Oznámenie 3156 - WYP

Obsah

3156 - WYP
Vestník č. 46/2018 - 06.03.2018

VÝZVA NA PREDKLADANIE PONÚK
ODDIEL I: VEREJNÝ OBSTARÁVATEĽ
I.1) NÁZOV A ADRESY
Mesto Brezno
IČO: 00313319
Nám. M.R.Štefánika 1, 97701 Brezno
Slovensko
Kontaktná osoba: Ing. Mária Borbélyová, Záhradnícka 1, 903 01 Senec
Telefón: +421 948520495
Email: maria.borbelyova@porte.sk
Webové sídlo (internetová adresa)
Adresa stránky profilu kupujúceho (URL): http://www.uvo.gov.sk/vyhladavanie-profilov/zakazky/4782
Hlavná adresa(URL): http://www.brezno.sk
I.3) KOMUNIKÁCIA
Súťažné dokumenty sú dostupné priamo a úplne bez obmedzení či poplatkov
http://www.uvo.gov.sk/vyhladavanie-profilov/zakazky/4782
Ďalšie informácie možno získať na adrese
vyššie uvedené kontaktné miesto/miesta
Ponuky alebo žiadosti o účasť budú doručené na
vyššie uvedené kontaktné miesto/miesta
I.4) DRUH VEREJNÉHO OBSTARÁVATEĽA
Druh verejného obstarávateľa Regionálny alebo miestny orgán
I.5) HLAVNÁ ČINNOSŤ
Všeobecné verejné služby
ODDIEL II: PREDMET ZÁKAZKY
II.1) ROZSAH OBSTARÁVANIA
II.1.1) Názov
Cyklotrasa Brezno – Valaská
II.1.2) Hlavný kód CPV
45233160-8
II.1.3) Druh zákazky
II.1.4) Stručný opis
Predmetom zákazky je vybudovanie cyklotrasy Brezno - Valaská pozostávajúcej z dvoch vetiev:
- vetvy A - v dĺžke 6 787,04 m spájajúcej železničnú stanicu s obcou Valaská
- vetvy B - v dĺžke 1 957,55 m spájajúcej železničnú stanicu s centrálnou časťou mesta
a zahŕňajúcej aj lávku pre cyklistov v celkovej dĺžke 648 m so šírkou mostovky 3 m.
II.1.5) Celková predpokladaná hodnota
1 417 139,82 EUR bez DPH
II.1.6) Informácie o častiach
II.2) OPIS
II.2.2) Dodatočné kódy CPV
45233161-5
45233162-2
45221110-6
45221113-7
II.2.3) Miesto dodania
Kód NUTS
SK032
Hlavné miesto dodania alebo plnenia
katastrálne územie mesta Brezno a obce Valaská
II.2.4) Opis obstarávania
Predmetom zákazky je vybudovanie cyklotrasy Brezno - Valaská pozostávajúcej z dvoch vetiev:
- vetvy A - v dĺžke 6 787,04 m spájajúcej železničnú stanicu s obcou Valaská
- vetvy B - v dĺžke 1 957,55 m spájajúcej železničnú stanicu s centrálnou časťou mesta
a zahŕňajúcej aj lávku pre cyklistov v celkovej dĺžke 648 m so šírkou mostovky 3 m.
II.2.5) Kritériá na vyhodnotenie ponúk
Cena
II.2.6) Predpokladaná hodnota
1 417 139,82 EUR bez DPH
II.2.7) Dĺžka trvania zákazky alebo rámcovej dohody
Trvanie v mesiacoch: 12
II.2.10) Informácie o variantoch
Budú sa akceptovať varianty: Nie
II.2.13) INFORMÁCIE O FONDOCH EURÓPSKEJ ÚNIE
Obstarávanie sa týka projektu a/alebo programu financovaného z fondov Európskej únie: Áno
Identifikácia projektu: ITMS2014+: 302011G139
II.2.14) Doplňujúce informácie
Európsky fond regionálneho rozvoja, operačný program: Integrovaný regionálny operačný program, prioritná os: 1 - Bezpečná a ekologická doprava v regiónoch, špecifický cieľ: 1.2.2 - Zvýšenie atraktivity a prepravnej kapacity nemotorovej dopravy (predovšetkým cyklistickej dopravy) na celkovom počte prepravených osôb
ODDIEL III: OSOBNÉ POSTAVENIE, EKONOMICKÉ, FINANČNÉ A TECHNICKÉ INFORMÁCIE
III.1) PODMIENKY ÚČASTI
III.1.1) Osobné postavenie vrátane požiadaviek týkajúcich sa zápisu do živnostenských alebo obchodných registrov
Zoznam a krátky opis podmienok: Uchádzač musí spĺňať podmienky účasti týkajúce sa osobného postavenia podľa § 32 ods. 1 zákona č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len "zákon o verejnom obstarávaní") a preukázať ich splnenie dokladmi podľa § 32 ods. 2, resp. ods. 4 a ods. 5 zákona o verejnom obstarávaní.
Uchádzač zapísaný v zozname hospodárskych subjektov preukazuje osobné postavenie podľa § 152 zákona o verejnom obstarávaní.
Podľa § 187 ods. 7 zákona o verejnom obstarávaní zápis v zozname podnikateľov vykonaný podľa predpisov účinných do 17.04.2016 je zápisom do zoznamu hospodárskych subjektov v rozsahu zapísaných skutočností.

