II.1)
ROZSAH VEREJNÉHO OBSTARÁVANIA
II.1.1)
Názov:
Nákup inovatívnej technológie na výrobu sektu „méthode traditionnelle“ – tradičnou metódou
Referenčné číslo: 1 NDL/2018
II.1.2)
Hlavný kód CPV
42200000-8
II.1.3)
Druh zákazky
Tovary
II.1.4)
Stručný opis:
Predmetom zákazky je dodanie, osadenie a zapojenie inovatívnych zariadení tvoriacich technologickú linku, určenú na výrobu tokajského sektu - méthode traditionnelle tradičnou metódou. Zákazka je rozdelená do piatich častí:
časť 1 : Rototank
časť 2 : Filtre muštov a kalov
časť 3: Nádrže - muštové, fermentačné a vymrazovacie
časť 4 : Zariadenie na fermentáciu a striasanie
časť 5: Zariadenia na finalizáciu produktu
II.1.5)
Celková odhadovaná hodnota
305 654,01
EUR
bez DPH
II.1.6)
Informácie o častiach
Táto zákazka sa delí na časti:
Áno
Zadajte, koľkokrát sa použije časť II.2: 5
Ponuky možno predkladať na:
všetky časti
II.2)
OPIS
Časť: 1
II.2.1)
Názov
Rototank
Časť č.: 1
II.2.2)
Dodatočné kódy CPV
42213000-2
II.2.3)
Miesto vykonania
Kód NUTS:
Hlavné miesto dodania alebo plnenia:
TOKAJ MACIK WINERY s.r.o., Medzipivničná 174, Malá Tŕňa
II.2.4)
Opis obstarávania:
Ide o moderné zariadenie, ktoré slúži na šetrnú chladnú alebo teplú maceráciu hrozna/rmutu. Hrozno/rmut sa po zbere maceruje v rototanku, kde buď sa chladí až mrazí alebo ohrieva.Použitie rototanku je inováciou pri výrobe sektov, kde sa extrahuje mnoho aromatických látok, ktoré by sa museli štandardne získať za použitia enologických prípravkov, ktoré sú finančne náročne a zároveň nedokážu urobiť takú extrakciu. Rototank slúži na premiešavanie hrozna/rmutu pred jeho lisovaním a ďalším spracovaním. Vnútorné lopatky sa otáčajú a tak premiešavajú hrozno/rmut. Podrobné vymedzenie predmetu zákazky, vrátane požiadaviek a špecifikácii tejto časti tvorí časť súťažných podkladov B1. Opis predmetu zákazky.
II.2.5)
Kritériá na vyhodnotenie ponúk
Cena
II.2.6)
Odhadovaná hodnota
26 236,67
EUR
bez DPH
II.2.7)
Dĺžka trvania zákazky, rámcovej dohody alebo dynamického nákupného systému
Obdobie:
v mesiacoch (od zadania zákazky)
6
Toto obstarávanie môže byť obnovené:
Áno
Popis obnovy:
1.) v prípade ak nastanú skutočnosti podľa § 57 Zákona 343/2015 o verejnom obstarávaní
alebo ak
2) riadiaci orgán na základe administratívnej kontroly dokumentácie z verejného obstarávania nariadi jeho zrušenie
II.2.10)
Informácie o variantoch
Budú sa akceptovať varianty:
Nie
II.2.13)
INFORMÁCIE O FONDOCH EURÓPSKEJ ÚNIE
Obstarávanie sa týka projektu a/alebo programu financovaného z fondov Európskej únie:
Áno
Číslo projektu alebo referenčné číslo: NFP313030P333
II.2.14)
Doplňujúce informácie:
ŠF EÚ - Operačný program: Výskum a inovácie (kód výzvy OPVaI-MH/DP/2017/3.3.1-08)
Časť: 2
II.2.1)
Názov
Filtre muštov a kalov
Časť č.: 2
II.2.2)
Dodatočné kódy CPV
42213000-2
II.2.3)
Miesto vykonania
Kód NUTS:
Hlavné miesto dodania alebo plnenia:
TOKAJ MACIK WINERY s.r.o., Medzipivničná 174, Malá Tŕňa
II.2.4)
Opis obstarávania:
Predmetom zákazky je dodanie a inštalácia nepoužívaného, nového, samostatne funkčného technologického celku, ktoré tvoria filtre.
