Oznámenie 6706 - WYT

Obsah

6706 - WYT
Vestník č. 92/2017 - 10.05.2017

VÝZVA NA PREDKLADANIE PONÚK
ODDIEL I: VEREJNÝ OBSTARÁVATEĽ
I.1) NÁZOV A ADRESY
Nemocnica s poliklinikou Brezno, n.o.
IČO: 31908969
Banisko 1, 97742 Brezno

Slovensko
Kontaktná osoba: Ing. Sandra Ballová
Telefón: +421 486302130
Fax: +421 486114038
Email: sekretariat@nspbr.sk
Webové sídlo (internetová adresa)
Adresa stránky profilu kupujúceho (URL): http://https://www.uvo.gov.sk/private/profily
Hlavná adresa(URL): http://www.nspbr.sk
I.2) SPOLOČNÉ VEREJNÉ OBSTARÁVANIE
I.3) KOMUNIKÁCIA
Súťažné dokumenty sú dostupné priamo a úplne bez obmedzení či poplatkov
Zadajte adresu (URL): http://https://www.uvo.gov.sk/private/profily/detail/8835/zakazky
Ďalšie informácie možno získať na adrese
vyššie uvedené kontaktné miesto/miesta
Ponuky alebo žiadosti o účasť budú doručené na
vyššie uvedené kontaktné miesto/miesta
I.4) DRUH VEREJNÉHO OBSTARÁVATEĽA
Druh verejného obstarávateľa: Organizácia riadená verejným právom
I.5) HLAVNÁ ČINNOSŤ
Zdravotníctvo
ODDIEL II: PREDMET ZÁKAZKY
II.1) ROZSAH OBSTARÁVANIA
II.1.1) Názov:
Sanitné motorové vozidlo rýchlej lekárskej pomoci
Referenčné číslo: NsP Brezno/PLZ/01/2017
II.1.2) Hlavný kód CPV
34114110-3
II.1.3) Druh zákazky
II.1.4) Stručný opis:
Predmetom zákazky je nákup na splátky a dodanie 1 ks sanitného motorového vozidla s výbavou a s vybavením špeciálnou zdravotníckou technikou pre účely rýchlej lekárskej pomoci Nemocnice s poliklinikou Brezno, n.o.. Podrobné vymedzenie predmetu zákazky je uvedené v časti "B - opis predmetu zákazky" súťažných podkladov.
II.1.5) Celková predpokladaná hodnota
Hodnota bez DPH: 112 617,00 Mena: EUR bez DPH
II.1.6) Informácie o častiach
II.2) OPIS
II.2.3) Miesto dodania
Kód NUTS:
SK032
Hlavné miesto dodania alebo plnenia:
Nemocnica s poliklinikou Brezno, n.o., Banisko č. 273/1, 977 42 Brezno, Slovenská republika.
II.2.4) Opis obstarávania
Predmetom zákazky je nákup na splátky a dodanie 1 ks sanitného motorového vozidla s výbavou a s vybavením špeciálnou zdravotníckou technikou pre účely rýchlej lekárskej pomoci Nemocnice s poliklinikou Brezno, n.o.. Podrobné vymedzenie predmetu zákazky je uvedené v časti "B - opis predmetu zákazky" súťažných podkladov.
II.2.5) Kritériá na vyhodnotenie ponúk
Nižšie uvedené kritéria
Náklady/Cena: Cena
II.2.6) Predpokladaná hodnota
Hodnota bez DPH: 112 617,00 Mena: EUR bez DPH
II.2.7) Dĺžka trvania zákazky alebo rámcovej dohody
Obdobie: v dňoch (od zadania zákazky)
Trvanie v dňoch: 189
Informácie o obnovenom obstarávaní
Toto obstarávanie môže byť obnovené: Nie
II.2.10) Informácie o variantoch
Budú sa akceptovať varianty: Nie
II.2.12) Informácie o elektronických katalógoch
II.2.13) INFORMÁCIE O FONDOCH EURÓPSKEJ ÚNIE
Obstarávanie sa týka projektu a/alebo programu financovaného z fondov Európskej únie: Nie
ODDIEL III: OSOBNÉ POSTAVENIE, EKONOMICKÉ, FINANČNÉ A TECHNICKÉ INFORMÁCIE
III.1) PODMIENKY ÚČASTI
III.1.1) Osobné postavenie vrátane požiadaviek týkajúcich sa zápisu do živnostenských alebo obchodných registrov
Zoznam a krátky opis podmienok: 1.1Tejto verejnej súťaže sa môže zúčastniť len ten, kto spĺňa podmienky účasti týkajúce sa osobného postavenia vymedzené v ustanovení § 32 ods. 1 ZVO.
