Oznámenie 2529 - WYP

Obsah

2529 - WYP
Vestník č. 34/2018 - 16.02.2018

VÝZVA NA PREDKLADANIE PONÚK
ODDIEL I: VEREJNÝ OBSTARÁVATEĽ
I.1) NÁZOV A ADRESY
Mesto Lipany
IČO: 00327379
Krivianska 1, 08271 Lipany
Slovensko
Kontaktná osoba: Ing. Beáta Figurová Bedlovičová
Telefón: +421 514881173
Fax: +421 514881170
Email: vystavba@lipany.sk
Webové sídlo (internetová adresa)
I.3) KOMUNIKÁCIA
Súťažné dokumenty sú dostupné priamo a úplne bez obmedzení či poplatkov
https://www.uvo.gov.sk/vyhladavanie-profilov/zakazky/5940
Ďalšie informácie možno získať na adrese
vyššie uvedené kontaktné miesto/miesta
Ponuky alebo žiadosti o účasť budú doručené na
vyššie uvedené kontaktné miesto/miesta
I.4) DRUH VEREJNÉHO OBSTARÁVATEĽA
Druh verejného obstarávateľa Regionálny alebo miestny orgán
I.5) HLAVNÁ ČINNOSŤ
Všeobecné verejné služby
ODDIEL II: PREDMET ZÁKAZKY
II.1) ROZSAH OBSTARÁVANIA
II.1.1) Názov
Nadstavba, výťah a stavebné úpravy obj. MEDICUM v Lipanoch
II.1.2) Hlavný kód CPV
45215100-8
II.1.3) Druh zákazky
II.1.4) Stručný opis
Predmetom obstarávania je zákazka na uskutočnenie stavebných prác na stavbe: Nadstavba, výťah a stavebné úpravy obj. Medicum v Lipanoch. Účelom tejto stavby je zväčšiť počet ambulancií jestvujúcej polikliniky v meste Lipany nadstavbou 3.NP; úpravou suterénu a vybudovaním výťahu sa zabezpečí užívanie objektu osôb so zníženou pohyblivosťou.
II.1.5) Celková predpokladaná hodnota
602 139,19 EUR bez DPH
II.1.6) Informácie o častiach
II.2) OPIS
II.2.3) Miesto dodania
Kód NUTS
SK
Hlavné miesto dodania alebo plnenia
Mesto Lipany, okres Sabinov, Prešovský kraj
II.2.4) Opis obstarávania
Pôvodný objekt je prefabrikovaný betónový montovaný skelet PRIEMSTAV. Nadstavba je oceľový skelet. Navrhované sú oceľové stĺpy resp. rámy so zachovaním modulu jestvujúceho objektu
M = 6000x6000 mm. Konštrukčný systém rámov je obojsmerný, na 3.NP sú hlavné nosné rámy v pozdĺžnom smere doplnené o prične nosníky v osovej vzdialenosti 2000 mm. Obvodové murivo bude z pórobetónových tvárnic YTONG hr. 300 mm na lepiacu maltu YTONG. Priečky sú rovnako z tvárnic YTONG hr. 100mm, 125 mm a 150mm na maltu YTONG. Stropná konštrukcia nad 3.NP je v podstate iba konštrukcia na uloženie väzníkov a slúži tiež ako zavetrenie a stuženie celej stavby. Konštrukciu strechy bude tvoriť oceľový priehradový väzník. Väzník bude doplnený väznicami, ktoré slúžia na ukotvenie strešnej krytiny trapézový plech. V hrebeni a na stredových moduloch budú osadené stužujúce prvky. Obvodový plášť bude zateplený kontaktným zatepľovacím systémom - doskami z expandovaného polystyrénu resp. minerálnej vlny hrúbky 100 mm.
Objekt je napojený na všetky inžinierske siete vodovod, kanalizácia, plyn, NN vedenie. V sociálnych zariadeniach jestvujúcej časti sa vymenie rozvodné potrubia zdravotechniky a elektroinštalácie a osadia sa nové zariaďovacie predmety. Vnútorne rozvody budú vedené v inštalačnej šachte a v drážkach v murive. Podrobný opis v súťažných podkladoch.
