Oznámenie 8835 - WYP

Obsah

8835 - WYP
Vestník č. 125/2017 - 27.06.2017

VÝZVA NA PREDKLADANIE PONÚK
ODDIEL I: VEREJNÝ OBSTARÁVATEĽ
I.1) NÁZOV A ADRESY
Mesto Želiezovce
IČO: 00307696
SNP 2, 93701 Želiezovce

Slovensko
Kontaktná osoba: Ing. Dagmar Melotíková
Telefón: +421 903520052
Fax: +421 367713004
Email: dagmar.melotikova@gmail.com
Webové sídlo (internetová adresa)
Adresa stránky profilu kupujúceho (URL): http://www.uvo.gov.sk
Hlavná adresa(URL): http://www.ezakazky.sk
I.2) SPOLOČNÉ VEREJNÉ OBSTARÁVANIE
I.3) KOMUNIKÁCIA
Súťažné dokumenty sú dostupné priamo a úplne bez obmedzení či poplatkov
Zadajte adresu (URL): http://www.uvo.gov.sk
Ďalšie informácie možno získať na adrese
vyššie uvedené kontaktné miesto/miesta
Adresa (URL): http://www.ezakazky.sk
I.4) DRUH VEREJNÉHO OBSTARÁVATEĽA
Druh verejného obstarávateľa: Regionálny alebo miestny orgán
I.5) HLAVNÁ ČINNOSŤ
Všeobecné verejné služby
ODDIEL II: PREDMET ZÁKAZKY
II.1) ROZSAH OBSTARÁVANIA
II.1.1) Názov:
„Rekonštrukcia telocvične v Želiezovciach“
Referenčné číslo: 62/ME/2017
II.1.2) Hlavný kód CPV
45000000-7
II.1.3) Druh zákazky
II.1.4) Stručný opis:
Predmetom zákazky je: Rekonštrukcia telocvične v Želiezovciach
Zastavaná plocha: 1 226 m
Podlahová plocha: 1 141,2 m
Obostavaný priestor: 7 873 m 4

Stavba bude realizovaná v samostatnom areáli, ktorý je prístupný po komunikácii. Areál má dostatočnú veľkosť na zariadenie staveniska, počas výstavby stavba nebude ovplyvňovať a obmedzovať okolitú zástavbu. Začatie stavby si nevyžaduje žiadne špeciálne prípravy ani práce pred začatím samotnej stavby.

