Oznámenie 14992 - WYP

Obsah

14992 - WYP
Vestník č. 208/2016 - 26.10.2016

VÝZVA NA PREDKLADANIE PONÚK
ODDIEL I: VEREJNÝ OBSTARÁVATEĽ
I.1) NÁZOV A ADRESY
Obec Zlatná na Ostrove
IČO: 00306738
Školská 184, 94612 Zlatná na Ostrove

Slovensko
Kontaktná osoba: Ing. Eva Varjúová
Telefón: +421 357781168
Fax: +421 357781140
Email: koodis.sala@koodis.sk
Webové sídlo (internetová adresa)
I.2) SPOLOČNÉ VEREJNÉ OBSTARÁVANIE
I.3) KOMUNIKÁCIA
Súťažné dokumenty sú dostupné priamo a úplne bez obmedzení či poplatkov
Zadajte adresu (URL): http://www.uvo.gov.sk/profily://
Ďalšie informácie možno získať na adrese
iné (vyplňte prílohu A.I)
Príloha A.I): ADRESA A KONTAKTNÉ MIESTO (MIESTA), ODKIAĽ MOŽNO ZÍSKAŤ ĎALŠIE INFORMÁCIE
KOODIS spol. s r.o.
IČO: 31414885
P. Pázmánya č.49/3 , 92701 Šaľa

Slovensko
Kontaktná osoba: Ing. Július Kelemen
Telefón: +421 317704193
Email: koodis.sala@koodis.sk
Ponuky alebo žiadosti o účasť budú doručené na
iné (vyplňte prílohu A.II)
KOODIS spol. s r.o.
IČO: 31414885
P. Pázmánya č. 49/3 , 92701 Šaľa

