Oznámenie 12986 - WYP

Obsah

12986 - WYP
Vestník č. 183/2017 - 18.09.2017

VÝZVA NA PREDKLADANIE PONÚK
ODDIEL I: VEREJNÝ OBSTARÁVATEĽ
I.1) NÁZOV A ADRESY
Mesto Sečovce
IČO: 00331899
Nám. sv. Cyrila a Metoda 43/27, 07801 Sečovce

Slovensko
Kontaktná osoba: Ing. Vratislav Šindler
Telefón: +421 905184585
Email: vratislav.sindler@gmail.com
Webové sídlo (internetová adresa)
Adresa stránky profilu kupujúceho (URL): https://www.uvo.gov.sk/vyhladavanie-profilov/detail/6360
I.2) SPOLOČNÉ VEREJNÉ OBSTARÁVANIE
I.3) KOMUNIKÁCIA
Súťažné dokumenty sú dostupné priamo a úplne bez obmedzení či poplatkov
Zadajte adresu (URL): https://www.uvo.gov.sk/vyhladavanie-profilov/detail/6360
Ďalšie informácie možno získať na adrese
vyššie uvedené kontaktné miesto/miesta
Ponuky alebo žiadosti o účasť budú doručené na
vyššie uvedené kontaktné miesto/miesta
I.4) DRUH VEREJNÉHO OBSTARÁVATEĽA
Druh verejného obstarávateľa: Regionálny alebo miestny orgán
I.5) HLAVNÁ ČINNOSŤ
Iné (uveďte)
Iný predmet (špecifikujte): Samospráva mesta Sečovce
ODDIEL II: PREDMET ZÁKAZKY
II.1) ROZSAH OBSTARÁVANIA
II.1.1) Názov:
Výstavba Komunitného centra - Sečovce
II.1.2) Hlavný kód CPV
45000000-7
II.1.3) Druh zákazky
II.1.4) Stručný opis:
Podrobný opis stavebných prác a dodávok, ktoré sú predmetom zákazky, je podrobne definovaný v projektovej dokumentácii, ktorá je v elektronickej podobe súčasťou týchto súťažných podkladov. Definovanie prác je zahrnuté do jednotlivých položiek v neocenenom výkaze výmer.
Základné údaje o stavbe
Predmetom projektu je novostavba komunitného centra v meste Sečovce, okres Trebišov. Umiestnenie stavby vychádza z územného plánu a z územno-technických požiadaviek, pričom je navrhované s ohľadom na orientáciu budovy k svetovým stranám a vychádza zároveň z požiadaviek stavebníka (investora) na priestorovo-prevádzkové a architektonické riešenie. Vstup na pozemok je z vedľajšej komunikácie. Hlavný vstup je orientovaný zo západnej strany.
Umiestnenie stavby:
Uvedená stavba sa nachádza v meste Sečovce 19km západne od mesta Michalovce. Parcely na ktorých sa bude realizovať stavba tvoria voľné pozemky na kraji rómskej osady. Komunitné centrum je jednopodlažný objekt, zastrešený pultovou strechou. Novostavba má pôdorys v tvare obdĺžnika o rozmeroch 24,4 m x 13,8 m. Teplotná oblasť v zmysle platnej normy v tejto lokalite je číslo 2. Vonkajšia výpočtová teplota je -12 °C, veterná oblasť 2, počiatočná základná rýchlosť vetra je 26m/s.
II.1.5) Celková predpokladaná hodnota
Hodnota bez DPH: 233 332,30 Mena: EUR bez DPH
II.1.6) Informácie o častiach
II.2) OPIS
II.2.3) Miesto dodania
Kód NUTS:
SK042
Hlavné miesto dodania alebo plnenia:
Mesto Sečovce, č.p.: 3120, 3121/1, rómska osada
II.2.4) Opis obstarávania
Podrobný opis stavebných prác a dodávok, ktoré sú predmetom zákazky, je podrobne definovaný v projektovej dokumentácii, ktorá je v elektronickej podobe súčasťou týchto súťažných podkladov. Definovanie prác je zahrnuté do jednotlivých položiek v neocenenom výkaze výmer.
II.2.5) Kritériá na vyhodnotenie ponúk
Cena nie je jediným kritériom výberu a všetky kritériá sú uvedené len v súťažných podkladoch
II.2.6) Predpokladaná hodnota
Hodnota bez DPH: 233 332,30 Mena: EUR bez DPH
II.2.7) Dĺžka trvania zákazky alebo rámcovej dohody
