Oznámenie 15532 - WYP

Obsah

15532 - WYP
Vestník č. 216/2017 - 02.11.2017

VÝZVA NA PREDKLADANIE PONÚK
ODDIEL I: VEREJNÝ OBSTARÁVATEĽ
I.1) NÁZOV A ADRESY
Obec Skalité
IČO: 00314285
Skalité 598, 02314 Skalité

Slovensko
Kontaktná osoba: Ing. Milan Ferjenčík
Telefón: +421 908937096
Email: ferjencik.obstaravanie@gmail.com
Webové sídlo (internetová adresa)
I.2) SPOLOČNÉ VEREJNÉ OBSTARÁVANIE
I.3) KOMUNIKÁCIA
Súťažné dokumenty sú dostupné priamo a úplne bez obmedzení či poplatkov
Zadajte adresu (URL): http://www.uvo.gov.sk/vyhladavanie-profilov/zakazky/4866
Ďalšie informácie možno získať na adrese
vyššie uvedené kontaktné miesto/miesta
Ponuky alebo žiadosti o účasť budú doručené na
vyššie uvedené kontaktné miesto/miesta
I.4) DRUH VEREJNÉHO OBSTARÁVATEĽA
Druh verejného obstarávateľa: Regionálny alebo miestny orgán
I.5) HLAVNÁ ČINNOSŤ
Všeobecné verejné služby
ODDIEL II: PREDMET ZÁKAZKY
II.1) ROZSAH OBSTARÁVANIA
II.1.1) Názov:
Novostavba športovej haly v obci Skalité
II.1.2) Hlavný kód CPV
45212200-8
II.1.3) Druh zákazky
II.1.4) Stručný opis:
Predmetom zákazky je novostavba športovej haly a jej napojenie na technické vybavenie územia.

Ďalšie požiadavky na predmet zákazky a náležitosti ponuky:
- likvidáciu odpadu zabezpečí uchádzač na vlastné náklady,
- uchádzač bude realizovať stavebné práce podľa záväzného harmonogramu prác, ktorý je povinný predložiť vo svojej ponuke a ktorý bude v súlade s informáciami a údajmi uvedenými v ostatných častiach ponuky uchádzača. Nepredloženie záväzného harmonogramu prác, resp. predloženie harmonogramu prác, ktorý bude v nesúlade s informáciami a údajmi uvedenými v ostatných častiach ponuky uchádzača verejný obstarávateľ vyhodnotí ako nesplnenie náležitosti ponuky,
- uchádzač je povinný pri výkone svojej činnosti postupovať s maximálnou zodpovednosťou a odbornou starostlivosťou o bezpečnosť a ochranu zdravia pri práci v zmysle vyhlášky č. 374/1990 Zb. o bezpečnosti práce a technických zariadení pri stavebných prácach, zákona č. 124/2006 Zb. a zákona č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia ako aj o súvisiacich predpisov upravujúcich bezpečnosť a ochranu zdravia pri práci a na stavenisku a požiarnu ochranu.

