Oznámenie 3188 - WYS

Obsah

3188 - WYS
Vestník č. 52/2017 - 14.03.2017

VÝZVA NA PREDKLADANIE PONÚK
ODDIEL I: VEREJNÝ OBSTARÁVATEĽ
I.1) NÁZOV A ADRESY
Ministerstvo hospodárstva Slovenskej republiky
IČO: 00686832
Mierová 19, 82715 Bratislava-Ružinov

Slovensko
Kontaktná osoba: Marek Havaš
Telefón: +421 911999349
Fax: +421 243337827
Email: marek.havas@mhsr.sk
Webové sídlo (internetová adresa)
I.2) SPOLOČNÉ VEREJNÉ OBSTARÁVANIE
I.3) KOMUNIKÁCIA
Súťažné dokumenty sú dostupné priamo a úplne bez obmedzení či poplatkov
Zadajte adresu (URL): http://www.uvo.gov.sk/vyhladavanie-profilov/zakazky/1646
Ďalšie informácie možno získať na adrese
vyššie uvedené kontaktné miesto/miesta
Ponuky alebo žiadosti o účasť budú doručené na
vyššie uvedené kontaktné miesto/miesta
I.4) DRUH VEREJNÉHO OBSTARÁVATEĽA
Druh verejného obstarávateľa: Ministerstvo alebo iný štátny orgán vrátane jeho regionálnych alebo miestnych útvarov
I.5) HLAVNÁ ČINNOSŤ
Hospodárstvo a finančné záležitosti
ODDIEL II: PREDMET ZÁKAZKY
II.1) ROZSAH OBSTARÁVANIA
II.1.1) Názov:
Organizácia a zabezpečenie realizácie slovenskej expozície Expo Astana 2017 v Kazachstane
Referenčné číslo: MHSR/Astana/02
II.1.2) Hlavný kód CPV
79950000-8
II.1.3) Druh zákazky
II.1.4) Stručný opis:
Predmetom tohto verejného obstarávania je organizácia a zabezpečenie realizácie slovenskej expozície Expo Astana 2017 v Kazachstane. Bližšia špecifikácia predmetu zákazky sa nachádza v súťažných podkladoch a ich prílohách.
II.1.5) Celková predpokladaná hodnota
Hodnota bez DPH: 741 246,66 Mena: EUR bez DPH
II.1.6) Informácie o častiach
II.2) OPIS
II.2.3) Miesto dodania
Kód NUTS:
SK
Hlavné miesto dodania alebo plnenia:
Astana, Kazachstan
II.2.4) Opis obstarávania
Predmetom tohto verejného obstarávania je organizácia a zabezpečenie realizácie slovenskej expozície Expo Astana 2017 v Kazachstane. Bližšia špecifikácia predmetu zákazky sa nachádza v súťažných podkladoch a ich prílohách.
II.2.5) Kritériá na vyhodnotenie ponúk
Nižšie uvedené kritéria
Náklady/Cena: Cena
II.2.6) Predpokladaná hodnota
Hodnota bez DPH: 741 246,66 Mena: EUR bez DPH
II.2.7) Dĺžka trvania zákazky alebo rámcovej dohody
Obdobie: v mesiacoch (od zadania zákazky)
Trvanie v mesiacoch: 4
Informácie o obnovenom obstarávaní
Toto obstarávanie môže byť obnovené: Nie
II.2.10) Informácie o variantoch
Budú sa akceptovať varianty: Nie
II.2.12) Informácie o elektronických katalógoch
II.2.13) INFORMÁCIE O FONDOCH EURÓPSKEJ ÚNIE
Obstarávanie sa týka projektu a/alebo programu financovaného z fondov Európskej únie: Nie
II.2.14) Doplňujúce informácie:
Verejny obstaravatel pozaduje zabezpeku vo vyske 20.000,- Eur. Podrobnosti o zabezpeke definuje verejny obstaravatel v sutaznych podkladoch.
