Oznámenie 15780 - WYP

Obsah

15780 - WYP
Vestník č. 220/2017 - 08.11.2017

VÝZVA NA PREDKLADANIE PONÚK
ODDIEL I: VEREJNÝ OBSTARÁVATEĽ
I.1) NÁZOV A ADRESY
Nitriansky samosprávny kraj
IČO: 37861298
Rázusova 2/A , 94901 Nitra

Slovensko
Kontaktná osoba: Ing. Dagmar Trnáková
Telefón: +421 376925915
Email: dagmar.trnakova@unsk.sk
Webové sídlo (internetová adresa)
Hlavná adresa(URL): http://www.unsk.sk
I.2) SPOLOČNÉ VEREJNÉ OBSTARÁVANIE
I.3) KOMUNIKÁCIA
Súťažné dokumenty sú dostupné priamo a úplne bez obmedzení či poplatkov
Zadajte adresu (URL): http://www.uvo.gov.sk/vyhladavanie-profilov/zakazky/3011
Ďalšie informácie možno získať na adrese
vyššie uvedené kontaktné miesto/miesta
Ponuky alebo žiadosti o účasť budú doručené na
vyššie uvedené kontaktné miesto/miesta
I.4) DRUH VEREJNÉHO OBSTARÁVATEĽA
Druh verejného obstarávateľa: Regionálny alebo miestny orgán
I.5) HLAVNÁ ČINNOSŤ
Iné (uveďte)
Iný predmet (špecifikujte): samospráva
ODDIEL II: PREDMET ZÁKAZKY
II.1) ROZSAH OBSTARÁVANIA
II.1.1) Názov:
Rekonštrukcia súčasnej a prístavba novej telocvične Gymnázia A.V. Levice
Referenčné číslo: 2017-PL-0072
II.1.2) Hlavný kód CPV
45000000-7
II.1.3) Druh zákazky
II.1.4) Stručný opis:
Predmetom obstarávania je rekonštrukcia súčasnej telocvične a stavba novej telocvične v areáli Gymnázia A.V. v Leviciach. Pri rekonštrukcii starej telocvične ide o prestavbu sociálnych priestorov, výmenu okien a dverí, opravu strešnej krytiny spojenú s výmenou klampiarskych výrobkov a opravu poškodeného podhľadu. Nová hala telocvične bude osadená na základovej konštrukcii tvorenej železobetónovými pásmi, nosné konštrukcie sú navrhnuté z keramických tvaroviek a obvodové steny z pohľadových monolitických stien hr. 300 mm. Súčasťou podkladov je projektová dokumentácia a výkazy výmer.
II.1.5) Celková predpokladaná hodnota
Hodnota bez DPH: 664 602,00 Mena: EUR bez DPH
II.1.6) Informácie o častiach
II.2) OPIS
II.2.2) Dodatočné kódy CPV
45212222-8
II.2.3) Miesto dodania
Kód NUTS:
SK023
Hlavné miesto dodania alebo plnenia:
Gymnázium A. Vrábla, Mierová ul.č. 5, 934 01 Levice, telocvičňa
II.2.4) Opis obstarávania
Podľa PD a VV a Zmluvy o dielo
II.2.5) Kritériá na vyhodnotenie ponúk
Cena nie je jediným kritériom výberu a všetky kritériá sú uvedené len v súťažných podkladoch
II.2.6) Predpokladaná hodnota
Hodnota bez DPH: 664 602,00 Mena: EUR bez DPH
II.2.7) Dĺžka trvania zákazky alebo rámcovej dohody
Obdobie: v mesiacoch (od zadania zákazky)
Trvanie v mesiacoch: 9
Informácie o obnovenom obstarávaní
Toto obstarávanie môže byť obnovené: Nie
II.2.10) Informácie o variantoch
Budú sa akceptovať varianty: Nie
II.2.12) Informácie o elektronických katalógoch
II.2.13) INFORMÁCIE O FONDOCH EURÓPSKEJ ÚNIE
Obstarávanie sa týka projektu a/alebo programu financovaného z fondov Európskej únie: Nie
ODDIEL III: OSOBNÉ POSTAVENIE, EKONOMICKÉ, FINANČNÉ A TECHNICKÉ INFORMÁCIE
III.1) PODMIENKY ÚČASTI
III.1.1) Osobné postavenie vrátane požiadaviek týkajúcich sa zápisu do živnostenských alebo obchodných registrov
Zoznam a krátky opis podmienok: Uchádzač musí spĺňať podmienky účasti uvedené v § 32 ods. 1 zákona o verejnom obstarávaní. Ich splnenie preukáže podľa § 32 ods. 2 zákona o verejnom obstarávaní predložením originálnych dokladov alebo ich úradne osvedčených kópií. Uchádzač môže postupovať podľa § 152 zákona a preukázať sa dokladom o zapísaní v zozname hospodárskych subjektov pričom v zmysle § 187 ods. 7 zákona zápis v zozname podnikateľov vykonaný podľa predpisov účinných do 17. apríla 2016 je zápisom do zoznamu hospodárskych subjektov v rozsahu zapísaných skutočností. Podmienky účasti na preukázanie osobného postavenia vyplývajú z § 32, § 38 ods. 1 písm. a) a § 38 ods. 1 písm. d) zákona. Uchádzač môže predbežne nahradiť doklady podľa § 39 ZVO Jednotným európskym dokumentom. Podrobné informácie o preukázaní splnenia podmienok osobného postavenia uchádzačov sú uvedené v časti A. 2 Podmienky účasti uchádzačov.
III.1.2) Ekonomické a finančné postavenie
Zoznam a krátky opis podmienok, odôvodnenie primeranosti každej určenej podmienky: Uchádzač musí v ponuke predložiť dokumenty, ktorými preukáže svoje finančné a ekonomické postavenie:
§ 33 ods. 1 písmeno a): vyjadrenie banky alebo pobočky zahraničnej banky, ktorým môže byť prísľub banky alebo pobočky zahraničnej banky o poskytnutí úveru. Toto vyjadrenie sa môže nahradiť aj vyjadrením banky alebo pobočky zahraničnej banky, ktoré obsahuje potvrdenie o jeho schopnosti plniť si finančné a nebol po určený čas v nepovolenom debete, v prípade splácania úveru dodržuje splátkový kalendár, že uchádzač nemá blokáciu účtu v súvislosti s exekučným konaním záväzky za obdobie posledných 36 mesiacov od vyhlásenia verejného obstarávania, (resp. za roky, ktoré sú dostupné v závislosti od vzniku alebo začatia prevádzkovania činnosti). Výpis z účtu sa nepovažuje za potvrdenie banky.
b) čestné vyhlásenie podpísané osobou oprávnenou konať v mene uchádzača, v ktorom uchádzač vyhlási, že nemá záväzky v inej banke/bankách okrem tej/tých, od ktorej/ktorých predložil vyššie uvedené potvrdenie