FILTER MUŠTOV A KALOV 1 ks
Vylisovaný mušt je potrebné pred zakvasením dôkladne odkaliť prípadne jemne odfiltrovať. Filtrácia kalov prebieha na plachetkovom kalolise. Na tomto filtri sa filtrujú sedimenty- kaly, z ktorých sa získa mnoho kvalitného muštu, ktorý je neoddeliteľnou súčasťou celkového objemu muštu pre výrobu základného vína. Ak sa tento postup nevykoná vzniká mnoho odpadu vo forme veľkého množstva kalu a zároveň zlej čistoty muštov.
CROSS-FLOW FILTER 1 ks
Inovácia filtrácie vína prebieha na modernom zariadení Cross-flow filtri. Tento filter je schopný jednorazovo odfiltrovať aj veľmi zakalené víno. Proces filtrácie je automatický a kontinuálny. Obsluha iba pripojí filter s nádržou obsahujúcou produkt určený k filtrácií a nádrží pre prefiltrovaný produkt, prípadne s nádržou pre prijímanie koncentrátu. Následne zadá množstvo vína k filtrácii a obťažnosť filtrácie. Programovanie a kontrola funkcie stroja sa uskutočňuje prostredníctvom PLC panelu.
Paralelný prietok kvapaliny filtračným modulom a vysoká rýchlosť prietoku priebežne čistí membránu a tým umožňuje veľmi dlhé filtračné cykly bez nutnosti použití akýchkoľvek chemických činidiel. Pre predĺženie filtračného cyklu je používaný systém spätný preplach, ktorý periodicky odstraňuje jemný povlak nečistoty, ktorý sa usadzuje na membráne.
Po ukončení filtrácie dochádza k chemickému čisteniu sanitačnou kvapalinou za vysoké teploty, čo je umožnené typom membrány a použitím NaOH a kyseliny citrónové ako neutralizačné látky. Pre zosilnenie sanitačných a regeneračných reakcií je používanie peroxid vodíka.
Podrobné vymedzenie predmetu zákazky, vrátane požiadaviek a špecifikácii tejto časti tvorí časť súťažných podkladov B1. Opis predmetu zákazky.
II.2.5)
Kritériá na vyhodnotenie ponúk
Cena
II.2.6)
Odhadovaná hodnota
65 558,67
EUR
bez DPH
II.2.7)
Dĺžka trvania zákazky, rámcovej dohody alebo dynamického nákupného systému
Obdobie:
v mesiacoch (od zadania zákazky)
6
Toto obstarávanie môže byť obnovené:
Áno
Popis obnovy:
1.) v prípade ak nastanú skutočnosti podľa § 57 Zákona 343/2015 o verejnom obstarávaní
alebo ak
2) riadiaci orgán na základe administratívnej kontroly dokumentácie z verejného obstarávania nariadi jeho zrušenie
II.2.10)
Informácie o variantoch
Budú sa akceptovať varianty:
Nie
II.2.13)
INFORMÁCIE O FONDOCH EURÓPSKEJ ÚNIE
Obstarávanie sa týka projektu a/alebo programu financovaného z fondov Európskej únie:
Áno
Číslo projektu alebo referenčné číslo: NFP313030P333
II.2.14)
Doplňujúce informácie:
ŠF EÚ - Operačný program: Výskum a inovácie (kód výzvy OPVaI-MH/DP/2017/3.3.1-08)
Časť: 3
II.2.1)
Názov
Nádrže - muštové, fermentačné a vymrazovacie
Časť č.: 3
II.2.2)
Dodatočné kódy CPV
42213000-2
II.2.3)
Miesto vykonania
Kód NUTS:
Hlavné miesto dodania alebo plnenia:
TOKAJ MACIK WINERY s.r.o., Medzipivničná 174, Malá Tŕňa
II.2.4)
Opis obstarávania:
Jedná sa o nové, nepoužívané samostatné zariadenia, ktoré tvoria logický/ technologický celok.
MUŠTOVÉ NÁDRŽE 3ks - objem 6 500 l
Vylisovaný mušt sa skladuje v nerezových tankoch, ktoré sú určené na sceľovanie muštov a následnú sedimentáciu. Sedimentácia muštov sa vykonáva s reguláciou chladu resp. tepla. Nerezové nádrže musia byť vybavené s duplikátorom na ohrev a na chladenie. Inovatívny postup za použitia regulácie teploty dokáže posunúť kvalitu vylisovaného muštu ďalej. Odkaľovanie muštu prebieha vďaka stáčaciemu ramenu, ktoré je pohyblivé a vo vnútri nádrže sa postupne znižuje s klesajúcou hladinou. Vďaka sklenenému priezoru sa sleduje čistota pretekajúceho muštu.
