Oznámenie 11763 - WYP

Obsah

11763 - WYP
Vestník č. 165/2018 - 21.08.2018

VÝZVA NA PREDKLADANIE PONÚK
ODDIEL I: VEREJNÝ OBSTARÁVATEĽ
I.1) NÁZOV A ADRESY
Mesto Dunajská Streda
IČO: 00305383
Hlavná 50/16, 92901 Dunajská Streda
Slovensko
Kontaktná osoba: Ing. Dagmar Melotíková
Telefón: +421 903520052
Fax: +421 315903941
Email: dagmar.melotikova@gmail.com
Webové sídlo (internetová adresa)
Adresa stránky profilu kupujúceho (URL): http://www.ezakazky.sk
Hlavná adresa(URL): http://www.uvo.gov.sk
I.3) KOMUNIKÁCIA
Súťažné dokumenty sú dostupné priamo a úplne bez obmedzení či poplatkov
http://www.uvo.gov.sk
Ďalšie informácie možno získať na adrese
vyššie uvedené kontaktné miesto/miesta
Adresa (URL): http://www.ezakazky.sk
I.4) DRUH VEREJNÉHO OBSTARÁVATEĽA
Druh verejného obstarávateľa Regionálny alebo miestny orgán
I.5) HLAVNÁ ČINNOSŤ
Všeobecné verejné služby
ODDIEL II: PREDMET ZÁKAZKY
II.1) ROZSAH OBSTARÁVANIA
II.1.1) Názov
„Cultacross – Revitalizácia brehu jazera Thermalpark“ (kód projektu SKHU/1601/1.1/041)
Referenčné číslo: 30/ME/2018
II.1.2) Hlavný kód CPV
45000000-7
II.1.3) Druh zákazky
II.1.4) Stručný opis
OBJEKTOVÁ SKLADBA:
SO - 01 TERÉNNE ÚPRAVY
SO - 01.1 DOCASNÁ MANIPULACNÁ PLOCHA PRE LÁVKU
SO - 01.3 DRENÁŽ
SO - 02 SPEVNENÉ PLOCHY
SO - 03 PEŠIA LÁVKA
SO - 04 JAVISKO
SO - 05 HĽADISKO
SO - 07 AREÁLOVÝ ROZVOD NN
SO - 08 VEREJNÉ OSVETLENIE

Charakteristika územia stavby.
Riešené územie je priestorovo jasne oddelený celok v bezprostrednej blízkosti plochy termálneho kúpaliska mesta Dunajská Streda, kde sa na ploche 18 hektárov nachádza spolu 10 interiérových a exteriérových bazénov s mineralizovanou liečivou a termálnou vodou s teplotou od 24 °C do 40 °C. V susediacom areáli je vybudovaná komplexná infraštruktúra vhodná na obsluhu veľkého poctu návštevníkov, ktorá je kapacitne využiteľná aj na obsluhu ďalšej stavebnej akcie. V blízkosti sa nachádza rozvod NN, vodovod aj kanalizácia. Lokalita má prostredníctvom Gabčíkovskej cesty dobré dopravné napojenie na cestnú sieť. Pri areáli sa nachádza dostatočná plocha pre odstavenie vozidiel, ktorú budú využívať aj návštevníci tejto stavebnej akcie.
Z koordinačnej situácie je zrejmé osadenie stavby v rámci pozemku. Skladba objektov (SO.01, SO-02, SO-03) sa na západnej a severnej strane začína na hranici susediacich pozemkov vo vlastníctve Thermalpark DS.
Priemerná hladina vody sa udáva na úrovni +113,30.
Projektová nula pešej lávky oproti voči geodetom zameranému terénu bude +116,500mnm.
Projektová nula javiska voči geodetom zameranému terénu bude +114,300mnm.
Revitalizácia brehu jazera má logicky prepojenia na komplexný rozvoj v okolí jazera. V rámci riešenej investície sa dovedú komunikačné plochy po hranicu riešených pozemkov. Chodníky (napr. napojenie pešej lávky) budú vo finálnej podobe napojené na plánované komunikácie na pozemkoch termálneho kúpaliska. Tieto budú nezávislou investíciou Thermalparku. Pešia lávka je navrhnutá tak, aby umožnila aj využitie brehu ostrova, ktorá je dôležitou súčasťou jazera. Cieľom je poskytnúť komplexný zážitok z daného priestoru. Ďalšie aktivity v duchu tejto dokumentácie budú obsahom samostatnej dokumentácie a budú financované z prostriedkov Thermalparku. Priestor okolo jazera je jedným z prírodných plôch, ktoré môžu byť využité na iný typ rekreácie ako hlavné kúpalisko. Územie je v tesnej blízkosti (50m) najfrekventovanejšieho územia s tisíckami návštevníkov. Kvôli chýbajúcej funkčnej náplni však ostáva mimo diania, využije ju iba okolo 1% návštevníkov. Vymedzené riešené územie má oveľa vyšší potenciál, jeho využitie však musí byt iného charakteru ako existujúce kúpalisko - s vyšším akcentom na prírodnú kulisu a odlišný typ voľnočasových aktivít. V jazere sa nachádza aj ostrov o ploche pól hektára, ktorý je v súčasnosti prakticky neprístupný a nevyužitý. Riešené územie je západná časť brehu jazera, fyzicky vymedzené zemným valom, ktorý je vyvýšený cca. 2 až 4m, smerom na sever klesá. Hladina vody sezónne kolíše. Vysoká zeleň sa na bezprostrednom brehu jazera nenachádza.
SKLADBA PROJEKTU:
časť A - Architektúra
časť B - Statika
časť C - Elektroinštalácie
časť D - Zdravotechnika
časť E - Protipožiarne riešenie stavby