Všeobecné požiadavky:
Verejný obstarávateľ požaduje predloženie dokladov preukazujúcich splnenie podmienok účasti: osobné postavenie ako originály alebo úradne osvedčené kópie týchto dokladov.

Ak ponuku predkladá skupina dodávateľov, doklady preukazujúce splnenie podmienok účasti vo verejnom obstarávaní: osobné postavenie predloží každý člen skupiny osobitne. Splnenie podmienky účasti podľa § 32 ods. 1 písm. e) zákona o verejnom obstarávaní preukazuje člen skupiny len vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, ktorú má zabezpečiť.
III.1.2) Ekonomické a finančné postavenie
Zoznam a krátky opis podmienok, odôvodnenie primeranosti každej určenej podmienky: .
2.1. Uchádzač na preukázanie finančného a ekonomického postavenia podľa § 33 ods. 1 písm. a) zákona o verejnom obstarávaní predloží vyjadrenie banky alebo pobočky zahraničnej banky na území Slovenskej republiky alebo zahraničnej banky (ďalej len "banka") o schopnosti uchádzača plniť svoje finančné záväzky, v ktorom banka uvedie, že uchádzač nebol v roku 2017 a nie je v prebiehajúcom roku 2018 v nepovolenom debete, jeho účet nie je predmetom exekúcie v rozsahu ohrozujúcom finančnú stabilitu uchádzača, je schopný plniť si svoje finančné záväzky a v prípade splácania úveru dodržiava splátkový kalendár.
Vyjadrenie predkladá uchádzač zo všetkých bánk, kde má vedené účty.
Okrem vyjadrenia banky/bánk predloží uchádzač aj čestné vyhlásenie podpísané uchádzačom alebo osobou oprávnenou konať v mene uchádzača o tom, že v iných bankách nemá vedené účty ani záväzky.