II.2.5) Kritériá na vyhodnotenie ponúk
Cena
II.2.6) Predpokladaná hodnota
602 139,19 EUR bez DPH
II.2.7) Dĺžka trvania zákazky alebo rámcovej dohody
Trvanie v mesiacoch: 6
II.2.10) Informácie o variantoch
Budú sa akceptovať varianty: Nie
II.2.13) INFORMÁCIE O FONDOCH EURÓPSKEJ ÚNIE
Obstarávanie sa týka projektu a/alebo programu financovaného z fondov Európskej únie: Nie
ODDIEL III: OSOBNÉ POSTAVENIE, EKONOMICKÉ, FINANČNÉ A TECHNICKÉ INFORMÁCIE
III.1) PODMIENKY ÚČASTI
III.1.1) Osobné postavenie vrátane požiadaviek týkajúcich sa zápisu do živnostenských alebo obchodných registrov
Zoznam a krátky opis podmienok: Vyžaduje sa splnenie podmienok účasti osobného postavenia podľa §32 ods. 1 zákona č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní v platnom znení. (ďalej aj ,,zákon"). Ich splnenie preukáže uchádzač predložením dokladov podľa § 32 ods. 2., resp. ods. 4. a ods. 5. zákona alebo podľa §152 zákona. V prípade uchádzača, ktorého tvorí skupina dodávateľov sa preukazuje splnenie podmienok účasti týkajúcich sa osobného postavenia za každého člena skupiny osobitne podľa § 37 ods.3 zákona. Splnenie podmienky účasti podľa §32 ods. 1 písm. e) zákona preukazuje člen skupiny len vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, ktorú má zabezpečiť.
III.1.2) Ekonomické a finančné postavenie
Zoznam a krátky opis podmienok, odôvodnenie primeranosti každej určenej podmienky: Vyžaduje sa splnenie podmienky účasti finančného a ekonomického postavenia
-podľa § 33 ods. 1 písm. a) zákona č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní v platnom znení. (ďalej aj ,,zákon"). Splnenie podmienky preukáže uchádzač predložením vyjadrenia banky alebo pobočky zahraničnej banky.
ODÔVODNENIE PRIMERANOSTI PODMIENKY ÚČASTI A POTREBA JEJ ZAHRNUTIA MEDZI PODMIENKY ÚČASTI V SÚLADE S USTANOVENÍM § 38 ODS. 5 ZÁKONA:
Podmienka týkajúca sa predloženia vyjadrenia banky/bánk o schopnosti uchádzača plniť svoje finančné záväzky je primeraná a jej potreba zahrnutia sleduje cieľ verejného obstarávateľa vybrať dodávateľa schopného splniť všetky svoje obchodné záväzky voči verejnému obstarávateľovi riadne a včas a overiť si stabilitu a finančné postavenie.
- podľa § 33 ods. 1 písm. b) zákona . Splnenie podmienky preukáže uchádzač predložením potvrdenia o poistení zodpovednosti za škodu spôsobenú pri výkone povolania alebo potvrdenie poistení zodpovednosti za škodu podnikateľa ak takéto vyžaduje osobitný predpis.
ODÔVODNENIE PRIMERANOSTI PODMIENKY ÚČASTI A POTREBA JEJ ZAHRNUTIA MEDZI PODMIENKY ÚČASTI V SÚLADE S USTANOVENÍM § 38 ODS. 5 ZÁKONA:
Predloženie dokladov v rámci § 33 ods. 1 písm. b) ZVO v minimálnych požadovaných štandardoch verejný obstarávateľ požaduje k uisteniu sa, že svoj majetok neznehodnotí a nebude dodatočne vynakladať finančné prostriedky na prípadnú vynútenú rekonštrukciu vzniknutého stavu, či už neodbornou manipuláciou víťazného záujemcu, resp. uchádzača alebo vyššou mocou.
Ak uchádzač alebo záujemca na preukázanie finančného a ekonomického postavenia využiva finančné zdroje inej osoby, postupuje podľa §33 odst.2 zákona.
Minimálna požadovaná úroveň štandardov: k podmienke podľa § 33 ods. 1 písm. a) zákona č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní v platnom znení. (ďalej aj ,,zákon").
Vyjadrenie banky/bánk musí obsahovať údaje o tom, že uchádzač ku dňu vystavenia vyjadrenia v prípade splácania úveru dodržiava splátkový kalendár, že nebol a nie je (do termínu vystavenia dokladu banky) v nepovolenom debete, a že jeho bežný účet nebol a nie je (do termínu vystavenia dokladu banky) predmetom exekúcie. V prípade, že uchádzač má účty vedené vo viacerých bankových inštitúciách, verejný obstarávateľ požaduje predloženie bankovej informácie od každej z nich. Doklad/y musí/ia byť predložený/é v originálnom vyhotovení alebo ako úradne overená/é fotokópia/e, nie starší/ie ako 1 (jeden) mesiac ku dňu lehoty na predkladanie ponúk.