Základné bilancie areálu:
Celková plocha bilancovaných pozemkov: 47771 m2
Z toho dotknuté územie: 4410 m2
Zastavaná plocha objektami: 337m2
Index zastavanosti bilancovaného územia: 0,01
Spevnené plochy: 1210 m2
Podlažnosť: 1
Podiel zelených a vodných plôch: viac ako 90%

Funkcia: Šport, rekreácia
Zmena využitia: Nie
Charakter stavby: Novostavba
Zastavaná plocha objektami: 337m2
Spevnené plochy: 1210 m2
Celková plocha dotknutého územia: 4410 m2
Podlažnosť: prízemná (1)
IZP: 0.01
Index zelených a vodných plôch: 0.9
II.1.5) Celková predpokladaná hodnota
369 400,00 EUR bez DPH
II.1.6) Informácie o častiach
II.2) OPIS
II.2.2) Dodatočné kódy CPV
45000000-7
II.2.3) Miesto dodania
Kód NUTS
SK021
Hlavné miesto dodania alebo plnenia
Mesto Dunajská Streda, k.ú.: Dunajská Streda , č.p.: 2820/1,28,69; 2821/3
II.2.4) Opis obstarávania
SO - 01 Terénne Úpravy.
Stavebný objekt rieši terénne úpravy v rámci akcie.
a/ Prvou časťou terénnych úprav je vytvorenie (pripadajúcej časti) privádzacích rámp zo západnej strany. V súčasnosti je svah strmý, jeho otvorením sa vyššie položená plocha kúpaliska a nižšie položené jazero prepojí aj opticky. Zo svahu sa na riešenom území vybuduje pripadajúca časť, zvyšná časť (aj chodníka) bude investíciou Thermalpark a.s. Ornica zo svahu sa zužitkuje v rámci areálu, zvyšná časť telesa svahu sa použije ako násyp v rámci tohto objektu pri úprave brehu jazera.
b/ Odstráni sa vrchná 20cm vrstva brehu jazera (v súčasnosti piesok) vrátane geotextílie. Piesok sa použije ako násyp v rámci tohto objektu pri úprave brehu jazera.

c/ Rôzne hrubá (pri kraji 0, vo vnútri 30cm) vrstva usadenín zo dna jazera sa premiestni v rámci jazera na jej južnú časť. Vyčistenie dna sa týka pása pozdĺž brehu, celkovo 2135m2.

d/ Pri okraji jazera sa pomocou pásové rýpadlo (bager) s vodorovným dosahom ramena min. 16 m vytvaruje násypom plytší vstup do jazera. Násyp bude z vymývaného štrku frakcie 16/32, krytá 30cm vrstvou jemného štrku frakcie 0/4. Horná hrana upraveného dna bude do 1m pod priemernou hladinou jazera, (123,30)m. Násyp bude klesať smerom do jazera v priemere so 3-10% sklonom. Hranica upraveného dna bude označená bójami a kontrolovaná kvalifikovanými plavčíkmi.

e/ Breh bude vytvarovaný a členený jazykmi z veľkých dekoračných kameňom 20/40.

