Hlavné miesto dodania alebo plnenia:
SR, štátna cesta I/79, k.ú. Dvorianky, okres Trebišov, kraj Košický
II.2.4) Opis obstarávania
Stavba pozostáva z 3 stavebných objektov:
- Rekultivácia dočasne zabratých plôch,
- Úprava cesty I/79 v dĺžke 293 m, dobudovanie plnej konštrukcie vozovky v mieste vybočenia jazdných pruhov, dobudovanie stredného deliaceho ostrovčeka a vozovky na priľahlom úseku cesty, dopravné značenie.
- Úprava verejného osvetlenia navrhovaného stredného deliaceho ostrovčeka.
II.2.5) Kritériá na vyhodnotenie ponúk
Nižšie uvedené kritéria
Náklady/Cena: Cena
II.2.6) Predpokladaná hodnota
Hodnota bez DPH: 274 000,00 Mena: EUR bez DPH
II.2.7) Dĺžka trvania zákazky alebo rámcovej dohody
Obdobie: v mesiacoch (od zadania zákazky)
Trvanie v mesiacoch: 6
Informácie o obnovenom obstarávaní
Toto obstarávanie môže byť obnovené: Nie
II.2.10) Informácie o variantoch
Budú sa akceptovať varianty: Nie
II.2.12) Informácie o elektronických katalógoch
II.2.13) INFORMÁCIE O FONDOCH EURÓPSKEJ ÚNIE
Obstarávanie sa týka projektu a/alebo programu financovaného z fondov Európskej únie: Nie
II.2.14) Doplňujúce informácie:
Pred podpisom zmluvy musí úspešný uchádzač predložiť Certifikát kvality stavebných prác podľa ISO 9001 vydaný uchádzačovi nezávislou inštitúciou alebo adekvátny ekvivalent a zdokladovať zabezpečenie TKP platných na území SR-dodávka asfaltových zmesí podľa TKP 6 Hutnené asfaltové zmesi, v prípade zahraničného uchádzača adekvátne kvalitatívne podmienky platné na území štátu, z ktorého pochádza.
ODDIEL III: OSOBNÉ POSTAVENIE, EKONOMICKÉ, FINANČNÉ A TECHNICKÉ INFORMÁCIE
III.1) PODMIENKY ÚČASTI
III.1.1) Osobné postavenie vrátane požiadaviek týkajúcich sa zápisu do živnostenských alebo obchodných registrov
Zoznam a krátky opis podmienok: 1. Uchádzač musí spĺňať podmienky účasti týkajúce sa jeho osobného postavenia ustanovené v §32 ods.1 zákona č.343/2015 Z.z. (ďalej len zákon o VO).

2. Uchádzač preukazuje splnenie podmienok účasti osobné postavenie podľa §32 ods.2, resp. ods.4, resp. ods.5, a to v súlade s § 21 ods.6 alebo §152 ods.1 zákona o VO.

3. V súvislosti s nadobudnutím účinnosti zákona č.91/2016 Z. z. o trestnej zodpovednosti právnických osôb a o zmene a doplnení niektorých zákonov vznikla hospodárskym subjektom so statusom právnickej osoby na účely preukázania osobného postavenia podľa § 32 ods. 1 písm. a) zákona o VO povinnosť predložiť aj výpis z registra trestov za právnickú osobu, ktorý vydáva Generálna prokuratúra Slovenskej republiky. Hospodársky subjekt zapísaný v zozname hospodárskych subjektov môže preukázať splnenie vyššie uvedenej podmienky účasti:
a) predložením výpisu z registra trestov právnickej osoby nie staršieho ako tri mesiace v procese verejného obstarávania priamo verejnému obstarávateľovi alebo
b) doplnením tohto údaja do zoznamu hospodárskych subjektov prostredníctvom formulára oznámenia o zmene údajov, ktorého vzor Úrad pre verejné obstarávanie zverejňuje na svojom webovom sídle s priloženým výpisom z registra trestov právnickej osoby nie starším ako tri mesiace.

4. Uchádzač môže preukázať splnenie podmienok účasti osobného postavenia zápisom do zoznamu hospodárskych subjektov v súlade s § 152 zákona o VO. V súlade s §187 ods.7 zákona o VO zápis v zozname podnikateľov vykonaný podľa predpisov účinných do 17.04.2016 je zápisom do zoznamu hospodárskych subjektov v rozsahu zapísaných skutočností. V záujme aktualizácie údajov uvedených v zozname hospodárskych subjektov je potrebné, aby hospodárske subjekty prostredníctvom formulára oznámenia zmeny údajov doplnili doklady na webovej stránke: https://www.uvo.gov.sk/.

