Oznámenie 5404 - WYP

Obsah

5404 - WYP
Vestník č. 80/2017 - 24.04.2017

VÝZVA NA PREDKLADANIE PONÚK
ODDIEL I: VEREJNÝ OBSTARÁVATEĽ
I.1) NÁZOV A ADRESY
Obec Zemianska Olča
IČO: 00306720
Hlavná 26, 94614 Zemianska Olča

Slovensko
Kontaktná osoba: Ing. Dagmar Melotíková
Telefón: +421 903520052
Fax: +421 357896120
Email: dagmar.melotikova@gmail.com
Webové sídlo (internetová adresa)
Adresa stránky profilu kupujúceho (URL): http://www.uvo.gov.sk
Hlavná adresa(URL): http://www.ezakazky.sk
I.2) SPOLOČNÉ VEREJNÉ OBSTARÁVANIE
I.3) KOMUNIKÁCIA
Súťažné dokumenty sú dostupné priamo a úplne bez obmedzení či poplatkov
Zadajte adresu (URL): http://www.uvo.gov.sk
Ďalšie informácie možno získať na adrese
vyššie uvedené kontaktné miesto/miesta
Adresa (URL): http://www.ezakazky.sk
I.4) DRUH VEREJNÉHO OBSTARÁVATEĽA
Druh verejného obstarávateľa: Regionálny alebo miestny orgán
I.5) HLAVNÁ ČINNOSŤ
Všeobecné verejné služby
ODDIEL II: PREDMET ZÁKAZKY
II.1) ROZSAH OBSTARÁVANIA
II.1.1) Názov:
„ Riešenie havarijnej situácie telocvične pri ZŠ v Zemianskej Olči „
Referenčné číslo: 43/ME/2017
II.1.2) Hlavný kód CPV
45000000-7
II.1.3) Druh zákazky
II.1.4) Stručný opis:
Daný projekt rieši odstránenie havarijnej situácie objektu telocvične pri základnej škole v Zemianskej Olči. Daný pozemok s jestvujúcim objektom sa nachádza v centre obce Zemianska Olča, v miešanej lokalite spoločensko-komerčnej a bytovej zástavby. Daný školský pozemok je prístupný z okolitej miestnej komunikácie.
Pri návrhu riešenia stavebných úprav a udržiavacích prác na odstránenie havarijnej situácie sa v plnej miere prihliadalo na charakter jestvujúceho komplexu, na ekológiu daného prostredia, ako aj na ochranu okolitého životného prostredia. Počas stavebných prác nedochádza k poškodeniu jestvujúcej zelene, ani k vyrúbaniu stromov či kríkov.