FERMENTAČNÉ NÁDRŽE 6 ks - objem 6 500 l l
Základné víno sa získava fermentáciou muštov vo fermentačných nádobách. Tieto nádrže majú fermentačné veká, duplikátor na chladenie a taktiež aj na ohrev. Pre riadenom procese kvasenia sa získa základné víno. Je dôležité použiť tento inovatívny spôsob, lebo bez regulácie fermentácie by sa získalo nekvalitné víno, ktoré by nebolo vhodné pre ďalšie spracovanie vysokokvalitných vín.
VYMRAZOVACIE NÁDRŽE objem min. 2 200 l / 4 ks
Tieto nádrže slúžia na základne víno po ukončení fermentácie. Sem sa pretáča, kde dochádza k vymrazeniu vinného kameňa, ktorý by mohol byť závadou neskôr vo fľaši. Tento inovatívny proces vymrazovania základného vína je nevyhnutný pre ďalší proces výroby. Pri tomto dôjde aj k sedimentácií vína, ktoré je nevyhnutné dôkladne odfiltrovať.
VYMRAZOVACIE NÁDRŽE 3 ks - objem 6 500 l, kde je delenie objemu nádrže na časti 2 v pomere 1:1
Tieto nádrže slúžia na základne víno po ukončení fermentácie. Sem sa pretáča, kde dochádza k vymrazeniu vinného kameňa, ktorý by mohol byť závadou neskôr vo fľaši. Tento inovatívny proces vymrazovania základného vína je nevyhnutný pre ďalší proces výroby. Pri tomto dôjde aj k sedimentácií vína, ktoré je nevyhnutné dôkladne odfiltrovať.
VYMRAZOVACIE NÁDRŽE 8 ks objem 5 800 l, kde je delenie objemu nádrže na časti 2 v pomere 3:2
Tieto nádoby môžu slúžiť ako aj skladovacie ak nedôjde hneď k vymrazeniu. Slúži to k lepšiemu uskladneniu vína k neskoršej príprave na vymrazenie. Menšia nádrž bude slúžiť taktiež na vymrazovanie, prípadne aj na uskladnenie. Rozdelenie nádrží je nevyhnutné z hľadiska ich objemov a veľkosti diferencovať z dôvodu priestorového umiestnia v existujúcich výrobných priestoroch spoločnosti.
SNÍMAČ TEPLOTY NÁDRŽÍ v počte 35 ks
Teplotné čidlo s puzdrom z nerezovej ocele slúži na monitorovanie teploty každej z nádrží s napojením na centrálne ovládanie a programovanie. Je nevyhnutnou súčasťou regulácie riadeného kvasenia sektov a ich nepretržitú kontrolu ich stavu a kvality.
MOTORIZOVANÉ GUĽOVÉ VENTILY v počte 70 ks
2-cestné ventily z poniklovanej mosadze slúžia ako uzávery pre jednotlivé časti nádrže, kde na základe teplotného čidla uzatvárajú alebo otvárajú priechod chladiacej kvapaliny a tak riadia chladenie alebo ohrev fermentujúceho základného vína. Ich teplotné rozhranie je od -10 ° C do + 120 ° C. Sú navzájom poprepájané.
ROZVOD CHLADU A OHREVU o celkovej dĺžke 180 m
Rozvody chladiaceho média z PVC materiálu pre presun chladiaceho média k jednotlivým nádržiam samostatne. Izolácia potrubia je zhotovená zo syntetického kaučuku používaného 13 mm. Jednotlivých nádrží súčasne s riadiacou jednotkou.
CHLADIACA KVAPALINA 100% - celkový objem 100 l
Glykolová nemrznúca zmes na 100% sa používa ako médium pre chladenie a ohrev všetkých nádrží a distribuuje sa v rozvodoch chladenia a ohrevu.
TAOUCH SCREEN 10" v počte 1 ks
Slúži na automatickú regulácia ohrevu a chladenia je napojiteľný aj na internet pre možnosť ovládania aj vzdialene, vie informovať , riadiť a mať dostupnosť o aktuálnom stave jednotlivých nádrži nepretržite.