SO - 01.1 Dočasná manipulačná plocha pre lávku.
Stavebný objekt rieši manipulačnú plochu pre výstavbu pešej lávky. Objekt bude počas výstavby lávky postupne rozoberaný pásovým bagrom Komatsu PC210 Superlongfront 18m.

a/ 30cm hrubá vrstva usadenín zo dna jazera sa premiestni v rámci jazera na jej južnú časť. Jedná sa o úpravu dna v mieste budúcej lávky, celkovo 728m2.

b/ Po osi budúcej lávky sa vybuduje teleso dočasnej manipulačnej plochy . Násyp bude z vymývaného štrku frakcie 16/32. Svah bude mat sklon 1:2,5. Po vybudovaní základových konštrukcií na ostrove sa bude dočasná plocha postupne rozoberať po pôvodnú uľahnutú úroveň dna. V takto upravenej časti sa postupne osadia oceľové pätky dreveného mosta.

SO - 02 Spevnené Plochy.
Stavebný objekt rieši komunikácie v rámci riešeného územia až po parcelné hranice. Pokračovanie chodníkov bude riešené v rámci nezávislej investície kúpaliska.

a/ Chodníky, komunikácie, rampy
Chodníky budú prevažne šírky 3,0m a budú z betónových platní: Semmelrock Lusso Tivoli strieborno-sivá melírovaná 90x30x4,5cm kladené na väzbu. Celková plocha 857m2. Z miesta spevnených plôch bola odstránená vrstva pôvodného piesku. Cieľom je vytvoriť vyrovnanú a riadne zhutnenú zemnú plán, pripravenú pre zhotovenie podkladových vrstiev budúcej vydláždenej plochy. Dno výkopu sa musí robiť v sklone. Pozdĺžny sklon dna bude 0,5%( a priečny sklon bude 3,0 %. Sklon dna výkopu je nutný z dôvodu odvádzania zrážkových vôd.

Nakoľko nezamŕzacia hĺbka v našom okolí je 85cm, v tomto páse sa nesmie nachádzať žiadny materiál, ktorému hrozí premrznutie, a tým aj následná zmena objemu. Dno výkopu musí byt rovné a pevné. Na pevnom dne sa vytvorí 200mm ochranná vrstva s drveného kameniva frakcie 16/32mm a 160mm hrubá vrstva drveného kamenia frakcie 8/16mm. Na vrchu sa navrhuje 40 mm hrubá ukladacia vrstva kameniva fr. 4/8mm. Kamenivo sa rozprestiera vo vrstvách hrúbky 10 cm a každá vrstva sa zhutňuje vibračnou doskou. Betónové obrubníky alebo palisády sa osádzajú do betónového lôžka zo zavlhlej betónovej zmesi. Škárovanie a zhutnenie dláždeného krytu Pre zaplnenie škár je najvhodnejší jemný kremičitý piesok frakcie 0-1 alebo 0- 2 mm bez obsahu hlinitých častíc. Škárovací materiál nesmie obsahovať vápno, ktoré by v budúcnosti spôsobovalo tvorbu vápenných výkvetov na dláždenom kryte. Dláždený povrch sa hutní jedenkrát v pozdĺžnom smere a jedenkrát v priečnom smere. Aby nedošlo pri zhutňovaniu k vzniku rýh na dlaždiciach a poškodeniu hrán, musí byt vibračná doska opatrená špeciálnou gumenou podložkou.
II.2.5) Kritériá na vyhodnotenie ponúk
Cena
II.2.6) Predpokladaná hodnota
369 400,00 EUR bez DPH
II.2.7) Dĺžka trvania zákazky alebo rámcovej dohody
Trvanie v mesiacoch: 7
II.2.10) Informácie o variantoch
Budú sa akceptovať varianty: Nie
II.2.13) INFORMÁCIE O FONDOCH EURÓPSKEJ ÚNIE
Obstarávanie sa týka projektu a/alebo programu financovaného z fondov Európskej únie: Áno
Identifikácia projektu: Identifikácia projektu: Program spolupráce Interreg V-A Slovenská republika- Maďarsko
ODDIEL III: OSOBNÉ POSTAVENIE, EKONOMICKÉ, FINANČNÉ A TECHNICKÉ INFORMÁCIE
III.1) PODMIENKY ÚČASTI
III.1.1) Osobné postavenie vrátane požiadaviek týkajúcich sa zápisu do živnostenských alebo obchodných registrov
Zoznam a krátky opis podmienok: Verejného obstarávania sa môže zúčastniť len ten, kto spĺňa tieto podmienky účasti týkajúce sa osobného postavenia § 32 ods. 1 zákona:

a)nebol on, ani jeho štatutárny orgán, ani člen štatutárneho orgánu, ani člen dozorného orgánu, ani prokurista právoplatne odsúdený za trestný čin korupcie, trestný čin poškodzovania finančných záujmov Európskych spoločenstiev, trestný čin legalizácie príjmu z trestnej činnosti, trestný čin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, trestný čin založenia, zosnovania alebo podporovania teroristickej skupiny, trestný čin terorizmu a niektorých foriem účasti na terorizme, trestný čin obchodovania s ľuďmi, trestný čin, ktorého skutková podstata súvisí s podnikaním alebo trestný čin machinácie pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe,
b)nemá nedoplatky poistného na zdravotné poistenie, sociálne poistenie a príspevkov na starobné dôchodkové sporenie v Slovenskej republike alebo v štáte sídla, miesta podnikania alebo obvyklého pobytu,
c)nemá daňové nedoplatky v Slovenskej republike alebo v štáte sídla, miesta podnikania alebo obvyklého pobytu,
d)nebol na jeho majetok vyhlásený konkurz, nie je v reštrukturalizácii, nie je v likvidácii, ani nebolo proti nemu zastavené konkurzné konanie pre nedostatok majetku alebo zrušený konkurz pre nedostatok majetku,
e)je oprávnený dodávať tovar, uskutočňovať stavebné práce alebo poskytovať službu,
f)nemá uložený zákaz účasti vo verejnom obstarávaní potvrdený konečným rozhodnutím v Slovenskej republike alebo v štáte sídla, miesta podnikania alebo obvyklého pobytu,
g)nedopustil sa v predchádzajúcich troch rokoch od vyhlásenia alebo preukázateľného začatia verejného obstarávania závažného porušenia povinností v oblasti ochrany životného prostredia, sociálneho práva alebo pracovného práva podľa osobitných predpisov, za ktoré mu bola právoplatne uložená sankcia, ktoré dokáže verejný obstarávateľ a obstarávateľ preukázať,
h)nedopustil sa v predchádzajúcich troch rokoch od vyhlásenia alebo preukázateľného začatia verejného obstarávania závažného porušenia profesijných povinností, ktoré dokáže verejný obstarávateľ a obstarávateľ preukázať.

Splnenie podmienok účasti osobného postavenia podľa § 32 ods.1 ZVO uchádzač v súlade s § 32 ods. 2 ZVO preukazuje:
1. výpisom z registra trestov nie starším ako tri mesiace,
2. potvrdením zdravotných poisťovní a Sociálnej poisťovne nie starším ako tri mesiace,
3. potvrdením miestne príslušného daňového úradu nie starším ako tri mesiace,
4. potvrdením príslušného súdu nie starším ako tri mesiace,
5. dokladom o oprávnení dodávať tovar, uskutočňovať stavebné práce alebo poskytovať službu, ktorý zodpovedá predmetu zákazky,
6.čestným vyhlásením preukazuje splnenie podmienku účasti podľa § 32 ods. 1 písm. f) ZVO.
7. podmienku účasti podľa § 32 ods. 1 písm. g) ZVO preukazuje verejný obstarávateľ,
8. podmienku účasti podľa § 32 ods. 1 písm. h) ZVO preukazuje verejný obstarávateľ.
9. Ak uchádzač má sídlo, miesto podnikania alebo obvyklý pobyt mimo územia SR a štát jeho sídla, miesta podnikania alebo obvyklého pobytu nevydáva niektoré z dokladov uvedených v § 32 ods. 2 ZVO alebo nevydáva ani rovnocenné doklady, možno ich nahradiť čestným vyhlásením podľa predpisov platných v štáte jeho sídla, miesta podnikania alebo obvyklého pobytu.
10. Ak právo štátu uchádzača so sídlom, miestom podnikania alebo obvyklým pobytom mimo územia SR neupravuje inštitút čestného vyhlásenia, môže ho nahradiť vyhlásením urobeným pred súdom, správnym orgánom, notárom, inou odbornou inštitúciou alebo obchodnou inštitúciou podľa predpisov platných v štáte sídla, miesta podnikania alebo obvyklého pobytu uchádzača.
III.1.3) Technická a odborná spôsobilosť
Zoznam a krátky opis podmienok, odôvodnenie primeranosti každej určenej podmienky: Podmienky účasti týkajúce sa technickej alebo odbornej spôsobilosti záujemcov podľa § 34 Zákona.

