Oznámenie 2462 - WYS

Obsah

2462 - WYS
Vestník č. 32/2018 - 14.02.2018

VÝZVA NA PREDKLADANIE PONÚK
ODDIEL I: VEREJNÝ OBSTARÁVATEĽ
I.1) NÁZOV A ADRESY
Štátny geologický ústav Dionýza Štúra
IČO: 31753604
Mlynská dolina 1, 81704 Bratislava - mestská časť Staré Mesto
Slovensko
Kontaktná osoba: Ing. Marta Gandžalová Jančeková
Telefón: +421 259375445
Fax: +421 254771940
Email: marta.gandzalova-jancekova@geology.sk
Webové sídlo (internetová adresa)
Adresa stránky profilu kupujúceho (URL): http://www.uvo.gov.sk/vyhladavanie-profilov/detail/8174
Hlavná adresa(URL): http://www.geology.sk
I.3) KOMUNIKÁCIA
Súťažné dokumenty sú dostupné priamo a úplne bez obmedzení či poplatkov
http://www.uvo.gov.sk/vyhladavanie-profilov/detail/8174
Ďalšie informácie možno získať na adrese
vyššie uvedené kontaktné miesto/miesta
Ponuky alebo žiadosti o účasť budú doručené na
vyššie uvedené kontaktné miesto/miesta
I.4) DRUH VEREJNÉHO OBSTARÁVATEĽA
Druh verejného obstarávateľa Organizácia riadená verejným právom
I.5) HLAVNÁ ČINNOSŤ
Životné prostredie
ODDIEL II: PREDMET ZÁKAZKY
II.1) ROZSAH OBSTARÁVANIA
II.1.1) Názov
Vybudovanie nových monitorovacích vrtov
Referenčné číslo: 01/2018
II.1.2) Hlavný kód CPV
71351000-3
II.1.3) Druh zákazky
II.1.4) Stručný opis
Predmetom zákazky je vybudovanie nových monitorovacích vrtov v rámci projektu: Zabezpečenie monitorovania environmentálnych záťaží Slovenska 1. časť.
II.1.5) Celková predpokladaná hodnota
91 063,33 EUR bez DPH
II.1.6) Informácie o častiach
II.2) OPIS
II.2.2) Dodatočné kódy CPV
45120000-4
71351913-6
71351900-2
71351200-5
60000000-8
II.2.3) Miesto dodania
Kód NUTS
SK0
Hlavné miesto dodania alebo plnenia
Miesta poskytnutia služby: vybrané lokality SR bližšie špecifikované v SP.
Miesto odovzdania výstupov zákazky: Štátny geologický ústav Dionýza Štúra, Mlynská dolina 1, 817 04 Bratislava
II.2.4) Opis obstarávania
Predmetom zákazky je vybudovanie 20 nových monitorovacích vrtov v rámci projektu: Zabezpečenie monitorovania environmentálnych záťaží Slovenska 1. časť, ktoré sú lokalizované na 15 lokalitách.
Čiastkové výstupy realizácie zákazky sú:
- Projekt geologickej úlohy vrátane riešenia stretov záujmov.
- Zabudované a vystrojené nové monitorovacie vrty vrátane príslušnej geologickej dokumentácie realizácia technickej časti čiastkovej geologickej úlohy.
- Čiastková záverečná správa, kde budú zhrnuté výsledky realizovaných geologických prác vypracovaná v tlačenej forme v počte 3 ks a na CD/DVD nosičoch v počte 3 ks.