Podrobné vymedzenie predmetu zákazky, vrátane požiadaviek a špecifikácii tejto časti tvorí časť súťažných podkladov B1. Opis predmetu zákazky
II.2.5)
Kritériá na vyhodnotenie ponúk
Cena
II.2.6)
Odhadovaná hodnota
150 829,67
EUR
bez DPH
II.2.7)
Dĺžka trvania zákazky, rámcovej dohody alebo dynamického nákupného systému
Obdobie:
v mesiacoch (od zadania zákazky)
6
Toto obstarávanie môže byť obnovené:
Áno
Popis obnovy:
1.) v prípade ak nastanú skutočnosti podľa § 57 Zákona 343/2015 o verejnom obstarávaní
alebo ak
2) riadiaci orgán na základe administratívnej kontroly dokumentácie z verejného obstarávania nariadi jeho zrušenie
II.2.10)
Informácie o variantoch
Budú sa akceptovať varianty:
Nie
II.2.13)
INFORMÁCIE O FONDOCH EURÓPSKEJ ÚNIE
Obstarávanie sa týka projektu a/alebo programu financovaného z fondov Európskej únie:
Áno
Číslo projektu alebo referenčné číslo: NFP313030P333
II.2.14)
Doplňujúce informácie:
ŠF EÚ - Operačný program: Výskum a inovácie (kód výzvy OPVaI-MH/DP/2017/3.3.1-08)
Časť: 4
II.2.1)
Názov
Zariadenie na fermentáciu a striasanie
Časť č.: 4
II.2.2)
Dodatočné kódy CPV
42213000-2
II.2.3)
Miesto vykonania
Kód NUTS:
Hlavné miesto dodania alebo plnenia:
TOKAJ MACIK WINERY s.r.o., Medzipivničná 174, Malá Tŕňa
II.2.4)
Opis obstarávania:
Striasacie zariadenie pomocou fermentačných košov slúži na veľmi pomalú manipuláciu naplnených fliaš sektu počas prebehajúceho druhotného kvasenia. Účelom striasania je pomalá fermentácia základného vína a oddelenie druhotných kvasiniek a ich premiestnenie k hrdlu fľaše.
STRIASACIE ZARIADENIE
Po naplnení vína do fliaš so všetkým nevyhnutným, prebieha druhotné kvasenie základného vína v uzavretej fľaši. Tieto fľaše sú uložené v skladovacích košoch. Táto fermentácia prebieha minimálne 9 mesiacov. V priebehu druhotného kvasenia zohrávajú dôležitú úlohu ušľachtilé kvasinky. Kvasinky menia cukor na alkohol a oxid uhličitý, ktorý, keďže je nepretržite uzavretý vo fľaši a tak sa prirodzene viaže na víno, spôsobuje známe perlenie.
Po dôkladnom sekundárnom prekvasení vo fľaši v košoch, po minimálne 9 mesiacoch nastáva preloženie do striasacích košov, ktoré sú uložené do striasacieho zariadenia. Tu prebieha striedavé otáčanie v smere a v protismere hodinových ručičiek a fľaše so sektom sa menia z horizontálnej do vertikálnej polohy. Dôležitou úlohou pri tejto metóde je odstránenie zvyškov kvasiniek, fľaše sa preto striasajú dovtedy, kým sa kvasinky neusadia ku korunkovému uzáveru.
FERMENTAČNÉ KOŠE ks 10
Fermentačné koše tvoria neoddeliteľnú časť striasacieho zariadenia. Do košov sa ukladajú fľaše základného vína určeného na kvasenie fermentáciu a umiestňujú sa do striasacieho zariadenia na niekoľko týždňov. Striasanie vo fermentačných košoch prebieha postupne pomaly a následne sa kože môžu využívať aj na skladovanie - vyzrievanie fliaš.