Objekt sa nachádza pri ulici Mierová v Želiezovciach. Územie v priamej nadväznosti na telocvičňu je využívané hlavne na športové aktivity pre účely neďalekého gymnázia a základnej školy.
V súčasnosti je objekt vo vlastníctve obce a bol využívaný hlavne ako priestor telovýchovy okolitých škôl. Objekt telocvične je jednopodlažná dvojloďová stavba, väčšia časť je samotná telocvičňa, menšia obsahuje šatne, sklady a ostatné obslužné priestory.
Objekt je jednopodlažný s dvoma samostatnými vstupmi. Vchody sú umiestnené do menšieho traktu zo severnej a južnej strany. Z juhu je možné vstúpiť do dlhej chodby, z ktorej sú prístupné šatne so samostatnými umývarňami, kabinety, technické miestnosti, samostatné wc, veľká a malá telocvičňa. Malá telocvičňa prepája chodbu a zádverie druhého vstupu zo severnej strany. Z malej telocvične je tiež možný prístup do veľkej telocvične, ktorá je samostatným traktom stavby a okná má orientované na východ a západ. Pri južnom priečelí sa nachádza náraďovňa s malou technickou miestnosťou a je prístupná len z veľkej telocvične.
Popis pôvodného konštrukčného riešenia:
Nosná konštrukcia pozostáva zo šestnástich priečnych drevených rámov v osových vzdialenostiach 2,65- 2,7 metra. Priečna väzba je tvorená drevenými lepenými stĺpmi a dvoma priečlami. V časti samotnej telocvične je väzba dvojkĺbový rám. Stĺpy rámov sú kĺbovo uložené do oceľových prípravkov, tie sú kotvené do železobetónových základových pätiek. Priečla rámu je pevne spojená so stĺpmi, čím je vytvorený rámový roh. Priečla aj stĺpy majú zložený prierez pozostávajúci z pásnic z lepeného lamelového dreva a dvoch stien z vodovzdornej preglejky. Pásnice a steny sú vzájomne zlepené. Priečne väzby sú vystužené vo zvislej rovine obvodovým plášťom. Plášť je tvorený drevenými panelmi, ktoré sú uchytené na drevenej rámovej konštrukcii. Na tejto konštrukcií je smerom do exteriéru tenká vrstva tepelnej izolácie, ktorá je prekrytá plechovou fasádou s vlastným roštom. Štítové steny sú murované, tak ako aj prístavba- miestnosť 1.21.
Súčasný stav nosných konštrukcií vykazuje početné poruchy a poškodenia rôzneho stupňa. Poškodenia vyplývajú zo zanedbanej údržby konštrukcie, z nedodržania technologických postupov alebo použitia nevhodných materiálov. Preto je potrebná podrobná analýza nosných prvkov a ich následná výmena alebo úprava.
II.1.5) Celková predpokladaná hodnota
Hodnota bez DPH: 663 160,03 Mena: EUR bez DPH
II.1.6) Informácie o častiach
II.2) OPIS
II.2.2) Dodatočné kódy CPV
45320000-6
II.2.3) Miesto dodania
Kód NUTS:
SK023
Hlavné miesto dodania alebo plnenia:
Telocvičňa, ul. Mierová v meste Želiezovce, par. č. 167/3
II.2.4) Opis obstarávania

Posudzovaná stavba je v nadzemnej časti jednopodlažná. Hlavné a vedľajšie vstupy sú orientované na prístupovú komunikáciu. Príjazdové komunikácie sú po miestnej komunikácii, sú spevnené a vyhovujúce pre príjazd požiarnych vozidiel. Komunikácie k objektu majú voľnú šírku min. 3000 mm a vyhovujú na zaťaženie min. 80 kN na nápravu požiarneho vozidla v zmysle čl. 10.2.1, STN 73 0802.
Stavebné konštrukcie objektu sú hodnotené v zmysle STN 73 0802 ako horľavý konštrukčný celok. Navrhovaný zatepľovací systém má certifikát pre zatepľovanie budov v súlade s čl. čl. 6.2.4.11, STN 73 0802 a technické osvedčenie ETICS. Osoby, ktoré budú unikať z budovy nebudú ohrozené odkvapkávaním a odpadávaním jednotlivých komponentov konštrukcie dodatočného zateplenia.
Materiálno technické vlastnosti použitých stavebných materiálov a stavebných výrobkov podliehajú ustanoveniam Zákona NR SR č.133/2013 Z. z., musia sa dokladovať certifikátmi a protokolmi o zhode od výrobcu stavebného materiálu a stavebných výrobkov.
Navrhovanými stavebnými úpravami sa nezníži protipožiarna bezpečnosť posudzovanej stavby, ani sa nezhorší protipožiarna bezpečnosť susedných objektov. Navrhované stavebné úpravy nevyžadujú ďalšie požiadavky z hľadiska protipožiarnej bezpečnosti.