Bližšia špecifikácia predmetu zákazky vrátane množstva požadovaných služieb je uvedená v súťažných podkladoch.
II.2.5) Kritériá na vyhodnotenie ponúk
Cena
II.2.6) Predpokladaná hodnota
91 063,33 EUR bez DPH
II.2.7) Dĺžka trvania zákazky alebo rámcovej dohody
Trvanie v mesiacoch: 4
II.2.10) Informácie o variantoch
Budú sa akceptovať varianty: Nie
II.2.13) INFORMÁCIE O FONDOCH EURÓPSKEJ ÚNIE
Obstarávanie sa týka projektu a/alebo programu financovaného z fondov Európskej únie: Áno
Identifikácia projektu: Zákazka bude financovaná z prostriedkov projektu Zabezpečenie monitorovania environmentálnych záťaží Slovenska 1. časť, ITMS kód projektu: 310011B426
ODDIEL III: OSOBNÉ POSTAVENIE, EKONOMICKÉ, FINANČNÉ A TECHNICKÉ INFORMÁCIE
III.1) PODMIENKY ÚČASTI
III.1.1) Osobné postavenie vrátane požiadaviek týkajúcich sa zápisu do živnostenských alebo obchodných registrov
Zoznam a krátky opis podmienok: 1PODMIENKY ÚČASTI UCHÁDZAČOV VO VEREJNOM OBSTARÁVANÍ TÝKAJÚCE SA OSOBNÉHO POSTAVENIA
Uchádzač musí spĺňať podmienky účasti uvedené v § 32 ods. 1 zákona o verejnom obstarávaní (ďalej len "zákon". Ich splnenie preukáže podľa § 32 ods. 2, resp. ods. 4 alebo ods. 5, zákona alebo podľa § 39 (Jednotný európsky dokument) zákona alebo podľa § 152 ods. 1 (zápis do zoznamu hospodárskych subjektov) alebo § 152 ods. 3 zákona predložením originálnych dokladov alebo ich úradne overených kópií:
a) doloženým výpisom z registra trestov, nie staršieho ako tri mesiace ku dňu predloženia ponuky, že nebol on, ani jeho štatutárny orgán, ani člen štatutárneho orgánu, ani člen dozorného orgánu, ani prokurista právoplatne odsúdený za trestný čin korupcie, trestný čin poškodzovania finančných záujmov Európskych spoločenstiev, trestný čin legalizácie príjmu z trestnej činnosti, trestný čin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, trestný čin založenia, zosnovania alebo podporovania teroristickej skupiny, trestný čin terorizmu a niektorých foriem účasti na terorizme, trestný čin obchodovania s ľuďmi, trestný čin, ktorého skutková podstata súvisí s podnikaním alebo trestný čin machinácie pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe,
b) doloženým potvrdením zdravotnej poisťovne/zdravotných poisťovní a Sociálnej poisťovne nie starším ako tri mesiace ku dňu predloženia ponuky, že uchádzač nemá nedoplatky poistného na zdravotné poistenie, sociálne poistenie a príspevkov na starobné dôchodkové sporenie v Slovenskej republike alebo v štáte sídla, miesta podnikania alebo obvyklého pobytu,
c) doloženým potvrdením miestne príslušného daňového úradu nie starším ako tri mesiace ku dňu predloženia ponuky, že uchádzač nemá daňové nedoplatky v Slovenskej republike alebo v štáte sídla, miesta podnikania alebo obvyklého pobytu,
d) doloženým potvrdením príslušného súdu nie starším ako tri mesiace ku dňu predloženia ponuky, že nebol na jeho majetok vyhlásený konkurz, nie je v reštrukturalizácii, nie je v likvidácii, ani nebolo proti nemu zastavené konkurzné konanie pre nedostatok majetku alebo zrušený konkurz pre nedostatok majetku,
e) doloženým dokladom o oprávnení dodávať tovar, uskutočňovať stavebné práce alebo poskytovať služby, ktorý zodpovedá predmetu zákazky, na ktorú predkladá uchádzač ponuku.
f) čestným vyhlásením, že uchádzač nemá uložený zákaz účasti vo verejnom obstarávaní potvrdený konečným rozhodnutím v Slovenskej republike alebo v štáte sídla, miesta podnikania alebo obvyklého pobytu,
Uchádzač musí spĺňať aj nasledovné podmienky týkajúce sa osobného postavenia:
g) nedopustil sa v predchádzajúcich troch rokoch od vyhlásenia alebo preukázateľného začatia verejného obstarávania závažného porušenia povinností v oblasti ochrany životného prostredia, sociálneho práva alebo pracovného práva podľa osobitných predpisov, ) za ktoré mu bola právoplatne uložená sankcia, ktoré dokáže verejný obstarávateľ a obstarávateľ preukázať,
h) nedopustil sa v predchádzajúcich troch rokoch od vyhlásenia alebo preukázateľného začatia verejného obstarávania závažného porušenia profesijných povinností, ktoré dokáže verejný obstarávateľ a obstarávateľ preukázať.
Podľa § 37 ods. 3 zákona skupina dodávateľov preukazuje splnenie podmienok účasti vo verejnom obstarávaní týkajúcich sa osobného postavenia za každého člena skupiny osobitne. Oprávnenie dodávať tovar, uskutočňovať stavebné práce alebo poskytovať službu preukazuje člen skupiny len vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky alebo koncesie, ktorú má zabezpečiť.