K vyjadreniu banky/bánk alebo ekvivalentnému/ým dokladu/om uchádzač zároveň predloží čestné vyhlásenie podpísané štatutárnym orgánom uchádzača, že nemal a nemá vedené účty ani záväzky v inej/ých banke/ách ako tej/tých, od ktorej/ktorých predložil vyššie uvedené potvrdenie/a resp. ekvivalentný/é doklad/y.
-k podmienke podľa § 33 ods. 1 písm. b) zákona:
Uchádzač predloží potvrdenie o poistení zodpovednosti za škodu, ktorú spôsobí a za škody spôsobené vyššou mocou: na zhotovovanom diele, budove alebo hnuteľnom majetku objednávateľa alebo na majetku tretích osôb najmä nájomcov jednotlivých priestorov objektu MEDICUM, a to od prevzatia staveniska až do odovzdania diela objednávateľovi minimálne vo výške ceny diela. Pre účely tohto potvrdenia sa za vyššiu moc považujú prípady, ktoré nie sú závislé, ani ich nemôžu ovplyvniť zmluvné strany, napr. vojna, mobilizácia, živelné pohromy, vplyv počasia.
Záujemca, resp. uchádzač danú podmienku môže predbežne splniť čestným vyhlásením, že dané poistenie v minimálnej požadovanej výške má a je povinný danú poistnú zmluvu alebo poistný certifikát na danú stavbu doložiť na vyzvanie, najneskôr však k prípadnému podpisu zmluvy.
III.1.3) Technická a odborná spôsobilosť
Zoznam a krátky opis podmienok, odôvodnenie primeranosti každej určenej podmienky: Vyžaduje sa splnene podmienky účasti technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti
-podľa § 34 ods. 1 písm. b) zákona č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní v platnom znení. (ďalej aj ,,zákon"). Splnenie podmienky preukáže uchádzač predložením zoznamu stavebných prác uskutočnených za predchádzajúcich päť rokov od vyhlásenia verejného obstarávania s uvedením cien, miest a lehôt uskutočnenia stavebných prác; zoznam musí byť doplnený potvrdením o uspokojivom vykonaní stavebných prác a zhodnotení uskutočnených stavebných prác podľa obchodných podmienok, ak odberateľom
1.bol verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa tohto zákona, dokladom je referencia,
2.bola iná osoba ako verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa tohto zákona, dôkaz o plnení potvrdí odberateľ; ak také potvrdenie uchádzač alebo záujemca nemá k dispozícii, vyhlásením uchádzača alebo záujemcu o ich uskutočnení, doplneným dokladom, preukazujúcim ich uskutočnenie alebo zmluvný vzťah, na základe ktorého boli uskutočnené;
ODÔVODNENIE PRIMERANOSTI PODMIENOK A POTREBA JEJ ZAHRNUTIA MEDZI PODMIENKY ÚČASTI V SÚLADE S USTANOVENÍM § 38 ODS. 5 ZÁKONA:
Verejný obstarávateľ požaduje vyššie uvedené z dôvodu nadobudnutia istoty, že výber úspešného uchádzača predmetu zákazky bude z uchádzačov, ktorí sú schopní uskutočniť predmet zákazky s rovnakými alebo porovnateľnými parametrami, t. j. majú praktické skúsenosti s realizáciou takýchto stavebných diel.
Ak uchádzač alebo záujemca na preukázanie technickej alebo odbornej spôsobilosti využiva technické a odborné kapacity inej osoby, postupuje podľa §34 odst.3 zákona.
Minimálna požadovaná úroveň štandardov: Uchádzač predloží najmenej 5 (slovom: päť) potvrdení uskutočnených stavebných prác rovnakého alebo podobného charakteru (pozemné stavby). Aspoň jedno potvrdenie o uskutočnenej stavebnej práci musí byť vo výške najmenej 600 000,00 € bez DPH.
III.2) PODMIENKY TÝKAJÚCE SA ZÁKAZKY
III.2.2) Podmienky vykonania zákazky
Podľa Zmluvy o dielo, ktorá je prílohou súťažných podkladov.