Zhotoviteľ je povinný splniť všetky minimálne technické požiadavky na zhotovenie Diela v súlade s podkladovou dokumentáciou a platnými normami a predpismi.
Akýkoľvek odkaz na národné technické osvedčenia, alebo národné technické špecifikácie resp. obchodné názvy či typové označenia, značku alebo miesto pôvodu výroby, automaticky znamená, že možno použiť ekvivalent.
II.1.5) Celková predpokladaná hodnota
Hodnota bez DPH: 1 129 832,60 Mena: EUR bez DPH
II.1.6) Informácie o častiach
II.2) OPIS
II.2.3) Miesto dodania
Kód NUTS:
SK031
Hlavné miesto dodania alebo plnenia:
Slovenská republika, katastrálne územie Skalité, okres Čadca, kraj Žilinský
II.2.4) Opis obstarávania
Podrobný rozsah a špecifikácia stavebných prác a dodávok je uvedený v projektovej dokumentácii, technických správach a vo výkaze výmer.
II.2.5) Kritériá na vyhodnotenie ponúk
Nižšie uvedené kritéria
Náklady/Cena: Cena
II.2.6) Predpokladaná hodnota
Hodnota bez DPH: 1 129 832,60 Mena: EUR bez DPH
II.2.7) Dĺžka trvania zákazky alebo rámcovej dohody
Obdobie: v mesiacoch (od zadania zákazky)
Trvanie v mesiacoch: 18
Informácie o obnovenom obstarávaní
Toto obstarávanie môže byť obnovené: Nie
II.2.10) Informácie o variantoch
Budú sa akceptovať varianty: Nie
II.2.12) Informácie o elektronických katalógoch
II.2.13) INFORMÁCIE O FONDOCH EURÓPSKEJ ÚNIE
Obstarávanie sa týka projektu a/alebo programu financovaného z fondov Európskej únie: Nie
ODDIEL III: OSOBNÉ POSTAVENIE, EKONOMICKÉ, FINANČNÉ A TECHNICKÉ INFORMÁCIE
III.1) PODMIENKY ÚČASTI
III.1.1) Osobné postavenie vrátane požiadaviek týkajúcich sa zápisu do živnostenských alebo obchodných registrov
Zoznam a krátky opis podmienok: Verejného obstarávania sa môže zúčastniť len ten, kto spĺňa túto podmienku účasti týkajúcu sa osobného postavenia v zmysle § 32 ods. 1 písm. e) zákona o verejnom obstarávaní:
- je oprávnený dodávať tovar, uskutočňovať stavebné práce alebo poskytovať službu.
Jej splnenie preukáže podľa § 32 ods. 2 písm. e) zákona o verejnom obstarávaní predložením originálnych dokladov alebo ich úradne osvedčených kópií u ktorých sa to vyžaduje, prípadne dokladmi podľa § 32 ods. 4 alebo 5 za podmienok ktoré sú v týchto odsekoch uvedené, resp. podľa § 152.
Uchádzač osobné postavenie podľa § 32 ods. 1 písm. e) zákona o verejnom obstarávaní preukáže podľa § 32 ods. 2 písm. e) zákona o verejnom obstarávaní nasledovne:
- písm. e) doloženým dokladom o oprávnení dodávať tovar, uskutočňovať stavebné práce alebo poskytovať službu, ktorý zodpovedá predmetu zákazky
Odôvodnenie: Preukázanie podmienok účasti týkajúcich sa osobného postavenia vyžaduje zákon o verejnom obstarávaní.
III.1.2) Ekonomické a finančné postavenie
III.1.3) Technická a odborná spôsobilosť
Zoznam a krátky opis podmienok, odôvodnenie primeranosti každej určenej podmienky: Informácie a formálne náležitosti nevyhnutné na vyhodnotenie splnenia podmienok účasti:
§ 34 ods.1 písm. b) uchádzač predloží zoznam stavebných prác rovnakého alebo podobného charakteru ako je predmet zákazky uskutočnených za predchádzajúcich päť rokov od vyhlásenia verejného obstarávania s uvedením cien, miest a lehôt uskutočnenia stavebných prác; zoznam musí byť doplnený potvrdeniami o uspokojivom vykonaní stavebných prác a zhodnotení uskutočnených stavebných prác podľa obchodných podmienok, ak odberateľom
1. bol verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa tohto zákona, dokladom je referencia,
2.bola iná osoba ako verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa tohto zákona, dôkaz o plnení potvrdí odberateľ; ak také potvrdenie uchádzač alebo záujemca nemá k dispozícii, vyhlásením uchádzača alebo záujemcu o ich uskutočnení, doplneným dokladom, preukazujúcim ich uskutočnenie alebo zmluvný vzťah, na základe ktorého boli uskutočnené.