1) Podľa §34 ods.1 písm. b) Technická spôsobilosť alebo odborná spôsobilosť sa preukazuje podľa druhu, množstva, dôležitosti alebo využitia dodávky tovaru, stavebných prác alebo služieb doloženým jedným alebo niekoľkými z týchto dokladov:
b) zoznamom stavebných prác uskutočnených za predchádzajúcich päť rokov od vyhlásenia verejného obstarávania s uvedením cien, miest a lehôt uskutočnenia stavebných prác; zoznam musí byť doplnený potvrdením o uspokojivom vykonaní stavebných prác a zhodnotení uskutočnených stavebných prác podľa obchodných podmienok, ak odberateľom
1. bol verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa tohto zákona, dokladom je referencia,
2. bola iná osoba ako verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa tohto zákona, dôkaz o plnení potvrdí odberateľ; ak také potvrdenie uchádzač alebo záujemca nemá k dispozícii, vyhlásením uchádzača alebo záujemcu o ich uskutočnení, doplneným dokladom, preukazujúcim ich uskutočnenie alebo zmluvný vzťah, na základe ktorého boli uskutočnené,
2) Údaje o technikoch alebo technických orgánoch, najmä tých, ktorí sú zodpovední za kontrolu kvality bez ohľadu na to, v akom zmluvnom vzťahu sú k uchádzačovi alebo záujemcovi; ak ide o zákazku na stavebné práce, tých, na ktorých sa môže uchádzač alebo záujemca obrátiť so žiadosťou o vykonanie týchto prác, podľa § 34 ods. 1 písm. c) zákona o VO.
3) Uvedenie opatrení environmentálneho manažérstva a manažérstva bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci podľa § 34 a 36 zákona o VO, ktoré uchádzač použije pri plnení zmluvy, ktorej predmetom sú stavebné práce. Odôvodnenie: Splnením tejto podmienky účasti získa obstarávateľ dôkaz o tom, že v oblasti zodpovedajúcej predmetu zákazky uchádzač pri riadení svojej spoločnosti dbá na ochranu ŽP a zároveň obstarávateľ vytvára predpoklady pre zabezpečenie plnenia predmetu zákazky uchádzačom, ktorý pri svojej činnosti aplikuje účinné riadenie environmentálnych aspektov činností, výrobkov a prác a je schopný plniť predmet zákazky so splnením noriem BOZP.
4)Podľa § 34 ods.1 písm. j) údajmi o strojovom, prevádzkovom alebo technickom vybavení, ktoré má uchádzač alebo záujemca k dispozícií na uskutočnenie stavebných prác alebo na poskytnutie služby,
Minimálna požadovaná úroveň štandardov: 1) Minimálna požadovaná úroveň štandardov:
Zoznam uskutočnených stavebných prác za predchádzajúcich päť rokov od vyhlásenia verejného obstarávania, uchádzači preukážu zrealizované stavebné práce rovnakého alebo podobného charakteru ako je predmet zákazky a to kumulatívne vo výške 360 000,00 € bez DPH alebo ekvivalent tejto hodnoty v inej mene.
Ak budú v zmluvnej cene zákazky zarátané aj iné stavebné práce alebo činnosti ako požadované, uchádzač je povinný vyčísliť a uviesť cenu len za práce rovnakého alebo podobného charakteru, ako je predmet zákazky uvedený v tomto bode.