5. Uchádzač môže predbežne nahradiť doklady na preukázanie splnenia podmienok účasti osobného postavenia Jednotným európskym dokumentom (JED) v zmysle §39 ods.1 zákona o VO.

6. Uchádzač, ktorého tvorí skupina dodávateľov, preukazuje splnenie podmienok účasti týkajúcich sa osobného postavenia za každého člena skupiny osobitne. Splnenie podmienky účasti podľa §32 ods.1 písm.e) zákona o VO preukazuje člen skupiny len vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, ktorú má zabezpečiť.

Odôvodnenie primeranosti:
Požiadavky na preukázanie osobného postavenia uchádzača vyplývajú zo zákona.

Podmienky účasti osobného postavenia sú podrobne opísané v súťažných podkladoch.
III.1.2) Ekonomické a finančné postavenie
Zoznam a krátky opis podmienok, odôvodnenie primeranosti každej určenej podmienky: a) podľa § 33 ods.1 písm.a) zákona o VO:
- vyjadrením banky alebo pobočky zahraničnej banky (originálne vyhotovenie alebo v úradne osvedčená kópia), v ktorej má uchádzač otvorený resp. vedený účet.

Odôvodnenie primeranosti:
Požiadavka v súlade s §33 ods.1 písm.a) zákona o VO, ktorej aplikácia sleduje zabezpečenie spoľahlivého a ekonomicky stabilného zhotoviteľa ako partnera pri uskutočnení diela.
Minimálna požadovaná úroveň štandardov: Verejný obstarávateľ vyžaduje:
- kladné vyjadrenie banky/všetkých bánk, v ktorej/ktorých má uchádzač vedený účet/účty alebo pobočky zahraničnej banky na území Slovenskej republiky alebo zahraničnej banky o schopnosti uchádzača plniť si svoje finančné záväzky, že jeho účet/účty za posledné 3 roky ku dňu vydania potvrdenia neboli v nepovolenom debete, že v prípade splácania úveru dodržiava splátkový kalendár, že jeho bežný účet nebol a ani nie je v čase predkladania ponuky predmetom exekúcie. Vyjadrenie nesmie byť staršie ako 3 mesiace ku dňu predkladania ponúk.

- potvrdenie/vyjadrenie banky alebo pobočky zahraničnej banky, že uchádzačovi dáva prísľub o poskytnutí úveru v min. výške 150 000,000 EUR (slovom: jednostopäťdesiattisíc eur) v prípade, ak sa stane úspešným uchádzačom v predmetnom zadávaní zákazky za účelom zabezpečenia finančných tokov pre uskutočnenie predmetných stavebných prác. Čas platnosti úverového prísľubu bude po celú dobu realizácie zákazky.

Uchádzač predloží vyjadrenie/a - potvrdenie banky/bánk podľa toho, kde má vedený účet a kde má prísľub úveru, nie staršie ako tri mesiace k lehote na predkladanie ponúk, a to ako originál alebo úradne overená kópia.

Zároveň uchádzač pripojí čestné vyhlásenie, že v ďalších bankách ako v banke (bankách), ktorá podľa tohto bodu vydala vyjadrenie, nemá otvorený resp. vedený účet alebo iné záväzky a že v ostatných bankách nie je v nepovolenom debete a je schopný plniť si svoje finančné záväzky v prípade splácania úveru. Toto čestné vyhlásenie musí podpísať oprávnená osoba uchádzača.