ODDIEL III: OSOBNÉ POSTAVENIE, EKONOMICKÉ, FINANČNÉ A TECHNICKÉ INFORMÁCIE
III.1) PODMIENKY ÚČASTI
III.1.1) Osobné postavenie vrátane požiadaviek týkajúcich sa zápisu do živnostenských alebo obchodných registrov
Zoznam a krátky opis podmienok: Vyzaduje sa splnenie podmienok ucasti osobneho postavenia podla § 32 ods. 1 zakona c. 343/2015 Z. z. o verejnom obstaravani v platnom zneni. (dalej len ,,zakon o verejnom obstaravani"). Uchadzac preukazuje splnenie podmienok ucasti vo verejnom obstaravani podla § 32 alebo § 152 zakona o verejnom obstaravani v sulade s ustanoveniami zakona o verejnom obstaravani. V pripade uchadzaca, ktoreho tvori skupina dodavatelov zucastnena vo verejnom obstaravani, sa pozaduje preukazanie splnenia podmienok ucasti tykajucich sa osobneho postavenia za kazdeho clena skupiny osobitne.
Splnenie podmienky ucasti podla § 32 ods. 1 pism. e) zakona o verejnom obstaravani preukazuje clen skupiny len vo vztahu k tej casti predmetu zakazky, ktoru ma zabezpecit.
Odovodnenie primeranosti pouzitia kazdej urcenej podmienky ucasti podla § 32 zakona o verejnom obstaravani vo vztahu k predmetu zakazky a potrebu jej zahrnutia medzi podmienky ucasti podla § 38 ods. 5 zakona o verejnom obstaravani: Podmienky ucasti na osobne postavenie vyplyvaju z § 32 a § 38 ods. 1 zakona c. 343/2015 Z. z. o verejnom obstaravani.
Splnenie podmienky ucasti mozno predbezne nahradit Jednotnym europskym dokumentom v zmysle § 39 zakona o verejnom obstaravani: Jednotny europsky dokument na ucely zakona o verejnom obstaravani je dokument, ktorym hospodarsky subjekt moze predbezne nahradit doklady na preukazanie splnenia podmienok ucasti urcene verejnym obstaravatelom. Doklady, preukazujuce splnenie podmienok ucasti nahradene Jednotnym europskym dokumentom predklada verejnému obstarávateľovi uspesny uchadzac podla § 39 ods. 6 v case a sposobom, urcenym verejnym obstaravatelom. Vzor Jednotneho europskeho dokumentu predklada verejný obstarávateľ v prilohe Sutaznych podkladov. Jednotny europsky dokument v editovatelnej forme je mozne stiahnut aj z weboveho sidla UVO (www.uvo.gov.sk). Verejný obstarávateľ pozaduje, aby bol Jednotny europsky dokument rucne podpisany osobou opravnenou konat za hospodarsky subjekt/zaujemcu/uchadzaca alebo riadne splnomocnenou osobou.
III.1.2) Ekonomické a finančné postavenie
Zoznam a krátky opis podmienok, odôvodnenie primeranosti každej určenej podmienky: Ekonomicke a financne postavenie uchadzac preukaze podla § 33 ods. 1 pism. d) predlozenim prehladu o celkovom obrate a ak je to vhodne, prehladu o dosiahnutom obrate v oblasti, ktorej sa predmet zakazky alebo koncesie tyka, najviac za posledne tri hospodarske roky, za ktore su dostupne v zavislosti od vzniku alebo zacatia prevadzkovania cinnosti.
Odovodnenie primeranosti a potreby podmienky ucasti podla § 38 ods. 5 ZVO: Poziadavka verejného obstarávateľa je primerana: verejný obstarávateľ si nou overuje stav ekonomickej a financnej situacie uchadzaca.
Minimálna požadovaná úroveň štandardov: Uchadzac k prehladom o celkovom obrate predlozi aj overene vykazy ziskov a strat alebo overene vykazy o prijmoch a vydavkoch, za predchadzajuce tri hospodarske roky, resp. za roky, za ktore su dostupne v zavislosti od vzniku alebo zacatia prevadzkovania cinnosti. Uchadzac nemusi vyssie pozadovane doklady - vykazy ziskov a strat alebo vykazy o prijmoch a vydavkoch - predkladat, pokial ma tieto pozadovane doklady zverejnene
vo verejnej casti Registra uctovnych zavierok (dalej len "RUZ"), ktoreho spravcom je Ministerstvo financii SR. Uchadzac na tuto skutocnost upozorni vo svojej ponuke.