2.2. Uchádzač na preukázanie finančného a ekonomického postavenia podľa § 33 ods. 1 zákona o verejnom obstarávaní predloží:
- úverový prísľub banky alebo pobočky zahraničnej banky na území Slovenskej republiky alebo zahraničnej banky (ďalej len "banka"), v ktorom banka záväzne prisľúbi, že v prípade úspešnosti uchádzača vo verejnom obstarávaní a v prípade požiadania banky o poskytnutie úveru, banka poskytne uchádzačovi úver vo výške 850 000 €, slovom: osemstopäťdesiattisíc eur (alebo ekvivalent v inej mene podľa kurzu ECB platného ku dňu vyhlásenia verejného obstarávania) na účely plnenia zákazky "Cyklotrasa Brezno - Valaská" alebo
- doklad o vinkulácii finančných prostriedkov na účte/účtoch uchádzača vedenom/vedených v banke alebo v pobočke zahraničnej banky na území Slovenskej republiky alebo v zahraničnej banke (ďalej len "banka") vo výške 850 000 €, slovom: osemstopäťdesiattisíc eur (alebo ekvivalent v inej mene podľa kurzu ECB platného ku dňu vyhlásenia verejného obstarávania) na účely plnenia zákazky "Cyklotrasa Brezno - Valaská".
V úverovom prísľube banky alebo v doklade o vinkulácii musia byť preukázateľne zrejmé všetky informácie tak, ako sú uvedené a požadované verejným obstarávateľom v predchádzajúcich dvoch odsekoch.
.
Minimálna požadovaná úroveň štandardov: .
ad 2.1. Minimálna požadovaná úroveň: určená v podmienke účasti.
Odôvodnenie primeranosti určených podmienok účasti vo vzťahu k predmetu zákazky a potreby jej zahrnutia medzi podmienky účasti podľa § 38 ods. 5 zákona o verejnom obstarávaní: Zaradenie tejto podmienky účasti na preukázanie finančného a ekonomického postavenia sleduje cieľ vybrať takého dodávateľa, ktorý si plní všetky svoje finančné záväzky riadne a včas. Podmienka účasti je primeraná predmetu zákazky a je potrebná z dôvodu riadneho a bezproblémového plnenia zmluvných záväzkov uchádzača, čoho predpokladom je aj plnenie finančných záväzkov uchádzača.

ad 2.2. Minimálna požadovaná úroveň: určená v podmienke účasti.
Odôvodnenie primeranosti určených podmienok účasti vo vzťahu k predmetu zákazky a potreby jej zahrnutia medzi podmienky účasti podľa § 38 ods. 5 zákona o verejnom obstarávaní: Zaradenie tejto podmienky účasti na preukázanie finančného a ekonomického postavenia sleduje cieľ získať dodávateľa, ktorý je schopný zabezpečiť finančné toky pri plnení predmetu zákazky. Stanovenou podmienkou účasti sa vytvára predpoklad, že pri plnení zmluvy nenastane problém s financovaním predmetu zákazky, keďže verejný obstarávateľ neposkytuje preddavky na plnenie predmetu zákazky. Minimálna požadovaná úroveň je určená primerane predmetu zákazky a jej predpokladanej hodnote.

Všeobecné požiadavky:
Verejný obstarávateľ požaduje predloženie dokladov preukazujúcich splnenie podmienok účasti: ekonomické a finančné postavenie ako originály alebo úradne osvedčené kópie týchto dokladov nie staršie ako tri mesiace ku dňu uplynutia lehoty na predkladanie ponúk.

Ak ponuku predkladá skupina dodávateľov, doklady preukazujúce splnenie podmienok účasti: ekonomické a finančné postavenie predloží skupina spoločne.