V prípade, že uchádzač využije na preukázanie finančného a ekonomického postavenia finančné zdroje inej osoby bez ohľadu na ich právny vzťah, uchádzač musí verejnému obstarávateľovi preukázať, že pri plnení zmluvy bude môcť reálne disponovať so zdrojmi osoby, ktorej postavenie využíva na preukázanie finančného a ekonomického postavenia v súlade s § 33 ods.2 zákona č. 343/2015 Z.z. v znení neskorších predpisov.
Túto skutočnosť preukazuje záujemca alebo uchádzač písomnou zmluvou uzavretou s touto osobou, obsahujúcou záväzok osoby, ktorej zdrojmi mieni preukázať svoje finančné a ekonomické postavenie, že táto osoba poskytne plnenie počas celého trvania zmluvného vzťahu. Z písomnej zmluvy musí vyplývať záväzok osoby, že poskytne plnenie počas celého trvania zmluvného vzťahu. Osoba, ktorej zdroje majú byť použité na preukázanie finančného a ekonomického postavenia musí preukázať splnenie podmienok účasti týkajúce sa osobného postavenia okrem § 32 ods. 1 písmeno e) a nesmú u nej existovať dôvody na vylúčenie podľa § 40 ods. 6 písmeno a) až h) a ods. 7 ZVO.
Minimálna požadovaná úroveň štandardov: Odôvodnenie primeranosti podmienky § 33 ods. 1 písmeno a) v zmysle § 38 ods.5:
Primeranosť: Verejný obstarávateľa skúma schopnosti uchádzača plniť si finančné záväzky voči finančným inštitúciám, z čoho sa bude dať usúdiť v prípade pôžičiek serióznosť uchádzača plniť si finančné záväzky alebo finančná stabilita. Banky sú vo všeobecnosti považované za dôveryhodný zdroj informácií o finančnej disciplíne uchádzača pri plnení si záväzkov a preto pozitívne vyjadrenie banky o platobnej schopnosti uchádzača verejný obstarávateľ považuje za relevantný zdroj informácií o finančnej kondícií a disciplinovanosti uchádzača pri plnení si záväzkov ako aj o neexistencii žiadnych finančných a ekonomických problémov v podobe nútených výkonov rozhodnutí, ktoré by mu bránili plniť predmet zákazky riadne a včas. Akékoľvek finančné a ekonomické problémy zo strany zhotoviteľa pred splatnosťou faktúr môžu spôsobiť problémy s plnením predmetu zákazky a z časového hľadiska následne jeho narušenie realizácie.
Potreba: vyplýva z obsahu súťažných podkladov, kedy uchádzač musí mať finančné zdroje alebo schopnosť získať finančné krytie na dodávku predmetu obstarávania, ktorý bude uhradený až po splnení predmetu obstarávania bez finančných preddavkov.
III.1.3) Technická a odborná spôsobilosť
Zoznam a krátky opis podmienok, odôvodnenie primeranosti každej určenej podmienky: Uchádzač musí v ponuke predložiť informácie a dokumenty, ktorými preukáže svoju technickú a odbornú spôsobilosť:
§ 34 ods. 1 písm. b):
Uchádzač preukáže technickú alebo odbornú spôsobilosť predložením zoznamu stavebných prác uskutočnených za predchádzajúcich päť rokov od vyhlásenia verejného obstarávania - referenčné obdobie s uvedením cien, miest a lehôt uskutočnenia stavebných prác. Zoznam musí byť doplnený potvrdením o uspokojivom vykonaní stavebných prác a zhodnotení uskutočnených stavebných prác podľa obchodných podmienok ak odberateľom.
1.1.Uchádzač predloží k zoznamu potvrdenia (referenčné listy) s minimálnym rozpočtovým nákladom 664.600 bez DPH alebo ekvivalent tejto hodnoty. Verejný obstarávateľ požaduje, aby minimálne dve referencie obsahovali údaje o tom, že realizácia sa týkala výstavby telocvične so sociálnym zázemím a podlaha telocvične bola opatrená športovým polyuretánovým monolitickým povrchom.