(1) Verejného obstarávania sa môže zúčastniť len ten, kto spĺňa tieto podmienky účasti týkajúce sa osobného postavenia:
a)nebol on, ani jeho štatutárny orgán, ani člen štatutárneho orgánu, ani člen dozorného orgánu, ani prokurista právoplatne odsúdený za trestný čin korupcie, trestný čin poškodzovania finančných záujmov Európskych spoločenstiev, trestný čin legalizácie príjmu z trestnej činnosti, trestný čin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, trestný čin založenia, zosnovania alebo podporovania teroristickej skupiny, trestný čin terorizmu a niektorých foriem účasti na terorizme, trestný čin obchodovania s ľuďmi, trestný čin, ktorého skutková podstata súvisí s podnikaním alebo trestný čin machinácie pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe,
b)nemá nedoplatky poistného na zdravotné poistenie, sociálne poistenie a príspevkov na starobné dôchodkové sporenie v Slovenskej republike alebo v štáte sídla, miesta podnikania alebo obvyklého pobytu,
c)nemá daňové nedoplatky v Slovenskej republike alebo v štáte sídla, miesta podnikania alebo obvyklého pobytu,
d)nebol na jeho majetok vyhlásený konkurz, nie je v reštrukturalizácii, nie je v likvidácii, ani nebolo proti nemu zastavené konkurzné konanie pre nedostatok majetku alebo zrušený konkurz pre nedostatok majetku,
e)je oprávnený dodávať tovar, uskutočňovať stavebné práce alebo poskytovať službu,
f)nemá uložený zákaz účasti vo verejnom obstarávaní potvrdený konečným rozhodnutím v Slovenskej republike alebo v štáte sídla, miesta podnikania alebo obvyklého pobytu,
g)nedopustil sa v predchádzajúcich troch rokoch od vyhlásenia alebo preukázateľného začatia verejného obstarávania závažného porušenia povinností v oblasti ochrany životného prostredia, sociálneho práva alebo pracovného práva podľa osobitných predpisov, ) za ktoré mu bola právoplatne uložená sankcia, ktoré dokáže verejný obstarávateľ a obstarávateľ preukázať,
h)nedopustil sa v predchádzajúcich troch rokoch od vyhlásenia alebo preukázateľného začatia verejného obstarávania závažného porušenia profesijných povinností, ktoré dokáže verejný obstarávateľ a obstarávateľ preukázať.
(2) Uchádzač alebo záujemca preukazuje splnenie podmienok účasti podľa odseku 1
a)písm. a) doloženým výpisom z registra trestov nie starším ako tri mesiace,
b)písm. b) doloženým potvrdením zdravotnej poisťovne a Sociálnej poisťovne nie starším ako tri mesiace,
c)písm. c) doloženým potvrdením miestne príslušného daňového úradu nie starším ako tri mesiace,
d)písm. d) doloženým potvrdením príslušného súdu nie starším ako tri mesiace,
e)písm. e) doloženým dokladom o oprávnení dodávať tovar, uskutočňovať stavebné práce alebo poskytovať službu, ktorý zodpovedá predmetu zákazky,
f)písm. f) doloženým čestným vyhlásením.
(3) Ak ide o zákazku v oblasti obrany a bezpečnosti alebo koncesiu v oblasti obrany a bezpečnosti, verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ vylúči uchádzača alebo záujemcu, o ktorom má preukázateľné informácie alebo údaje vrátane informácií alebo údajov pochádzajúcich z chránených zdrojov, že nie je natoľko spoľahlivý, aby sa vylúčili riziká spojené s ochranou bezpečnostných záujmov Slovenskej republiky.