Uchádzač musí spĺňať podmienku účasti týkajúcu sa osobného postavenia podľa § 32 ods.1 písm. e) zákona, čo preukáže dokladom o oprávnení poskytovať službu, ktorá zodpovedá predmetu zákazky, na ktorú predkladá uchádzač ponuku.
III.1.2) Ekonomické a finančné postavenie
Zoznam a krátky opis podmienok, odôvodnenie primeranosti každej určenej podmienky: Neaplikuje sa.
III.1.3) Technická a odborná spôsobilosť
Zoznam a krátky opis podmienok, odôvodnenie primeranosti každej určenej podmienky: 2PODMIENKY ÚČASTI UCHÁDZAČOV TÝKAJÚCE SA TECHNICKEJ ALEBO ODBORNEJ SPÔSOBILOSTI
Uchádzač musí spĺňať podmienky účasti uvedené v § 34 zákona. Ich splnenie preukáže predložením dokladov, preukazujúcich splnenie podmienok účasti alebo podľa § 39 (JED) zákona. Doklady musia byt predložené ako originály alebo ich úradne overené kópie, okrem referencií vystavených v súlade s § 12 ods. 2 zákona:
2.1 podľa § 34 ods. 1 písm. a) zákona:
2.1.1 Zoznam poskytnutých služieb rovnakého alebo obdobného charakteru ako je predmet zákazky uskutočnených za posledné tri roky predchádzajúce vyhláseniu verejného obstarávania s uvedením cien, lehôt dodania a odberateľov podpísaný štatutárnym orgánom uchádzača resp. osobou oprávnenou konať v mene uchádzača. Dokladom je referencia, ak odberateľom bol verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa zákona.
Pod pojmom rovnaký alebo obdobný charakter služieb sú myslené: technické (vrtné) práce, vykonávané pre: geologický prieskum environmentálnych záťaží alebo znečistenia geologického prostredia, sanáciu environment. záťaží, identifikáciu environment. záťaží, monitorovanie životného prostredia, monitorovanie geologických faktorov životného prostredia.
Za vyhlásenie súťaže sa považuje zverejnenie výzvy na predkladanie ponúk vo Vestníku verejného obstarávania.
Zoznam poskytnutých služieb má obsahovať:
- identifikáciu odberateľa a kontakt na odberateľa, (kontaktná osoba, telefonické spojenie, e-mailové spojenie),
- názov a stručný opis poskytnutej zákazky,
- zmluvnú cenu zákazky bez DPH v EUR,
- lehotu poskytnutia služby.
Odôvodnenie požiadavky: Účelom požiadavky na predloženie zoznamu poskytnutých služieb za posledné tri roky predchádzajúce vyhláseniu verejného obstarávania, ako jednej z podmienok účasti týkajúcej sa technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti, ako aj minimálnej úrovne technickej alebo odbornej spôsobilosti, je garantovať odborné a kvalitné plnenie zákazky, ako aj preukázanie skúsenosti uchádzača s plnením zmlúv podobného charakteru.

2.2 podľa § 34 ods. 1 písm. d) v spojení s § 35 zákona:
2.2.1Opisom technického vybavenia, študijných a výskumných zariadení a opatrení použitých uchádzačom na zabezpečenie kvality.
Odôvodnenie požiadavky: Doklady/certifikáty majú preukázať schopnosť uchádzača plniť predmet zákazky na požadovanej kvalitatívnej úrovni.

