Oznámenie 16221 - WYP

Obsah

16221 - WYP
Vestník č. 228/2017 - 20.11.2017

VÝZVA NA PREDKLADANIE PONÚK
ODDIEL I: VEREJNÝ OBSTARÁVATEĽ
I.1) NÁZOV A ADRESY
Mesto Leopoldov
IČO: 00312703
Hlohovská cesta 104/2, 92041 Leopoldov

Slovensko
Kontaktná osoba: Mgr. Jana Jančárová
Telefón: +421 337342207
Email: investicne@leopoldov.sk
Webové sídlo (internetová adresa)
Hlavná adresa(URL): http://www.leopoldov.sk
I.2) SPOLOČNÉ VEREJNÉ OBSTARÁVANIE
I.3) KOMUNIKÁCIA
Súťažné dokumenty sú dostupné priamo a úplne bez obmedzení či poplatkov
Zadajte adresu (URL): http://www.leopoldov.sk/sk/samosprava/zverejnovanie-dokumentov/profil-verejneho-obstaravatela/prebiehajuce-verejne-obstaravanie.html
Ďalšie informácie možno získať na adrese
vyššie uvedené kontaktné miesto/miesta
Ponuky alebo žiadosti o účasť budú doručené na
vyššie uvedené kontaktné miesto/miesta
I.4) DRUH VEREJNÉHO OBSTARÁVATEĽA
Druh verejného obstarávateľa: Regionálny alebo miestny orgán
I.5) HLAVNÁ ČINNOSŤ
Iné (uveďte)
Iný predmet (špecifikujte): Samospráva
ODDIEL II: PREDMET ZÁKAZKY
II.1) ROZSAH OBSTARÁVANIA
II.1.1) Názov:
Požiarna zbrojnica, Leopoldov
II.1.2) Hlavný kód CPV
45210000-2
II.1.3) Druh zákazky
II.1.4) Stručný opis:
Predmetom zákazky je zriadenie objektu požiarnej zbrojnice a mestských skladov v oplotenom areáli, s vjazdom z Gucmanovej ulice, po spevnenej ploche zriadenej z betónových panelov na štrkovom lôžku. Objekty požiarnej zbrojnice a skladu sú prízemné bez podpivničenia, jednoduché, riešené ako drevený skelet s obvodovými stenami zo sendvičových panelov. súčasťou zákazky je tiež zriadenie dažďovej kanalizácie zaústenej do vsakovacích boxov. Rozsah stavby je podrobne vymedzený v realizačnej projektovej dokumentácii a výkaze výmer (Poznámka: Interiérové vybavenie nie je predmetom zákazky).
II.1.5) Celková predpokladaná hodnota
Hodnota bez DPH: 204 043,54 Mena: EUR bez DPH
II.1.6) Informácie o častiach
II.2) OPIS
II.2.2) Dodatočné kódy CPV
45216121-8
45310000-3
45232450-1
45342000-6
44111000-1
II.2.3) Miesto dodania
Kód NUTS:
SK021
Hlavné miesto dodania alebo plnenia:
Leopoldov, Gucmanova ulica
II.2.4) Opis obstarávania
Predmetom zákazky je zriadenie objektu požiarnej zbrojnice a mestských skladov v oplotenom areáli, s vjazdom z Gucmanovej ulice, po spevnenej ploche zriadenej z betónových panelov na štrkovom lôžku. Objekty požiarnej zbrojnice a skladu sú prízemné bez podpivničenia, jednoduché, riešené ako drevený skelet s obvodovými stenami zo sendvičových panelov. súčasťou zákazky je tiež zriadenie dažďovej kanalizácie zaústenej do vsakovacích boxov. Rozsah stavby je podrobne vymedzený v realizačnej projektovej dokumentácii a výkaze výmer (Poznámka: Interiérové vybavenie nie je predmetom zákazky).