(4) Ak uchádzač alebo záujemca má sídlo, miesto podnikania alebo obvyklý pobyt mimo územia Slovenskej republiky a štát jeho sídla, miesta podnikania alebo obvyklého pobytu nevydáva niektoré z dokladov uvedených v odseku 2 alebo nevydáva ani rovnocenné doklady, možno ich nahradiť čestným vyhlásením podľa predpisov platných v štáte jeho sídla, miesta podnikania alebo obvyklého pobytu. Vzhľadom na obmedzenú funkcionalitu ISZÚ, ktorá neumožňuje uviesť podmienky účasti v bode III.1.1) v úplnom znení, sú tieto podmienky účasti uvedené v časti "F - Podmienky účasti uchádzačov" súťažných podkladov, ktoré sú zverejnené v profile verejného obstarávateľa.
III.1.2) Ekonomické a finančné postavenie
Zoznam a krátky opis podmienok, odôvodnenie primeranosti každej určenej podmienky: 2.1Uchádzač musí vo svojej cenovej ponuke predložiť doklady a dokumenty, ktorými preukazuje splnenie podmienok účasti z hľadiska finančného a ekonomického postavenia podľa § 33 ZVO. Doklady a dokumenty musia byť predložené ako originály alebo úradne overené kópie.

Minimálna požadovaná úroveň štandardov :
Uchádzač predloží podľa § 33 ZVO vyjadrenie každej banky alebo pobočky zahraničnej banky, v ktorej má vedený účet, v ktorom banka potvrdí, že: - uchádzač nie je v nepovolenom debete a že si plní voči banke všetky záväzky vyplývajúce zo zriadenia účtu, - v prípade splácania úveru, si plní záväzky vyplývajúce z úverových vzťahov.
Zároveň s vyjadrením/vyjadreniami banky/bánk uchádzač predloží ČESTNÉ VYHLÁSENIE podpísané štatutárnym zástupcom uchádzača alebo osobou oprávnenou konať za uchádzača opatrené dátumom a pečiatkou uchádzača, že predložil vyjadrenia všetkých bánk alebo pobočiek zahraničných bánk, v ktorých má vedený/é účet/účty a že v iných bankách nemá záväzky.
Vyjadrením banky môže byť aj prísľub banky alebo pobočky zahraničnej banky o poskytnutí úveru. Za vyjadrenie banky, ktorým uchádzač preukazuje splnenie určenej podmienky účasti, sa nepovažuje výpis z účtu.
Predložené vyjadrenie/vyjadrenia banky/bánk nesmie/nesmú byť staršie ako tri mesiace ku dňu uplynutia lehoty na predkladanie ponúk.
Odôvodnenie potreby a primeranosti podmienok: Potreba splnenia tejto podmienky účasti vyplynula z dôvodu overenia a preukázania finančnej spoľahlivosti uchádzača. Verejný obstarávateľ sa chce ubezpečiť, že uchádzač je aj po finančnej stránke spoľahlivým zmluvným partnerom.
2.2Uchádzač môže na preukázanie finančného a ekonomického postavenia využiť finančné zdroje inej osoby, bez ohľadu na ich právny vzťah. V takomto prípade musí uchádzač verejnému obstarávateľovi preukázať, že pri plnení zmluvy bude môcť reálne disponovať so zdrojmi osoby, ktorej postavenie využíva na preukázanie finančného a ekonomického postavenia. Túto skutočnosť preukazuje uchádzač písomnou zmluvou uzavretou s touto osobou, obsahujúcou zväzok osoby, ktorej zdrojmi mieni preukazovať svoje finančné a ekonomické postavenie, že táto osoba poskytne plnenie počas celého trvania zmluvného vzťahu. Osoba, ktorej zdroje majú byť použité na preukázanie finančného a ekonomického postavenia, musí preukázať splnenie podmienok účasti týkajúcich sa osobného postavenia okrem § 32 ods. 1 písm. e) a nesmú u nej existovať dôvody na vylúčenie podľa § 40 ods. 6 písm. a) až h) a ods. 7.
III.1.3) Technická a odborná spôsobilosť
Zoznam a krátky opis podmienok, odôvodnenie primeranosti každej určenej podmienky: Uchádzač v ponuke predloží nasledovné doklady, ktorými preukazuje svoju technickú alebo odbornú spôsobilosť na uskutočnenie predmetu zákazky. Ako dôkazy predloží originály alebo úradne overené kópie, ak nie je uvedené inak, nasledovných dokladov a dokumentov:
3.1V súlade s ustanovením §34 ods.1 písm. a) ZVO zoznamom dodávok tovaru alebo poskytnutých služieb za predchádzajúce tri roky od vyhlásenia verejného obstarávania s uvedením cien, lehôt dodania a odberateľov; dokladom je referencia, ak odberateľom bol verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa tohto zákona.