Slovensko
Kontaktná osoba: Ing. Július Kelemen
Telefón: +421 317704193
Email: koodis.sala@koodis.sk
I.4) DRUH VEREJNÉHO OBSTARÁVATEĽA
Druh verejného obstarávateľa: Regionálny alebo miestny orgán
I.5) HLAVNÁ ČINNOSŤ
Všeobecné verejné služby
ODDIEL II: PREDMET ZÁKAZKY
II.1) ROZSAH OBSTARÁVANIA
II.1.1) Názov:
„Spoločenský dom – prestavba a rekonštrukcia“ v Zlatnej na Ostrove
Referenčné číslo: Zlatná 01/2016
II.1.2) Hlavný kód CPV
45210000-2
II.1.3) Druh zákazky
II.1.4) Stručný opis:
Predmetom zákazky je realizácia prestavby budovy pôvodného domova dôchodcov na Spoločenský dom. Stavba sa skladá z: SO 01 Spoločenský dom, SO 02 Prístrešok, SO 03 Vodovodná prípojka , SO 04 Kanalizačná prípojka, SO 05 Elektrická prípojka, vnútorné rozvody IS ÚK a bleskozvod. Objekt je jednopodlažný, nepodpivničený so sedlovou strechou. Súčasťou prestavby je výmena celej strešnej konštrukcie, vybudovanie novej sociálnej časti, rozšírenie a modernizácia vnútorných rozvodov IS, vybudovanie plynovej kotolne a celkové stavebné úpravy vnútorné i vonkajšie. Ďalšie podrobnosti sú v súťažných podkladoch, ktorých súčasťou je projektová dokumentácia a výkaz výmer.
II.1.5) Celková predpokladaná hodnota
Hodnota bez DPH: 228 658,38 Mena: EUR bez DPH
II.1.6) Informácie o častiach
II.2) OPIS
II.2.2) Dodatočné kódy CPV
45260000-7
II.2.3) Miesto dodania
Kód NUTS:
SK023
Hlavné miesto dodania alebo plnenia:
Zlatná na Ostrove.
II.2.4) Opis obstarávania
Rekonštrukčné práce podľa PD a výkazu výmer.
II.2.5) Kritériá na vyhodnotenie ponúk
Nižšie uvedené kritéria
Názov: Lehota realizácie
Relatívna váha: 30 %
Náklady/Cena: Cena
Cena
Relatívna váha: 70 %
II.2.6) Predpokladaná hodnota
II.2.7) Dĺžka trvania zákazky alebo rámcovej dohody
Obdobie: v mesiacoch (od zadania zákazky)
Trvanie v mesiacoch: 12
Informácie o obnovenom obstarávaní
Toto obstarávanie môže byť obnovené: Nie
II.2.10) Informácie o variantoch
Budú sa akceptovať varianty: Nie
II.2.12) Informácie o elektronických katalógoch
II.2.13) INFORMÁCIE O FONDOCH EURÓPSKEJ ÚNIE
Obstarávanie sa týka projektu a/alebo programu financovaného z fondov Európskej únie: Nie
ODDIEL III: OSOBNÉ POSTAVENIE, EKONOMICKÉ, FINANČNÉ A TECHNICKÉ INFORMÁCIE
III.1) PODMIENKY ÚČASTI
III.1.1) Osobné postavenie vrátane požiadaviek týkajúcich sa zápisu do živnostenských alebo obchodných registrov
Zoznam a krátky opis podmienok: Verejného obstarávania sa môže zúčastniť len ten, kto spĺňa podmienky účasti týkajúce sa osobného postavenia podľa § 32 ods.1 zákona č. 343/2015 Z.z. bodu e) - je oprávnený dodávať tovar, uskutočňovať stavebné práce alebo poskytovať službu, ktoré preukazuje uchádzač v zmysle § 32 ods.2 písm. e) dokladom o oprávnení dodávať tovar, uskutočňovať stavebné práce alebo poskytovať službu, ktorý zodpovedá predmetu zákazky.
Uchádzač splnenie podmienky účasti môže preukázať podľa § 152 ods.1 a ods.3 zákona o VO. Ak uchádzač má sídlo, miesto podnikania alebo obvyklý pobyt mimo územia Slovenskej republiky a štát jeho sídla, miesta podnikania alebo obvyklého pobytu nevydáva niektoré z dokladov uvedených v bode 2 alebo nevydáva ani rovnocenné doklady, možno ich nahradiť čestným vyhlásením podľa predpisov platných v štáte sídla, miesta podnikania alebo obvyklého pobytu. Ak právo štátu uchádzača so sídlom, miestom podnikania alebo obvyklým miestom pobytu mimo územia Slovenskej republiky neupravuje inštitút čestného vyhlásenia, môže ho nahradiť vyhlásením urobeným pred súdom, správnym orgánom, notárom, inou odbornou inštitúciou podľa predpisov platných v štáte jeho sídla, miesta podnikania alebo