Podmienky účasti ekonomického a finančného postavenia sú podrobne opísané v súťažných podkladoch.
III.1.3) Technická a odborná spôsobilosť
Zoznam a krátky opis podmienok, odôvodnenie primeranosti každej určenej podmienky: a) podľa §34 ods.1 písm.b)
-zoznamom stavebných prác (rovnakého alebo podobného charakteru a rozsahu ako je predmet zákazky) uskutočnených za predchádzajúcich päť rokov od vyhlásenia verejného obstarávania s uvedením cien, miest a lehôt uskutočnenia stavebných prác; zoznam musí byť doplnený potvrdením o uspokojivom vykonaní stavebných prác a zhodnotení uskutočnených stavebných prác podľa obchodných podmienok, ak odberateľom
1. bol verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa tohto zákona, dokladom je referencia
2. bola iná osoba ako verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa tohto zákona, dôkaz o plnení potvrdí odberateľ; ak také potvrdenie uchádzač nemá k dispozícii, vyhlásením uchádzača o ich uskutočnení, doplneným dokladom, preukazujúcim ich uskutočnenie alebo zmluvný vzťah, na základe ktorého boli uskutočnené.

b) podľa § 34 ods.1 písm. g)
- údajmi o vzdelaní a odbornej praxi alebo o odbornej kvalifikácii osôb určených na plnenie zmluvy alebo riadiacich zamestnancov

c) podľa § 34 ods.1 písm. j)
- údajmi o strojovom, prevádzkovom alebo technickom vybavení, ktoré má uchádzač k dispozícii na uskutočnenie stavebných prác

Odôvodnenie primeranosti:
a) Požadovaný zoznam má garantovať odborné a kvalitné plnenie zákazky. Je potrebné, aby boli preukázané skúsenosti uchádzača s uskutočňovaním prác rovnakého alebo podobného charakteru ako je predmet zákazky. Minimálna požadovaná úroveň štandardov bola stanovená s prihliadnutím na predpokladanú hodnotu zákazky ako aj rozsah a charakter predmetu zákazky.

b) Vzhľadom na predpokladanú hodnotu zákazky a rozsah stavebných prác, je potrebné, aby mali odborníci, ktorí budú predmetnú zákazku zabezpečovať, požadované vzdelanie a prax pre zabezpečenie stabilného, bezproblémového plnenia predmetu zákazky a v požadovanom rozsahu, ktoré bude poskytované spôsobilým zmluvným partnerom, ktorý je reálne schopný po odbornej (technickej) stránke túto zákazku po jej zadaní plniť.

c) Vzhľadom na rozsah stavebných prác je potrebné, aby verejný obstarávateľ získal informácie, či uchádzač má alebo si vie zabezpečiť potrebné strojné a technické vybavenie na realizáciu stavebných prác.
Minimálna požadovaná úroveň štandardov: a) Uchádzač musí preukázať, že za predchádzajúcich päť rokov od vyhlásenia verejného obstarávania uskutočnil stavebné práce rovnakého alebo podobného charakteru a rozsahu ako je predmet zákazky s celkovým objemom uskutočnených prác vyšším ako 1 500 000,00 EUR bez DPH a súčasne z tohto zoznamu musí byť preukázané, že uchádzač realizoval minimálne 2 zákazky s hodnotou minimálne 250 000,00 EUR bez DPH jednotlivo.

Za stavebné práce rovnakého alebo podobného charakteru a rozsahu ako je predmet zákazky sa považujú stavebné práce na výstavbe a rekonštrukcii diaľnic, rýchlostných ciest, ciest I.triedy.