§ 34 ods. 1 písm. c):
Uchádzač preukáže technickú alebo odbornú spôsobilosť predložením údajov o technikoch alebo technických orgánoch, najmä tých, ktorí sú zodpovední za kontrolu kvality bez ohľadu na to, v akom zmluvnom vzťahu sú k uchádzačovi. Ak ide o zákazku na stavebné práce, tých, na ktorých sa môže uchádzač alebo záujemca obrátiť so žiadosťou o vykonanie týchto prác.
Verejný obstarávateľ požaduje doložiť doklad o odbornej spôsobilosti osoby, ktorá bude vykonávať funkciu stavbyvedúceho podľa osobitného predpisu v zmysle zákona NR SR č. 138/1992 Zb. o autorizovaných architektoch a autorizovaných stavebných inžinieroch v platnom znení alebo iný, obsahom a rozsahom ekvivalentný doklad vydaný príslušnou inštitúciou v inom štáte v overenej fotokópii alebo vo fotokópii s originálom otlačku pečiatky a originálom podpisu odborne spôsobilej osoby pre vykonávanie činnosti stavbyvedúceho pre odbor pozemné stavby.
Súčasťou dokladov bude Prehlásenie, že odborne spôsobilá osoba je jeho zamestnancom, ak odborne spôsobilá osoba nie je zamestnancom uchádzača, jej čestné vyhlásenie, že bude k dispozícii na plnenie tejto zákazky. Odborne spôsobilá osoba predloží profesný životopis na preukázanie odbornej praxe minimálne 10 rokov.