obvyklého pobytu uchádzača. Splnenie podmienky účasti môže uchádzač preukázať dočasne predložením jednotného európskeho dokumentu podľa § 39 zákona o verejnom obstarávaní. Doklady, preukazujúce splnenie podmienok účasti nahradené Jednotným európskym dokumentom predkladá verejnému obstarávateľovi uchádzač podľa § 39 ods. 6 v čase a spôsobom, určeným verejným obstarávateľom. Jednotný európsky dokument je súčasťou súťažných podkladov v editovateľnej forme, resp. je možné ho stiahnuť aj z webového sídla UVO (www.uvo.gov.sk). Verejný obstarávateľ požaduje aby bol Jednotný európsky dokument podpísaný osobou oprávnenou konať za uchádzača.
Uchádzač, ktorého tvorí skupina dodávateľov, preukazuje splnenie podmienok účasti týkajúcich sa osobného postavenia za každého člena skupiny osobitne. Splnenie podmienky účasti podľa § 32 ods. 1 písm. e) zákona o verejnom obstarávaní preukazuje člen skupiny len vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, ktorú ma zabezpečiť.
Verejný obstarávateľ odôvodňuje primeranosť podmienky účasti nasledovne: stanovené podmienky účasti vyplývajú priamo z § 114 ods.2 zákona č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.
III.1.2) Ekonomické a finančné postavenie
Zoznam a krátky opis podmienok, odôvodnenie primeranosti každej určenej podmienky: Podľa § 33 ods.1 písm. a) zákona o verejnom obstarávaní ekonomické a finančné postavenie záujemca preukáže: potvrdením banky/bánk, ktorej/ktorých je záujemca klientom, o schopnosti plniť finančné záväzky, ktoré musí obsahovať nasledujúce informácie o tom, že:
- v prípade splácania úveru dodržiava splátkový kalendár,
- jeho bežný účet nebol predmetom exekúcie.
Potvrdenie banky/bánk predloží záujemca ako originál alebo úradne osvedčenú kópiu.
Uchádzač predloží aj čestné vyhlásenie, v ktorom vyhlási, že nemá záväzky v inej banke/bankách okrem tej/tých, od ktorej/ktorých predložil vyššie uvedené potvrdenie.
Odôvodnenie primeranosti:
Verejný obstarávateľ skúma schopnosti záujemcu plniť si finančné záväzky voči finančným inštitúciám, z čoho sa bude dať usúdiť serióznosť záujemcu plniť si finančné záväzky alebo jeho finančná stabilita nakoľko uchádzač musí mať vlastné zdroje alebo schopnosť získať finančné krytie na dodávku predmetu obstarávania.
Minimálna požadovaná úroveň štandardov: Potvrdenie banky/bánk originál alebo úradne osvedčenú kópiu, uchádzač predloží aj čestné vyhlásenie, v ktorom vyhlási, že nemá záväzky v inej banke/bankách okrem tej/tých, od ktorej/ktorých predložil vyššie uvedené potvrdenie.
III.1.3) Technická a odborná spôsobilosť
Zoznam a krátky opis podmienok, odôvodnenie primeranosti každej určenej podmienky: 1. Podľa § 34 ods. 1 písm. b) zoznamom stavebných prác uskutočnených za predchádzajúcich päť rokov od vyhlásenia verejného obstarávania s uvedením cien, miest a lehôt uskutočnenia stavebných prác. Zoznam musí byť doplnený potvrdením o uspokojivom vykonaní stavebných prác a zhodnotení podľa obchodných podmienok. Podrobnosti sú uvedené v časti minimálna úroveň štandardov. Odôvodnenie primeranosti: preukázanie skúsenosti zo zrealizovaných predchádzajúcich stavieb a ich kvality je podstatná.
2. Podľa § 34 ods. 1 písm. d) zákona o verejnom obstarávaní. Pre zabezpečenie kvality verejný obstarávateľ vyžaduje predloženie certifikátu kvality vydaného nezávislou inštitúciou, ktorým sa potvrdzuje splnenie noriem zabezpečenia kvality uchádzačom, uchádzač môže využiť systémy zabezpečenia kvality vyplývajúce z európskych noriem. Podrobnosti sú uvedené v časti minimálna úroveň štandardov. Odôvodnenie primeranosti: verejný obstarávateľ požaduje, aby stavebné práce boli vykonané kvalitne a bezpečne. Verejný obstarávateľ uzná ako rovnocenné osvedčenia vydané príslušnými orgánmi členských štátov.
