Oznámenie 15433 - WYS

Obsah

15433 - WYS
Vestník č. 216/2016 - 07.11.2016

VÝZVA NA PREDKLADANIE PONÚK
ODDIEL I: VEREJNÝ OBSTARÁVATEĽ
I.1) NÁZOV A ADRESY
Mesto Piešťany
IČO: 00612031
Námestie SNP 3, 92145 Piešťany

Slovensko
Kontaktná osoba: JUDr. Mária Vermešová
Telefón: +421 948005078
Fax: +421 33838776544
Email: maria.vermesova@piestany.sk
Webové sídlo (internetová adresa)
I.2) SPOLOČNÉ VEREJNÉ OBSTARÁVANIE
I.3) KOMUNIKÁCIA
Súťažné dokumenty sú dostupné priamo a úplne bez obmedzení či poplatkov
Zadajte adresu (URL): http://www.uvo.gov.sk
Ďalšie informácie možno získať na adrese
vyššie uvedené kontaktné miesto/miesta
Ponuky alebo žiadosti o účasť budú doručené na
vyššie uvedené kontaktné miesto/miesta
I.4) DRUH VEREJNÉHO OBSTARÁVATEĽA
Druh verejného obstarávateľa: Regionálny alebo miestny orgán
I.5) HLAVNÁ ČINNOSŤ
Všeobecné verejné služby
ODDIEL II: PREDMET ZÁKAZKY
II.1) ROZSAH OBSTARÁVANIA
II.1.1) Názov:
Poistenie majetku a poistenie zodpovednosti za škodu za mesto Piešťany
Referenčné číslo: PN 7/2016
II.1.2) Hlavný kód CPV
66510000-8
II.1.3) Druh zákazky
II.1.4) Stručný opis:
Predmetom zákazky je poskytnutie služieb týkajúcich sa poistenie majetku a poistenie zodpovednosti za škodu za mesto Piešťany
II.1.5) Celková predpokladaná hodnota
Hodnota bez DPH: 162 900,00 Mena: EUR bez DPH
II.1.6) Informácie o častiach
II.2) OPIS
II.2.3) Miesto dodania
Kód NUTS:
SK
Hlavné miesto dodania alebo plnenia:
Mestský úrad Piešťany a tiež majetok mesta v jej Piešťany
II.2.4) Opis obstarávania
Predmet a rozsah poistenia:
A) poistenie majetku,
B) poistenie zodpovednosti za škodu
C) havarijné poistenie motorových vozidiel
D) povinné zmluvné poistenie zodpovednosti za škodu spôsobenú prevádzkou motorového vozidla
II.2.5) Kritériá na vyhodnotenie ponúk
Nižšie uvedené kritéria
Náklady/Cena: Cena
II.2.6) Predpokladaná hodnota
Hodnota bez DPH: 162 900,00 Mena: EUR bez DPH
II.2.7) Dĺžka trvania zákazky alebo rámcovej dohody
Obdobie: v mesiacoch (od zadania zákazky)
Trvanie v mesiacoch: 36
Informácie o obnovenom obstarávaní
Toto obstarávanie môže byť obnovené: Nie
II.2.10) Informácie o variantoch
Budú sa akceptovať varianty: Nie
II.2.12) Informácie o elektronických katalógoch
II.2.13) INFORMÁCIE O FONDOCH EURÓPSKEJ ÚNIE
Obstarávanie sa týka projektu a/alebo programu financovaného z fondov Európskej únie: Nie
ODDIEL III: OSOBNÉ POSTAVENIE, EKONOMICKÉ, FINANČNÉ A TECHNICKÉ INFORMÁCIE
III.1) PODMIENKY ÚČASTI
III.1.1) Osobné postavenie vrátane požiadaviek týkajúcich sa zápisu do živnostenských alebo obchodných registrov
Zoznam a krátky opis podmienok: Verejného obstarávania sa môže podľa § 32 ods. 1 zákona o verejnom obstarávaní zúčastniť len ten, kto spĺňa tieto podmienky účasti týkajúce sa osobného postavenia:
a) nebol on, ani jeho štatutárny orgán, ani člen štatutárneho orgánu, ani člen dozorného orgánu, ani prokurista právoplatne odsúdený za trestný čin korupcie, trestný čin poškodzovania finančných záujmov Európskych spoločenstiev, trestný čin legalizácie príjmu z trestnej činnosti, trestný čin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, trestný čin založenia, zosnovania alebo podporovania teroristickej skupiny, trestný čin terorizmu a niektorých foriem účasti na terorizme, trestný čin obchodovania s ľuďmi, trestný čin, ktorého skutková podstata súvisí s podnikaním alebo trestný čin machinácie pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe,
b) nemá nedoplatky poistného na zdravotné poistenie, sociálne poistenie a príspevkov na starobné dôchodkové sporenie v Slovenskej republike alebo v štáte sídla, miesta podnikania alebo obvyklého pobytu,
c) nemá daňové nedoplatky v Slovenskej republike alebo v štáte sídla, miesta podnikania alebo obvyklého pobytu,
d) nebol na jeho majetok vyhlásený konkurz, nie je v reštrukturalizácii, nie je v likvidácii, ani nebolo proti nemu zastavené konkurzné konanie pre nedostatok majetku alebo zrušený konkurz pre nedostatok majetku,
e) je oprávnený dodávať tovar, uskutočňovať stavebné práce alebo poskytovať službu,
f) nemá uložený zákaz účasti vo verejnom obstarávaní potvrdený konečným rozhodnutím v Slovenskej republike alebo v štáte sídla, miesta podnikania alebo obvyklého pobytu,
g) nedopustil sa v predchádzajúcich troch rokoch od vyhlásenia alebo preukázateľného začatia verejného obstarávania závažného porušenia povinností v oblasti ochrany životného prostredia, sociálneho práva alebo pracovného práva podľa osobitných predpisov,47) za ktoré mu bola právoplatne uložená sankcia, ktoré dokáže verejný obstarávateľ a obstarávateľ preukázať,
h) nedopustil sa v predchádzajúcich troch rokoch od vyhlásenia alebo preukázateľného začatia verejného obstarávania závažného porušenia profesijných povinností, ktoré dokáže verejný obstarávateľ a obstarávateľ preukázať.
1.2 Podľa § 32 ods. 2 zákona o verejnom obstarávaní uchádzač preukazuje splnenie podmienok účasti podľa odseku 1
a) písm. a) doloženým výpisom z registra trestov nie starším ako tri mesiace,
b) písm. b) doloženým potvrdením zdravotnej poisťovne a Sociálnej poisťovne nie starším ako tri mesiace,
c) písm. c) doloženým potvrdením miestne príslušného daňového úradu nie starším ako tri mesiace,
d) písm. d) doloženým potvrdením príslušného súdu nie starším ako tri mesiace,
e) písm. e) doloženým dokladom o oprávnení dodávať tovar, uskutočňovať stavebné práce alebo poskytovať službu, ktorý zodpovedá predmetu zákazky,
f) písm. f) doloženým čestným vyhlásením.

