Oznámenie 15792 - WYP

Obsah

15792 - WYP
Vestník č. 224/2016 - 17.11.2016

VÝZVA NA PREDKLADANIE PONÚK
ODDIEL I: VEREJNÝ OBSTARÁVATEĽ
I.1) NÁZOV A ADRESY
Obec Kovarce
IČO: 00310573
Kovarce 461, 95615 Kovarce

Slovensko
Kontaktná osoba: Renáta Zitová
Telefón: +421 918492292
Email: renatazitova@gmail.com
Webové sídlo (internetová adresa)
I.2) SPOLOČNÉ VEREJNÉ OBSTARÁVANIE
I.3) KOMUNIKÁCIA
Súťažné dokumenty sú dostupné priamo a úplne bez obmedzení či poplatkov
Zadajte adresu (URL): https://www.uvo.gov.sk/private/profily/detail/4582/zakazky
Ďalšie informácie možno získať na adrese
vyššie uvedené kontaktné miesto/miesta
Ponuky alebo žiadosti o účasť budú doručené na
vyššie uvedené kontaktné miesto/miesta
I.4) DRUH VEREJNÉHO OBSTARÁVATEĽA
Druh verejného obstarávateľa: Regionálny alebo miestny orgán
I.5) HLAVNÁ ČINNOSŤ
Všeobecné verejné služby
ODDIEL II: PREDMET ZÁKAZKY
II.1) ROZSAH OBSTARÁVANIA
II.1.1) Názov:
„Rekonštrukcia podlahy v telocvični Základnej školy Kovarce, 164“
Referenčné číslo: 2016/11/01
II.1.2) Hlavný kód CPV
45430000-0
II.1.3) Druh zákazky
II.1.4) Stručný opis:
Predmetom zákazky je realizácia stavebných prác: rekonštrukcia podlahy v telocvični základnej školy.
Podrobné vymedzenie predmetu zákazky tvorí časť B.1 Opis predmetu zákazky súťažných podkladov.
II.1.5) Celková predpokladaná hodnota
Hodnota bez DPH: 85 000,00 Mena: EUR bez DPH
II.1.6) Informácie o častiach
II.2) OPIS
II.2.3) Miesto dodania
Kód NUTS:
SK023
Hlavné miesto dodania alebo plnenia:
Základná škola Kovarce, 164
II.2.4) Opis obstarávania
Predmetom zákazky je realizácia stavebných prác: rekonštrukcia podlahy v telocvični základnej školy.
Podrobné vymedzenie predmetu zákazky tvorí časť B.1 Opis predmetu zákazky súťažných podkladov.
II.2.5) Kritériá na vyhodnotenie ponúk
Nižšie uvedené kritéria
Náklady/Cena: Cena
II.2.6) Predpokladaná hodnota
Hodnota bez DPH: 85 000,00 Mena: EUR bez DPH
II.2.7) Dĺžka trvania zákazky alebo rámcovej dohody
Obdobie: v dňoch (od zadania zákazky)
Trvanie v dňoch: 30
Informácie o obnovenom obstarávaní
Toto obstarávanie môže byť obnovené: Nie
II.2.10) Informácie o variantoch
Budú sa akceptovať varianty: Nie
II.2.12) Informácie o elektronických katalógoch
II.2.13) INFORMÁCIE O FONDOCH EURÓPSKEJ ÚNIE
Obstarávanie sa týka projektu a/alebo programu financovaného z fondov Európskej únie: Nie
II.2.14) Doplňujúce informácie:
Verejný obstarávateľ požaduje zábezpeku vo výške 2 500,- Eur. Podmienky zloženia zábezpeky sú uvedené v súťažných podkladoch.
ODDIEL III: OSOBNÉ POSTAVENIE, EKONOMICKÉ, FINANČNÉ A TECHNICKÉ INFORMÁCIE
III.1) PODMIENKY ÚČASTI
III.1.1) Osobné postavenie vrátane požiadaviek týkajúcich sa zápisu do živnostenských alebo obchodných registrov
Zoznam a krátky opis podmienok: Zoznam a krátky opis podmienok: Uchádzač musí spĺňať podmienky týkajúce sa osobného postavenia uvedené v § 32 ods. 1 zákona o verejnom obstarávaní a ich splnenie preukáže dokladmi podľa § 32 ods. 2, resp. 4 a 5 zákona o verejnom obstarávaní nasledovne:
1. výpis z registra trestov nie starší ako tri mesiace o tom, že nebol on ani jeho štatutárny orgán, ani člen štatutárneho orgánu, ani člen dozorného orgánu, ani prokurista právoplatne odsúdený za trestný čin korupcie, trestný čin poškodzovania finančných záujmov Európskych spoločenstiev, trestný čin legalizácie príjmu z trestnej činnosti, trestný čin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, trestný čin založenia, zosnovania alebo podporovania teroristickej skupiny, trestný čin terorizmu a niektorých foriem účasti na terorizme, trestný čin obchodovania s ľuďmi, trestný čin, ktorého skutková podstata súvisí s podnikaním alebo trestný čin machinácie pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe,