2.3 podľa § 34 ods. 1 písm. h) v spojení s § 36 zákona:
2.3.1Uvedením opatrení environmentálneho manažérstva, ktoré uchádzač použije pri plnení zmluvy.
Odôvodnenie požiadavky: Doklady/certifikáty majú preukázať schopnosť uchádzača plniť predmet zákazky na požadovanej kvalitatívnej úrovni.

2.4 podľa § 34 ods. 1 písm. g) zákona:
2.4.1Údajmi o vzdelaní a odbornej praxi alebo o odbornej kvalifikácií osôb určených na plnenie zmluvy alebo riadiacich zamestnancov.
Uchádzač preukáže, že disponuje riadiacimi zamestnancami (tzv. kľúčoví odborníci uchádzača), ktorí majú potrebnú odbornú prax, vzdelanie a odborné spôsobilosti na poskytnutie služieb, ktoré sú predmetom tejto zákazky. Uchádzač preukáže splnenie tejto podmienky predložením dokladov o vzdelaní a dosiahnutých odborných spôsobilostiach a predložením životopisu kľúčových odborníkov zodpovedných za poskytnutie služieb, z ktorého obsahu bude jednoznačne vyplývať splnenie tejto podmienky.
Odôvodnenie požiadavky: Údaje o vzdelaní, odbornej praxi alebo odbornej kvalifikácii majú preukázať schopnosť uchádzača zabezpečiť plnenie predmetu zákazky na požadovanej kvalitatívnej úrovni.

2.5 podľa § 34 ods. 1 písm. j) zákona:
2.5.1 Údajmi o strojovom, prevádzkovom alebo technickom vybavení, ktoré má uchádzač k dispozícii na poskytnutie služby.
Uchádzač predloží zoznam strojov (vrtných súprav) a zariadení potrebných na vykonávanie geologických prác, ktoré má k dispozícii.
Odôvodnenie požiadavky: Predložený zoznam strojov a zariadení musí preukázať schopnosť uchádzača poskytovať jednotlivé odborné služby, ktoré sú predmetom zákazky, kvalitne, bezpečne a bez ohrozenia životov a majetku obyvateľov.
Minimálna požadovaná úroveň štandardov: 2.1 podľa § 34 ods. 1 písm. a) zákona:
Uchádzač zoznamom poskytnutých služieb preukáže, že za posledné tri roky predchádzajúce vyhláseniu verejného obstarávania úspešne realizoval zákazky týkajúce sa technických (vrtných) prác zameraných na: geologický prieskum, monitorovanie alebo sanáciu environment. záťaží alebo znečistenia geologického prostredia v celkovom sumárnom objeme minimálne vo výške predpokladanej hodnoty zákazky, o ktorú sa uchádzač uchádza.

2.2 podľa § 34 ods. 1 písm. d) v spojení s § 35 zákona:
Uchádzač predloží úradne osvedčenú kópiu certifikátu systému manažérstva kvality vydaného nezávislou inštitúciou, ktorým sa potvrdzuje splnenie požiadaviek noriem na systém manažérstva kvality uchádzačom na geologické a/alebo technické (vrtné) práce vyplývajúci z právne záväzných aktov EÚ alebo medzinár. noriem, napr. podľa EN ISO 9001. Verejný obstarávateľ (ďalej len "VO") uzná ako rovnocenný certifikát systému manažérstva kvality vydaný príslušným orgánom členského štátu. Ak uchádzač objektívne nemal možnosť získať príslušný certifikát v určených lehotách, VO prijme aj iné dôkazy o rovnocenných opatreniach na zabezpečenie kvality predložené uchádzačom, ktorými preukáže, že ním navrhované opatrenia na zabezpečenie kvality sú v súlade s požadovanými normami zabezpečenia kvality.

2.3 podľa § 34 ods. 1 písm. h) v spojení s § 36 zákona:
Uchádzač predloží úradne osvedčenú kópiu certifikátu vydaného nezávislou inštitúciou, ktorým sa potvrdzuje splnenie požiadaviek noriem na systém environmentálneho manažérstva (ďalej len "EM") uchádzačom na geologické a/alebo technické (vrtné) práce vyplývajúci zo schémy EÚ pre EM a audit alebo iný systém EM podľa osobitného predpisu alebo iný systém EM založený na príslušných právne záväzných aktoch EÚ alebo medzinár. normách, na ktorý vydal akreditovaný cert. orgán certifikát, napr. podľa EN ISO 14001. VO uzná ako rovnocenný certifikát systému EM vydaný príslušným orgánom členského štátu. Ak uchádzač objektívne nemal možnosť získať príslušný certifikát v určených lehotách, VO prijme aj iné dôkazy o opatreniach v oblasti EM predložené uchádzačom, ktorými preukáže, že ním navrhované opatrenia sú rovnocenné opatreniam požadovaným v rámci príslušného systému EM alebo príslušnej normy EM.