II.2.5) Kritériá na vyhodnotenie ponúk
Nižšie uvedené kritéria
Náklady/Cena: Cena
II.2.6) Predpokladaná hodnota
Hodnota bez DPH: 204 043,54 Mena: EUR bez DPH
II.2.7) Dĺžka trvania zákazky alebo rámcovej dohody
Obdobie: v mesiacoch (od zadania zákazky)
Trvanie v mesiacoch: 6
Informácie o obnovenom obstarávaní
Toto obstarávanie môže byť obnovené: Nie
II.2.10) Informácie o variantoch
Budú sa akceptovať varianty: Nie
II.2.12) Informácie o elektronických katalógoch
II.2.13) INFORMÁCIE O FONDOCH EURÓPSKEJ ÚNIE
Obstarávanie sa týka projektu a/alebo programu financovaného z fondov Európskej únie: Nie
ODDIEL III: OSOBNÉ POSTAVENIE, EKONOMICKÉ, FINANČNÉ A TECHNICKÉ INFORMÁCIE
III.1) PODMIENKY ÚČASTI
III.1.1) Osobné postavenie vrátane požiadaviek týkajúcich sa zápisu do živnostenských alebo obchodných registrov
Zoznam a krátky opis podmienok: Na preukázanie splnenia podmienok účasti týkajúcich sa osobného postavenia v súlade s § 114 ods. 2 zákona o verejnom obstarávaní verejný obstarávateľ vyžaduje predloženie dokladu o oprávnení dodávať tovar, uskutočňovať stavebné práce alebo poskytovať službu v rozsahu, ktorý zodpovedá predmetu zákazky originálny doklad alebo jeho úradne overená kópia. Ďalšie doklady, ktorými sa preukazuje osobné postavenie podľa § 32 verejný obstarávateľ nevyžaduje.
Podrobné informácie sú uvedené v súťažných podkladoch v časti A.2 Podmienky účasti uchádzačov.
III.1.2) Ekonomické a finančné postavenie
Zoznam a krátky opis podmienok, odôvodnenie primeranosti každej určenej podmienky: Ekonomické a finančné postavenie uchádzač preukáže v zmysle § 33 ods. 1 písm. a):
Predložením vyjadrenia banky/bánk alebo pobočky zahraničnej banky/bánk v ktorej/v ktorých má vedený účet o schopnosti plniť si finančné záväzky, ktorý musí obsahovať informáciu ako dlho je uchádzač klientom banky, či si plní svoje záväzky, či nie je v nepovolenom debete, v prípade splácania úveru či dodržuje splátkový kalendár a či jeho bežný účet nie je predmetom exekúcie. Ak uchádzač úver z banky nečerpal, prehlásenie o tejto skutočnosti. Pre spresnenie sa uvádza, že výpis z účtu sa nepovažuje za potvrdenie banky.
Predmetný doklad musí byť originál, resp. úradne osvedčená kópia, nie starší ako 3 mesiace ku dňu uplynutia lehoty na predkladanie ponúk.
K vyjadreniu banky/bánk alebo pobočky zahraničnej banky/bánk uchádzač zároveň predloží čestné vyhlásenie, že nemá vedený účet a záväzky v inej banke/bankách okrem tej/tých, od ktorej/ktorých predložil vyššie uvedené vyjadrenie - doklad podpísaný štatutárnym orgánom uchádzača alebo osobou oprávnenou konať za uchádzača. (V prípade skupiny dodávateľov musí byť čestné vyhlásenie podpísané každým členom skupiny alebo osobou/osobami oprávnenými konať v danej veci za člena skupiny).

