Oznámenie 11357 - WYP

Obsah

11357 - WYP
Vestník č. 158/2018 - 10.08.2018

VÝZVA NA PREDKLADANIE PONÚK
ODDIEL I: VEREJNÝ OBSTARÁVATEĽ
I.1) NÁZOV A ADRESY
Mesto Šahy
IČO: 00307513
Hlavné nám. 1, 93601 Šahy
Slovensko
Kontaktná osoba: Silvia Matušková
Telefón: +421 903774621
Email: matuskovas@centrum.sk
Webové sídlo (internetová adresa)
Adresa stránky profilu kupujúceho (URL): http://www.sahy.sk
I.3) KOMUNIKÁCIA
Súťažné dokumenty sú dostupné priamo a úplne bez obmedzení či poplatkov
http://www.uvo.gov.sk/vyhladavanie-profilov/zakazky/4351
Ďalšie informácie možno získať na adrese
vyššie uvedené kontaktné miesto/miesta
Ponuky alebo žiadosti o účasť budú doručené na
vyššie uvedené kontaktné miesto/miesta
I.4) DRUH VEREJNÉHO OBSTARÁVATEĽA
Druh verejného obstarávateľa Regionálny alebo miestny orgán
I.5) HLAVNÁ ČINNOSŤ
Všeobecné verejné služby
ODDIEL II: PREDMET ZÁKAZKY
II.1) ROZSAH OBSTARÁVANIA
II.1.1) Názov
PROTIPOVODŇOVÉ OPATRENIA MIMO VODNÉHO TOKU , MESTSKÁ ČASŤ TEŠMÁK
II.1.2) Hlavný kód CPV
45246400-7
II.1.3) Druh zákazky
II.1.4) Stručný opis
Začiatok plánovaného úseku protipovodňových opatrení v suchom koryte v k.ú. Tešmák je v mieste križovania koryta s priepustom a miestnou komunikáciou v spodnej časti záhradkárskej lokality. Trasa pokračuje pozdĺž miestnej prístupovej komunikácie severným smerom až po koniec úpravy v km 0,356.
V mieste plánovanej úpravy koryta ohrozuje pri povodňových prietokoch voda existujúcu zástavbu s priľahlými pozemkami a zároveň svojou eróznou činnosťou spôsobuje nestabilitu svahov ( hlavne pozdĺž súkromných záhrad ). Navrhovaná úprava je sústredená v jednom ucelenom úseku od km 0,000 po km 0,356 v celkovej dĺžke 356,0 m.
II.1.5) Celková predpokladaná hodnota
179 872,50 EUR bez DPH
II.1.6) Informácie o častiach
II.2) OPIS
II.2.2) Dodatočné kódy CPV
45246400-7
II.2.3) Miesto dodania
Kód NUTS
SK023
Hlavné miesto dodania alebo plnenia
Mesto Šahy - mestská časť Tešmák, okres Levice, Nitriansky kraj
II.2.4) Opis obstarávania
Začiatok plánovaného úseku protipovodňových opatrení v suchom koryte v k.ú. Tešmák je v mieste križovania koryta s priepustom a miestnou komunikáciou v spodnej časti záhradkárskej lokality. Trasa pokračuje pozdĺž miestnej prístupovej komunikácie severným smerom až po koniec úpravy v km 0,356.