Minimálna požadovaná úroveň štandardov :
Uchádzač musí v zozname preukázať a predloženou referenciou potvrdiť, že v stanovených rokoch alebo za obdobie od začiatku podnikateľskej činnosti, ak podniká kratšie ako stanovené obdobie dodal predmet zákazky k spokojnosti :
a)minimálne dvom odberateľom v celkovej hodnote 200 000,00 Eur s DPH.
Odôvodnenie potreby a primeranosti podmienky: Zoznam dodávok tovaru má garantovať odborné a kvalitné plnenie zákazky, ako aj preukázanie skúsenosti uchádzača s plnením zmlúv rovnakého alebo podobného charakteru ako je predmet zákazky.
3.2V súlade s ustanovením § 34 ods.1 písm. m) ZVO ak ide o tovar, ktorý sa má dodať,
1.vzorkami, opismi alebo fotografiami, ktorých pravosť musí byť overená, ak to verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ vyžaduje alebo
2.certifikátmi alebo potvrdeniami s jasne identifikovanými odkazmi na technické špecifikácie alebo technické normy vzťahujúce sa na tovar, vydanými orgánmi kontroly kvality alebo určenými orgánmi s právomocou posudzovať zhodu.
Minimálna požadovaná úroveň štandardov :
Verejný obstarávateľ požaduje, aby uchádzač predložil do ponuky opis ponúkaného vozidla podľa časti B Opis predmetu zákazky doplnený nasledovnými dokladmi preukazujúcimi splnenie požadovaných rozmerov a parametrov stanovených verejným obstarávateľom v časti B Opis predmetu zákazky:
-fotografie (prospekty) vozidla, preukazujúce splnenie požadovaných rozmerov a parametrov stanovených verejným obstarávateľom v časti B Opis predmetu zákazky,
-základný technický opis schváleného typu podvozku vozidla vydaný Ministerstvom dopravy a výstavby SR,
-dodanie globálnej homologizácie k ponúkanému vozidlu a dodanie potvrdenia o možnosti prestavby ponúkaného vozidla na sanitné vozidlo.
Odôvodnenie potreby a primeranosti podmienky: Predloženie požadovaných dokumentov má garantovať spôsobilosť a schopnosť uchádzača, že plnenie zmluvy bude zabezpečovať v požadovanom rozsahu a kvalite.
3.3V prípade vyhotovenia dokladov preukazujúcich technickú alebo odbornú spôsobilosť v inom ako štátnom jazyku, je potrebné predložiť ich preklad do štátneho jazyka s výnimkou dokladov predložených v českom jazyku. Vzhľadom na obmedzenú funkcionalitu ISZÚ, ktorá neumožňuje uviesť podmienky účasti v bode III.1.3) v úplnom znení, sú tieto podmienky účasti uvedené v časti "F - Podmienky účasti uchádzačov" súťažných podkladov, ktoré sú zverejnené v profile verejného obstarávateľa.
III.1.5) Informácie o vyhradených zákazkách
III.2) PODMIENKY TÝKAJÚCE SA ZÁKAZKY
III.2.2) Podmienky vykonania zákazky:
Zákazka bude realizovaná v zmysle obchodných podmienok, ktoré tvoria časť "D - Obchodné podmienky" súťažných podkladov.
III.2.3) Informácie o pracovníkoch zodpovedných za vykonanie zákazky
ODDIEL IV: POSTUP
IV.1) OPIS
IV.1.3) Informácie o rámcovej dohode
IV.1.6) Informácie o elektronickej aukcii
IV.2) ADMINISTRATÍVNE INFORMÁCIE
IV.2.2) Lehota na predkladanie ponúk
Dátum a čas: 30.05.2017 12:00
IV.2.6) Minimálna lehota, počas ktorej sú ponuky uchádzačov viazané
Ponuka musí byť platná do
Ponuka musí platiť do: 31.03.2018
IV.2.7) Podmienky na otváranie ponúk
Dátum a čas: 30.05.2017 13:00
Miesto: Nemocnica s poliklinikou Brezno, n.o., Banisko č. 273/1, 977 42 Brezno, 7. poschodie, poliklinická časť, zasadacia miestnosť č. 704.