III.2.3) Informácie o pracovníkoch zodpovedných za vykonanie zákazky
ODDIEL IV: POSTUP
IV.2) ADMINISTRATÍVNE INFORMÁCIE
IV.2.2) Lehota na predkladanie ponúk
Dátum a čas: 15.03.2018 09:00
IV.2.6) Minimálna lehota, počas ktorej sú ponuky uchádzačov viazané
Ponuka musí platiť do: 31.08.2018
IV.2.7) Podmienky na otváranie ponúk
Dátum a čas: 15.03.2018 09:30
Miesto: Mestský úrad Lipany, zasadačka I.poschodie
Informácie o oprávnených osobách a otváraní ponúk: Na otváraní obálok s ponukami sa môžu zúčastniť uchádzači, ktorí predložili ponuku v termíne na predkladanie ponúk. Uchádzač sa preukáže preukazom totožnosti a kópiou dokladu o oprávnení podnikať, poverený zástupca uchádzača sa preukáže aj splnomocnením na zastupovanie, potvrdeným štatutárnym zástupcom uchádzača.
ODDIEL VI: DOPLNKOVÉ INFORMÁCIE
VI.2) INFORMÁCIE O ELEKTRONICKOM RIADENÍ PRÁCE
VI.3) DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE
VI.3.1.Podlimitná zákazka podľa ZVO bez využitia elektronického trhoviska reverzná t. j. vyhodnotenie splnenia podmienok účasti sa uskutoční po vyhodnotení ponúk.
VI.3.2.Verejný obstarávateľ neobmedzuje lehotu na prevzatie súťažných podkladov, ale odporúča záujemcom požiadať o registráciu s časovým predstihom, ktorý im umožní využiť v zákonom stanovenej lehote inštitút vysvetľovania súťažných podkladov. Verejný obstarávateľ odporúča záujemcom po stiahnutí SP následne zaslať elektronicky žiadosť o zaregistrovanie do zoznamu záujemcov na adresu: vystavba@lipany.sk. s uvedením kontaktných údajov, na ktoré budú záujemcovi zaslané prípadné vysvetlenia SP, ktoré budú uverejnené aj v profile verejného obstarávateľa.
VI.3.3.Lehota na doručenie žiadosti o vysvetlenie: Dostatočne vopred pred uplynutím lehoty na predkladanie ponúk,
tak, aby bolo umožnené verejnému obstarávateľovi poskytnúť vysvetlenie informácií uvedených vo výzve na
predkladanie ponúk, v súťažných podkladoch alebo v inej sprievodnej dokumentácii všetkým záujemcom, najneskôr tri
pracovné dni pred uplynutím lehoty na predkladanie ponúk.
VI.3.4.Verejný obstarávateľ nie je povinný v rámci dorozumievania podľa bodov VI.3.2 a VI.3.3 komunikovať so
záujemcami písomne v listinnej forme.
VI.3.5 Verejný obstarávateľ umožní obhliadku miesta uskutočnenia predmetu zákazky záujemcom.Termín obhliadky je možné dohodnúť s Ing. Kušnírom na tel. č. 051 4881173, mobil: 0915920086.
VI.3.6.Zábezpeka ponúk sa vyžaduje. Zábezpeka je stanovená vo výške 15000,00 EUR. Zábezpeku je možné zložiť
poskytnutím bankovej záruky za uchádzača alebo zložením finančných prostriedkov uchádzačom na účet verejného
obstarávateľa v banke alebo v pobočke zahraničnej banky. Podrobné pokyny sú uvedené v súťažných podkladoch.
VI.3.7.Doklady na splnenie podmienok účasti určené verejným obstarávateľom môže hospodársky subjekt (uchádzač) predbežne nahradiť v zmysle § 39 ZVO jednotným európskym dokumentom. Ostatné ustanovenia § 39 ZVO týmto nie sú dotknuté. Jednotný európsky dokument bude zverejnený v profile verejného obstarávateľa. Manuál jednotného európskeho dokumentu a jednotný európsky dokument sú zverejnené na webovom sídle Úradu pre verejné obstarávanie (https://www.uvo.gov.sk/legislativametodika-dohlad/jednotny-europsky-dokument-pre-verejne-obstaravanie-553.html).
VI.3.8.Zmluva bude podpísaná s úspešným uchádzačom len za predpokladu splnenia požiadaviek z.č. 315/2016 Z.z.
VI.3.9. Plán organizácie výstavby (vecný a časový harmonogram) bude prílohou k zmluve.