Súčasťou predmetu zmluvy sú špeciálne stavebné práce (§ 43g z.č. 50/1976 Zb. v z.n.p.) - zabudovanie otvorových konštrukcií do stavby. Zhotoviteľ zabezpečí realizáciu špeciálnych stavebných prác v súlade s požiadavkami na udelenie licencie alebo osvedčenia alebo iným rovnocenným postupom, ktorý vyhovuje požiadavkám na udelenie licencie/osvedčenia, na zabudovanie vonkajších otvorových konštrukcií do stavby, vydanú/vydané/preukázaný príslušným akreditovaným orgánom členského štátu...................................................(uchádzač uvedie názov licencie/osvedčenia, dátum platnosti a akreditovaný orgán, ktorý je oprávnený doklad udeliť alebo predloží dôkaz o tom (§ 42 ods. 10 ZVO), že ním navrhnutý rovnocenný postup vyhovuje požiadavkám na udelenie licencie/osvedčenia). Osvedčenú kópiu príslušného dokladu predloží úspešný uchádzač a bude prílohou k zmluve.

Súčasťou predmetu zmluvy sú špeciálne stavebné práce (§ 43g z.č. 50/1976 Zb. v z.n.p.) - úpravy vonkajších povrchov obvodového plášťa s kontaktným tepelnoizolačným systémom ETICS (External Thermal Isulation Composite Systems). Zhotoviteľ zabezpečí realizáciu špeciálnych stavebných prác v súlade s požiadavkami na udelenie licencie alebo osvedčenia alebo iným rovnocenným postupom, ktorý vyhovuje požiadavkám na udelenie licencie/osvedčenia, na tepelnoizolačné práce ETICS, vydanú/vydané/preukázaný príslušným akreditovaným orgánom členského štátu ...................................................(uchádzač uvedie názov licencie/osvedčenia, dátum platnosti a akreditovaný orgán, ktorý je oprávnený doklad udeliť alebo predloží dôkaz o tom (§ 42 ods. 10 ZVO), že ním navrhnutý rovnocenný postup vyhovuje požiadavkám na udelenie licencie/osvedčenia). Osvedčenú kópiu príslušného dokladu predloží úspešný uchádzač a bude prílohou k zmluve.

Úspešný uchádzač ako zhotoviteľ spracuje plán organizácie výstavby (vecný a časový harmonogram), ktorý bude prílohou k zmluve a tento odsúhlasí s verejným obstarávateľom (investorom) a s projektantom pred podpisom zmluvy.