Územie sa nachádza v mestskej časti Šahy Tešmák, vo východnej časti Nitrianského kraja na hranici dvoch geomorfologických celkoch: Juhoslovenská kotlina, konkrétne podcelok Ipeľská kotlina a na Krupinskej planine, podcelku Bzovícká pahorkatina. Cez kataster mesta preteká rieka Ipeľ. V zastavanom území s hustejšou zástavbou je nedostatok priestoru pre rozsiahlejší porast vegetácie. Prevláda vegetácia súkromných pozemkov, polí a trávnaté porasty v okolí stavieb s hospodárskou funkciou. V brehových porastoch sa nachádzajú prevažne vŕby, jasene, a krovitý podrast. Okolo suchého koryta sa často vyskytuje súkromná výsadba okrasných rastlín a drevín. Brehy koryta nie sú stavebne upravené reguláciou a ich stav je nevyhovujúci a stáva sa prekážkou pri prietoku počas povodňových stavov. Súčasný prietočny profil koryta nedosahuje požadovanú hodnotu Q100. Na trase koryta sú križovania s miestnymi lávkami. V km 0,035 je vybudovaný priepust, ktorého kapacita je dostatočná na prevedenie Q100.
V mieste plánovanej úpravy koryta ohrozuje pri povodňových prietokoch voda existujúcu zástavbu s priľahlými pozemkami a zároveň svojou eróznou činnosťou spôsobuje nestabilitu svahov ( hlavne pozdĺž súkromných záhrad ). Navrhovaná úprava je sústredená v jednom ucelenom úseku od km 0,000 po km 0,356 v celkovej dĺžke 356,0 m.
Technické riešenie projektu:
- zabezpečiť stabilitu svahov koryta pri eróznej činnosti
- zvýšiť brehovú hranu nad prietok Q100 s rezervou 0,3 m
- prehĺbenie koryta a jeho úprava na základe výpočtu a konzumčnej krivky
- maximálne rešpektovať existujúce inžinierske siete
- zabezpečiť prístup ku korytu prostredníctvom schodov
- zabezpečiť bezbariérovosť vstupu na lávky
- minimalizovať záber pozemkov
- zabezpečenie prevedenia prietoku v koryte do kapacity Q100 1,5 m3/s
- dodržať princíp zelenej infraštruktúry so spätnou výsadbou stromov a krovín
- zvýšiť retenčnú kapacitu územia a zadržanie vody v krajine zapracovaním retenčných prvkov, ( retenčné
nádrže, guľatinové prehrádzky )
II.2.5) Kritériá na vyhodnotenie ponúk
Cena
II.2.6) Predpokladaná hodnota
179 872,50 EUR bez DPH
II.2.7) Dĺžka trvania zákazky alebo rámcovej dohody
Trvanie v mesiacoch: 6
II.2.10) Informácie o variantoch
Budú sa akceptovať varianty: Nie
II.2.13) INFORMÁCIE O FONDOCH EURÓPSKEJ ÚNIE
Obstarávanie sa týka projektu a/alebo programu financovaného z fondov Európskej únie: Áno
Identifikácia projektu: OP Kvalita životného prostredia, 2.1.1 Zníženia rizika povodní a negatívnych výsledkov zmeny klímy, kód výzvy: OPKZP - PO2 SC211-2017-18
ODDIEL III: OSOBNÉ POSTAVENIE, EKONOMICKÉ, FINANČNÉ A TECHNICKÉ INFORMÁCIE
III.1) PODMIENKY ÚČASTI
III.1.1) Osobné postavenie vrátane požiadaviek týkajúcich sa zápisu do živnostenských alebo obchodných registrov
Zoznam a krátky opis podmienok: Verejného obstarávania sa môže zúčastniť len ten, kto spĺňa podmienky účasti týkajúce sa osobného postavenia podľa § 32 ods.1 zákona č. 343/2015 Z.z. bodu e) - je oprávnený uskutočňovať stavebné práce, ktoré preukazuje uchádzač v zmysle § 32 ods.2 písm. e) dokladom o oprávnení uskutočňovať stavebné práce, ktorý zodpovedá predmetu zákazky.