Splnenie vyssie uvedeneho uchadzac preukaze predlozenim prehladu o celkovom obrate za predchadzajuce tri hospodarske roky, resp. za roky, za ktore su dostupne v zavislosti od vzniku alebo zacatia prevadzkovania cinnosti, a to minimalne vo vyske: 2 500 000,00 EUR bez DPH.
V pripade, ak uchadzac predklada dokumenty v inej mene ako EUR, v predlozenom prehlade uvedie sumu v povodnej mene a uvedie aj sumu v EUR.
V pripade cudzich mien v dokumentoch uchadzaca, ktorymi preukazuje obrat, uchadzac pouzije pravidlo prepoctu na menu EUR podla kumulativneho rocneho kurzu relevantneho roku obratu podla kurzoveho listka ECB (dostupny tiez napr. na www.nbs.sk).
Splnenie podmienok ucasti mozno predbezne nahradit Jednotnym europskym dokumentom v zmysle § 39 zakona o verejnom obstaravani: Jednotny europsky dokument na ucely zakona o verejnom obstaravani je dokument, ktorym hospodarsky subjekt/zaujemca/uchadzac moze predbezne nahradit doklady na preukazanie splnenia podmienok ucasti urcene verejnym obstaravatelom. Doklady preukazujuce splnenie podmienok ucasti nahradene Jednotnym europskym dokumentom predklada verejnemu obstaravatelovi uspesny uchadzac podla § 39 ods. 6 v case a sposobom, urcenym verejnym obstaravatelom. Vzor Jednotneho europskeho dokumentu predklada verejny obstaravatel v prilohe Sutaznych podkladov. Jednotny europsky dokument je mozne stiahnut aj z weboveho sidla UVO (www.uvo.gov.sk). Verejny obstaravatel pozaduje, aby bol Jednotny europsky dokument rucne podpisany osobou opravnenou konat za hospodarsky subjekt/zaujemcu/uchadzaca alebo riadne splnomocnenou osobou.
Verejný obstarávateľ v sulade s § 33 ods. 3 zakona o verejnom obstaravani pozaduje, aby uchadzac alebo zaujemca a ina osoba, ktorej zdroje maju byt pouzite na preukazanie financneho a ekonomickeho postavenia, zodpovedali za plnenie zmluvy spolocne.
Uchadzac alebo zaujemca moze na preukazanie financneho a ekonomickeho postavenia vyuzit financne zdroje inej osoby, bez ohladu na ich pravny vztah v zmysle § 33 ods. 2 zakona o verejnom obstaravani a takisto moze vyuzit subdodavatelov v sulade s § 41 zakona o verejnom obstaravani.
III.1.3) Technická a odborná spôsobilosť
Zoznam a krátky opis podmienok, odôvodnenie primeranosti každej určenej podmienky: BOD 1) Technicku alebo odbornu sposobilost uchadzac preukaze v zmysle § 34 ods. 1 pism. a) zakona o verejnom obstaravani predlozenim zoznamu poskytnutych sluzieb za predchadzajuce tri roky od vyhlasenia verejneho obstaravania s uvedenim cien, lehot dodania a odberatelov; dokladom je referencia, ak odberatelom bol verejny obstaravatel alebo obstaravatel podla tohto zakona.
Odovodnenie primeranosti a potreby predmetnej podmienky ucasti: Verejny obstaravatel pozaduje preukazat poskytnutie rovnakych alebo podobnych sluzieb ako predmet zakazky v stanovenom minimalnom objeme z dovodu vyberu zmluvneho partnera, majuceho dostatocne skusenosti s uspesnou realizaciou rovnakych alebo podobnych zakaziek.
(BOD 2) Technicku alebo odbornu sposobilost uchadzac dalej preukaze v zmysle § 34 ods. 1 pism. g) zakona o verejnom obstaravani udajmi o vzdelani a odbornej praxi alebo o odbornej kvalifikacii osob urcenych na plnenie zmluvy alebo koncesnej zmluvy alebo riadiacich zamestnancov, ak nie su kriteriom na vyhodnotenie ponuk.