Odôvodnenie primeranosti podmienky účasti (§ 114 ods. 3 písm. c); § 38 ods. 5 zákona): požiadavka je primeraná, jej potreba vyplynula za účelom potreby overenia si ekonomickej a finančnej stability uchádzača - či je predpoklad, že bude spôsobilý úspešne a bezproblémovo plniť zmluvu aj napriek tomu, že verejný obstarávateľ neposkytuje preddavky a úhrada za skutočne vykonané dodávky a práce bude vykonaná len v dvoch splátkach.
Minimálna požadovaná úroveň štandardov: Uchádzač splní požadované finančné a ekonomické postavenie ak predložené vyjadrenie/vyjadrenia banky/bánk alebo pobočky zahraničnej banky/bánk, v ktorej/v ktorých má vedený účet obsahuje všetky požadované informácie a ak z predmetného vyjadrenia vyplýva, uchádzač je schopný plniť svoje finančné záväzky, že nie je ku dňu vystavenia dokladu v nepovolenom debete, že v prípade splácania úveru dodržuje splátkový kalendár a že jeho bežný účet nie je predmetom exekúcie.

Podrobné informácie sú uvedené v súťažných podkladoch v časti A.2 Podmienky účasti uchádzačov.
III.1.3) Technická a odborná spôsobilosť
Zoznam a krátky opis podmienok, odôvodnenie primeranosti každej určenej podmienky: Technickú alebo odbornú spôsobilosť uchádzač preukáže predložením nasledovných dokladov:
1) Podľa § 34 ods. 1 písm. j) - Údajmi o strojovom, prevádzkovom alebo technickom vybavení, ktoré má uchádzač k dispozícii na uskutočnenie stavebných prác;

2) Podľa § 34 ods. 1 písm. b) - Zoznamom stavebných prác (na rovnaký alebo podobný predmet zákazky) uskutočnených za predchádzajúcich päť rokov od vyhlásenia verejného obstarávania (t. j. 60 mesiacov od vyhlásenia verejného obstarávania) s uvedením cien, miest a lehôt uskutočnenia stavebných prác;
zoznam musí byť doplnený potvrdením o uspokojivom vykonaní stavebných prác a zhodnotení uskutočnených stavebných prác podľa obchodných podmienok (originál alebo úradne overená kópia), ak odberateľom
1. bol verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa tohto zákona, dokladom je referencia,
2. bola iná osoba ako verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa tohto zákona, dôkaz o plnení potvrdí odberateľ; ak také potvrdenie uchádzač alebo záujemca nemá k dispozícii, vyhlásením uchádzača alebo záujemcu o ich uskutočnení, doplneným dokladom, preukazujúcim ich uskutočnenie alebo zmluvný vzťah, na základe ktorého boli uskutočnené.

Podrobné informácie sú uvedené v súťažných podkladoch v časti A.2 Podmienky účasti uchádzačov.

Odôvodnenie primeranosti podmienok účasti (§ 114 ods. 3 písm. c); § 38 ods. 5 zákona):

- Podmienka účasti podľa § 34 ods. 1 písm. j) zákona - požiadavka je je vzhľadom na charakter a rozsah stavebných prác primeraná, nakoľko dostatočné strojové a technické zázemie uchádzača je jedným z predpokladov bezproblémového a plynulého zvládnutia prác a dodávok v rozsahu predmetu zákazky.

- Podmienka účasti podľa § 34 ods. 1 písm. b) zákona - požadovaná úroveň je primeraná vo vzťahu k náročnosti stavby i vo vzťahu k predpokladanej hodnote zákazky. Preukázanie úspešnej realizácie stavebných prác na rovnaký alebo podobný predmet zákazky vedie k výberu dodávateľa garantujúceho profesionálnu, plynulú a bezproblémovú realizáciu zákazky bez zbytočných prieťahov a jej úspešné dokončenie v zmluvne dohodnutom termíne. Verejný obstarávateľ touto podmienkou účasti overuje tiež preukázanie praktických skúseností s uskutočňovaním stavieb rovnakého, alebo podobného charakteru ako je predmet zákazky.
Minimálna požadovaná úroveň štandardov: Uchádzač splní požadovanú technickú spôsobilosť:
1) ak z poskytnutých údajov o strojovom a technickom vybavení, ktoré má uchádzač k dispozícii na uskutočnenie požadovaných stavebných prác vyplýva, že zodpovedajú požiadavkám na realizáciu predmetu zákazky;

2) ak z predloženého zoznamu stavebných prác a priložených potvrdení o ich uspokojivom vykonaní vyplýva, že za predchádzajúcich päť rokov od vyhlásenia verejného obstarávania (t. j. 60 mesiacov od vyhlásenia verejného obstarávania) realizoval stavebné práce na rovnaký alebo podobný predmet zákazky v minimálnom objeme 400 000 EUR bez DPH spolu za všetky požadované roky a všetky zákazky uvedené v zozname predloženom uchádzačom, podložené potvrdeniami o ich uspokojivom vykonaní v súlade s § 34 ods. 1 písm. b) zákona.
Prepočet inej meny na Euro sa bude odvíjať kurzom zverejneným v kurzovom lístku Národnej banky Slovenska ku dňu zverejnenia Výzvy na predkladanie ponúk.

Definícia: Pojem rovnaký, alebo podobný predmet zákazky sa rozumie zriadenie neobytných i obytných budov, bytových domov, prevádzkových budov, požiarnych zbrojníc, skladov, rodinných domov, ..., prípadne ich rekonštrukcia, nadstavba, dostavba) vrátane ich pripojení na inžinierske siete a terénnych úprav ich okolia (napr. spevnené plochy, chodníky, parkoviská), oplotenie a pod.,