Odôvodnenie primeranosti: preukázanie certifikátov je pre verejného obstarávateľa podstatná nakoľko dáva predpoklady na kvalitné vyhotovenie diela.
3. Podľa § 34 ods. 1 písm. g) zákona o verejnom obstarávaní. Verejný obstarávateľ vyžaduje predložiť údaje o vzdelaní a odbornej praxi alebo o odbornej kvalifikácii riadiacich zamestnancov, osobitne osôb zodpovedných za riadenie stavebných prác, ktorí majú odbornú spôsobilosť na výkon činnosti stavbyvedúceho s odborným zameraním Pozemné stavby. Podrobnosti sú uvedené v časti minimálna úroveň štandardov. Je možné predložiť aj ekvivalentný doklad, vystavený v inom štáte. Odôvodnenie primeranosti: podmienkou účasti zabezpečuje kvalitné dodanie predmetu zákazky v súlade s platným právnym poriadkom Slovenskej republiky.
4. Podľa § 34 ods. 1, písm. h) vo väzbe na § 36 zákona o verejnom obstarávaní uvedením opatrení environmentálneho manažérstva, ktoré uchádzač použije pri plnení zmluvy, ktorej predmetom je uskutočnenie stavebných prác. Podrobnosti sú uvedené v časti minimálna úroveň štandardov. Odôvodnenie primeranosti: verejný obstarávateľ požaduje, aby stavebné práce boli vykonané v súlade s environmentálnymi predpismi.
5. Podľa § 34 ods. 1 písm. l) Uchádzač uvedie podiel plnenia zo zmluvy, ktorý má uchádzač v úmysle zabezpečiť subdodávateľom spolu s uvedením údajov subdodávateľa. Odôvodnenie primeranosti: Podmienka je potrebná na informovanie verejného obstarávateľa o tom, či uchádzač bude zabezpečovať dodávky vlastnými kapacitami, alebo prostredníctvom subdodávateľov.
Uchádzač alebo záujemca môže na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti využiť technické a odborné kapacity inej osoby, bez ohľadu na ich právny vzťah. V takomto prípade musí uchádzač alebo záujemca verejnému obstarávateľovi alebo obstarávateľovi preukázať, že pri plnení zmluvy alebo koncesnej zmluvy bude skutočne používať kapacity osoby, ktorej spôsobilosť využíva na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti. Skutočnosť podľa druhej vety preukazuje záujemca alebo uchádzač písomnou zmluvou uzavretou s osobou, ktorej technickými a odbornými kapacitami mieni preukázať svoju technickú spôsobilosť alebo odbornú spôsobilosť. Osoba, ktorej kapacity majú byť použité na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti, musí preukázať splnenie podmienok účasti týkajúce sa osobného postavenia tak ako uchádzač, oprávnenie dodávať tovar, uskutočňovať stavebné práce, alebo poskytovať službu preukazuje vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, na ktorú boli kapacity záujemcovi alebo uchádzačovi poskytnuté. Skupina dodávateľov preukazuje splnenie podmienok účasti týkajúcich sa osobného postavenia za každého člena skupiny osobitne a splnenie technickej a odbornej spôsobilosti preukazuje spoločne. Splnenie podmienky účasti môže predbežne uchádzač preukázať predložením jednotného európskeho dokumentu.
Minimálna požadovaná úroveň štandardov: 1. Vyžaduje sa, aby v predloženom zozname uskutočnených stavebných prác boli uvedené minimálne dve zrealizované stavby rovnakého alebo podobného charakteru s RN min. 200.000,- EUR bez DPH, alebo ekvivalent tejto hodnoty v inej mene doplnený potvrdeniami o uspokojivom vykonaní stavebných prác a zhodnotení uskutočnených stavebných prác podľa obchodných podmienok.