2.4 podľa § 34 ods. 1 písm. g) zákona:
Minimálny počet vyžadovaných kľúčových odborníkov (2 osoby):
2.4.1.1 zodpovedný riešiteľ geologickej úlohy - 1 osoba
2.4.1.2 odborne spôsobilá osoba na vrtné práce - 1 osoba
Požadovaná minimálna odborná kvalifikácia a odborná prax kľúčových odborníkov uchádzača:
2.4.1.1 zodpovedný riešiteľ geologickej úlohy:
Zodpovedný riešiteľ geologickej úlohy musí mať odbornú spôsobilosť na geologický prieskum životného prostredia.
Musí mať skúsenosti s identifikáciou environmentálnych záťaží a musí mať min. 5 rokov odbornej praxe, počas ktorej vykonal minimálne 3 geologických úloh zameraných na geologický prieskum alebo monitorovanie environment. záťaží, monitorovanie geologických činiteľov životného prostredia alebo znečistenia geologického prostredia za posledných 10 rokov.
2.4.1.2 odborne spôsobilá osoba na vrtné práce:
Požaduje sa odborná spôsobilosť podľa § 4 ods. 1 vyhlášky MH SR č. 208/1993 Z.z. (o požiadavkách na kvalifikáciu a o overovaní odbornej spôsobilosti pracovníkov pri banskej činnosti a činnosti vykonávanej banským spôsobom) alebo na základe ekvivalentného predpisu pre výkon funkcie vedúci pracovník a min. 3 roky odbornej praxe, počas ktorej táto odborne spôsobilá osoba riadila technické (vrtné) práce minimálne na 3 úlohách zameraných na geologický prieskum alebo monitorovanie environment. záťaží, monitorovanie geologických činiteľov životného prostredia alebo znečisteného geologického prostredia za posledných 5 rokov.
Preukazovanie: kópie preukazu, osvedčenia alebo certifikátu o odbornej spôsobilosti, profesijný životopis a zoznam vyriešených geologických úloh rovnakého alebo obdobného zamerania ako je predmet zákazky s uvedením kontaktných osôb zadávateľa úlohy.
III.2) PODMIENKY TÝKAJÚCE SA ZÁKAZKY
III.2.2) Podmienky vykonania zákazky
Podpis Zmluvy s úspešným uchádzačom zo strany verejného obstarávateľa bude realizovaný po overení a schválení procesu predmetného verejného obstarávania Slovenskou agentúrou životného prostredia ako Sprostredkovateľským orgánom Poskytovateľa NFP (v súlade s platnou príručkou poskytovateľa NFP) a po udelení súhlasu na podpis Zmluvy s úspešným uchádzačom zriaďovateľom verejného obstarávateľa - Ministerstvom životného prostredia Slovenskej republiky.
III.2.3) Informácie o pracovníkoch zodpovedných za vykonanie zákazky
ODDIEL IV: POSTUP
IV.2) ADMINISTRATÍVNE INFORMÁCIE
IV.2.2) Lehota na predkladanie ponúk
Dátum a čas: 05.03.2018 10:00
IV.2.6) Minimálna lehota, počas ktorej sú ponuky uchádzačov viazané
Ponuka musí platiť do: 30.06.2018
IV.2.7) Podmienky na otváranie ponúk
Dátum a čas: 05.03.2018 13:00
Miesto: Štátny geologický ústav Dionýza Štúra
Mlynská dolina 1
817 04 Bratislava
zasadačka
Informácie o oprávnených osobách a otváraní ponúk: Na otváraní ponúk sa môže zúčastniť každý uchádzač, ktorý predložil ponuku v lehote na predkladanie ponúk. Na otváraní ponúk môže byť uchádzač zastúpený štatutárnym orgánom alebo členom štatutárneho orgánu uchádzača alebo osobou splnomocnenou uchádzačom na jeho zastupovanie.
ODDIEL VI: DOPLNKOVÉ INFORMÁCIE