Uchádzač splnenie podmienky účasti môže preukázať podľa § 152 ods.1 a ods.3 zákona o VO.
Ak uchádzač má sídlo, miesto podnikania alebo obvyklý pobyt mimo územia Slovenskej republiky a štát jeho sídla, miesta podnikania alebo obvyklého pobytu nevydáva niektoré z dokladov uvedených v bode 2 alebo nevydáva ani rovnocenné doklady, možno ich nahradiť čestným vyhlásením podľa predpisov platných v štáte sídla, miesta podnikania alebo obvyklého pobytu. Ak právo štátu uchádzača so sídlom, miestom podnikania alebo obvyklým miestom pobytu mimo územia Slovenskej republiky neupravuje inštitút čestného vyhlásenia, môže ho nahradiť vyhlásením urobeným pred súdom, správnym orgánom, notárom, inou odbornou inštitúciou podľa predpisov platných v štáte jeho sídla, miesta podnikania alebo obvyklého pobytu uchádzača. Splnenie podmienky účasti môže uchádzač preukázať dočasne predložením jednotného európskeho dokumentu podľa § 39 zákona o verejnom obstarávaní. Doklady, preukazujúce splnenie podmienok účasti nahradené Jednotným európskym dokumentom predkladá verejnému obstarávateľovi uchádzač podľa § 39 ods. 6 v čase a spôsobom, určeným verejným obstarávateľom. Jednotný európsky dokument je súčasťou súťažných podkladov v editovateľnej forme, resp. je možné ho stiahnuť aj z webového sídla UVO (www.uvo.gov.sk). Verejný obstarávateľ požaduje aby bol Jednotný európsky dokument podpísaný osobou oprávnenou konať za uchádzača.
Uchádzač, ktorého tvorí skupina dodávateľov, preukazuje splnenie podmienok účasti týkajúcich sa osobného postavenia za každého člena skupiny osobitne. Splnenie podmienky účasti podľa § 32 ods. 1 písm. e) zákona o verejnom obstarávaní preukazuje člen skupiny len vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, ktorú ma zabezpečiť.
Verejný obstarávateľ odôvodňuje primeranosť podmienky účasti nasledovne: stanovené podmienky účasti vyplývajú priamo z § 114 ods.2 zákona č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.
III.1.3) Technická a odborná spôsobilosť
Zoznam a krátky opis podmienok, odôvodnenie primeranosti každej určenej podmienky: . § 34 ods.1 písm.b) zoznamom stavebných prác uskutočnených za predchádzajúcich päť rokov od vyhlásenia verejného obstarávania s uvedením cien, miest a lehôt uskutočnenia stavebných prác; zoznam musí byť doplnený potvrdením o uspokojivom vykonaní stavebných prác a zhodnotení uskutočnených stavebných prác podľa obchodných podmienok, ak odberateľom .
a. bol verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa tohto zákona, dokladom je referencia,
b. bola iná osoba ako verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa tohto zákona, dôkaz o plnení potvrdí odberateľ; ak také potvrdenie uchádzač alebo záujemca nemá k dispozícii, vyhlásením uchádzača alebo záujemcu o ich uskutočnení, doplneným dokladom, preukazujúci ich uskutočnenie alebo zmluvný vzťah, na základe ktorého boli uskutočnené,
Uchádzač predloží referencie v minimálnej výške 150 000,00 Eur za posudzované obdobie na stavby rovnakého alebo podobného charakteru, z toho 1 stavba by mala mať min. hodnotu 150 000,00 Eur bez DPH.