Obdobie: v dňoch (od zadania zákazky)
Trvanie v dňoch: 365
Informácie o obnovenom obstarávaní
Toto obstarávanie môže byť obnovené: Nie
II.2.10) Informácie o variantoch
Budú sa akceptovať varianty: Nie
II.2.12) Informácie o elektronických katalógoch
II.2.13) INFORMÁCIE O FONDOCH EURÓPSKEJ ÚNIE
Obstarávanie sa týka projektu a/alebo programu financovaného z fondov Európskej únie: Áno
Identifikácia projektu: OPLZ-PO6-SC613-2016-2
II.2.14) Doplňujúce informácie:
Názov projektu : Komunitné centrum - Sečovce
Kód projektu v ITMS2014+ : 312061F432
ODDIEL III: OSOBNÉ POSTAVENIE, EKONOMICKÉ, FINANČNÉ A TECHNICKÉ INFORMÁCIE
III.1) PODMIENKY ÚČASTI
III.1.1) Osobné postavenie vrátane požiadaviek týkajúcich sa zápisu do živnostenských alebo obchodných registrov
Zoznam a krátky opis podmienok: V.1.1.Verejného obstarávania sa môže zúčastniť len uchádzač, ktorý spĺňa tieto podmienky účasti týkajúce sa osobného postavenia v súlade s ustanovením § 32 ods. 1 zákona o verejnom obstarávaní, a to:
d) nebol naňho vyhlásený konkurz, nie je v reštrukturalizácií, nie je v likvidácii, ani nebolo proti nemu zastavené konkurzné konanie pre nedostatok majetku alebo zrušený konkurz pre nedostatok majetku,
e) je oprávnený dodávať tovar, uskutočňovať stavebné práce alebo poskytovať službu, vo vzťahu aspoň k jednému predmetu zákazky, na ktorú predkladá uchádzač ponuku alebo žiadosť o účasť.
V.1.2.Podmienky účasti podľa § 32 ods. 1 písm. d) a e) (uvedené v bode V.1.1) záujemca preukáže predložením originálnych dokladov alebo ich úradne osvedčených kópií:
V.1.2.1.písm. d) potvrdením príslušného súdu nie starším ako tri mesiace k termínu na predkladanie ponúk,
V.1.2.2.písm. e) dokladom o oprávnení uskutočňovať stavebné práce v rozsahu predmetu zákazky.
V.1.3.Odôvodnenie primeranosti podmienky účasti: Uchádzač musí preukázať, že je oprávnený realizovať stavebné a súvisiace práce s predmetom zákazky a má skúsenosti s realizáciou zákaziek v oblasti predmetu zadávania zákazky (dobré referencie).
III.1.2) Ekonomické a finančné postavenie
Zoznam a krátky opis podmienok, odôvodnenie primeranosti každej určenej podmienky: V.2.1.Verejného obstarávania sa môže zúčastniť len uchádzač, ktorý spĺňa podmienky účasti týkajúce sa finančného a ekonomického postavenia v súlade s ustanovením § 33 ods. 1 písm. a) zákona o verejnom obstarávaní. Minimálna požadovaná úroveň:
V.2.1.1.Verejný obstarávateľ požaduje predloženie vyjadrenia alebo ekvivalentného dokladu od banky alebo pobočky zahraničnej banky alebo zahraničnej banky (banka) v ktorej má uchádzač vedený účet, o schopnosti uchádzača plniť finančné záväzky a že jeho bežný účet nie je predmetom exekúcie, ktoré nesmie byť staršie ako tri mesiace ku dňu predkladania ponúk. Toto vyjadrenie sa musí vzťahovať na obdobie min. 3 rokov spätne k dátumu vyhlásenia verejného obstarávania, resp. na obdobie, za ktoré sú údaje dostupné v závislosti od vzniku, alebo začatia prevádzkovania činnosti/zriadenia účtu.
V.2.1.2.K vyjadreniu banky/bánk alebo ekvivalentnému/ým dokladu/om uchádzač zároveň predloží čestné vyhlásenie potvrdené/podpísané štatutárnym orgánom uchádzača, že nemá vedené účty ani záväzky v inej/ých banke/ách ako tej/tých, od ktorej/ktorých predložil vyššie uvedené potvrdenie/a resp. ekvivalentný/é doklad/y.