Verejný obstarávateľ uchádzačom/záujemcom poskytne podrobnú projektovú dokumentáciu k predmetnému verejnému obstarávaniu v profile verejného obstarávateľa na stránke www.uvo.gov.sk a celú dokumentáciu aj v editovateľnej forme na stránke: www.ezakazky.sk
II.2.5) Kritériá na vyhodnotenie ponúk
Nižšie uvedené kritéria
Názov: Doba realizácie predmetu zákazky
Relatívna váha: 15
Náklady/Cena: Cena
Cena
Relatívna váha: 85
II.2.6) Predpokladaná hodnota
Hodnota bez DPH: 663 160,03 Mena: EUR bez DPH
II.2.7) Dĺžka trvania zákazky alebo rámcovej dohody
Obdobie: v dňoch (od zadania zákazky)
Trvanie v dňoch: 150
Informácie o obnovenom obstarávaní
Toto obstarávanie môže byť obnovené: Nie
II.2.10) Informácie o variantoch
Budú sa akceptovať varianty: Nie
II.2.12) Informácie o elektronických katalógoch
II.2.13) INFORMÁCIE O FONDOCH EURÓPSKEJ ÚNIE
Obstarávanie sa týka projektu a/alebo programu financovaného z fondov Európskej únie: Áno
Identifikácia projektu: Operačný program Kvalita životného prostredia
II.2.14) Doplňujúce informácie:
Prostredníctvom finančných prostriedkov EÚ v programovom období 2014 - 2020 z Operačného programu Kvalita životného prostredia a z vlastných zdrojov verejného obstarávateľa. Verejný obstarávateľ neposkytuje preddavok, ani zálohovú platbu.
ODDIEL III: OSOBNÉ POSTAVENIE, EKONOMICKÉ, FINANČNÉ A TECHNICKÉ INFORMÁCIE
III.1) PODMIENKY ÚČASTI
III.1.1) Osobné postavenie vrátane požiadaviek týkajúcich sa zápisu do živnostenských alebo obchodných registrov
Zoznam a krátky opis podmienok: Splnenie podmienok účasti osobného postavenia podľa § 32 ods.1 ZVO uchádzač v súlade s § 32 ods. 2 ZVO preukazuje:
1. výpisom z registra trestov nie starším ako tri mesiace,
2. potvrdením zdravotných poisťovní a Sociálnej poisťovne nie starším ako tri mesiace,
3. potvrdením miestne príslušného daňového úradu nie starším ako tri mesiace,
4. potvrdením príslušného súdu nie starším ako tri mesiace,
5. dokladom o oprávnení dodávať tovar, uskutočňovať stavebné práce alebo poskytovať službu, ktorý zodpovedá predmetu zákazky,
6.čestným vyhlásením preukazuje splnenie podmienku účasti podľa § 32 ods. 1 písm. f) ZVO.
7. podmienku účasti podľa § 32 ods. 1 písm. g) ZVO preukazuje verejný obstarávateľ,
8. podmienku účasti podľa § 32 ods. 1 písm. h) ZVO preukazuje verejný obstarávateľ.
9. Ak uchádzač má sídlo, miesto podnikania alebo obvyklý pobyt mimo územia SR a štát jeho sídla, miesta podnikania alebo obvyklého pobytu nevydáva niektoré z dokladov uvedených v § 32 ods. 2 ZVO alebo nevydáva ani rovnocenné doklady, možno ich nahradiť čestným vyhlásením podľa predpisov platných v štáte jeho sídla, miesta podnikania alebo obvyklého pobytu.
10. Ak právo štátu uchádzača so sídlom, miestom podnikania alebo obvyklým pobytom mimo územia SR neupravuje inštitút čestného vyhlásenia, môže ho nahradiť vyhlásením urobeným pred súdom, správnym orgánom, notárom, inou odbornou inštitúciou alebo obchodnou inštitúciou podľa predpisov platných v štáte sídla, miesta podnikania alebo obvyklého pobytu uchádzača.
11.Hospodársky subjekt zapísaný v zozname hospodárskych subjektov podľa § 152 a nasl. ZVO nie je povinný vo verejnom obstarávaní predkladať doklady na preukázanie splnenia podmienok účasti osobného postavenia podľa § 32 ods. 2, ods. 4 a ods. 5 ZVO. Verejný obstarávateľ uzná rovnocenný zápis alebo potvrdenie o zápise vydané príslušným orgánom iného členského štátu, ktorým uchádzač alebo záujemca preukazuje splnenie podmienok účasti vo verejnom obstarávaní. Verejný obstarávateľ musí prijať aj iný rovnocenný doklad predložený uchádzačom alebo záujemcom. Zápis do zoznamu hospodárskych subjektov je účinný voči každému verejnému obstarávateľovi. Verejný obstarávateľ pri vyhodnocovaní splnenia podmienok účasti osobného postavenia overí zapísanie hospodárskeho subjektu v zozname hospodárskych subjektov, ak uchádzač nepredložil doklady podľa § 32 ods. 2, 4 a 5 alebo iný rovnocenný zápis alebo potvrdenie o zápise § 152 ods. 3 ZVO.
12.Uchádzač, ktorý nie je zapísaný v zozname hospodárskych subjektov predloží v ponuke doklady podľa § 32 ods. 2, alebo ods. 4, ods. 5 ZVO (body 1 až 6, 9,10).
13.Dokumenty/doklady preukazujúce splnenie podmienok účasti týkajúce sa osobného postavenia finančného, ekonomického postavenia a odbornej a technickej spôsobilosti môžu byť podľa § 39 ZVO predbežne nahradené jednotným európskym dokumentom (ďalej aj JED).
14.Skupina dodávateľov preukazuje splnenie podmienok účasti vo verejnom obstarávaní podľa § 37 ods. 3 ZVO.
III.1.2) Ekonomické a finančné postavenie
III.1.3) Technická a odborná spôsobilosť
Zoznam a krátky opis podmienok, odôvodnenie primeranosti každej určenej podmienky: B.Podmienky účasti týkajúce sa technickej alebo odbornej spôsobilosti záujemcov podľa § 34 Zákona.