Uchádzač môže predložiť doklady na preukázanie splnenia podmienok účasti podľa § 32 ods. 4 a ods. 5 zákona o verejnom obstarávaní. V prípade skupiny dodávateľov sa preukazuje splnenie podmienok týkajúcich sa osobného postavenia za každého člena skupiny osobitne podľa § 37 ods. 3 zákona o verejnom obstarávaní. Splnenie podmienky účasti týkajúcej sa oprávnenia dodávať tovar, uskutočňovať stavebné práce alebo poskytovať službu preukazuje člen skupiny len vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, ktorú má zabezpečiť.
Doklady sa predkladajú v origináli alebo v úradne overenej fotokópii.
III.1.2) Ekonomické a finančné postavenie
Zoznam a krátky opis podmienok, odôvodnenie primeranosti každej určenej podmienky: Uchádzač musí preukázať splnenie finančného alebo ekonomického postavenia
2.1 Podľa § 33 ods. 1 písme. d) zákona o verejnom obstarávaní predložením prehľadu o dosiahnutom obrate v oblasti, ktorej sa predmet zákazky týka, najviac za posledné tri hospodárske roky (rok 2013, 2014, 2015), resp. za ktoré sú dostupné v závislosti od vzniku alebo začatia prevádzkovania činnosti. Splnenie uchádzač preukáže predložením čestného vyhlásenia uchádzača, resp. jeho štatutárneho zástupcu o dosiahnutom obrate, ktorej sa predmet zákazky týka.
Ak bude v čestnom vyhlásení obrat určený v inej mene ako EUR, prepočet na EUR sa uskutoční kurzom ECB platným v deň odoslania výzvy na predkladanie ponúk na zverejnenie do Vestníka verejného obstarávania prostredníctvom ISZÚ.
Odôvodnenie potreby a primeranosti určenej podmienky účasti
Určené podmienky účasti verejný obstarávateľ overuje schopnosť uchádzača plniť si svoje záväzky vo vzťahu k spôsobu jej financovania vzhľadom na predpokladanú hodnotu zákazky, spôsob financovania predmetu zákazky osobou verejný obstarávateľ bez možnosti poskytovania preddavkov a určenú lehotu splatnosti faktúr. Je nevyhnutne žiaduce, aby uchádzač preukázal svoju schopnosť bezproblémovo plniť predmet zákazky za uvedených podmienok.
Uchádzač môže na preukázanie splnenia finančného a ekonomického postavenia využiť finančné zdroje inej osoby bez ohľadu na ich právny vzťah. V takomto prípade musí uchádzač verejnému obstarávateľovi preukázať, že pri plnení zmluvy bude skutočne používať zdroje osoby, ktorej postavenie využíva na preukázanie finančného a ekonomického postavenia. Skutočnosť podľa druhej vety preukazuje uchádzač písomnou zmluvou uzavretou s osobou, ktorej zdrojmi mieni preukázať svoje finančné a ekonomické postavenie. Z písomnej zmluvy musí vyplývať záväzok osoby, že poskytne plnenie počas celého trvania zmluvného vzťahu. Osoba, ktorej zdroje majú byť použité na preukázanie finančného a postavenia musí preukázať splnenie podmienok účasti týkajúce sa osobného postavenia okrem § 32 ods. 1 písm. e) a nesmú u nej existovať dôvody na vylúčenie podľa § 40 ods. 6 písm. a) až h) a ods. 7 zákona o verejnom obstarávaní.
Ak uchádzač nedokáže z objektívnych dôvodov poskytnúť na preukázanie finančného alebo ekonomického postavenia dokument určený verejným obstarávateľom, môže finančné a ekonomické postavenie preukázať predložením iného dokumentu, ktorý verejný obstarávateľ považuje za vhodný. V takom prípade verejný obstarávateľ odporúča použiť inštitút vysvetlenia súťažných podkladov.
Uchádzač, ktorého tvorí skupina dodávateľov, preukazuje splnenie podmienok účasti vo verejnom obstarávaní týkajúcich sa finančného a ekonomického postavenia spoločne.