Verejný obstarávateľ uchádzačom/záujemcom poskytne podrobnú projektovú dokumentáciu k predmetnému verejnému obstarávaniu v profile verejného obstarávateľa na stránke www.uvo.gov.sk a celú dokumentáciu aj v editovateľnej forme na stránke: www.ezakazky.sk
II.1.5) Celková predpokladaná hodnota
Hodnota bez DPH: 174 333,30 Mena: EUR bez DPH
II.1.6) Informácie o častiach
II.2) OPIS
II.2.3) Miesto dodania
Kód NUTS:
SK02
SK023
Hlavné miesto dodania alebo plnenia:
Obec Zemianska Olča, p.č. 2722/1, 2722/6
II.2.4) Opis obstarávania
Charakteristika stavebného objektu
Budova telocvične je obdĺžnikového tvaru s pôdorysnými rozmermi 25,30x18,90 m. Objekt telocvične tvorí jeden dilatačný celok s dvomi sekciami, navrhnutý s dvomi vchodmi. Objekt je bez podpivničenia s jedným nadzemným podlažím. Je zastrešený jednoplášťovou plochou strechou so živičnou krytinou, vyspádovanou na jednu, resp. dve strany. Objekt bol postavený v roku 1972 z tradičných stavebných materiálov, ktoré v dnešnej dobe už nevyhovujú v plnej miere daným izolačným a ekologickým požiadavkám.
Zvislý nosný systém objektu tvoria pozdĺžne nosné steny a piliere murované z pálených tehál. Vodorovný nosný systém je z prefabrikovaných železobetónových dielcov a z oceľových priehradových väzníkov. Jestvujúca jednoplášťová plochá strecha so živičnou krytinou je do značnej miery opotrebovaná, na mnohých miestach dochádza k zatekaniu vplyvom narušenej krycej vrstvy. Rozsah zatekanie plochej strechy už zabraňuje prevádzky objektu a do značnej miery nepriaznivo vplýva i na kvalitu zabudovaného stavebného materiálu. Na stenách a na stropu podlažia z dôvodu zatekania strechy sú viditeľné trhliny, dochádza k plesneniu stien a na mnohých miestach už opadáva omietka. Z vonkajšej strany objektu sa tvoria viditeľné trhliny a dochádza k opadávaniu omietok. Stále a dlhodobé zatekanie plochej strechy môže spôsobiť narušenie stability nosných konštrukcií daného objektu, preto je potrebný rýchly a účinný zákrok na odstránenie vzniknutej nepriaznivej situácie.
Jestvujúce okná a vchodové dvere objektu sú drevené so zdvojenými krídlami. Vplyvom opotrebovania ich kvalita sa do značnej miery zhoršila. Okenné rámy a krídla sú popraskané deformované, vplyvom čoho dochádza zatekaniu zrážkových vôd. Zatekanie spôsobuje opadávanie omietok a plesnenie stien okolo okien. Veľkorozmerové okenné krídla sú natoľko zdeformované, že medzi zatvoreným okenným krídlom a rámom sú až centimetrové medzery. Veľkoplošné zasklené plochy s nevhodnou tepelnou izoláciou a deformované okenné krídla sú zdrojom zbytočného úniku tepla vo vykurovacom období. Preto je potrebná ich výmena.
Vlysová podlaha telocvične vplyvom vlhkosti a opotrebovaniu je do značnej narušená, na viacerých miestach sa nadúva, je z hľadiska prevádzky nebezpečná, preto je už dlhšiu dobu mimo prevádzky. Na značné zhoršenie jej kvality má okrem zatekania strechy aj vplyv z unikania vykurovacej vody z vnútorného rozvodu ÚK, ktorého rekonštrukcia je takisto nevyhnutá. Preto vrámci riešenia tejto havarijnej situácie sa navrhuje odpojenie objektu telocvične od jestvujúceho diaľkového vykurovacie systému a vykurovanie telocvične riešiť z vlastného zdroja tepla, umiestneného priamo v budove telocvične. Takto sa vyrieši i ďalší závažný problém, a to nedostatočné vykurovanie priestorov telocvične, čo obmedzovalo jej prevádzku v zimnom období.
Nevhodný vykurovací systém a nadmerná vlhkosť v interiéri má za následok opadanie omietok a obkladov. Opotrebovanie nášľapnej vrstvy podláh sa objavuje aj v priestoroch šatní, ktoré je z hľadiska premávky žiakov už aj nebezpečné. Neposlednom rade je potrebná obnova elektroinštalácie a ÚK.
Po uskutočnení miestnej prehliadky možno konštatovať, že technický stav budovy telocvične je kritický, telocvičňa je nepoužiteľná, už dlhšiu dobu je mimo prevádzky. Danú situáciu možno považovať za havarijnú, čo znázorňuje aj fotodokumentácia skutočného stavu v prílohe posudku.
II.2.5) Kritériá na vyhodnotenie ponúk
Nižšie uvedené kritéria
Názov: Lehotu uskutočnenia stavebných prác na mieste plnenia v celých kalendárnych dňoch
Relatívna váha: 15
Náklady/Cena: Cena
Cena
Relatívna váha: 85
II.2.6) Predpokladaná hodnota
Hodnota bez DPH: 174 333,30 Mena: EUR bez DPH
II.2.7) Dĺžka trvania zákazky alebo rámcovej dohody
Obdobie: v dňoch (od zadania zákazky)
Trvanie v dňoch: 90
Informácie o obnovenom obstarávaní
Toto obstarávanie môže byť obnovené: Nie
II.2.10) Informácie o variantoch
Budú sa akceptovať varianty: Nie
II.2.12) Informácie o elektronických katalógoch
II.2.13) INFORMÁCIE O FONDOCH EURÓPSKEJ ÚNIE
Obstarávanie sa týka projektu a/alebo programu financovaného z fondov Európskej únie: Nie
ODDIEL III: OSOBNÉ POSTAVENIE, EKONOMICKÉ, FINANČNÉ A TECHNICKÉ INFORMÁCIE
III.1) PODMIENKY ÚČASTI
III.1.1) Osobné postavenie vrátane požiadaviek týkajúcich sa zápisu do živnostenských alebo obchodných registrov
Zoznam a krátky opis podmienok: A.Verejného obstarávania sa môže zúčastniť len ten, kto spĺňa tieto podmienky účasti týkajúce sa osobného postavenia § 32 ods. 1 zákona:

a)nebol on, ani jeho štatutárny orgán, ani člen štatutárneho orgánu, ani člen dozorného orgánu, ani prokurista právoplatne odsúdený za trestný čin korupcie, trestný čin poškodzovania finančných záujmov Európskych spoločenstiev, trestný čin legalizácie príjmu z trestnej činnosti, trestný čin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, trestný čin založenia, zosnovania alebo podporovania teroristickej skupiny, trestný čin terorizmu a niektorých foriem účasti na terorizme, trestný čin obchodovania s ľuďmi, trestný čin, ktorého skutková podstata súvisí s podnikaním alebo trestný čin machinácie pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe,
b)nemá nedoplatky poistného na zdravotné poistenie, sociálne poistenie a príspevkov na starobné dôchodkové sporenie v Slovenskej republike alebo v štáte sídla, miesta podnikania alebo obvyklého pobytu,
c)nemá daňové nedoplatky v Slovenskej republike alebo v štáte sídla, miesta podnikania alebo obvyklého pobytu,
d)nebol na jeho majetok vyhlásený konkurz, nie je v reštrukturalizácii, nie je v likvidácii, ani nebolo proti nemu zastavené konkurzné konanie pre nedostatok majetku alebo zrušený konkurz pre nedostatok majetku,
e)je oprávnený dodávať tovar, uskutočňovať stavebné práce alebo poskytovať službu,
f)nemá uložený zákaz účasti vo verejnom obstarávaní potvrdený konečným rozhodnutím v Slovenskej republike alebo v štáte sídla, miesta podnikania alebo obvyklého pobytu,
g)nedopustil sa v predchádzajúcich troch rokoch od vyhlásenia alebo preukázateľného začatia verejného obstarávania závažného porušenia povinností v oblasti ochrany životného prostredia, sociálneho práva alebo pracovného práva podľa osobitných predpisov, za ktoré mu bola právoplatne uložená sankcia, ktoré dokáže verejný obstarávateľ a obstarávateľ preukázať,
h)nedopustil sa v predchádzajúcich troch rokoch od vyhlásenia alebo preukázateľného začatia verejného obstarávania závažného porušenia profesijných povinností, ktoré dokáže verejný obstarávateľ a obstarávateľ preukázať.

Uchádzač alebo záujemca preukazuje splnenie podmienok účasti podľa § 32 ods. 1

a)písm. b) doloženým potvrdením zdravotnej poisťovne a Sociálnej poisťovne nie starším ako tri mesiace,
b)písm. c) doloženým potvrdením miestne príslušného daňového úradu nie starším ako tri mesiace,
c)písm. d) doloženým potvrdením príslušného súdu nie starším ako tri mesiace,
d)písm. e) doloženým dokladom o oprávnení dodávať tovar, uskutočňovať stavebné práce alebo poskytovať službu, ktorý zodpovedá predmetu zákazky,
e)písm. f) doloženým čestným vyhlásením.