a)§34 ods. 1 písm. b) zoznamom stavebných prác uskutočnených za predchádzajúcich päť rokov od vyhlásenia verejného obstarávania s uvedením cien, miest a lehôt uskutočnenia stavebných prác; zoznam musí byť doplnený potvrdením o uspokojivom vykonaní stavebných prác a zhodnotení uskutočnených stavebných prác podľa obchodných podmienok, ak odberateľom
1.bol verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa tohto zákona, dokladom je referencia,
2.bola iná osoba ako verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa tohto zákona, dôkaz o plnení potvrdí odberateľ; ak také potvrdenie uchádzač alebo záujemca nemá k dispozícii, vyhlásením uchádzača alebo záujemcu o ich uskutočnení, doplneným dokladom, preukazujúcim ich uskutočnenie alebo zmluvný vzťah, na základe ktorého boli uskutočnené,
Odôvodnenie primeranosti:
Verejný obstarávateľ sa týmto presvedčí, že uchádzač má skúsenosti s predmetom zákazky a je odborne a technicky schopný uskutočniť požadovaný predmet zákazky. Minimálna úroveň štandardov bola verejným obstarávateľom stanovená primerane k rozsahu a charakteru predmetu zákazky, ktorý je predmetom zákazky pričom hodnota požadovaných referencií nepresahuje výšku PHZ.
b)Podľa § 34 ods. 1 písm. h) zákona uvedením opatrení environmentálneho manažérstva, ktoré uchádzač alebo záujemca použije pri plnení zmluvy, ktorej predmetom je uskutočnenie stavebných prác v nadväznosti na § 36 zákona o verejnom obstarávaní .
c)Podľa § 35 v súbehu s § 34 ods. 1 písm. c) a § 34 ods. 1 písm. g) zákona o verejnom obstarávaní platným certifikátom pre Systémy manažérstva bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci podľa normy OHSAS 18001

Odôvodnenie primeranosti:
Požadovaním tejto podmienky účasti sa skúma schopnosť uchádzača poskytnúť stavebné práce v súlade s environmentálnym riadením stavebných prác. Podmienka účasti je potrebná a primeraná vo vzťahu k predmetu zákazky, pretože uchádzač musí preukázať schopnosť zabezpečiť environmentálne riadenie pri realizácii predmetu zákazky.
Minimálna požadovaná úroveň štandardov: Minimálna požadovaná úroveň štandardov:
a)Zoznam uskutočnených stavebných prác za predchádzajúcich päť rokov od vyhlásenia verejného obstarávania uchádzači preukážu zrealizované stavebné práce rovnakého alebo podobného charakteru ako je predmet zákazky a to kumulatívne vo výške 600 000,00 € bez DPH alebo ekvivalent tejto hodnoty v inej mene.

b)Minimálna požadovaná úroveň štandardov pre § 34 ods. 1 písm. h) zákona:
Verejný obstarávateľ požaduje predloženie platného certifikátu systému environmentálneho manažérstva zodpovedajúceho EN ISO 14 001. Verejný obstarávateľ uzná aj ekvivalent a rovnocenný certifikát vydaný orgánmi z iných členských štátov, resp. prijme aj iné dôkazy predložené uchádzačom o zabezpečení systému environmentálneho manažérstva, avšak musia byť rovnocenné opatreniam na zabezpečenie environmentálneho manažérstva podľa požiadaviek na vystavenie príslušného certifikátu. Uchádzač môže využiť schému EÚ pre environmentálne manažérstvo a audit alebo normy environmentálneho manažérstva vyplývajúce z príslušných európskych noriem alebo medzinárodných noriem certifikovaných orgánov. Verejný obstarávateľ musí prijať aj iné dôkazy predložené uchádzačom, ktoré sú rovnocenné opatreniam environmentálneho riadenia podľa požiadaviek na vystavovanie príslušného certifikátu.