Verejný obstarávateľ požaduje predloženie dokladov preukazujúcich splnenie podmienok účasti ohľadne ekonomického a finančného postavenia v originálnom vyhotovení alebo ako úradne overené kópie týchto dokladov.
Minimálna požadovaná úroveň štandardov: Obrat v oblasti, ktorej sa predmet zákazky týka za posledné tri hospodárske roky (rok 2013, 2014, 2015) resp. za ktoré sú dostupné v závislosti od vzniku alebo začatia prevádzkovania činností uchádzač preukáže obrat spolu v minimálnej vo výške 325 800,- UR.
III.1.3) Technická a odborná spôsobilosť
Zoznam a krátky opis podmienok, odôvodnenie primeranosti každej určenej podmienky: Uchádzač v ponuke predloží nasledovné doklady, ktorými preukáže splnenie svojej technickej alebo odbornej spôsobilosti vo verejnom obstarávaní:
3.1 Podľa § 34 ods. 1 písm. a) zákona o verejnom obstarávaní) - zoznamom poskytnutých služieb za predchádzajúce tri roky od vyhlásenia verejného obstarávateľa s uvedením cien, lehôt dodania odberateľov, dokladom je referencia , ak odberateľom bol verejný obstarávateľ a obstarávateľ podľa tohto zákona.
Odôvodnenie:
Verejný obstarávateľ považuje za potrebné preukázať, či je uchádzač schopný realizovať zákazku obdobnú s predmetom obstarávania v príslušnej časti a s finančným objemom zodpovedajúcim predmetu obstarávania.
Verejný obstarávateľ požaduje predloženie dokladov preukazujúcich splnenie podmienok účasti ohľadne splnenia technickej alebo odbornej spôsobilosti v originálnom vyhotovení alebo ako úradne overené kópie týchto dokladov.
Uchádzač môže na preukázanie splnenia technickej alebo odbornej spôsobilosti využiť finančné zdroje inej osoby bez ohľadu na ich právny vzťah. V takomto prípade musí uchádzač verejnému obstarávateľovi preukázať, že pri plnení zmluvy bude skutočne používať zdroje osoby, ktorej postavenie využíva na preukázanie technickej alebo odbornej spôsobilosti.
Skutočnosť podľa druhej vety preukazuje uchádzač písomnou zmluvou uzavretou s osobou, ktorej zdrojmi mieni preukázať svoje technickej alebo odbornej spôsobilosti. Z písomnej zmluvy musí vyplývať záväzok osoby, že poskytne plnenie počas celého trvania zmluvného vzťahu. Osoba, ktorej zdroje majú byť použité na preukázanie Ak uchádzač nedokáže z objektívnych dôvodov poskytnúť na preukázanie technickej alebo odbornej spôsobilosti technickej alebo odbornej spôsobilosti musí preukázať splnenie podmienok účasti týkajúce sa osobného postavenia okrem § 32 ods. 1 písm. e) a nesmú u nej existovať dôvody na vylúčenie podľa § 40 ods. 6 písm. a) až h) a ods. 7 zákona o verejnom obstarávaní.
dokument určený verejným obstarávateľom, môže finančné a ekonomické postavenie preukázať predložením iného dokumentu, ktorý verejný obstarávateľ považuje za vhodný. V takom prípade verejný obstarávateľ odporúča použiť inštitút vysvetlenia súťažných podkladov.
Uchádzač, ktorého tvorí skupina dodávateľov, preukazuje splnenie podmienok účasti vo verejnom obstarávaní týkajúcich sa technickej alebo odbornej spôsobilosti spoločne.
Minimálna požadovaná úroveň štandardov:
Uchádzač musí predloženými požadovanými dokladmi preukázať, že v rokoch 2013 až 2015 alebo za obdobie od začiatku podnikateľskej činnosti, ak podniká kratšie ako stanovené obdobie, má aspoň jednu dodávku na rovnaký alebo podobný charakter predmetu zákazky vo finančnom objeme minimálne vo výške predpokladanej hodnoty zákazky bez DPH, t.j. 162 900,00 EUR.