Minimálna požadovaná úroveň štandardov:
Uchádzač musí preukázať, že za predchádzajúcich päť rokov uskutočnil stavebné práce rovnakého alebo podobného charakteru, ako je predmet zákazky s celkovým objemom uskutočnených prác vo výške min. 3 000 000 eur bez DPH (alebo ekvivalent v inej mene). V prípade, ak uchádzač predkladá v zozname aj stavebné práce, ktorých uskutočnenie presahuje stanovené obdobie, uchádzač v zozname a v potvrdení uvedie zvlášť cenu iba za tú časť, ktorá bola uskutočnená v požadovanom období. Za stavebné práce rovnakého, alebo podobného charakteru, ako je predmet zákazky sa považujú stavebné práce pri realizácii pozemných stavieb. V referenčnom liste pri jednotlivých stavbách verejný obstarávateľ požaduje upresniť na ktorých stavbách boli realizované podlahy v rozsahu a technickej špecifikácii definovanom v PD (limitujúci prvok funkčnosti diela).

Odôvodnenie primeranosti podmienky účasti vo vzťahu k predmetu zákazky:
Verejný obstarávateľ vyžaduje predloženie uvedených dokladov za účelom preverenia technickej a odbornej spôsobilosti uchádzača, predloženie uvedených dokladov má garantovať preukázanie skúsenosti uchádzača s plnením zmlúv rovnakého alebo podobného charakteru, ako je predmet zákazky a to s prihliadnutím na finančný objem požadovaného predmetu zákazky.
Uchádzač predloží doklady ako originály alebo úradne osvedčené fotokópie.

V súlade s § 34 ods. 3) zákona č. 343/2015 Z. z. v znení neskorších predpisov, uchádzač alebo záujemca môže na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti využiť technické a odborné kapacity inej osoby, bez ohľadu na ich právny vzťah. V takomto prípade musí uchádzač alebo záujemca verejnému obstarávateľovi alebo obstarávateľovi preukázať, že pri plnení zmluvy bude skutočne používať kapacity osoby, ktorej spôsobilosť využíva na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti. Túto skutočnosť preukazuje záujemca alebo uchádzač písomnou zmluvou uzavretou s osobou, ktorej technickými a odbornými kapacitami mieni preukázať svoju technickú spôsobilosť alebo odbornú spôsobilosť. Z písomnej zmluvy musí vyplývať záväzok osoby, že poskytne svoje kapacity počas celého trvania zmluvného vzťahu. Osoba, ktorej kapacity majú byť použité na preukázanie technickej alebo odbornej spôsobilosti, musí preukázať splnenie podmienok účasti týkajúceho sa osobného postavenia a nesmú u nej existovať dôvody na vylúčenie podľa §40 ods. 6 písm. a) až h) a ods. 7 zákona č. 343/2015 Z. z. v znení neskorších predpisov; oprávnenie dodávať tovar, uskutočňovať stavebné práce, alebo poskytovať službu preukazuje vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, na ktorú boli kapacity záujemcovi alebo uchádzačovi poskytnuté.
III.1.5) Informácie o vyhradených zákazkách
III.2) PODMIENKY TÝKAJÚCE SA ZÁKAZKY
III.2.2) Podmienky vykonania zákazky:
Zákazka bude zrealizovaná v zmysle obchodných podmienok, ktoré sú uvedené v súťažných podkladoch.
III.2.3) Informácie o pracovníkoch zodpovedných za vykonanie zákazky
ODDIEL IV: POSTUP
IV.1) OPIS
IV.1.3) Informácie o rámcovej dohode
IV.1.6) Informácie o elektronickej aukcii
IV.2) ADMINISTRATÍVNE INFORMÁCIE
IV.2.2) Lehota na predkladanie ponúk
Dátum a čas: 27.11.2017 12:00
IV.2.6) Minimálna lehota, počas ktorej sú ponuky uchádzačov viazané
IV.2.7) Podmienky na otváranie ponúk
Dátum a čas: 28.11.2017 13:00
Miesto: Otváranie obálok s ponukami sa uskutoční v súlade s § 52 zákona o verejnom obstarávaní na adrese: Obecný úrad Skalité č. 598, 023 14 Skalité v zasadacej miestnosti.
Informácie o oprávnených osobách a otváraní ponúk: Otváranie časti ponúk označených ako Ostatné je neverejné a uskutoční sa dňa 28.11.2017 o 13,00 hod.
Otváranie časti ponúk označených ako Kritériá je verejné a uskutoční sa na adrese: Obecný úrad Skalité č. 598, 023 14 Skalité v zasadacej miestnosti a termín otvárania bude uchádzačom písomne oznámený min. 5 pracovných dní pred otváraním.
ODDIEL VI: DOPLNKOVÉ INFORMÁCIE
VI.2) INFORMÁCIE O ELEKTRONICKOM RIADENÍ PRÁCE
VI.3) DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE:
Súťažné podklady sú dostupné v elektronickej podobe v profile verejného obstarávateľa na adrese: https://www.uvo.gov.sk/vyhladavanie-profilov/zakazky/4866. Súťažné podklady v elektronickej podobe si záujemca môže vyžiadať zaslaním žiadosti na e-mailovú adresu: ferjencik.obstaravanie@gmail.com. Elektronicky podaná žiadosť o poskytnutie súťažných podkladov nemusí byť potvrdená písomne. Súťažné podklady budú záujemcom poskytnuté elektronicky e-mailom. Verejný obstarávateľ uprednostňuje elektronickú komunikáciu.
VI.5) DÁTUM ODOSLANIA TOHTO OZNÁMENIA:
30.10.2017