c)Minimálna požadovaná úroveň štandardov § 35 v súbehu s § 34 ods. 1 písm. c) a § 34 ods. 1 písm. g)
Uchádzač predloží certifikát pre Systémy manažérstva bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci podľa normy OHSAS 18001 vydaný nezávislou inštitúciou (stavebné práce alebo ekvivalent), pričom verejný obstarávateľ uzná aj iný ekvivalent osvedčenia alebo rovnocenné osvedčenia vydané príslušnými orgánmi členských štátov Európskych spoločenstiev resp. iné dôkazy predložené uchádzačom, ktoré sú rovnocenné s opatreniami na zabezpečenie bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci podľa požiadaviek na vydanie tohto certifikátu.


Uchádzač alebo záujemca môže na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti využiť technické a odborné kapacity inej osoby, bez ohľadu na ich právny vzťah. V takomto prípade musí uchádzač alebo záujemca verejnému obstarávateľovi preukázať, že pri plnení zmluvy alebo koncesnej zmluvy bude skutočne používať kapacity osoby, ktorej spôsobilosť využíva na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti. Skutočnosť preukazuje záujemca alebo uchádzač písomnou zmluvou uzavretou s osobou, ktorej technickými a odbornými kapacitami mieni preukázať svoju technickú spôsobilosť alebo odbornú spôsobilosť. Z písomnej zmluvy musí vyplývať záväzok osoby, že poskytne svoje kapacity počas celého trvania zmluvného vzťahu. Osoba, ktorej kapacity majú byť použité na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti, musí preukázať splnenie podmienok účasti týkajúce sa osobného postavenia; oprávnenie dodávať tovar, uskutočňovať stavebné práce, alebo poskytovať službu preukazuje vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, na ktorú boli kapacity záujemcovi alebo uchádzačovi poskytnuté.
III.1.5) Informácie o vyhradených zákazkách
III.2) PODMIENKY TÝKAJÚCE SA ZÁKAZKY
III.2.3) Informácie o pracovníkoch zodpovedných za vykonanie zákazky
ODDIEL IV: POSTUP
IV.1) OPIS
IV.1.3) Informácie o rámcovej dohode
IV.1.6) Informácie o elektronickej aukcii
IV.2) ADMINISTRATÍVNE INFORMÁCIE
IV.2.2) Lehota na predkladanie ponúk
Dátum a čas: 27.07.2017 09:00
IV.2.6) Minimálna lehota, počas ktorej sú ponuky uchádzačov viazané
Ponuka musí byť platná do
Ponuka musí platiť do: 31.12.2018
IV.2.7) Podmienky na otváranie ponúk
Dátum a čas: 27.07.2017 09:30
Miesto: Mestský úrad Želiezovce, Ul. SNP 2, 937 01 Želiezovce.
Informácie o oprávnených osobách a otváraní ponúk: Komisia verejného obstarávateľa , otváranie ponúk časť "Ostatné" v priestoroch verejného obstarávateľa
ODDIEL VI: DOPLNKOVÉ INFORMÁCIE
VI.2) INFORMÁCIE O ELEKTRONICKOM RIADENÍ PRÁCE
VI.3) DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE:
Komunikácia a výmena informácií medzi verejným obstarávateľom a záujemcami alebo uchádzačmi sa bude uskutočňovať v súlade s § 20 zákona o verejnom obstarávaní v spojení s § 187 ods. 8 ZVO, t.j. verejný obstarávateľ využíva možnosť do 18.10.2018 uskutočňovať komunikáciu a výmenu informácií písomne prostredníctvom pošty, iného doručovateľa, faxom, elektronicky podľa § 20 ods. 1 ZVO alebo ich kombináciou, okrem posielania oznámení používaných vo verejnom obstarávaní a informácií podľa tohto zákona na uverejnenie publikačnému úradu a ÚVO a uverejňovanie informácií a dokumentov v profile.