Odovodnenie primeranosti a potreby predmetnej podmienky ucasti: Existencia odborne sposobilych osob, ktore budu k dispozicii uchadzacovi pocas trvania zmluvy je zakladnym predpokladom, aby zakazka bola poskytnuta v zmysle opisu predmetu zakazky a v pozadovanej kvalite.
(BOD 3) Technicku alebo odbornu sposobilost uchadzac dalej preukaze v zmysle § 34 ods. 1 pism. d) v nadvaznosti na § 35 zakona o verejnom obstaravani opisom technickeho vybavenia, studijnych a vyskumnych zariadeni a opatreni pouzitych uchadzacom alebo zaujemcom na zabezpecenie kvality.
Odovodnenie primeranosti a potreby podmienky ucasti : v tejto poziadavke verejneho obstaravatela nie je pozadovany ziaden ciselny udaj a teda poziadavka je primerana a jej potreba vyplynula z dovodu overenia a preukazania technickej a odbornej sposobilosti a spolahlivosti uchadzaca. Predlozenim pozadovaneho certifikatu sa preukazuje sposobilost uchadzaca pre kvalitne plnenie zakazky v sulade s normami zabezpecenia kvality.
(BOD 4) Technicku alebo odbornu sposobilost uchadzac dalej preukaze v zmysle § 34 ods. 1 pism. f) zakona o verejnom obstaravani ak ide o zlozite sluzby alebo sluzby urcene na osobitne ucely, kontrolou technickej sposobilosti uchadzaca alebo zaujemcu poskytujuceho sluzby vykonanou verejnym obstaravatelom alebo obstaravatelom alebo v jeho mene prislusnym organom v state sidla, miesta podnikania alebo obvykleho pobytu uchadzaca alebo zaujemcu a so suhlasom tohto organu; ak je to potrebne, kontrolou studijnych a vyskumnych prostriedkov, ktore su k dispozicii, a kvality pouzivanych kontrolnych opatreni.
Odovodnenie primeranosti a potreby podmienky ucasti: v tejto poziadavke verejneho obstaravatela nie je pozadovany ziaden ciselny udaj a teda poziadavka je primerana a jej potreba vyplynula z dovodu overenia a preukazania technickej a odbornej sposobilosti a spolahlivosti uchadzaca. Predlozenim pozadovaneho certifikatu sa preukazuje sposobilost uchadzaca pre kvalitne plnenie zakazky.
Minimálna požadovaná úroveň štandardov: (k BODU 1) Splnenie uvedeneho uchadzac preukaze predlozenim referencií, ktorých predmetom je organizácia konferencie a/alebo veľtrhu a/alebo výstavy v minimálnej dĺžke 14 kalendárnych dní, pričom tieto konferencie/veľtrhy/výstavy musia byť za účasti štátneho činiteľa, a to kumulatívne v hodnote 250 000,00 EUR bez DPH za predchadzajuce 3 roky od vyhlasenia verejneho obstaravania.
(k BODU 2) Splnenie uvedeneho uchadzac preukaze osobami:
- Kľučového experta - senior manažér so skúsenosťou s organizovaním konferencií a/alebo veľtrhov a/alebo výstav mimo územia Slovenskej republiky, z toho minimálne dve skúsenosti za účasti vysokého štátneho činiteľa a jedna skúsenosť na podujatí s minimálnou účasťou 500 osôb. Preukáže životopisom.
(k BODU 3) Uchadzac predlozi certifikat systemu manazerstva kvality v zmysle poziadaviek normy ISO 9001, vydany nezavislou instituciou, pricom verejny obstaravatel uzna ako rovnocenne certifikaty vydane prislusnymi organmi clenskych statov.
Verejny obstaravatel uzna aj ine dokazy, predlozene uchadzacom, ktore su rovnocenne opatreniam na zabezpecenie kvality podla poziadaviek na vystavenie tohto certifikatu.
(k BODU 4) Uchadzac predlozi certifikat systému manažérstva bezpečnosti informácií v zmysle poziadaviek normy ISO 27001, vydany nezavislou instituciou, pricom verejny obstaravatel uzna ako rovnocenne certifikaty vydane prislusnymi organmi clenskych statov.