Uchádzač môže na preukázanie finančného a ekonomického postavenia využiť finančné zdroje inej osoby, bez ohľadu na ich právny vzťah. V takomto prípade musí uchádzač verejnému obstarávateľovi preukázať, že pri plnení zmluvy bude skutočne používať zdroje osoby, ktorej postavenie využíva na preukázanie finančného a ekonomického postavenia. Túto skutočnosť preukazuje uchádzač písomnou zmluvou uzavretou s osobou, ktorej zdrojmi mieni preukázať svoje finančné a ekonomické postavenie. Z písomnej zmluvy musí vyplývať záväzok osoby, že poskytne plnenie počas celého trvania zmluvného vzťahu. Z písomnej zmluvy musí tiež vyplývať záväzok uchádzača a osoby, ktorej zdroje majú byť použité na preukázanie finančného a ekonomického postavenia, že za plnenie zmluvy budú zodpovedať spoločne. Osoba, ktorej zdroje majú byť použité na preukázanie finančného a ekonomického postavenia, musí preukázať splnenie podmienok účasti týkajúce sa osobného postavenia okrem § 32 ods. 1 písm. e) zákona o verejnom obstarávaní a nesmú u nej existovať dôvody na vylúčenie podľa § 40 ods. 6 písm. a) až h) a ods. 7 zákona o verejnom obstarávaní.
III.1.3) Technická a odborná spôsobilosť
Zoznam a krátky opis podmienok, odôvodnenie primeranosti každej určenej podmienky: .
3.1. Uchádzač svoju technickú spôsobilosť alebo odbornú spôsobilosť podľa § 34 ods. 1 písm. b) zákona o verejnom obstarávaní preukáže zoznamom stavebných prác uskutočnených za predchádzajúcich päť rokov od vyhlásenia verejného obstarávania s uvedením cien, miest a lehôt uskutočnenia stavebných prác; zoznam musí byť doplnený potvrdením o uspokojivom vykonaní stavebných prác a zhodnotení uskutočnených stavebných prác podľa obchodných podmienok, ak odberateľom
1. bol verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa tohto zákona, dokladom je referencia,
2. bola iná osoba ako verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa tohto zákona, dôkaz o plnení potvrdí odberateľ; ak také potvrdenie uchádzač nemá k dispozícii, vyhlásením uchádzača o ich uskutočnení, doplneným dokladom, preukazujúcim ich uskutočnenie alebo zmluvný vzťah, na základe ktorého boli uskutočnené.
Podľa § 187 ods. 6 zákona o verejnom obstarávaní ak bola referencia vyhotovená do 01.03.2014, splnenie tejto podmienky účasti, ak odberateľom bol verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ, je možné preukázať dôkazom o plnení potvrdeným verejným obstarávateľom alebo obstarávateľom.

3.2. Uchádzač svoju technickú spôsobilosť alebo odbornú spôsobilosť podľa § 34 ods. 1 písm. d) zákona o verejnom obstarávaní preukáže opisom technického vybavenia, študijných a výskumných zariadení a opatrení použitých uchádzačom na zabezpečenie kvality.

3.3. Uchádzač svoju technickú spôsobilosť alebo odbornú spôsobilosť podľa § 34 ods. 1 písm. g) zákona o verejnom obstarávaní preukáže údajmi o vzdelaní a odbornej praxi alebo o odbornej kvalifikácií osôb určených na plnenie zmluvy alebo riadiacich zamestnancov.

3.4. Uchádzač svoju technickú spôsobilosť alebo odbornú spôsobilosť podľa § 34 ods. 1 písm. h) zákona o verejnom obstarávaní preukáže uvedením opatrení environmentálneho manažérstva, ktoré uchádzač použije pri plnení zmluvy.

3.5. Uchádzač svoju technickú spôsobilosť alebo odbornú spôsobilosť podľa § 34 ods. 1 písm. j) zákona o verejnom obstarávaní preukáže údajmi o strojovom, prevádzkovom alebo technickom vybavení, ktoré má uchádzač k dispozícií na uskutočnenie stavebných prác.
.
Minimálna požadovaná úroveň štandardov: .
ad 3.1. Minimálna požadovaná úroveň: z technických dôvodov (obmedzenie položky vo výzve na 4000 znakov) je určená v časti E súťažných podkladov.
Odôvodnenie primeranosti: z vyššie uvedených technických dôvodov je uvedené v časti E súťažných podkladov.

ad 3.2. Minimálna požadovaná úroveň: z vyššie uvedených technických dôvodov je určená v časti E súťažných
podkladov.
Odôvodnenie primeranosti: z vyššie uvedených technických dôvodov je uvedené v v časti E súťažných podkladov.

ad 3.3. Minimálna požadovaná úroveň: z vyššie uvedených technických dôvodov je určená v časti E súťažných
podkladov.
Odôvodnenie primeranosti: z vyššie uvedených technických dôvodov je uvedené v v časti E súťažných podkladov.

ad 3.4. Minimálna požadovaná úroveň: z vyššie uvedených technických dôvodov je určená v časti E súťažných
podkladov.
Odôvodnenie primeranosti: z vyššie uvedených technických dôvodov je uvedené v v časti E súťažných podkladov.

ad 3.5. Minimálna požadovaná úroveň: z vyššie uvedených technických dôvodov je určená v časti E súťažných
podkladov.
Odôvodnenie primeranosti: z vyššie uvedených technických dôvodov je uvedené v v časti E súťažných podkladov.