§ 34 ods. 1 písm. j)
Uchádzač preukáže technickú alebo odbornú spôsobilosť dokladmi o strojovom a technickom vybavení, ktoré má alebo bude mať k dispozícii na plnenie zákazky. Uchádzač predloží údaje o tom, že vlastní alebo v prípade úspešnosti bude mať k dispozícii zmluvou o poskytnutí technických kapacít:
-Minimálne 1 ks finišér na pokládku polyuretánových povrchov napr. SMG PlanoMatic P702, P928
-Minimálne 1 ks miešacie zariadenie na polyuretánové povrchy napr. SMG MixMatic M1202D

§ 34 ods. 1 písm. l):
Uchádzač preukáže technickú alebo odbornú spôsobilosť uvedením podielu plnenia zo zmluvy alebo koncesnej zmluvy, ktorý má uchádzač v úmysle zabezpečiť subdodávateľom. Uchádzač v ponuke predloží doklad, v ktorom uvedie percentuálny podiel všetkých subdodávateľov, ktorými má v úmysle zabezpečiť plnenie zmluvy o dielo.
Uchádzač musí v súlade s ustanovením § 41 ods. 1 Zákona o verejnom obstarávaní preukázať, že navrhovaný subdodávateľ spĺňa podmienky účasti týkajúce sa osobného postavenia a neexistujú u neho dôvody na vylúčenie podľa § 40 ods. 6 písm. a) až h) a ods. 7; oprávnenie dodávať tovar, uskutočňovať stavebné práce alebo poskytovať službu sa preukazuje vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky alebo koncesie, ktorý má subdodávateľ plniť.

Podrobné informácie o preukázaní splnenia podmienok technickej a odbornej spôsobilosti uchádzačov sú uvedené v časti A. 2 Podmienky účasti uchádzačov.
Minimálna požadovaná úroveň štandardov: Odôvodnenie primeranosti podmienky § 34 ods. 1 písmeno b) v zmysle § 38 ods. 5
Primeranosť: Získať prehľad o solídnosti uchádzača na trhu s možnosťou preverenia kvality uchádzača a preukázanie skúseností záujemcov resp. uchádzačov vo vzťahu k predmetu zákazky a tým schopnosti úspešne realizovať zákazku. Výška požadovaného objemu realizovaných zákaziek nie je vyššia ako predpokladaná hodnota zákazky. Uvedený doklad dáva možnosť preverenia uchádzača na trhu a ním poskytované stavebné práce. Uchádzač predkladá doklady, ktorými preukazuje schopnosť dodať náročný projekt a overuje schopnosť uchádzača na uskutočnenie stavebných prác v požadovanej kvalite.
Vzhľadom na predpokladanú hodnotu zákazky a objekt rekonštrukcie je potrebné, aby mal uchádzač v predmetnej oblasti dostatočné skúsenosti s dodaním predmetu zákazky. Zoznam úspešne realizovaných zmlúv má garantovať odborné a kvalitné plnenie zákazky, ako aj preukázanie skúsenosti záujemcu s plnením zmlúv rovnakého alebo podobného charakteru, ako je predmet zákazky a to s prihliadnutím na finančný objem požadovaného predmetu zákazky. Verejný obstarávateľ vyžaduje overiteľnú skúsenosť uchádzača.
Potreba: Získať prehľad o solídnosti uchádzač na trhu s možnosťou preverenia kvality uchádzača

Odôvodnenie primeranosti podmienky § 34 ods. 1 písmeno c) v zmysle § 38 ods. 5:
Primeranosť : Verejný obstarávateľ požaduje splnenie technicko - kvalitatívnej podmienky na dodávku stavebných prác v požadovanej kvalite.
Potreba: Verejný obstarávateľ chce získať informácie, či uchádzač má alebo si vie zabezpečiť primeraný kontrolný aparát na kontrolu kvality vykonaných prác.