2. potvrdenie zdravotnej poisťovne nie staršie ako tri mesiace o tom, že nemá nedoplatky poistného na zdravotné poistenie v Slovenskej republike alebo v štáte sídla, miesta podnikania alebo obvyklého pobytu,
3. potvrdenie Sociálnej poisťovne nie staršie ako tri mesiace o tom, že nemá evidované nedoplatky poistného na sociálne poistenie a príspevkov na starobné dôchodkové sporenie v Slovenskej republike alebo v štáte sídla, miesta podnikania alebo obvyklého pobytu,
4. potvrdenie miestne príslušného daňového úradu nie staršie ako tri mesiace o tom, že nemá daňové nedoplatky v Slovenskej republike alebo v štáte sídla, miesta podnikania alebo obvyklého pobytu,
5. potvrdenie príslušného súdu nie staršie ako tri mesiace o tom, že nebol na jeho majetok vyhlásený konkurz, nie je v reštrukturalizácii, nie je v likvidácii, ani nebolo proti nemu zastavené konkurzné konanie pre nedostatok majetku alebo zrušený konkurz pre nedostatok majetku,
6. doklad o oprávnení dodávať tovar, uskutočňovať stavebné práce alebo poskytovať službu, ktorý zodpovedá predmetu zákazky,
7. čestné vyhlásenie, že nemá uložený zákaz účasti vo verejnom obstarávaní potvrdený konečným rozhodnutím v Slovenskej republike alebo v štáte sídla, miesta podnikania alebo obvyklého pobytu.
Ak uchádzač má sídlo, miesto podnikania alebo obvyklý pobyt mimo územia Slovenskej republiky a štát jeho sídla, miesta podnikania alebo obvyklého pobytu nevydáva niektoré z dokladov uvedených v bode 1-7 alebo nevydáva ani rovnocenné doklady, možno ich nahradiť čestným vyhlásením podľa predpisov platných v štáte jeho sídla, miesta podnikania alebo obvyklého pobytu.
Ak právo štátu uchádzača so sídlom, miestom podnikania alebo obvyklým pobytom mimo územia Slovenskej republiky neupravuje inštitút čestného vyhlásenia, môže ho nahradiť vyhlásením urobeným pred súdom, správnym orgánom, notárom, inou odbornou inštitúciou alebo obchodnou inštitúciou podľa predpisov platných v štáte sídla, miesta podnikania alebo obvyklého pobytu uchádzača.
Odôvodnenie podmienky účasti (Osobné postavenie): Uvedené doklady verejný obstarávateľ požaduje v zmysle zákona o verejnom obstarávaní.
III.1.2) Ekonomické a finančné postavenie
Zoznam a krátky opis podmienok, odôvodnenie primeranosti každej určenej podmienky: Zoznam a krátky opis podmienok, odôvodnenie primeranosti každej určenej podmienky: Uchádzač musí spĺňať podmienky týkajúce sa finančného a ekonomického postavenia uvedené v § 33 ods. 1 písm. a) zákona o verejnom obstarávaní, ktoré preukáže v nasledovnom rozsahu:
-predloženie vyjadrenia od banky alebo pobočky zahraničnej banky (ďalej len banka/banky), v ktorej má uchádzač vedený účet, o schopnosti uchádzača plniť finančné záväzky, ktoré musí obsahovať informáciu o tom, že:
- uchádzač nie je v nepovolenom debete,
- v prípade splácania úveru, dodržuje splátkový kalendár,
- že jeho bežný účet nie je predmetom exekúcie.
Toto vyjadrenie sa musí vzťahovať na obdobie predchádzajúcich troch rokov (2013, 2014 a 2015) resp. na obdobie, za ktoré sú údaje dostupné v závislosti od vzniku, alebo začatia prevádzkovania činnosti/zriadenia účtu.
K vyjadreniu banky/bánk uchádzač zároveň predloží čestné vyhlásenie, že nemá vedené účty ani záväzky v inej/ých banke/ách ako tej/tých, od ktorej/ktorých predložil vyššie uvedené vyjadrenie.
Uchádzač môže na preukázanie finančného a ekonomického postavenia využiť finančné zdroje inej osoby, bez ohľadu na ich právny vzťah. V prípade, že uchádzač na preukázanie finančného a ekonomického postavenia využije finančné zdroje inej osoby bude postupovať podľa § 33 ods. 2 zákona o verejnom obstarávaní.