V.2.1.3.Doklad / doklady podľa bodu V.2.1. musí / musia byť predložené ako originály, alebo úradne osvedčené kópie, nie staršie ako tri mesiace k termínu na predkladanie ponúk
V.2.2.Odôvodnenie primeranosti podmienok účasti: Verejný obstarávateľ sa v súlade s možnosťami stanovenia podmienok finančného postavenia potrebuje uistiť, že uchádzač je primerane finančne spôsobilý, aby dokázal financovať plnenie zákazky pokiaľ nebude mať uhradené platby zo strany verejného obstarávateľa za realizované plnenie a tým nebolo ohrozené dokončenie realizácie predmetu zákazky.
III.1.3) Technická a odborná spôsobilosť
Zoznam a krátky opis podmienok, odôvodnenie primeranosti každej určenej podmienky: V.3.1.Verejný obstarávateľ v súlade so zákonom o verejnom obstarávaní vyžaduje od uchádzačov splnenie nasledujúcich podmienok účasti týkajúce sa technickej a odbornej spôsobilosti k dodaniu predmetu zákazky:
V.3.1.1.Uchádzač podľa § 34 ods. 1 písm. b) zákona o verejnom obstarávaní preukáže splnenie podmienky, že uchádzač za predchádzajúcich päť rokov zrealizoval minimálne päť zákaziek, ktorých predmetom sú stavebné práce rovnakého alebo obdobného charakteru, pričom aspoň v jedna z týchto zákaziek bola minimálne v hodnote 200 000,00 EUR bez DPH, alebo ekvivalent tejto hodnoty v inej mene. V prípade, ak objem zákazky bude uvedený v inej mene ako v EUR, použije sa pri prepočte inej meny na EUR kurz inej meny k EUR uvedený v kurzovom lístku ECB zverejnený NBS, platný v posledný deň príslušného hospodárskeho roka
Uchádzač splnenie tejto podmienky preukáže predložením zoznamu stavebných prác uskutočnených za predchádzajúcich päť rokov od vyhlásenia verejného obstarávania s uvedením cien, miest a lehôt uskutočnenia stavebných prác; zoznam musí byť doplnený potvrdením o uspokojivom vykonaní stavebných prác a zhodnotení uskutočnených stavebných prác podľa obchodných podmienok, ak odberateľom
bol verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa tohto zákona, dokladom je referencia,
bola iná osoba ako verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa tohto zákona, dôkaz o plnení potvrdí odberateľ; ak také potvrdenie uchádzač alebo záujemca nemá k dispozícii, vyhlásením uchádzača alebo záujemcu o ich uskutočnení, doplneným dokladom, preukazujúcim ich uskutočnenie alebo zmluvný vzťah, na základe ktorého boli uskutočnené, Splnenie podmienky, že uchádzač ponúka prístroj, ktorý vyhovuje predpisom o bezpečnosti pri používaní.
Odôvodnenie primeranosti podmienky účasti : Podmienky účasti týkajúce sa technickej alebo odbornej spôsobilosti je v súlade s ustanovením § 38 ods. 5 zákona o verejnom obstarávaní. Účelom požiadavky ako jednej z podmienok účasti týkajúcej sa technickej alebo odbornej spôsobilosti, ako aj minimálnej požadovanej úrovne štandardov, je najmä preukázanie skutočnosti, či je uchádzač spoľahlivý a spôsobilý zrealizovať predmet zákazky. Jej potreba sleduje cieľ vybrať spôsobilého uchádzača, ktorý je schopný riadne si plniť svoje zmluvné záväzky vyplývajúce najmä z referencií za minulé obdobie.