2. Uchádzač predloží úradne overenú kópiu certifikátu "Systém manažérstva kvality" (napr.: STN EN ISO 9001) a pre zabezpečenie bezpečnosti počas realizácie uchádzač predloží Certifikát systému manažérstva bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci STN OHSAS 18001:2009, alebo jeho ekvivalentu.
3. Uchádzač predloží za stavbyvedúceho (min. údaje): čestné vyhlásenie o vzdelaní, odbornej praxi a súčasnom zamestnaní, ďalej predloží osvedčenie stavbyvedúceho s odborným zameraním Pozemné stavby, vydané Slovenskou komorou stav. inžinierov (SKSI), v zmysle zákona Slovenskej republiky č.138/1992 Zb. o autorizovaných architektoch a stavebných inžinieroch v znení neskorších predpisov, alebo jeho ekvivalent. Požadované osvedčenie bude predložené ako originál alebo úradne osvedčená kópia, prípadne kópia osvedčenia opatrená pečiatkou a originálnym podpisom stavbyvedúceho. Ak bolo osvedčenie vydané po 1.1.2005 uchádzač predloží aj potvrdenie SKSI o rozsahu osvedčenia (postačí kópia potvrdenia alebo výtlačok profilu odborníka z webstránky SKSI).
4. Uchádzač predloží platný certifikát environmentálneho manažérstva ISO 14001:2004 v oblasti predmetu zákazky, alebo jeho ekvivalent.
5. Uchádzač uvedie podiel plnenia zo zmluvy, ktorý má uchádzač v úmysle zabezpečiť subdodávateľom spolu s uvedením údajov subdodávateľa, ak je známy, v rozsahu obchodné meno alebo názov, adresa alebo sídlo, identifikačné číslo. Uchádzač túto požiadavku preukáže na samostatnom liste, podpísaným štatutárnym orgánom, alebo členom štatutárneho orgánu alebo iným zástupcom uchádzača, ktorý je oprávnený konať v jeho mene v záväzkových vzťahoch, resp. osobou oprávnenou konať za uchádzača.
III.1.5) Informácie o vyhradených zákazkách
III.2) PODMIENKY TÝKAJÚCE SA ZÁKAZKY
III.2.3) Informácie o pracovníkoch zodpovedných za vykonanie zákazky
ODDIEL IV: POSTUP
IV.1) OPIS
IV.1.3) Informácie o rámcovej dohode
IV.1.6) Informácie o elektronickej aukcii
IV.2) ADMINISTRATÍVNE INFORMÁCIE
IV.2.2) Lehota na predkladanie ponúk
Dátum a čas: 21.11.2016 14:00
IV.2.6) Minimálna lehota, počas ktorej sú ponuky uchádzačov viazané
Ponuka musí byť platná do
Ponuka musí platiť do: 31.03.2017
IV.2.7) Podmienky na otváranie ponúk
Dátum a čas: 21.11.2016 15:00
Miesto: KOODIS spol. s r.o., P. Pázmánya č. 49/3, 927 01 Šaľa bez účasti uchádzačov
Informácie o oprávnených osobách a otváraní ponúk: Otváranie ponúk časť Kritériá bude neverejné v zmysle § 54 ods. 3.
ODDIEL VI: DOPLNKOVÉ INFORMÁCIE
VI.2) INFORMÁCIE O ELEKTRONICKOM RIADENÍ PRÁCE
VI.3) DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE:
Súťažné podklady sú dostupné všetkým záujemcom na profile verejného obstarávateľa - Obec Zlatná na Ostrove na stránke www.uvo.gov.sk/profily. Súťažné podklady si záujemcovia môžu vyžiadať emailom na adrese: koodis.sala@koodis.sk, resp. písomne alebo osobne na adrese: KOODIS spol. s r.o., P. Pázmánya č. 49/3, 927 01 Šaľa. Žiadosť musí obsahovať názov zákazky, kompletné identifikačné údaje žiadateľa, názov, adresa sídla a emailová adresa, na ktorú majú byť zaslané súťažné podklady. Po doručení kompletnej žiadosti budú súťažné podklady záujemcovi zaslané na jeho emailovú adresu. Súťažné podklady budú poskytnuté v digitálnej forme. V prípade skupiny dodávateľov predložia vystavenú plnú moc pre jedného z členov skupiny, ktorý bude oprávnený prijímať pokyny za všetkých členov skupiny a konať v mene všetkých členov skupiny. Podmienkou účasti je zloženie zábezpeky v zmysle § 46. Podrobnosti sú uvedené v súťažných podkladoch
VI.5) DÁTUM ODOSLANIA TOHTO OZNÁMENIA:
24.10.2016

Súvisiace oznámenia

Profil Obstarávateľa


Dôležité