A.2 Uchádzač alebo záujemca preukazuje splnenie podmienok účasti podľa odseku A v súlade s § 152 zákona.
Úrad vedie zoznam hospodárskych subjektov, ktorí preukázali splnenie podmienok účasti osobného postavenia podľa § 32 ods. 1 písm. a) až f) a ods. 2, 4 a 5 a ktorí o zapísanie do zoznamu hospodárskych subjektov požiadali. Hospodársky subjekt vo verejnom obstarávaní môže preukázať splnenie podmienok účasti osobného postavenia podľa prvej vety zápisom do zoznamu hospodárskych subjektov.
III.1.2) Ekonomické a finančné postavenie
III.1.3) Technická a odborná spôsobilosť
Zoznam a krátky opis podmienok, odôvodnenie primeranosti každej určenej podmienky: B.Podmienky účasti týkajúce sa technickej alebo odbornej spôsobilosti záujemcov podľa § 34 Zákona.

a)§34 ods. 1 písm. b) zoznamom stavebných prác uskutočnených za predchádzajúcich päť rokov od vyhlásenia verejného obstarávania s uvedením cien, miest a lehôt uskutočnenia stavebných prác; zoznam musí byť doplnený potvrdením o uspokojivom vykonaní stavebných prác a zhodnotení uskutočnených stavebných prác podľa obchodných podmienok, ak odberateľom
1.bol verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa tohto zákona, dokladom je referencia,
2.bola iná osoba ako verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa tohto zákona, dôkaz o plnení potvrdí odberateľ; ak také potvrdenie uchádzač alebo záujemca nemá k dispozícii, vyhlásením uchádzača alebo záujemcu o ich uskutočnení, doplneným dokladom, preukazujúcim ich uskutočnenie alebo zmluvný vzťah, na základe ktorého boli uskutočnené,
Minimálna požadovaná úroveň štandardov: Odôvodnenie primeranosti:
Verejný obstarávateľ sa týmto presvedčí, že uchádzač má skúsenosti s predmetom zákazky a je odborne a technicky schopný uskutočniť požadovaný predmet zákazky. Minimálna úroveň štandardov bola verejným obstarávateľom stanovená primerane k rozsahu a charakteru predmetu zákazky, ktorý je predmetom zákazky pričom hodnota požadovaných referencií nepresahuje výšku PHZ.

Minimálna požadovaná úroveň štandardov:
a)Zoznam uskutočnených stavebných prác za predchádzajúcich päť rokov od vyhlásenia verejného obstarávania uchádzači preukážu zrealizované stavebné práce rovnakého alebo podobného charakteru ako je predmet zákazky a to kumulatívne vo výške 170 000,00 € bez DPH alebo ekvivalent tejto hodnoty v inej mene.