Verejný obstarávateľ a obstarávateľ sú pri vyhodnotení splnenia podmienok účasti uchádzačov alebo záujemcov týkajúcich sa technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti podľa § 34 ods. 1 písm. a) alebo písm. b) povinní zohľadniť referencie uchádzačov alebo záujemcov uvedené v evidencii referencií podľa § 12, ak takéto referencie existujú.

2) Minimálna požadovaná úroveň štandardov:
Vyžaduje sa, aby uchádzač preukázal predloženie platného certifikátu systému manažérstva kvality vydaného nezávislou inštitúciou, ktorým sa potvrdzuje splnenie požiadaviek normy na systém manažérstva kvality podľa EN ISO 9001:2008/ EN ISO 9001:2009 v oblasti zodpovedajúcej predmetu zákazky. Verejný obstarávateľ uzná ako rovnocenný certifikát systému manažérstva kvality vydaný príslušným orgánom členského štátu.

3) Minimálna požadovaná úroveň štandardov:
Vyžaduje sa, aby uchádzač preukázal predloženie:
a) platného certifikátu systému environmentálneho manažérstva podľa platnej normy ISO 14001:2004 / ISO 14001:2005 v oblasti zodpovedajúcej predmetu zákazky, resp. ekvivalentný doklad alebo dôkazy preukazujúce zavedenie požadovaného systému, ktorý podľa normy ISO 14001 popisuje požiadavky na systém riadenia a ktorý umožňuje znižovať environmentálne dopady spojené s činnosťou organizácie v oblasti zodpovedajúcej predmetu zákazky,

Verejný obstarávateľ uzná ako rovnocenný certifikát systému environmentálneho manažérstva alebo certifikát systému manažérstva bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci vydaný príslušným orgánom členského štátu.

4) Uchádzač predloží verejnému obstarávateľovi zoznam strojového vybavenia, ktoré má uchádzač alebo záujemca k dispozícií na uskutočnenie stavebných prác.