ODDIEL VI: DOPLNKOVÉ INFORMÁCIE
VI.2) INFORMÁCIE O ELEKTRONICKOM RIADENÍ PRÁCE
VI.3) DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE:
1. Upozorňujeme záujemcov/uchádzačov, že súťažné podklady sú uverejnené v profile verejného obstarávateľa, kde je k nim umožnený neobmedzený a priamy prístup elektronickými prostriedkami.
2. Záujemca si súťažné podklady v editovateľných formátoch vyžiada na základe písomnej listinnej žiadosti doručenej na adresu Nemocnica s poliklinikou Brezno, n.o., Banisko č. 273/1, 977 42 Brezno, v ktorej bude uvedená adresa, na ktorú záujemca požaduje zaslať súťažné podklady a tiež kontaktná e-mailová adresa alebo na základe naskenovanej písomnej žiadosti v slovenskom jazyku, podpísanej štatutárnym zástupcom záujemcu (alebo osobou na to poverenou), ktorú zašle na e-mailovú adresu kontaktnej osoby verejného obstarávateľa: ballova@nspbr.sk, a v ktorej bude uvedená adresa, na ktorú záujemca požaduje zaslať súťažné podklady. ŽIadosť o poskytnutie súťažných podkladov musí obsahovať presnú identifikáciu verejného obstarávania, identifikačné údaje záujemcu, najmä obchodné meno záujemcu, IČO, poštovú a e-mailovú adresu na doručovanie písomností, kontaktnú osobu pre komunikáciu s uvedením mena, priezviska, telefónneho čísla a e-mailu. Žiadosť o účasť sa vyžaduje, nakoľko verejený obstarávateľ vedie evidenciu záujemcov, ktorým boli poskytnuté súťažné podklady, aby, následne, v prípade vysvetľovania súťažných podkladov alebo inej dokumentácie mohli byť zaradení do procesu vysvetľovania a zasielania všetkých potrebných informácií v zmysle zákona o verejnom obstarávaní.
3. Súťažné podklady je možné osobne si vyzdvihnúť po predchádzajúcej žiadosti o účasť na adrese Nemocnica s poliklinikou Brezno, n.o., Banisko č. 273/1, 977 42 Brezno, kancelária Referátu verejného obstarávania, v pracovných dňoch v čase od 08:00 hod. do 15:00 hod. Termín prevzatia SP je potrebné si vopred telefonicky dohodnúť. Súťažné podklady budú vydávané v elektronickej forme na CD/DVD nosiči (formáty .pdf, .doc/.docx).
4. V zmysle § 39 ods. 1 ZVO uchádzač môže doklady na preukázanie splnenia podmienok účasti predbežne nahradiť jednotným európskym dokumentom (JED), pričom doklady, preukazujúce splnenie podmienok účasti predkladá verejnému obstarávateľovi úspešný uchádzač podľa § 55 ods. 1 ZVO v čase a spôsobom určeným verejným obstarávateľom.
Vzor JED sa nachádza v Prílohe č. 2 súťažných podkladov. Verejný obstarávateľ požaduje v časti IV. JEDu, aby bola vyplnená celá časť IV. v oddieloch A až D JEDu.
JED sa predkladá v súlade s ustanoveniami § 39 ZVO.
Podľa § 2 ods. 1 a ods. 2 Vyhlášky ÚVO č. 155/2016 Z. z. je potrebné JED predložiť za nasledovné subjekty:
-záujemcu, uchádzača, resp. účastníka,
-každého člena skupiny dodávateľov (osobitne),
-inú osobu, ktorej finančné zdroje alebo technické a odborné kapacity sú využívané na preukázanie splnenia podmienok účasti,
-subdodávateľa, ktorého finančné zdroje alebo technické a odborné kapacity sú nevyužívané na preukázanie splnenia podmienok účasti.
Uchádzač môže v prípade záujmu využiť elektronickú verziu JED, ktorá je dostupná na nasledujúcom odkaze (spolu s manuálom na jeho vyplnenie):
http://uvo.gov.sk/legislativametodika-dohlad/jednotny-europsky-dokument-pre-verejne-obstaravanie-553.html
VI.5) DÁTUM ODOSLANIA TOHTO OZNÁMENIA:
09.05.2017

Súvisiace oznámenia

Profil Obstarávateľa


Dôležité