Redakčné opravy

16228 - IOX publikovaná vo Vestníku číslo 228/2017
V oznámení 15532-WYP verejného obstarávateľa/obstarávateľa Obec Skalité, Skalité 598, 023 14 Skalité zverejnenom vo VVO č. 216/2017 zo dňa 02.11.2017 boli nesprávne zverejnené údaje III.1.3) Technická a odborná spôsobilosť Namiesto: Minimálna požadovaná úroveň štandardov: Uchádzač musí preukázať, že za predchádzajúcich päť rokov uskutočnil stavebné práce rovnakého alebo podobného charakteru, ako je predmet zákazky s celkovým objemom uskutočnených prác vo výške min. 3 000 000 eur bez DPH (alebo ekvivalent v inej mene). V prípade, ak uchádzač predkladá v zozname aj stavebné práce, ktorých uskutočnenie presahuje stanovené obdobie, uchádzač v zozname a v potvrdení uvedie zvlášť cenu iba za tú časť, ktorá bola uskutočnená v požadovanom období. Za stavebné práce rovnakého, alebo podobného charakteru, ako je predmet zákazky sa považujú stavebné práce pri realizácii pozemných stavieb. V referenčnom liste pri jednotlivých stavbách verejný obstarávateľ požaduje upresniť na ktorých stavbách boli realizované podlahy v rozsahu a technickej špecifikácii definovanom v PD (limitujúci prvok funkčnosti diela). Má byť: Minimálna požadovaná úroveň štandardov: Uchádzač musí preukázať, že za predchádzajúcich päť rokov uskutočnil stavebné práce rovnakého alebo podobného charakteru, ako je predmet zákazky s celkovým objemom uskutočnených prác vo výške min. 3 000 000 eur bez DPH (alebo ekvivalent v inej mene). V prípade, ak uchádzač predkladá v zozname aj stavebné práce, ktorých uskutočnenie presahuje stanovené obdobie, uchádzač v zozname a v potvrdení uvedie zvlášť cenu iba za tú časť, ktorá bola uskutočnená v požadovanom období. Za stavebné práce rovnakého, alebo podobného charakteru, ako je predmet zákazky sa považujú stavebné práce pri realizácii pozemných stavieb.
16426 - IOX publikovaná vo Vestníku číslo 232/2017
V oznámení 15532-WYP verejného obstarávateľa/obstarávateľa Obec Skalité, Skalité 598, 023 14 Skalité zverejnenom vo VVO č. 216/2017 zo dňa 02.11.2017 boli nesprávne zverejnené údaje IV.2.2) Lehota na predkladanie ponúk Namiesto: 27.11.2017 12:00 Má byť: 28.11.2017 12:00 IV.2.7) Podmienky otvárania ponúk Namiesto: 28.11.2017 13:00 Má byť: 29.11.2017 13:00

Súvisiace oznámenia

Profil Obstarávateľa


Dôležité