1 ks Pásové rýpadlo (bager) s vodorovným dosahom ramena min. 16 m

Uchádzač alebo záujemca môže na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti využiť technické a odborné kapacity inej osoby, bez ohľadu na ich právny vzťah. V takomto prípade musí uchádzač alebo záujemca verejnému obstarávateľovi preukázať, že pri plnení zmluvy alebo koncesnej zmluvy bude skutočne používať kapacity osoby, ktorej spôsobilosť využíva na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti. Skutočnosť preukazuje záujemca alebo uchádzač písomnou zmluvou uzavretou s osobou, ktorej technickými a odbornými kapacitami mieni preukázať svoju technickú spôsobilosť alebo odbornú spôsobilosť. Z písomnej zmluvy musí vyplývať záväzok osoby, že poskytne svoje kapacity počas celého trvania zmluvného vzťahu. Osoba, ktorej kapacity majú byť použité na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti, musí preukázať splnenie podmienok účasti týkajúce sa osobného postavenia; oprávnenie dodávať tovar, uskutočňovať stavebné práce, alebo poskytovať službu preukazuje vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, na ktorú boli kapacity záujemcovi alebo uchádzačovi poskytnuté.
III.2) PODMIENKY TÝKAJÚCE SA ZÁKAZKY
III.2.3) Informácie o pracovníkoch zodpovedných za vykonanie zákazky
ODDIEL IV: POSTUP
IV.2) ADMINISTRATÍVNE INFORMÁCIE
IV.2.2) Lehota na predkladanie ponúk
Dátum a čas: 20.09.2018 09:00
IV.2.6) Minimálna lehota, počas ktorej sú ponuky uchádzačov viazané
Ponuka musí platiť do: 30.08.2019
IV.2.7) Podmienky na otváranie ponúk
Dátum a čas: 20.09.2018 10:00
Miesto: Mestský úrad Dunajská Streda, Hlavná 50/16, 929 01 Dunajská Streda
Informácie o oprávnených osobách a otváraní ponúk: Komisia verejného obstarávateľa a uchádzači, ktorí predložili ponuky v lehote na predkladanie ponúk - otváranie je verejné
ODDIEL VI: DOPLNKOVÉ INFORMÁCIE
VI.2) INFORMÁCIE O ELEKTRONICKOM RIADENÍ PRÁCE
VI.3) DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE
Verejný obstarávateľ nesmie uzavrieť zmluvu, koncesnú zmluvu alebo rámcovú dohodu s uchádzačom alebo uchádzačmi, ktorí majú povinnosť zapisovať sa do registra partnerov verejného sektora a nie sú zapísaní v registri partnerov verejného sektora alebo ktorých subdodávatelia alebo subdodávatelia podľa osobitného predpisu, ktorí majú povinnosť zapisovať sa do registra partnerov verejného sektora a nie sú zapísaní v registri partnerov verejného sektora. Osobitným predpisom, na ktorý § 11 zákona o verejnom obstarávaní odkazuje, je práve zákon o registri partnerov verejného sektora.
Zákon č. 315/2016 Z. z. o registri partnerov verejného sektora a o zmene a o doplnení niektorých zákonov (ďalej len zákon o registri partnerov verejného sektora), ktorým sa novelizuje zákon č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení zákona č. 438/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní (ďalej len zákon o verejnom obstarávaní), nadobudol účinnosť 1. februára 2017.
Dorozumievanie medzi verejným obstarávateľom záujemcami a uchádzačmi
Komunikácia a výmena informácií medzi verejným obstarávateľom a záujemcami alebo uchádzačmi sa bude uskutočňovať v súlade s § 20 zákona o verejnom obstarávaní v spojení s § 187 ods. 8 ZVO, t.j. verejný obstarávateľ využíva možnosť do 18.10.2018 uskutočňovať komunikáciu a výmenu informácií písomne prostredníctvom pošty, iného doručovateľa, faxom, elektronicky podľa § 20 ods. 1 ZVO alebo ich kombináciou, okrem posielania oznámení používaných vo verejnom obstarávaní a informácií podľa tohto zákona na uverejnenie publikačnému úradu a ÚVO a uverejňovanie informácií a dokumentov v v Profilu verejného obstarávateľa na www.uvo.gov.sk .
Verejný obstarávateľ určuje prostriedky komunikácie tak, aby boli všeobecne dostupné a aby nedošlo k obmedzeniu možnosti záujemcov alebo uchádzačov zúčastniť sa verejného obstarávania. Komunikácia sa bude uskutočňovať elektronicky prostredníctvom elektronického komunikačného systému na portáli www.ezakazky.sk, ak nie je v týchto súťažných podkladoch výslovne uvedené inak.
Zábezpeku na odstránenie vád v záručnej dobe (ďalej len zábezpeka na vady)
Zábezpeka na vady bude mať formu bankovej záruky ak nie je ďalej uvedené inak, vo výške 5 % z ceny diela bez DPH s platnosťou počas celej záručnej doby. Zhotoviteľ musí zabezpečiť, že zábezpeka na odstránenie vád v záručnej dobe bude platná a vymáhateľná dovtedy, kým zhotoviteľ neodstráni všetky vady diela oznámené objednávateľom v záručnej dobe. Zábezpeku na odstránenie vád je zhotoviteľ povinný predložiť po preberacom konaní stavby najneskôr však pred vydaním potvrdenia konečnej faktúry.
Banková záruka sa bude riadiť ustanoveniami Obchodného zákonníka, musí byť vydaná vo forme a s obsahom akceptovateľným pre objednávateľa, ako neodvolateľná a bezpodmienečná banková záruka splatná na prvé písomné požiadanie, podľa ktorej príslušná renomovaná slovenská banka alebo pobočka zahraničnej banky na území Slovenskej republiky vyhlási, že uspokojí objednávateľa na základe písomného oznámenia objednávateľa adresovaného banke v prípade, že zhotoviteľ porušuje svoje záväzky vyplývajúce mu zo zmluvy alebo podľa ustanovení § 306 Obchodného zákonníka bude nepochybné, že zhotoviteľ svoj záväzok nesplní, napr. pri vyhlásení konkurzu. V prípade ak zábezpeka na vykonanie prác klesne pod 10% z ceny diela bez DPH alebo ak zábezpeka na vady klesne pod 5% z ceny diela bez DPH, zhotoviteľ je povinný ju/ich doplniť do uvedenej výšky do 3 kalendárnych dní odo dňa poklesu.
Zábezpeka v súlade s §46 ZVO vo výške 5 000,00 eur
VI.5) DÁTUM ODOSLANIA TOHTO OZNÁMENIA
20.08.2018

Súvisiace oznámenia

Profil Obstarávateľa


Dôležité