III.1.5) Informácie o vyhradených zákazkách
III.2) PODMIENKY TÝKAJÚCE SA ZÁKAZKY
III.2.1) Informácie o konkrétnej profesii
III.2.3) Informácie o pracovníkoch zodpovedných za vykonanie zákazky
ODDIEL IV: POSTUP
IV.1) OPIS
IV.1.3) Informácie o rámcovej dohode
IV.1.6) Informácie o elektronickej aukcii
IV.2) ADMINISTRATÍVNE INFORMÁCIE
IV.2.2) Lehota na predkladanie ponúk
Dátum a čas: 21.11.2016 11:00
IV.2.6) Minimálna lehota, počas ktorej sú ponuky uchádzačov viazané
Ponuka musí byť platná do
Ponuka musí platiť do: 28.02.2017
IV.2.7) Podmienky na otváranie ponúk
Dátum a čas: 21.11.2016 11:30
Miesto: Mestský úrad Piešťany, Nám. SNP 3, Piešťany
Informácie o oprávnených osobách a otváraní ponúk: Otváranie obálok ponúk v časti "Ostatné" je neverejné a nemôžu sa ho zúčastniť uchádzači.
Na otváraní obálok s ponukami uchádzačov v časti "Kritériá" sa môžu zúčastniť uchádzači, ktorí predložili ponuky, resp. oprávnené alebo ním poverené osoby. Bližšie sú podmienky otvárania obálok v časti "Kritériá"uvedené v Súťažných podkladoch.
ODDIEL VI: DOPLNKOVÉ INFORMÁCIE
VI.2) INFORMÁCIE O ELEKTRONICKOM RIADENÍ PRÁCE
VI.3) DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE:
1.Verejný obstarávateľ bude zasielať Súťažné podklady iba na základe žiadosti doručenej iba elektronicky na e-mailovú adresu: maria.vermesova@piestany.sk .
2. Súťažné podklady budú taktiež zaslané na zverejnenie Úradu pre verejné obstarávanie do profilu verejného obstarávateľa.
3. Súťažné podklady a všetka dokumentácia bude zaslaná záujemcom elektronicky na ich e-mailovú adresu.
4. Splnenie podmienok účasti možno predbežne nahradiť v zmysle § 39 zákona jednotným európskym dokumentom (ďalej len " JED"). Z predmetného dokumentu predloženého hospodárskym subjektom musí byť jednoznačne zrejmé, že rozsahom, obsahom aj spôsobom spĺňa podmienky účasti preukazované JED-om, stanovené verejným obstarávateľom v bode III.1 Výzvy na predkladanie ponúk.
5. Ponuku uchádzač predloží osobne alebo poštou, resp. kuriérom na adresu verejného obstarávateľa.
6. Verejný obstarávateľ požaduje od úspešného uchádzača pred podpisom zmluvy predložiť originály dokladu alebo ich úradne overenú fotokópiu:
-Povolenia Ministerstva financií SR na podnikanie v poisťovníctve , alebo
-povolenia Úradu pre finančný trh SR na vykonávanie poisťovacej činnosti, alebo
-povolenia Národnej banky Slovenska na vykonávanie poisťovacej činnosti a to na všetky poistné riziká, ktoré tvoria predmet obstarávania alebo iného dokumentu preukazujúceho oprávnenie vykonávať poisťovaciu činnosť na území Slovenskej republiky poisťovni z iného členského štátu na základe práva slobodného poskytovania služieb alebo prostredníctvom svojej pobočky v súlade so zákonom č. 39/2015 Z. z. o poisťovníctve a o zmena a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.
VI.5) DÁTUM ODOSLANIA TOHTO OZNÁMENIA:
03.11.2016

Redakčné opravy

15803 - IOX publikovaná vo Vestníku číslo 224/2016
V oznámení 15433-WYS verejného obstarávateľa/obstarávateľa Mesto Piešťany, Námestie SNP 3, 921 45 Piešťany zverejnenom vo VVO č. 216/2016 zo dňa 07.11.2016 boli nesprávne zverejnené údaje IV.2.2) Termín na predkladanie ponúk Namiesto: 21.11.2016 11:00 Má byť: 24.11.2016 11:00 IV.2.7) Otváranie obálok s ponukami uchádzačov Namiesto: 21.11.2016 11:30 Má byť: 24.11.2016 11:30

Súvisiace oznámenia

Profil Obstarávateľa


Dôležité