Verejny obstaravatel uzna aj ine dokazy, predlozene uchadzacom, ktore su rovnocenne opatreniam na zabezpecenie kvality podla poziadaviek na vystavenie tohto certifikatu.

Splnenie podmienok ucasti (BOD 1, BOD 2, BOD 3 a BOD 4) mozno predbezne nahradit Jednotnym europskym dokumentom v zmysle § 39 zakona o verejnom obstaravani: Jednotny europsky dokument na ucely zakona o verejnom obstaravani je dokument, ktorym hospodarsky subjekt/zaujemca/uchadzac moze predbezne nahradit doklady na preukazanie splnenia podmienok ucasti urcene verejnym obstaravatelom. Doklady preukazujuce splnenie podmienok ucasti nahradene Jednotnym europskym dokumentom predklada verejnemu obstaravatelovi uspesny uchadzac podla § 39 ods. 6 v case a sposobom, urcenym verejnym obstaravatelom. Vzor Jednotneho europskeho dokumentu predklada verejny obstaravatel v prilohe Sutaznych podkladov. Jednotny europsky dokument je mozne stiahnut aj z weboveho sidla UVO (www.uvo.gov.sk). Verejny obstaravatel pozaduje, aby bol Jednotny europsky dokument rucne podpisany osobou opravnenou konat za hospodarsky subjekt/zaujemcu/uchadzaca alebo riadne splnomocnenou osobou. Verejny obstaravatel v sulade s § 34 ods. 4 zakona o verejnom obstaravani pozaduje, aby uchadzac alebo zaujemca a ina osoba, ktorej zdroje maju byt pouzite na preukazanie technickej a odbornej sposobilosti, zodpovedali za plnenie zmluvy spolocne.Uchadzac alebo zaujemca moze na preukazanie technickej sposobilosti alebo odbornej sposobilosti vyuzit technicke a odborne kapacity inej osoby, bez ohladu na ich pravny vztah v zmysle § 34 ods. 3 zakona o verejnom obstaravani a takisto moze vyuzit subdodavatelov v sulade s § 41 zakona o verejnom obstaravani.
III.1.5) Informácie o vyhradených zákazkách
III.2) PODMIENKY TÝKAJÚCE SA ZÁKAZKY
III.2.1) Informácie o konkrétnej profesii
III.2.3) Informácie o pracovníkoch zodpovedných za vykonanie zákazky
ODDIEL IV: POSTUP
IV.1) OPIS
IV.1.3) Informácie o rámcovej dohode
IV.1.6) Informácie o elektronickej aukcii
IV.2) ADMINISTRATÍVNE INFORMÁCIE
IV.2.2) Lehota na predkladanie ponúk
Dátum a čas: 28.03.2017 09:00
IV.2.6) Minimálna lehota, počas ktorej sú ponuky uchádzačov viazané
Ponuka musí byť platná do
Ponuka musí platiť do: 31.07.2017
IV.2.7) Podmienky na otváranie ponúk
Dátum a čas: 28.03.2017 10:00
Miesto: Ministerstvo hospodárstva SR, Mierová 19, 827 15 Bratislava - Ružinov
Informácie o oprávnených osobách a otváraní ponúk: Otvaranie ponuk sa uskutocni v sulade s § 52 zakona o verejnom obstaravani.
ODDIEL VI: DOPLNKOVÉ INFORMÁCIE
VI.2) INFORMÁCIE O ELEKTRONICKOM RIADENÍ PRÁCE
VI.3) DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE:
1. Ziadost o sutazne podklady moze zaujemca dorucit na (e- mailovu) adresu verejneho obstaravatela v zmysle tejto vyzvy na predkladanie ponuk a sutaznych podkladov (marek.havas@mhsr.sk). Ziadost o sutazne podklady musi obsahovat kompletne identifikacne udaje ziadatela (nazov, adresa sidla, adresa dorucovania v pripade, ze je ina ako adresa sidla, kontaktny email), uvedeny predmet ziadosti (co sa ziada), meno osoby zodpovednej za ziadost jej telefonne cislo. Ziadost musi byt napisana v slovenskom alebo ceskom jazyku. Na ziadosti dorucene na inu adresu alebo v inom jazyku alebo nezrozumitelne ziadosti sa nebude reagovat. Po doruceni kompletnej ziadosti budu zaujemcovi zaslane sutazne podklady.