V.3.1.2.Splnenie technickej a odbornej spôsobilosti verejný obstarávateľ požaduje v súlade s § 34 ods.1 písm. g) zákona o verejnom obstarávaní predložením údajov o vzdelaní a odbornej praxi alebo odbornej kvalifikácií riadiacich zamestnancov, osobitne osôb zodpovedných za riadenie stavebných prác. Uchádzač predloží doklad o odbornej spôsobilosti:
a) Stavbyvedúceho prostredníctvom dokladu o odbornej spôsobilosti na vybrané činnosti vo výstavbe v zmysle zákona 138/1992, ktoré oprávňuje vykonávať vybrané činnosti podľa zákona č. 50/1976 Zb. o územnom plánovaní a stavebnom poriadku (stavebný zákon); uchádzač predloží platné osvedčenie o odbornej spôsobilosti na výkon stavbyvedúceho s odborným zameraním na pozemné stavby. Uchádzač predloží originál alebo úradne osvedčenú kópia osvedčenia o odbornej spôsobilosti
b) Verejný obstarávateľ uzná aj iný rovnocenný doklad predložený uchádzačom, ktorý vydal príslušný orgán iného členského štátu.
Odôvodnenie primeranosti podmienky účasti uvedenie údajov o odbornej kvalifikácii osoby zodpovednej za riadenie prác: Zo zákona č. 50/1976 Zb. o územnom plánovaní a stavebnom poriadku v znení neskorších predpisov (ďalej len stavebný zákon), ustanovení § 44 ods. 1 vyplýva nasledovné: stavbu a jej zmenu môže uskutočňovať len právnická osoba alebo fyzická osoba oprávnená na vykonávanie stavebných prác podľa osobitných predpisov, pričom vedenie uskutočňovania stavby vykonáva stavbyvedúci ako fyzická osoba, ktorá získala oprávnenie na výkon týchto činností; právnické osoby môžu vykonávať vybrané činnosti vo výstavbe len ak zabezpečia ich výkon oprávnenými osobami podľa osobitných predpisov.
III.1.5) Informácie o vyhradených zákazkách
III.2) PODMIENKY TÝKAJÚCE SA ZÁKAZKY
III.2.2) Podmienky vykonania zákazky:
Zhotoviteľ sa zaväzuje, že na celú dobu realizácie stavebných prác zamestná podľa zákona č. 311/2001 Z. z. (Zákonník práce) minimálne desať osôb spĺňajúce kumulatívne nasledovné
predpoklady:
a) patria k marginalizovanej rómskej komunite, a zároveň
b) sú dlhodobo nezamestnaní v zmysle § 8 zákona č. 5/2004 Z. z. o službách zamestnanosti a o zmene a doplnení niektorých zákonov.
III.2.3) Informácie o pracovníkoch zodpovedných za vykonanie zákazky
ODDIEL IV: POSTUP
IV.1) OPIS
IV.1.3) Informácie o rámcovej dohode
IV.1.6) Informácie o elektronickej aukcii
IV.2) ADMINISTRATÍVNE INFORMÁCIE
IV.2.2) Lehota na predkladanie ponúk
Dátum a čas: 10.10.2017 11:00
IV.2.6) Minimálna lehota, počas ktorej sú ponuky uchádzačov viazané
IV.2.7) Podmienky na otváranie ponúk
Dátum a čas: 10.10.2017 15:00
Miesto: Mesto Sečovce, Námestie sv. Cyrila a Metoda 43/27, 078 01 Sečovce
Informácie o oprávnených osobách a otváraní ponúk: V uvedenom termína sa uskutoční otváranie častí ponúk označených ako "Ostatné", ktoré je neverejné a uchádzači sa ho nesmú zúčastniť. Otváranie časti ponúk označených ako "Kritéria" sa uskutoční v termíne, ktorý bude uchádzačom dodatočne oznámení. Podrobný postup otvárania ponúk je uvedený v súťažných podkladoch.
ODDIEL VI: DOPLNKOVÉ INFORMÁCIE
VI.2) INFORMÁCIE O ELEKTRONICKOM RIADENÍ PRÁCE
VI.3) DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE:
1) Verejný obstarávateľ na základe § 46 ods. 1 požaduje od uchádzačov zábezpeku viazanosti ponuky. Verejný obstarávateľ vyžaduje zábezpeku ponúk vo výške 2 000,00 € (dvetisíc eur). Doklad o zložení zábezpeky musí byť súčasťou ponuky uchádzača. ďalšie podrobnosti o zložení zábezpeky sú uvedené v súťažných podkladoch.