Odôvodnenie podmienky účasti (Finančné a ekonomické postavenie) podľa § 38 ods. 5 zákona o verejnom obstarávaní: V tejto požiadavke verejného obstarávateľa nie je požadovaný žiaden číselný údaj a teda požiadavka je primeraná a jej potreba vyplynula z dôvodu overenia a preukázania finančnej spoľahlivosti uchádzača, t. j. že uchádzač je aj po finančnej stránke spoľahlivým partnerom
III.1.3) Technická a odborná spôsobilosť
Zoznam a krátky opis podmienok, odôvodnenie primeranosti každej určenej podmienky: Zoznam a krátky opis podmienok, odôvodnenie primeranosti každej určenej podmienky:1.Uchádzač musí spĺňať podmienky týkajúce sa technickej alebo odbornej spôsobilosti uvedené v § 34 ods. 1 písm. b) zákona o verejnom obstarávaní, ktoré preukáže v nasledovnom rozsahu:
Minimálna úroveň požadovaných štandardov:
Verejný obstarávateľ požaduje predloženie zoznamu stavebných prác uskutočnených za predchádzajúcich päť rokov od vyhlásenia verejného obstarávania, t.j.2011, 2012, 2013, 2014, 2015 doplneného potvrdeniami o uspokojivom vykonaní stavebných prác. Podrobnosti sú uvedené v SP.
K zoznamu dodávok verejný obstarávateľ požaduje predložiť dôkaz o plnení zmlúv, pričom dôkaz o plnení troch zmlúv musí byť v súhrnnej hodnote minimálne 240 000,00 EUR bez DPH za uvedené obdobie, pričom predmetom jednej zmluvy musia byť stavebné práce rovnakého alebo podobného charakteru ako je predmet zákazky ( kladenie športovej drevennej podlahy). Podrobnosti sú uvedené v SP.
Odôvodnenie:
Verejný obstarávateľ podmienku účasti zadefinoval striktne vo vzťahu k predmetu zákazky, jeho jednotlivým aktivitám s cieľom dosiahnuť čestnú hospodársku súťaž medzi kvalifikovanými dodávateľmi.
2.Uchádzač musí spĺňať podmienky týkajúce sa technickej alebo odbornej spôsobilosti uvedené v § 34 ods. 1 písm. d) v nadväznosti na § 35 zákona o verejnom obstarávaní, ktoré preukáže v nasledovnom rozsahu:
Minimálna úroveň požadovaných štandardov:
Verejný obstarávateľ požaduje predloženie platného certifikátu manažérstva kvality podľa STN EN ISO 9001:2008 a systém manažérstva BOZP podľa normy BS OHSAS 18001:2007, vydaných nezávislou inštitúciou, ktorými sa potvrdzuje splnenie noriem zabezpečenia kvality a bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci. Podrobnosti v SP.
Odôvodnenie:
Verejný obstarávateľ stanovením tejto podmienky účasti overuje schopnosť uchádzača poskytnúť požadovaný predmet zákazky v požadovanej kvalite a dodržiavania systému BOZP.
3.Uchádzač musí spĺňať podmienky týkajúce sa technickej alebo odbornej spôsobilosti uvedené v § 34 ods. 1 písm. g) zákona o verejnom obstarávaní, ktoré preukáže v nasledovnom rozsahu:
Minimálna úroveň požadovaných štandardov:
Verejný obstarávateľ požaduje, aby sa na uskutočňovaní stavebných prác podieľali riadiaci zamestnanci a osoby zodpovedné za uskutočnenie stavebných prác na minimálne nižšie uvedených riadiacich pozíciách, pričom títo musia spĺňať nižšie uvedené minimálne odborné a kvalifikačné podmienky. Splnenie požadovaných podmienok preukáže uchádzač predložením určených dokumentov, resp. ekvivalentných dokladov.
Minimálne 1 kvalifikovaný riadiaci zamestnanec zodpovedný za riadenie stavebných prác, ktorý má odbornú spôsobilosť na výkon činnosti stavbyvedúceho. Podrobnosti uvedené v SP.
Odôvodnenie:
Požiadavka na kvalifikovaného riadiaceho zamestnanca vyplýva zo zabezpečenia dostatočných kvalifikačných predpokladov súvisiacich s potrebou odborného zabezpečenia kvality stavebných prác, s cieľom zabezpečiť dostatočnú odbornú úroveň uchádzačov, potrebnú pre garanciu ich pripravenosti realizovať zákazku.
3.Uchádzač musí spĺňať podmienky týkajúce sa technickej alebo odbornej spôsobilosti uvedené v § 34 ods. 1 písm. h) v nadväznosti na § 36 zákona o verejnom obstarávaní, ktoré preukáže v nasledovnom rozsahu:
Verejný obstarávateľ požaduje predloženie platného certifikátu na systém environmentálneho manažérstva podľa normy ISO 14001:2004 a platného certifikátu FSC-CoC, vydaného nezávislou inštitúciou, ktorým sa potvrdzuje splnenie noriem zabezpečenia environmentálneho riadenia.
Odôvodnenie :
Verejný obstarávateľ stanovením tejto podmienky účasti overuje schopnosť uchádzača poskytnúť požadovaný predmet zákazky v rámci noriem environmentálneho manažérstva.
4.Uchádzač môže na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti využiť technické a odborné kapacity inej osoby, bez ohľadu na ich právny vzťah.
III.1.5) Informácie o vyhradených zákazkách
III.2) PODMIENKY TÝKAJÚCE SA ZÁKAZKY
III.2.3) Informácie o pracovníkoch zodpovedných za vykonanie zákazky
ODDIEL IV: POSTUP
IV.1) OPIS
IV.1.3) Informácie o rámcovej dohode
IV.1.6) Informácie o elektronickej aukcii
IV.2) ADMINISTRATÍVNE INFORMÁCIE
IV.2.2) Lehota na predkladanie ponúk
Dátum a čas: 12.12.2016 08:00
IV.2.6) Minimálna lehota, počas ktorej sú ponuky uchádzačov viazané
Ponuka musí byť platná do
Ponuka musí platiť do: 30.06.2017
IV.2.7) Podmienky na otváranie ponúk
Dátum a čas: 12.12.2016 17:00
Miesto: Obecný úrad Kovarce, Kovarce 461, Kovarce
Informácie o oprávnených osobách a otváraní ponúk: Štatutárni zástupcovia uchádzačov alebo nimi poverení zástupcovia. Otváranie časti ponúk označenej ako "Ostatné" je neverejné. Otváranie častí ponúk, označených ako "Kritériá"bude vykonané len vo vzťahu k ponukám, ktoré neboli vylúčené, a to na mieste a v čase oznámenom uchádzačom, ktorých ponuky neboli vylúčené.
ODDIEL VI: DOPLNKOVÉ INFORMÁCIE
VI.2) INFORMÁCIE O ELEKTRONICKOM RIADENÍ PRÁCE
VI.3) DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE:
1. O súťažné podklady môže záujemca požiadať na základe písomnej žiadosti na kontaktnej adrese : Obecný úrad Kovarce, Kovarce 461,956 15 Kovarce 2. Splnenie podmienok účasti možno predbežne nahradiť v zmysle §
39 zákona Jednotným európskym dokumentom (ďalej aj ,,JED"), pričom z uchádzačom predloženého predmetného dokumentu musí byť jednoznačne zrejmé, že rozsahom, obsahom aj spôsobom spĺňa podmienky účasti preukazované jednotným európskym dokumentom, stanovené verejným obstarávateľom v bode III.1 tohto oznámenia. 3. Vyžaduje sa predloženie originálov alebo úradne overených kópií všetkých dokladov uvedených podľa bodu III.1 tohto oznámenia, ak nie je určené inak. 4. Verejný obstarávateľ si vyhradzuje komunikáciu v štátnom/slovenskom jazyku. V súlade s §187 ods. 8 zákona verejný obstarávateľ neumožňuje uchádzačom predkladať ponuku v elektronickej forme. 5. Pre potreby tohto verejného obstarávania je určený maximálny objem finančných prostriedkov určený predpokladanou hodnotou zákazky (85 000,00 bez DPH), t.j. vo výške 102,000 Eur s DPH. 6. V prípade, že navrhovaná cena úspešného uchádzača presiahne určený objem finančných prostriedkov podľa bodu 5., ponuka s takouto cenou nebude zodpovedať iným požiadavkám verejného obstarávateľa ako sú požiadavky na predmet zákazky a verejný obstarávateľ bude takúto ponuku považovať za neprijateľnú. 7. Lehota na dodanie predmetu zákazky bude max. do 30 dní od odovzdania staveniska. Splnenie tejto požiadavky verejného obstarávateľa formou Prehlásenia uchádzača o dodržaní tejto lehoty, spolu s Harmonogramom prác s predpokladanými časmi prislúchajúcimi tejto lehote, budú predložené v ponuke ako náležitosti ponuky. 8.Skutočnosti, ktoré môžu nastať v procese postupu zadávania zákazky, neupravené touto výzvou a súťažnými podkladmi, sa riadia príslušnými ustanoveniami zákona č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní v platnom znení.
VI.5) DÁTUM ODOSLANIA TOHTO OZNÁMENIA:
15.11.2016