Podrobné vymedzenie predmetu zákazky, vrátane požiadaviek a špecifikácii tejto časti tvorí časť súťažných podkladov B1. Opis predmetu zákazky
II.2.5)
Kritériá na vyhodnotenie ponúk
Cena
II.2.6)
Odhadovaná hodnota
17 166,67
EUR
bez DPH
II.2.7)
Dĺžka trvania zákazky, rámcovej dohody alebo dynamického nákupného systému
Obdobie:
v mesiacoch (od zadania zákazky)
6
Toto obstarávanie môže byť obnovené:
Áno
Popis obnovy:
1.) v prípade ak nastanú skutočnosti podľa § 57 Zákona 343/2015 o verejnom obstarávaní
alebo ak
2) riadiaci orgán na základe administratívnej kontroly dokumentácie z verejného obstarávania nariadi jeho zrušenie
II.2.10)
Informácie o variantoch
Budú sa akceptovať varianty:
Nie
II.2.13)
INFORMÁCIE O FONDOCH EURÓPSKEJ ÚNIE
Obstarávanie sa týka projektu a/alebo programu financovaného z fondov Európskej únie:
Áno
Číslo projektu alebo referenčné číslo: NFP313030P333
II.2.14)
Doplňujúce informácie:
ŠF EÚ - Operačný program: Výskum a inovácie (kód výzvy OPVaI-MH/DP/2017/3.3.1-08)
Časť: 5
II.2.1)
Názov
Zariadenia na finalizáciu produktu
Časť č.: 5
II.2.2)
Dodatočné kódy CPV
42213000-2
II.2.3)
Miesto vykonania
Kód NUTS:
Hlavné miesto dodania alebo plnenia:
TOKAJ MACIK WINERY s.r.o., Medzipivničná 174, Malá Tŕňa
II.2.4)
Opis obstarávania:
VYMRAZOVACIE ZARIADENIE
Vymrazovacie zariadenie je určené na stuhnutie kvasiniek pomocou tekutej ľadovej zmesi, ktorá zamrazí kvasinky aby nezakalili celé víno a tak ho znehodnotili vo fľaši. Po tomto úkone je degoržácia jednoduchšia a tým sa kvasinky od vína, ktoré je v kvapalnom skupenstve, oddelia v tuhom skupenstve.
DEGORŽOVACIE ZARIADENIE
Zariadenie slúži na degoržáciu, tzv. odstrelenie zamrazeného sedimentu vo fľaši. Odstrel sedimentu sa deje za pomoci vlastného tlaku, ktorý vznikol vo fľaši počas sekundárnej fermentácie. Tu v tomto zariadení sa sekt doplní dozážnym/tirážným likérom, ktorý určuje zvyškový cukor podľa normy.
ZÁTKOVANIE A APLIKÁCIA AGRAFY
Po degoržácií a doplnení likérom, nastáva uzavretie fľaše korkovým uzáverom a zabezpečenie agrafou kovový košík na hrdle fľaše. Tento krok je nevyhnutný, kvôli zabezpečeniu tlaku vo fľaši, ktorý je cca 6 barov.
APLIKÁTOR OCHRANNEJ FÓLIE NA FĽAŠE
Ide o poloautomatickú stolnú zavalovaciu hlavu pre aplikáciu sektových záklopiek z polylaminátu alebo hliníku na sektové fľaše. V dvoch otvoroch sa nachádzajú zavalovacie gumy. Stroj používa k aplikácii záklopiek stlačený vzduch. Po manuálnym nasadení záklopky na fľašu a následným vložení do prvého otvoru, dôjde k vytvoreniu klasických 4 záhybov, ktoré sú charakteristické pre kapsulu na sektovej fľaši. V druhom otvore dôjde k perfektnému vyhladeniu kapsule.
Podrobné vymedzenie predmetu zákazky, vrátane požiadaviek a špecifikácii tejto časti tvorí časť súťažných podkladov B1. Opis predmetu zákazky.
II.2.5)
Kritériá na vyhodnotenie ponúk
Cena nie je jediným kritériom výberu a všetky kritériá sú uvedené len v súťažných podkladoch
II.2.6)
Odhadovaná hodnota
45 863,33
EUR
bez DPH
II.2.7)
Dĺžka trvania zákazky, rámcovej dohody alebo dynamického nákupného systému
Obdobie:
v mesiacoch (od zadania zákazky)
6
Toto obstarávanie môže byť obnovené:
Áno
Popis obnovy:
1.) v prípade ak nastanú skutočnosti podľa § 57 Zákona 343/2015 o verejnom obstarávaní
alebo ak
2) riadiaci orgán na základe administratívnej kontroly dokumentácie z verejného obstarávania nariadi jeho zrušenie
II.2.10)
Informácie o variantoch
Budú sa akceptovať varianty:
Nie
II.2.13)
INFORMÁCIE O FONDOCH EURÓPSKEJ ÚNIE
Obstarávanie sa týka projektu a/alebo programu financovaného z fondov Európskej únie:
Áno
Číslo projektu alebo referenčné číslo: NFP313030P333
II.2.14)
Doplňujúce informácie:
ŠF EÚ - Operačný program: Výskum a inovácie (kód výzvy OPVaI-MH/DP/2017/3.3.1-08)