Verejný obstarávateľ určuje prostriedky komunikácie tak, aby boli všeobecne dostupné a aby nedošlo k obmedzeniu možnosti záujemcov alebo uchádzačov zúčastniť sa verejného obstarávania. Komunikácia sa bude uskutočňovať elektronicky prostredníctvom elektronického komunikačného systému na portáli www.ezakazky.sk, ak nie je v týchto súťažných podkladoch výslovne uvedené inak.
Výšku zábezpeky verejný obstarávateľ stanovil: na 19 000 eur
Verejný obstarávateľ nesmie uzavrieť zmluvu, koncesnú zmluvu alebo rámcovú dohodu s uchádzačom alebo uchádzačmi, ktorí majú povinnosť zapisovať sa do registra partnerov verejného sektora a nie sú zapísaní v registri partnerov verejného sektora alebo ktorých subdodávatelia alebo subdodávatelia podľa osobitného predpisu, ktorí majú povinnosť zapisovať sa do registra partnerov verejného sektora a nie sú zapísaní v registri partnerov verejného sektora. Osobitným predpisom, na ktorý § 11 zákona o verejnom obstarávaní odkazuje, je práve zákon o registri partnerov verejného sektora.
Zákon č. 315/2016 Z. z. o registri partnerov verejného sektora a o zmene a o doplnení niektorých zákonov (ďalej len zákon o registri partnerov verejného sektora), ktorým sa novelizuje zákon č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení zákona č. 438/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní (ďalej len zákon o verejnom obstarávaní), nadobudol účinnosť 1. februára 2017.
Uchádzač sa zaväzuje strpieť výkon kontroly/auditu súvisiaceho s vykonaním diela kedykoľvek počas platnosti a účinnosti príslušnej Zmluvy o poskytnutí nenávratného finančného príspevku uzavretej objednávateľom ako prijímateľom nenávratného finančného príspevku za účelom financovania predmetného diela, a to zo strany oprávnených osôb na výkon kontroly/auditu v zmysle príslušných právnych predpisov SR a EÚ, najmä Zákon o príspevku z EŠIF zákon č. 292/2014 o príspevku poskytovanom z európskych štrukturálnych a investičných fondov a o zmene a doplnení niektorých zákonov. Zákon o
finančnej kontrole a audite zákon č. 357/2015 Z. z. o finančnej kontrole a audite o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a príslušnej Zmluvy o nenávratnom finančnom príspevku a jej príloh vrátane Všeobecných zmluvných podmienok a poskytnúť týmto orgánom riadne a včas všetku potrebnú súčinnosť. Porušenie tejto povinnosti Zhotoviteľa je podstatným porušením zmluvy, ktoré oprávňuje objednávateľa od zmluvy odstúpiť.
Úspešný uchádzač je povinný pred podpisom zmluvy o dielo doručiť objednávateľovi Zábezpeku na vykonanie prác a na splnenie zmluvných záväzkov dodávateľa (ďalej len zábezpeka). Verejný obstarávateľ je oprávnený uspokojiť si zo zábezpeky svoje nároky z vád diela, nároky na zaplatenie zmluvnej pokuty, náhradu škody, náklady vzniknuté v dôsledku odstúpenia od zmluvy a iné nároky, ktoré nebudú úspešným uchádzačom riadne a včas uspokojené. Zábezpeka bude mať formu bankovej záruky vo výške 5 % z ceny diela bez DPH s platnosťou počas celej doby zhotovovania diela.
VI.5) DÁTUM ODOSLANIA TOHTO OZNÁMENIA:
25.06.2017

Súvisiace oznámenia

Profil Obstarávateľa


Dôležité