Uchádzač alebo záujemca môže na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti využiť technické a odborné kapacity inej osoby, bez ohľadu na ich právny vzťah. V takomto prípade musí uchádzač alebo záujemca verejnému obstarávateľovi preukázať, že pri plnení zmluvy alebo koncesnej zmluvy bude skutočne používať kapacity osoby, ktorej spôsobilosť využíva na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti. Skutočnosť preukazuje záujemca alebo uchádzač písomnou zmluvou uzavretou s osobou, ktorej technickými a odbornými kapacitami mieni preukázať svoju technickú spôsobilosť alebo odbornú spôsobilosť. Z písomnej zmluvy musí vyplývať záväzok osoby, že poskytne svoje kapacity počas celého trvania zmluvného vzťahu. Osoba, ktorej kapacity majú byť použité na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti, musí preukázať splnenie podmienok účasti týkajúce sa osobného postavenia; oprávnenie dodávať tovar, uskutočňovať stavebné práce, alebo poskytovať službu preukazuje vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, na ktorú boli kapacity záujemcovi alebo uchádzačovi poskytnuté.
III.1.5) Informácie o vyhradených zákazkách
III.2) PODMIENKY TÝKAJÚCE SA ZÁKAZKY
III.2.3) Informácie o pracovníkoch zodpovedných za vykonanie zákazky
ODDIEL IV: POSTUP
IV.1) OPIS
IV.1.3) Informácie o rámcovej dohode
IV.1.6) Informácie o elektronickej aukcii
IV.2) ADMINISTRATÍVNE INFORMÁCIE
IV.2.2) Lehota na predkladanie ponúk
Dátum a čas: 19.05.2017 09:00
IV.2.6) Minimálna lehota, počas ktorej sú ponuky uchádzačov viazané
Ponuka musí byť platná do
Ponuka musí platiť do: 31.12.2017
IV.2.7) Podmienky na otváranie ponúk
Dátum a čas: 19.05.2017 09:30
Miesto: Obecný úrad Zemianska Olča, Hlavná č. 26, 946 14 Zemianska Olča
Informácie o oprávnených osobách a otváraní ponúk: Komisia verejného obstarávateľa
ODDIEL VI: DOPLNKOVÉ INFORMÁCIE
VI.2) INFORMÁCIE O ELEKTRONICKOM RIADENÍ PRÁCE
VI.3) DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE:
Dorozumievanie medzi verejným obstarávateľom záujemcami a uchádzačmi
Verejný obstarávateľ určuje prostriedky komunikácie tak, aby boli všeobecne dostupné a aby nedošlo k obmedzeniu možnosti záujemcov alebo uchádzačov zúčastniť sa verejného obstarávania. Komunikácia sa bude uskutočňovať elektronicky prostredníctvom elektronického komunikačného systému na portáli www.ezakazky.sk, ak nie je v týchto súťažných podkladoch výslovne uvedené inak.
Výšku zábezpeky verejný obstarávateľ stanovil vo výške 5000,00 EUR (slovom: päťtisíc euro).
Verejný obstarávateľ nesmie uzavrieť zmluvu, koncesnú zmluvu alebo rámcovú dohodu s uchádzačom alebo uchádzačmi, ktorí majú povinnosť zapisovať sa do registra partnerov verejného sektora a nie sú zapísaní v registri partnerov verejného sektora alebo ktorých subdodávatelia alebo subdodávatelia podľa osobitného predpisu, ktorí majú povinnosť zapisovať sa do registra partnerov verejného sektora a nie sú zapísaní v registri partnerov verejného sektora. Osobitným predpisom, na ktorý § 11 zákona o verejnom obstarávaní odkazuje, je práve zákon o registri partnerov verejného sektora.
Zákon č. 315/2016 Z. z. o registri partnerov verejného sektora a o zmene a o doplnení niektorých zákonov (ďalej len zákon o registri partnerov verejného sektora), ktorým sa novelizuje zákon č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení zákona č. 438/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní (ďalej len zákon o verejnom obstarávaní), nadobudol účinnosť 1. februára 2017.
Úspešný uchádzač pri podpise zmluvy o dielo, preukáže verejnému obstarávateľovi, že má uzatvorenú zmluvu o poistení zodpovednosti za škodu vzniknutú na majetku alebo zdravý tretích osôb počas realizácie diela vo výške ceny diela bez DPH.
Verejný obstarávateľ si vyhradzuje právo neprijať ani jednu z predložených ponúk a neobjednať práce od úspešného uchádzača v prípade, ak sa zmenia okolnosti, za akých sa táto verejná súťaž vyhlasovala. Verejný obstarávateľ uzavrie zmluvu v lehote viazanosti len vtedy, ak bude disponovať dostatočným množstvom finančných prostriedkov.
Úspešný uchádzač je povinný pred podpisom zmluvy o dielo doručiť objednávateľovi Zábezpeku na vykonanie prác a na splnenie zmluvných záväzkov dodávateľa (ďalej len zábezpeka). Verejný obstarávateľ je oprávnený uspokojiť si zo zábezpeky svoje nároky z vád diela, nároky na zaplatenie zmluvnej pokuty, náhradu škody, náklady vzniknuté v dôsledku odstúpenia od zmluvy a iné nároky, ktoré nebudú úspešným uchádzačom riadne a včas uspokojené. Zábezpeka bude mať formu bankovej záruky vo výške 10 % z ceny diela bez DPH s platnosťou počas celej doby zhotovovania diela.
VI.5) DÁTUM ODOSLANIA TOHTO OZNÁMENIA:
21.04.2017

Súvisiace oznámenia

Profil Obstarávateľa


Dôležité