Redakčné opravy

15975 - IOX publikovaná vo Vestníku číslo 229/2016
V oznámení 15792-WYP verejného obstarávateľa/obstarávateľa Obec Kovarce, Kovarce 461, 956 15 Kovarce zverejnenom vo VVO č. 224/2016 zo dňa 17.11.2016 boli nesprávne zverejnené údaje III.1.3) Technická a odborná spôsobilosť Namiesto: 3.Uchádzač musí spĺňať podmienky týkajúce sa technickej alebo odbornej spôsobilosti uvedené v § 34 ods. 1 písm. h) v nadväznosti na § 36 zákona o verejnom obstarávaní, ktoré preukáže v nasledovnom rozsahu: Verejný obstarávateľ požaduje predloženie platného certifikátu na systém environmentálneho manažérstva podľa normy ISO 14001:2004 a platného certifikátu FSC-CoC, vydaného nezávislou inštitúciou, ktorým sa potvrdzuje splnenie noriem zabezpečenia environmentálneho riadenia. Odôvodnenie : Verejný obstarávateľ stanovením tejto podmienky účasti overuje schopnosť uchádzača poskytnúť požadovaný predmet zákazky v rámci noriem environmentálneho manažérstva. 4.Uchádzač môže na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti využiť technické a odborné kapacity inej osoby, bez ohľadu na ich právny vzťah. Má byť: 3.Uchádzač musí spĺňať podmienky týkajúce sa technickej alebo odbornej spôsobilosti uvedené v § 34 ods. 1 písm. h) v nadväznosti na § 36 zákona o verejnom obstarávaní, ktoré preukáže v nasledovnom rozsahu: Verejný obstarávateľ požaduje predloženie platného certifikátu na systém environmentálneho manažérstva podľa normy ISO 14001:2004 a platného certifikátu FSC-CoC, vydaného nezávislou inštitúciou, ktorým sa potvrdzuje splnenie noriem zabezpečenia environmentálneho riadenia. Odôvodnenie : Verejný obstarávateľ stanovením tejto podmienky účasti overuje schopnosť uchádzača poskytnúť požadovaný predmet zákazky v rámci noriem environmentálneho manažérstva. 4.Uchádzač musí spĺňať podmienky týkajúce sa technickej alebo odbornej spôsobilosti uvedené v § 34 ods. 1 písm. m) ZVO, ktoré preukáže v nasledovnom rozsahu: Podrobnosti v SP Odôvodnenie : za účelom overenia si kvality inštalovaných a dodaných základných prvkov športovej drevenej podlahy. 5.Uchádzač môže na preukázanie technickej ....

Súvisiace oznámenia

Profil Obstarávateľa


Dôležité