Odôvodnenie primeranosti požiadavky: Uchádzač predložením týchto dokladov preukazuje skúsenosti a pri plnení zákazky a to s prihliadnutím na predpokladaný finančný objem požadovaného predmetu zákazky. Verejný obstarávateľ má záujem, aby uchádzač mal skúsenosti s uskutočňovaním stavebných prác v rozsahu, ktorý určil a ktorý považuje za primeraný a nediskriminačný, nakoľko práve skúsenosti s realizáciou zákaziek v tomto minimálnom objeme majú vytvoriť predpoklad, že zákazku bude realizovať dostatočne skúsený, odborne a technicky zdatný zmluvný partner.

Uchádzač môže na preukázanie technickej alebo odbornej spôsobilosti využiť technické a odborné kapacity inej osoby, bez ohľadu na ich právny vzťah. V takomto prípade musí uchádzač verejnému obstarávateľovi preukázať, že pri plnení zmluvy bude môcť reálne disponovať s kapacitami osoby, ktorej spôsobilosť využíva na preukázanie technickej alebo odbornej spôsobilosti. Túto skutočnosť preukazuje uchádzač písomnou zmluvou uzavretou s touto osobou, obsahujúcou záväzok osoby, ktorej technickými a odbornými kapacitami mieni preukázať svoju technickú alebo odbornú spôsobilosť , že táto osoba poskytne svoje kapacity počas celého trvania zmluvného vzťahu.
Osoba, ktorej kapacity majú byť použité na preukázanie technickej alebo odbornej spôsobilosti musí spĺňať podmienky účasti týkajúce sa osobného postavenia , nesmú u nej existovať dôvody na vylúčenie podľa § 40 ods.6 písm.a) až h) a ods.7. a oprávnenie dodávať stavebné práce preukazuje vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, na ktorú boli kapacity uchádzačovi poskytnuté.
V prípade, ak záujemca alebo uchádzač nemá sídlo v Slovenskej republike verejný obstarávateľ uzná aj ekvivalentné doklady vydané podľa právnych podľa predpisov platných v krajine pôvodu alebo v krajine sídla uchádzača.
Splnenie podmienky účasti možno preukázať predložením Jednotného európskeho dokumentu uchádzača, pričom doklady, preukazujúc splnenie podmienok účasti predkladá verejnému obstarávateľovi úspešný uchádzač podľa § 55 ods. 1 zákona v čase a spôsobom, určeným verejným obstarávateľom.
III.2) PODMIENKY TÝKAJÚCE SA ZÁKAZKY
III.2.3) Informácie o pracovníkoch zodpovedných za vykonanie zákazky
ODDIEL IV: POSTUP
IV.2) ADMINISTRATÍVNE INFORMÁCIE
IV.2.2) Lehota na predkladanie ponúk
Dátum a čas: 05.09.2018 12:00
IV.2.6) Minimálna lehota, počas ktorej sú ponuky uchádzačov viazané
Ponuka musí platiť do: 31.12.2018
IV.2.7) Podmienky na otváranie ponúk
Dátum a čas: 06.09.2018 09:00
Miesto: Mestský úrad Šahy.
Informácie o oprávnených osobách a otváraní ponúk: Na otváraní ponúk sa môžu zúčastniť uchádzači, ktorí predložili ponuku v lehote na predkladanie ponúk .
ODDIEL VI: DOPLNKOVÉ INFORMÁCIE
VI.3) DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE
1. Verejný obstarávateľ poskytne prístup k súťažným podkladom ich uverejnením vo svojom profile zriadenom na stránke Úradu pre verejné obstarávanie:https://www.uvo.gov.sk/vyhladavanie-profilov/zakazky/4351
2. Verejný obstarávateľ na základe žiadosti zašle súťažné podklady elektronicky. Žiadosť je potrebné zaslať na adresu kontaktnej osoby: matuskovas@centrum.sk.
3. Verejný obstarávateľ odporúča všetkým záujemcom, ktorí stiahnu súťažné podklady z profilu verejného obstarávateľa, aby to oznámili kontaktnej osobe pre prípadné zasielanie vysvetlenia súťažných podkladov.
4.Verejný obstarávateľ bude v profile ( na UVO) zverejňovať všetky odpovede na doručené žiadosti o vysvetlenie súťažných podkladov ako aj iné informácie týkajúce sa tejto zákazky, ktoré zároveň poskytne všetkým známym záujemcom a v prípade doplnenia súťažných podkladov zverejní v profile aj znenie rozsahu ich doplnenia.
VI.5) DÁTUM ODOSLANIA TOHTO OZNÁMENIA
09.08.2018

Súvisiace oznámenia

Profil Obstarávateľa


Dôležité