2. Verejny obstaravatel odporuca zaujemcom, aby si o sutazne podklady poziadali aj vtedy, ak neziskali sutazne podklady od kontaktnej osoby. V pripade, ze zaujemca nepoziada o sutazne podklady, verejny obstaravatel nevie zabezpecit dorucenie vysvetleni, zmien a inych informacii, ktore by mohli mat vplyv na vypracovanie kvalifikovanej ponuky k tejto sutazi. V pripade, ze potencialny zaujemca nepoziada o sutazne podklady zakazky, kona tak na vlastnu zodpovednost a vlastne riziko.
3. Sutazne podklady su zaujemcom k dispozicii i na profile verejneho obstaravatela, ktory je zriadeny v sulade s § 148 ods. 3 zakona o verejnom obstaravani. Verejny obstaravatel bude zverejnovat vsetky vysvetlenia, pripadne zmeny, doplnenia a odpovede na prijate ziadosti o napravu na svojom profile v ramci danej zakazky, pokial to informacny system UVO umozni.
4. Akakolvek komunikacia medzi verejnym obstaravatelom a zaujemcami/uchadzacmi bude vylucne v slovenskom jazyku. Zo strany zaujemcu/uchadzaca bude akceptovany aj cesky jazyk.
5. Vsetky naklady a vydavky spojene s pripravou a predlozenim ponuky, dokladov, ktorymi preukazuje splnenie podmienok ucasti a inych dokladov suvisiacich s touto vyzvou, znasa zaujemca/uchadzac bez financneho naroku voci verejnemu obstaravatelovi, a to bez ohladu na vysledok verejneho obstaravania.
6. Uchadzaci predlozia originaly alebo uradne osvedcene kopie pozadovanych dokladov, ak nie je uvedene inak. Vsetky doklady musia byt platne a odrazat skutocny stav v case, v ktorom sa uchadzac zucastnuje verejnej sutaze. Doklady preukazujuce splnenie podmienok ucasti uchadzacov so sidlom mimo uzemia Slovenskej republiky musia byt predlozene v povodnom jazyku a sucasne musia byt uradne predlozene do slovenskeho jazyka okrem dokladov predlozenych v ceskom jazyku. Ak sa zisti rozdiel v ich obsahu, rozhodujuci je uradny preklad v statnom (slovenskom) jazyku.
7. Ak uchadzac nema v umysle zadat podiel zakazky tretim osobam, je tuto skutocnost povinny vyslovene uviest vo svojej ponuke.
8. Verejny obstaravatel si vyhradzuje pravo neprijat ani jednu ponuku a neuzavriet zmluvu so ziadnym uchadzacom v pripade, ak ceny v predlozenych ponukach budu vyssie ako predpokladana hodnota zakazky.
9. Ponuky je mozne zasielat postovou prepravou alebo osobne predkladat na uvedenom kontaktnom mieste. V pripade osobneho dorucenia v uradnych hodninach podatelne Ministerstva hospodarstva SR.
VI.5) DÁTUM ODOSLANIA TOHTO OZNÁMENIA:
10.03.2017

Redakčné opravy

3264 - IOX publikovaná vo Vestníku číslo 53/2017
V oznámení 03188-WYS verejného obstarávateľa/obstarávateľa Ministerstvo hospodárstva Slovenskej republiky, Mierová 19, 827 15 Bratislava - mestská časť Ružinov zverejnenom vo VVO č. 052/2017 zo dňa 14.03.2017 boli nesprávne zverejnené údaje IV.1.3) Informácie o rámcovej dohode Namiesto: Obstaravanie zahŕňa uzavretie rámcovej dohody: Nie Má byť: Obstaravanie zahŕňa uzavretie rámcovej dohody: Áno

Súvisiace oznámenia

Profil Obstarávateľa


Dôležité