Všeobecné požiadavky:
Verejný obstarávateľ požaduje predloženie dokladov preukazujúcich splnenie podmienok účasti: technická spôsobilosť alebo odborná spôsobilosť ako originály alebo úradne osvedčené kópie týchto dokladov, pokiaľ nie je určené inak.

Ak ponuku predkladá skupina dodávateľov, doklady preukazujúce splnenie podmienok účasti vo verejnom obstarávaní: technická spôsobilosť alebo odborná spôsobilosť predloží skupina spoločne.

Uchádzač môže na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti využiť technické a odborné kapacity inej osoby, bez ohľadu na ich právny vzťah. V takomto prípade musí uchádzač verejnému obstarávateľovi preukázať, že pri plnení zmluvy bude skutočne používať kapacity osoby, ktorej spôsobilosť využíva na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti. Túto skutočnosť preukazuje uchádzač písomnou zmluvou uzavretou s osobou, ktorej technickými a odbornými kapacitami mieni preukázať svoju technickú spôsobilosť alebo odbornú spôsobilosť. Z písomnej zmluvy musí vyplývať záväzok osoby, že poskytne svoje kapacity počas celého trvania zmluvného vzťahu. Z písomnej zmluvy musí tiež vyplývať záväzok uchádzača a osoby, ktorej kapacity majú byť použité na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti, že za plnenie zmluvy budú zodpovedať spoločne. Osoba, ktorej kapacity majú byť použité na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti, musí preukázať splnenie podmienok účasti týkajúce sa osobného postavenia a nesmú u nej existovať dôvody na vylúčenie podľa § 40 ods. 6 písm. a) až h) a ods. 7 zákona o verejnom obstarávaní. Oprávnenie uskutočňovať stavebné práce preukazuje vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, na ktorú boli kapacity uchádzačovi poskytnuté. Ak ide o požiadavku súvisiacu so vzdelaním, odbornou kvalifikáciou alebo relevantnými odbornými skúsenosťami najmä podľa § 34 ods. 1 písm. g) zákona o verejnom obstarávaní, uchádzač môže využiť kapacity inej osoby len, ak táto bude reálne vykonávať stavebné práce, na ktoré sa kapacity vyžadujú.
III.2) PODMIENKY TÝKAJÚCE SA ZÁKAZKY
III.2.2) Podmienky vykonania zákazky
Zhotoviteľ bude povinný:
- strpieť výkon kontroly/auditu/overovania súvisiaceho s uskutočnenými stavebnými prácami, a to kedykoľvek počas
trvania platnosti a účinnosti zmluvy o NFP, a to oprávnenými osobami na výkon kontroly/auditu
- sprístupniť všetky dokumenty, ktoré sú relevantné pre špecifické vzniknuté výdavky a platby na účel vykonania
kontroly osobám a orgánom, ktoré majú právo tieto dokumenty kontrolovať
- poskytnúť oprávneným osobám všetku potrebnú súčinnosť
- rešpektovať podmienky poskytovania finančných prostriedkov objednávateľovi systémom dohodnutým v zmluve o
NFP, a to bez nároku na úroky z omeškania.
III.2.3) Informácie o pracovníkoch zodpovedných za vykonanie zákazky
ODDIEL IV: POSTUP
IV.2) ADMINISTRATÍVNE INFORMÁCIE
IV.2.2) Lehota na predkladanie ponúk
Dátum a čas: 28.03.2018 12:00
IV.2.7) Podmienky na otváranie ponúk
Dátum a čas: 29.03.2018 11:00
Miesto: Otváranie ponúk sa uskutoční v sídle verejného obstarávateľa: Nám. M.R.Štefánika 1, Brezno
Informácie o oprávnených osobách a otváraní ponúk: Na otváraní ponúk sa môžu zúčastniť uchádzači, ktorí predložili ponuku v lehote na predkladanie ponúk.
ODDIEL VI: DOPLNKOVÉ INFORMÁCIE
VI.2) INFORMÁCIE O ELEKTRONICKOM RIADENÍ PRÁCE
VI.3) DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE
1. Podľa § 39 zákona o verejnom obstarávaní môže uchádzač predbežne nahradiť doklady na preukázanie splnenia podmienok účasti určené verejným obstarávateľom Jednotným európskym dokumentom (JED). V prípade preukázania splnenia podmienok účasti podľa § 39 ods. 1 zákona musia z predloženého Jednotného európskeho dokumentu (JED) jednoznačne vyplývať informácie o splnení všetkých určených podmienok účasti a informácie o spôsobe preukázania určených podmienok účasti v tomto postupe zadávania zákazky vo väzbe na ustanovenie § 33 ods. 2 zákona, resp. § 34 ods. 3 zákona. Vzor JED je zverejnený na stránke Úradu pre verejné obstarávanie https://www.uvo.gov.sk/extdoc/1463/jed-formular.