Odôvodnenie primeranosti podmienky § 34 ods. 1 písmeno j) v zmysle § 38 ods. 5:
Primeranosť: Predloženie uvedených dokladov dáva reálny predpoklad o dlhodobej a kvalitnej práci uchádzača, ktorým uchádzač predkladá dôkaz o technickom zabezpečení pri realizácii zákazky
Potreba: Cieľom je výber schopného dodávateľa. Uchádzač preukazuje kvalitatívnu a technickú spôsobilosť na uskutočnenie stavebných prác

Odôvodnenie primeranosti podmienky § 34 ods. 1 písmeno l) v zmysle § 38 ods. 5:
Primeranosť: Predloženie uvedených dokladov dáva reálny predpoklad o dlhodobej a kvalitnej práci uchádzača, ktorým uchádzač predkladá dôkaz o úspešnosti realizácií vlastnými technickými a odbornými zdrojmi a potvrdzuje splnenie požiadaviek podľa platných právnych predpisov alebo na realizáciu použije zdroje iných osôb.
Potreba: Cieľom je výber schopného dodávateľa. Uchádzač preukazuje kvalitatívnu a technickú spôsobilosť na uskutočnenie stavebných prác.
III.1.5) Informácie o vyhradených zákazkách
III.2) PODMIENKY TÝKAJÚCE SA ZÁKAZKY
III.2.2) Podmienky vykonania zákazky:
Podľa Zmluvy o dielo
III.2.3) Informácie o pracovníkoch zodpovedných za vykonanie zákazky
ODDIEL IV: POSTUP
IV.1) OPIS
IV.1.3) Informácie o rámcovej dohode
IV.1.6) Informácie o elektronickej aukcii
IV.2) ADMINISTRATÍVNE INFORMÁCIE
IV.2.2) Lehota na predkladanie ponúk
Dátum a čas: 05.12.2017 12:00
IV.2.6) Minimálna lehota, počas ktorej sú ponuky uchádzačov viazané
Ponuka musí byť platná do
Ponuka musí platiť do: 28.02.2018
IV.2.7) Podmienky na otváranie ponúk
Dátum a čas: 06.12.2017 09:00
Miesto: Nitriansky samosprávny kraj, Rázusova 2A, 949 01 Nitra, II. poschodie zasadacia miestnosť
Informácie o oprávnených osobách a otváraní ponúk: Otváranie častí ponúk, označených ako Ostatné je neverejné. Otváranie častí ponúk, označených ako "Kritériá" vykoná komisia len vo vzťahu k ponukám, ktoré neboli vylúčené, a to na mieste a v čase oznámenom uchádzačom, ktorých ponuky neboli vylúčené.
ODDIEL VI: DOPLNKOVÉ INFORMÁCIE
VI.2) INFORMÁCIE O ELEKTRONICKOM RIADENÍ PRÁCE
VI.3) DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE:
Súťažné podklady budú sprístupnené všetkým záujemcom na profile verejného obstarávateľa odo dňa zverejnenia Výzvy na predloženie ponuky vo Vestníku VO.
Súťažné podklady spolu s výkazmi výmer v editovateľnom formáte môže verejný obstarávateľ zasielať záujemcom na základe žiadosti o poskytnutie SP na e-mailovej adrese: dagmar.trnakova@unsk.sk. Ostatné podklady verejný obstarávateľ nebude zasielať z dôvodu veľkého objemu prenosových dát.
Verejný obstarávateľ požaduje zábezpeku ponuku. Podrobné informácie o výške a spôsobe zloženia sú uvedené v súťažných podkladoch v časti A. 1 bod 16.
VI.5) DÁTUM ODOSLANIA TOHTO OZNÁMENIA:
07.11.2017

Súvisiace oznámenia

Profil Obstarávateľa


Dôležité