VI.3) DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE
VYSVETLENIE A DOPLNENIE INFORMÁCIÍ UVEDENÝCH V DOKUMENTOCH POTREBNÝCH NA VYPRACOVANIE PONUKY
V prípade potreby objasniť informácie uvedené v dokumentoch potrebných na vypracovanie ponuky, t.j. informácie uvedené vo výzve na predkladanie ponúk, podmienky účasti vo verejnom obstarávaní alebo informácie uvedené v súťažných podkladoch alebo v inej sprievodnej dokumentácii (ďalej len Vysvetlenie), môže ktorýkoľvek zo záujemcov požiadať o ich vysvetlenie podľa § 114 ods. 8 zákona o verejnom obstarávaní a podľa bodu 7 časti A.1 súťažných podkladov, u kontaktnej osoby na adrese uvedenej v Oddiely I.1.
Za včas doručenú požiadavku záujemcu o Vysvetlenie sa považuje požiadavka o Vysvetlenie doručená verejnému obstarávateľovi v listinnej podobe na adresu podľa bodu 8.1 časti A.1 súťažných podkladov v takej lehote, aby verejný obstarávateľ zabezpečil doručenie vysvetlení najneskôr však tri (3) pracovné dni pred uplynutím lehoty na predkladanie ponúk.
Verejný obstarávateľ odporúča záujemcom doručiť žiadosti o vysvetlenie najneskôr do 26.02.2018, aby bolo možné v zákonom stanovenej lehote spracovať a zaslať záujemcom vysvetlenie.
Vysvetlenie informácií potrebných na vypracovanie ponuky a na preukázanie splnenia podmienok účasti vo verejnom obstarávaní verejný obstarávateľ preukázateľne bezodkladne poskytne všetkým záujemcom, ktorí sú mu známi, najneskôr však tri (3) pracovné dni pred uplynutím lehoty na predkladanie ponúk, za predpokladu, že o vysvetlenie záujemca požiada dostatočne vopred, najneskôr v lehote určenej verejným obstarávateľom v bode 8.2 časti A.1 súťažných podkladov. Následne verejný obstarávateľ zverejní predmetné vysvetlenie v profile verejného obstarávateľa.
Verejný obstarávateľ môže doplniť informácie uvedené v súťažných podkladoch, ktoré preukázateľne poskytne súčasne všetkým záujemcom, ktorí sú mu známi, najneskôr šesť dní pred uplynutím lehoty na predkladanie ponúk a následne verejný obstarávateľ zverejní predmetné doplnenie v profile verejného obstarávateľa.
Súťažné podklady, vysvetlenia a doplnenia verejný obstarávateľ zverejní v profile verejného obstarávateľa.
Tieto informácie nesmú byť v rozpore s výzvou na predkladanie ponúk.

OBHLIADKA MIESTA POSKYTNUTIA SLUŽBY
Pre dodanie požadovaného predmetu zákazky nie je potrebné vykonanie obhliadky miesta dodania predmetu zákazky.

ZÁBEZPEKA K PONUKE
Verejný obstarávateľ nevyžaduje na zabezpečenie viazanosti ponuky zábezpeku.

SÚŤAŽNÉ PODKLADY
Súťažné podklady zverejnené v profile verejného obstarávateľa budú v editovateľnej forme poskytnuté záujemcom na základe ich žiadosti doručenej kontaktnej osobe uvedenej v Oddiely I.1.
Verejný obstarávateľ odporúča uchádzačom počas celého trvania verejného obstarávania priebežne sledovať webovú stránku Úradu pre verejné obstarávanie, časť Profil verejného obstarávateľa, adresa:
http://www.uvo.gov.sk/vyhladavanie-profilov/zakazky/8174
VI.5) DÁTUM ODOSLANIA TOHTO OZNÁMENIA
13.02.2018

Súvisiace oznámenia

Profil Obstarávateľa


Dôležité