VI.5) DÁTUM ODOSLANIA TOHTO OZNÁMENIA
15.02.2018

Redakčné opravy

3549 - IOX publikovaná vo Vestníku číslo 51/2018
V oznámení 02529-WYP verejného obstarávateľa/obstarávateľa Mesto Lipany, Krivianska 1, 082 71 Lipany zverejnenom vo VVO č. 034/2018 zo dňa 16.02.2018 boli nesprávne zverejnené údaje IV.2.2) Lehota na predkladanie ponúk Namiesto: 15.03.2018 09:00 Má byť: 28.03.2018 09:00 IV.2.7) Podmienky na otváranie ponúk Namiesto: 15.03.2018 09:30 Má byť: 28.03.2018 09:30 III.1.2) Ekonomické a finančné postavenie Namiesto: - podľa § 33 ods. 1 písm. b) zákona - predložením potvrdenia o poistení zodpovednosti za škodu spôsobenú pri výkone povolania alebo potvrdenie poistení zodpovednosti za škodu podnikateľa ak takéto vyžaduje osobitný predpis. Predloženie dokladov v rámci § 33 ods. 1 písm. b) ZVO v minimálnych požadovaných štandardoch verejný obstarávateľ požaduje k uisteniu sa, že svoj majetok neznehodnotí a nebude dodatočne vynakladať finančné prostriedky na prípadnú vynútenú rekonštrukciu vzniknutého stavu, či už neodbornou manipuláciou víťazného záujemcu, resp. uchádzača alebo vyššou mocou Uchádzač predloží potvrdenie o poistení zodpovednosti za škodu, ktorú spôsobí a za škody spôsobené vyššou mocou: na zhotovovanom diele, budove alebo hnuteľnom majetku objednávateľa alebo na majetku tretích osôb najmä nájomcov jednotlivých priestorov objektu MEDICUM, a to od prevzatia staveniska až do odovzdania diela objednávateľovi minimálne vo výške ceny diela. Ďalej text končí .....k podpísaniu zmluvy. Má byť: Uvedený text sa vypúšťa z bodu III.1.2) III.1.3) Technická a odborná spôsobilosť Namiesto: Minimálna požadovaná úroveň štandardov: Uchádzač predloží najmenej 5 (slovom: päť) potvrdení uskutočnených stavebných prác rovnakého alebo podobného charakteru (pozemné stavby). Aspoň jedno potvrdenie o uskutočnenej stavebnej práci musí byť vo výške najmenej 600 000,00 € bez DPH. Má byť: Minimálna požadovaná úroveň štandardov:Uchádzač predloží najmenej 1 (slovom: jedno) potvrdenie o uskutočnených stavebných prácach rovnakého alebo podobného charakteru na pozemnej stavbe vo výške najmenej 600 000,00 € bez DPH. ( napr. stavba občianskeho vybavenia, stavba bytových domov).
3886 - IOX publikovaná vo Vestníku číslo 56/2018
V oznámení 02529-WYP verejného obstarávateľa/obstarávateľa Mesto Lipany, Krivianska 1, 082 71 Lipany zverejnenom vo VVO č. 034/2018 zo dňa 16.02.2018 boli nesprávne zverejnené údaje VI.3) DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE Namiesto: doplňa sa bod VI.3.10 Má byť: VI.3.10 Úspešný uchádzač pred podpisom zmluvy musí predložiť doklady: VI.3.10.a) Platný dokument (licencia) na zhotovovanie vonkajších tepelnoizolačných kontaktných systémov (ETICS) potvrdený akreditovaným inšpekčným orgánom. (originál, resp. úradne osvedčená kópia) VI.3.10.b) Platný dokument (licencia) na zabudovanie vonkajších otvorových konštrukcií do stavby, ktorý preukazuje systém tesnenia a výplne škáry, potvrdený akreditovaným inšpekčným orgánom. (originál, resp. úradne osvedčená kópia); VI.3.10.c) Platný dokument, ktorým preukazuje potrebnú kvalifikáciu na zhotovenie nosných oceľových konštrukcií alebo vyrobených dielcov podľa normy STN EN 1090-2+A1 a predmetnú dokumentáciu vo vzťahu k predmetnej norme podľa triedy zhotovenia EXC2 určenej projektantom (originál, resp. úradne osvedčená kópia). II.1.5) Celková predpokladaná hodnota Namiesto: 602139.19 Má byť: 620091.52

Súvisiace oznámenia

Profil Obstarávateľa


Dôležité