2) Uchádzač berie na vedomie a rešpektuje, že zákazka financovaná z fondov EÚ, ohľadom ktorej sa uzatvára zmluva, bude predmetom ex ante administratívnej finančnej kontroly procesu verejného obstarávania zo strany príslušného Riadiaceho orgánu a/alebo Sprostredkovateľského orgánu pod Riadiacim orgánom. Ak výsledok predmetnej administratívnej finančnej kontroly nebude kladný, alebo kontrolné orgány odhalia akúkoľvek nezrovnalosť, alebo k schváleniu nedôjde najneskôr do 3 mesiacov od nadobudnutia platnosti zmluvy, je ktorákoľvek zo zmluvných strán oprávnená od zmluvy odstúpiť. Schválenie zákazky v rámci ex ante kontroly príslušným kontrolným orgánom je zároveň podmienkou nadobudnutia účinnosti zmluvy.
3) Zhotoviteľ sa zaväzuje strpieť výkon kontroly/auditu súvisiaceho s vykonaním diela kedykoľvek počas platnosti a účinnosti príslušnej Zmluvy o poskytnutí nenávratného finančného príspevku uzavretej objednávateľom ako prijímateľom nenávratného finančného príspevku za účelom financovania predmetného diela, a to zo strany oprávnených osôb na výkon kontroly/auditu v zmysle príslušných právnych predpisov SR a EÚ, najmä Zákon o príspevku z EŠIF zákon č. 292/2014 o príspevku poskytovanom z európskych štrukturálnych a investičných fondov a o zmene a doplnení niektorých zákonov. Zákon o finančnej kontrole a audite zákon č. 357/2015 Z. z. o finančnej kontrole a audite o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a príslušnej Zmluvy o nenávratnom finančnom príspevku a jej príloh vrátane Všeobecných zmluvných podmienok a poskytnúť týmto orgánom riadne a včas všetku potrebnú súčinnosť. Porušenie tejto povinnosti Zhotoviteľa je podstatným porušením zmluvy, ktoré oprávňuje objednávateľa od zmluvy odstúpiť. Oprávnené osoby na výkon kontroly/auditu/overovania na mieste sú najmä:
a) Poskytovateľ a ním poverené osoby,
b) Útvar vnútorného auditu Riadiaceho orgánu alebo Sprostredkovateľského orgánu a nimi poverené osoby
c) Najvyšší kontrolný úrad SR, príslušná Správa finančnej kontroly, Certifikačný orgán a nimi poverené osoby,
d) Orgán auditu, jeho spolupracujúce orgány a nimi poverené osoby,
e) Splnomocnení zástupcovia Európskej Komisie a Európskeho dvora audítorov,
f) Orgán zabezpečujúci ochranu finančných záujmov EÚ,
g) Osoby prizvané orgánmi uvedenými v písm. a) až f) v súlade s príslušnými právnymi predpismi SR a ES.
VI.5) DÁTUM ODOSLANIA TOHTO OZNÁMENIA:
13.09.2017

Redakčné opravy

13667 - IOX publikovaná vo Vestníku číslo 194/2017
V oznámení 12986-WYP verejného obstarávateľa/obstarávateľa Mesto Sečovce, Nám. sv. Cyrila a Metoda 43/27, 078 01 Sečovce zverejnenom vo VVO č. 183/2017 zo dňa 18.09.2017 boli nesprávne zverejnené údaje VI.3) DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE: Namiesto: na koniec sa pridáva nový odsek Má byť: 4) Ponuka sa vyhodnocuje na základe najlepšieho pomeru ceny a kvality, tzn: Kritérium č.1: Názov: Najnižšia cena vrátane DPH. Váha: 70 percentuálnych bodov. Kritérium č.: 2 Názov: Lehota uskutočnenia stavebných prác v celých kalendárnych dňoch. Váha: 30 percentuálnych bodov.

Súvisiace oznámenia

Profil Obstarávateľa


Dôležité