Podrobné informácie sú uvedené v súťažných podkladoch v časti A.2 Podmienky účasti uchádzačov.
III.1.5) Informácie o vyhradených zákazkách
III.2) PODMIENKY TÝKAJÚCE SA ZÁKAZKY
III.2.3) Informácie o pracovníkoch zodpovedných za vykonanie zákazky
ODDIEL IV: POSTUP
IV.1) OPIS
IV.1.3) Informácie o rámcovej dohode
IV.1.6) Informácie o elektronickej aukcii
IV.2) ADMINISTRATÍVNE INFORMÁCIE
IV.2.2) Lehota na predkladanie ponúk
Dátum a čas: 13.12.2017 10:00
IV.2.6) Minimálna lehota, počas ktorej sú ponuky uchádzačov viazané
Ponuka musí byť platná do
Ponuka musí platiť do: 31.08.2018
IV.2.7) Podmienky na otváranie ponúk
Dátum a čas: 14.12.2017 09:00
Miesto: Mestský úrad Leopoldov, Hlohovská cesta 104/2, Leopoldov; Zasadacia miestnosť.
Informácie o oprávnených osobách a otváraní ponúk: Na otváraní ponúk sa môže zúčastniť každý uchádzač, ktorý predložil ponuku v lehote na predkladanie ponúk.
Môže byť zastúpený osobou oprávnenou zúčastniť sa na otváraní ponúk. Uchádzač sa preukáže preukazom totožnosti. Poverený zástupca uchádzača sa preukáže preukazom totožnosti a splnomocnením na zastupovanie.
ODDIEL VI: DOPLNKOVÉ INFORMÁCIE
VI.2) INFORMÁCIE O ELEKTRONICKOM RIADENÍ PRÁCE
VI.3) DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE:
- Verejný obstarávateľ súťažné podklady uchádzačom nezasiela. Poskytuje prístup k súťažným podkladom a inej sprievodnej dokumentácii odo dňa uverejnenia výzvy na predkladanie ponúk vo vestníku, na webovom sídle verejného obstarávateľa http://www.leopoldov.sk/sk/samosprava/zverejnovanie-dokumentov/profil-verejneho-obstaravatela/prebiehajuce-verejne-obstaravanie.html a v deň nasledujúci po uverejnení predmetnej výzvy vo Vestníku ich uverejní v profile verejného obstarávateľa, kde je k nim tiež bezodplatný neobmedzený, úplný a priamy prístup: http://www.uvo.gov.sk/vyhladavanie-profilov/zakazky/4744 .

- V profile verejného obstarávateľa na portáli úradu pre verejné obstarávanie budú priebežne zverejňované tiež všetky vysvetlenia a doplnenia súťažných podkladov, rovnako ak kladné vybavenia žiadostí o nápravu. Vzhľadom na uvedené sa uchádzačom odporúča, vo vlastnom záujme, profil verejného obstarávateľa priebežne sledovať.

- Zábezpeka ponuky sa nevyžaduje.

-V záujme dodržania princípu transparentnosti a rovnakého zaobchádzania verejný obstarávateľ vyžaduje nasledovné: Ak nie je uchádzačovi umožnené predložiť na preukázanie požadovanej technickej a odbornej spôsobilosti podľa časti III.1.3 bodu b) tejto výzvy (k zoznamu stavebných prác uskutočnených za predchádzajúcich päť rokov od vyhlásenia verejného obstarávania) potvrdenie/potvrdenia o ich uspokojivom vykonaní (originál, alebo úradne overená kópia), verejný obstarávateľ vyžaduje, aby uchádzač uviedol vo svojom vyhlásení o ich uskutočnení aj dôvod, prečo nebolo možné požadované potvrdenie/potvrdenia o uspokojivom vykonaní prác (uvedených v zozname) predložiť.

- Lehota zhotovenia predmetu zákazky nie je 6 mesiacov od zadania zákazky, ale 6 mesiacov odo dňa odovzdania staveniska, v súlade s časovým a vecným harmonogramom prác odsúhlaseným verejným obstarávateľom v deň podpisu zmluvy.
- V zmysle § 11 ods. 1 zákona, verejný obstarávateľ neuzavrie zmluvu s uchádzačom/uchádzačmi, ktorí majú povinnosť zapisovať sa do registra partnerov verejného sektora a nie sú v registri zapísaní alebo ktorých subdodávatelia alebo subdodávatelia podľa osobitného predpisu, ktorí majú povinnosť zapisovať sa do registra partnerov verejného sektora a nie sú v registri zapísaní.
-Ďalšie podmienky a požiadavky týkajúce sa tohto verejného obstarávania sú uvedené v súťažných podkladoch a v príslušných právnych predpisoch.

- Informácia za účelom štatistického vyhodnocovania: v rámci vyhláseného verejného obstarávania neboli uplatňované sociálne aspekty vo verejnom obstarávaní, zeleného verejného obstarávania ani obstarávania inovácií.
VI.5) DÁTUM ODOSLANIA TOHTO OZNÁMENIA:
16.11.2017

Súvisiace oznámenia

Profil Obstarávateľa


Dôležité