b) Uchádzač v rámci splnenia podmienok účasti preukáže, že kľúčoví odborníci č.1 až č.5, majú potrebné vzdelanie, odbornú kvalifikáciu a odbornú prax na uskutočnenie stavebných prác, ktoré sú predmetom zadávania zákazky.
Verejný obstarávateľ požaduje uviesť údaje týchto odborníkov:
-odborník č.1 Vedúci stavby
-odborník č.2 Zástupca vedúceho stavby
-odborník č.3 Pracovník zodpovedný za kontrolu kvality
-odborník č.4 Zodpovedný geodet
-odborník č.5 Pracovník zodpovedný za bezpečnosť (BOZP) na stavenisku
b1)Všetci uvedení odborníci musia mať minimálne 5 rokov zodpovedajúcej odbornej praxe a minimálne 2 roky praxe v rovnakej alebo podobnej funkcii pri výkone prác rovnakého alebo podobného charakteru ako je predmet zákazky.
b2)Realizácia stavebných prác je podmienená oprávnením na činnosť súvisiacu s predmetom zákazky v zmysle Stavebného zákona č.50/1976 Zb. v znení neskorších predpisov a zákona č.138/1992 Zb. o autorizovaných architektoch a o autorizovaných inžinieroch v znení neskorších predpisov.
b3)U odborníka č.1 vedúci stavby a odborníka č.2 zástupca vedúceho stavby sa vyžaduje:
-predloženie dokladu o odbornej kvalifikácii v zmysle zákona č.138/1992 Zb. o autorizovaných architektoch a autorizovaných stavebných inžinieroch v znení neskorších predpisov v nadväznosti na zákon č.50/1976 Zb. o územnom plánovaní a stavebnom poriadku v znení neskorších predpisov, s odborným zameraním inžinierske stavby dopravné stavby, alebo adekvátny ekvivalent vydaný v krajine sídla uchádzača, na základe ktorého môže vykonávať uvedené činnosti v krajine svojho sídla,
--realizovanie minimálne 1 stavby rovnakého alebo podobného charakteru v pozícii vedúceho stavby alebo zástupcu vedúceho stavby, týkajúcej sa rekonštrukcie resp. výstavby diaľnic, rýchlostných ciest alebo ciest I.triedy,
-predloženie zoznamu realizovaných zmlúv, u ktorých vykonával činnosť vedúceho stavby alebo zástupcu vedúceho stavby, osobitne pre vedúceho stavby a osobitne pre zástupcu vedúceho stavby.
b4) Zodpovedný geodet uchádzača musí mať preukázateľnú kvalifikáciu na výkon činnosti v zmysle zákona č.216/1995 Z. z. o Komore geodetov a kartografov v znení neskorších predpisov. Uchádzač predloží úradne osvedčené kópie požadovaných dokladov alebo adekvátny ekvivalent vydaný krajinou sídla uchádzača, na základe ktorého môže vykonávať uvedené činnosti v krajine svojho sídla.
b5)Osoba/y zodpovedná/é za bezpečnosť a ochranu zdravia pri práci musí/musia mať preukázateľnú kvalifikáciu v zmysle zákona č.124/2006 Z. z. o BOZP v znení neskorších predpisov alebo adekvátny ekvivalent vydaný krajinou sídla uchádzača.
b6) Uchádzač zároveň predloží vyhlásenie osôb zodpovedných za realizáciu zákazky (vedúci stavby, zástupca vedúceho stavby, zodpovedný geodet, osoba zodpovedná za kvalitu prác, osoba zodpovedná za bezpečnosť a ochranu zdravia pri práci), že budú zhotoviteľovi k dispozícii počas celej zmluvne dohodnutej lehoty výstavby.

c) Uchádzačom predložený doklad musí obsahovať údaje:
- o výrobných a strojných zariadeniach (stroje pre zemné práce, zariadenia pre výrobu a dopravu živičných a betónových zmesí)
- o vozidlách a nákladných vozidlách (dopravné prostriedky)
- o ostatných zariadeniach

Podmienky účasti technickej a odbornej spôsobilosti sú podrobne opísané v súťažných podkladoch.
III.1.5) Informácie o vyhradených zákazkách
III.2) PODMIENKY TÝKAJÚCE SA ZÁKAZKY
III.2.3) Informácie o pracovníkoch zodpovedných za vykonanie zákazky
ODDIEL IV: POSTUP
IV.1) OPIS
IV.1.3) Informácie o rámcovej dohode
IV.1.6) Informácie o elektronickej aukcii
IV.2) ADMINISTRATÍVNE INFORMÁCIE
IV.2.2) Lehota na predkladanie ponúk
Dátum a čas: 21.11.2016 10:00
IV.2.6) Minimálna lehota, počas ktorej sú ponuky uchádzačov viazané
IV.2.7) Podmienky na otváranie ponúk
Dátum a čas: 21.11.2016 11:00
Miesto: Slovenská správa ciest, Investičná výstavba a správa ciest Košice, Kasárenské námestie č. 4, Košice.
Informácie o oprávnených osobách a otváraní ponúk: Otváranie častí ponúk označených ako OSTATNÉ je neverejné.

Otváranie častí ponúk, označených ako KRITÉRIÁ je verejné a komisia ho vykoná v súlade s ustanoveniami §52 ods.2 zákona o VO len vo vzťahu k ponukám, ktoré neboli vylúčené, a to na mieste a v čase oznámenom uchádzačom, ktorých ponuky neboli vylúčené.
ODDIEL VI: DOPLNKOVÉ INFORMÁCIE
VI.2) INFORMÁCIE O ELEKTRONICKOM RIADENÍ PRÁCE
VI.3) DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE:
1. Osobné prevzatie súťažných podkladov je možné na základe písomnej žiadosti záujemcu doručenej na adresu: SSC, Investičná výstavba a správa ciest Košice, odd. verejného obstarávania, v pracovných dňoch v čase od 09.00 do 14.00 hod.
Odporúčame všetkým záujemcom, ktorí si prevzali súťažné podklady z profilu verejného obstarávateľa, aby sa zaregistrovali u verejného obstarávateľa zaslaním mailu, ktorého obsahom bude informácia o prevzatí súťažných podkladov a zároveň záujemca uvedie:názov hospodárskeho subjektu, adresu, IČO, tel., fax, email, meno a priezvisko kontaktnej osoby.