2. Verejný obstarávateľ vyžaduje na zabezpečenie viazanosti ponúk zábezpeku vo výške 33 000 €.

3. Verejný obstarávateľ neposkytuje súťažné podklady v listinnej forme, ani ich nezasiela e-mailom. Súťažné podklady sú bez obmedzenia a bez poplatkov prístupné v profile verejného obstarávateľa na stránke ÚVO na adrese uvedenej v bode I.3 tejto výzvy a na webovom sídle verejného obstarávateľa (zmluva, návrh na plnenie kritéria, výkaz výmer, formuláre Subdodávatelia a subdodávky a Potvrdenie o uspokojivom vykonaní stavebných prác aj vo worde/exceli) na adrese https://www.brezno.sk/podlimitne-zakazky/. Rovnakým spôsobom budú prístupné aj všetky prípadné vysvetlenia informácií potrebných na vypracovanie ponuky a na preukázanie splnenia podmienok účasti.

4. Verejný obstarávateľ uplatňuje v tomto postupe zadávania zákazky pri komunikácii so záujemcami/uchádzačmi prechodné ustanovenie § 187 ods. 8 zákona.

5. Vzhľadom na podmienky účasti, technické špecifikácie a podmienky plnenia zmluvy je predmetné verejné obstarávanie zelené VO.
VI.5) DÁTUM ODOSLANIA TOHTO OZNÁMENIA
02.03.2018

Redakčné opravy

4505 - IOX publikovaná vo Vestníku číslo 64/2018
V oznámení 03156-WYP verejného obstarávateľa/obstarávateľa Mesto Brezno, Nám. M.R.Štefánika 1, 977 01 Brezno zverejnenom vo VVO č. 046/2018 zo dňa 06.03.2018 boli nesprávne zverejnené údaje IV.2.2) Lehota na predkladanie ponúk Namiesto: 28.03.2018 12:00 Má byť: 26.04.2018 12:00 IV.2.7) Podmienky na otváranie ponúk Namiesto: 29.03.2018 11:00 Má byť: 27.04.2018 11:00
5582 - IOX publikovaná vo Vestníku číslo 78/2018
V oznámení 03156-WYP verejného obstarávateľa/obstarávateľa Mesto Brezno, Nám. M.R.Štefánika 1, 977 01 Brezno zverejnenom vo VVO č. 046/2018 zo dňa 06.03.2018 boli nesprávne zverejnené údaje IV.2.2) Lehota na predkladanie ponúk Namiesto: 26.04.2018 12:00 Má byť: 15.05.2018 12:00 IV.2.7) Podmienky na otváranie ponúk Namiesto: 27.04.2018 11:00 Má byť: 16.05.2018 11:00
6296 - IOX publikovaná vo Vestníku číslo 85/2018
V oznámení 03156-WYP verejného obstarávateľa/obstarávateľa Mesto Brezno, Nám. M.R.Štefánika 1, 977 01 Brezno zverejnenom vo VVO č. 046/2018 zo dňa 06.03.2018 boli nesprávne zverejnené údaje II.1.5) Celková predpokladaná hodnota Namiesto: 1 417 139,82 EUR bez DPH Má byť: 1 430 568,78 EUR bez DPH

Súvisiace oznámenia

Profil Obstarávateľa


Dôležité