2. Jazyk komunikácie: štátny jazyk SR (slovenský jazyk)

3. Vysvetlenie informácií uvedených vo výzve na predkladanie ponúk, v súťažných podkladoch alebo v inej sprievodnej dokumentácii verejný obstarávateľ bezodkladne oznámi všetkým záujemcom, najneskôr 3 pracovné dni pred uplynutím lehoty na predkladanie ponúk za predpokladu, že o vysvetlenie sa požiada dostatočne vopred (12 dní pred uplynutím lehoty na predkladanie ponúk) na adresu SSC, Investičná výstavba a správa ciest Košice, odd. verejného obstarávania, Kasárenské nám.4, 040 11 Košice. Predmetné vysvetlenia verejný obstarávateľ uverejní v elektronickej podobe prostredníctvom profilu verejného obstarávateľa zriadeného Úradom pre verejné obstarávanie.

4. Osobné doručenie ponuky do podateľne kontaktného miesta je možné v pracovných dňoch SR v čase 7.00 - 14.00 hod. (miestneho času).

5. Dátum a čas vyznačený v bode IV.2.7) Podmienky na otváranie ponúk tejto výzvy sa týkajú otvárania časti ponúk označených ako OSTATNÉ, ktoré je v zmysle zákona o verejnom obstarávaní neverejné.

6. Verejný obstarávateľ nevyžaduje od skupiny dodávateľov, aby vytvorila právne vzťahy do predloženia ponuky. Ak bude úspešným uchádzačom skupina dodávateľov, táto musí vytvoriť právne vzťahy tak, aby bolo zabezpečené riadne plnenie zmluvy. V prípade skupiny dodávateľov sa požaduje pred podpisom zmluvy predložiť verejnému obstarávateľovi zmluvu, ktorá bude zaväzovať zmluvné strany, aby ručili spoločne a nerozdielne voči objednávateľovi za záväzky vzniknuté počas realizácie predmetu zákazky.

7. Verejný obstarávateľ si vyhradzuje právo postupovať v zmysle §57 zákona o VO; resp. neprijať ani jednu ponuku a neuzavrieť zmluvu so žiadnym uchádzačom v prípade, ak ponuky budú neprijateľné; v prípade nepridelenia finančných prostriedkov zo štátneho rozpočtu; v prípade nepridelenia súhlasu na podpis zmluvy, resp. v prípade, ak ponúkané ceny budú vyššie ako predpokladaná hodnota zákazky.

8. Verejný obstarávateľ vylúči z verejného obstarávania uchádzača, ak na základe dôveryhodných informácií má dôvodné podozrenie, že uchádzač uzavrel v danom verejnom obstarávaní s iným hospodárskym subjektom dohodu narúšajúcu hospodársku súťaž (v zmysle §40 ods.6 písm.g) zákona o verejnom obstarávaní).

Akákoľvek snaha uchádzača získať dôverné informácie, vstúpiť do nezákonných dohôd s iným hospodárskym subjektom, neoprávnene ovplyvňovať postup verejného obstarávania alebo ovplyvňovať člena komisie na vyhodnotenie ponúk alebo zamestnanca verejného obstarávateľa pred alebo počas vyhodnocovania ponúk bude viesť k vylúčeniu uchádzača.

Uchádzač je povinný riadiť sa etickým kódexom záujemcu/uchádzača tak, aby bol zachovaný verejný záujem, princípy a zásady verejného obstarávania, ochrana hospodárskej súťaže. Etický kódex sa vzťahuje aj na subdodávateľov a iné subjekty účastné v procese verejného obstarávania.
VI.5) DÁTUM ODOSLANIA TOHTO OZNÁMENIA:
18.10.2016

Súvisiace oznámenia

Profil Obstarávateľa


Dôležité