Oznámenie 12454 - WYP

Obsah

12454 - WYP
Vestník č. 178/2018 - 07.09.2018

VÝZVA NA PREDKLADANIE PONÚK
ODDIEL I: VEREJNÝ OBSTARÁVATEĽ
I.1) NÁZOV A ADRESY
Mesto Brezno
IČO: 00313319
Nám. M.R.Štefánika 1, 97701 Brezno
Slovensko
Kontaktná osoba: Ing. Ivana Ichnatoliová
Telefón: +421 907573271
Email: obstaravanie@ippc.sk
Webové sídlo (internetová adresa)
Adresa stránky profilu kupujúceho (URL): https://www.uvo.gov.sk/vyhladavanie-profilov/zakazky/4782
Hlavná adresa(URL): www.brezno.sk
I.3) KOMUNIKÁCIA
Súťažné dokumenty sú dostupné priamo a úplne bez obmedzení či poplatkov
https://www.uvo.gov.sk/vyhladavanie-profilov/zakazky/4782
Ďalšie informácie možno získať na adrese
vyššie uvedené kontaktné miesto/miesta
Ponuky alebo žiadosti o účasť budú doručené na
vyššie uvedené kontaktné miesto/miesta
I.4) DRUH VEREJNÉHO OBSTARÁVATEĽA
Druh verejného obstarávateľa Organizácia riadená verejným právom
I.5) HLAVNÁ ČINNOSŤ
Všeobecné verejné služby
ODDIEL II: PREDMET ZÁKAZKY
II.1) ROZSAH OBSTARÁVANIA
II.1.1) Názov
Regenerácia vnútroblokov sídlisk mesta Brezno - Margitin park
Referenčné číslo: 0205/2018
II.1.2) Hlavný kód CPV
45000000-7
II.1.3) Druh zákazky
II.1.4) Stručný opis
Predmetom zákazky je Regenerácia vnútroblokov sídlisk mesta Brezno - Margitin park. Bližšie informácie sú uvedené v súťažných podkladoch.
II.1.5) Celková predpokladaná hodnota
415 606,98 EUR bez DPH
II.1.6) Informácie o častiach
II.2) OPIS
II.2.3) Miesto dodania
Kód NUTS
SK032
Hlavné miesto dodania alebo plnenia
Brezno - Margitin Park
II.2.4) Opis obstarávania
Predmetom zákazky je Regenerácia vnútroblokov sídlisk mesta Brezno - Margitin park. Bližšie informácie sú uvedené v súťažných podkladoch.
II.2.5) Kritériá na vyhodnotenie ponúk
Cena
II.2.6) Predpokladaná hodnota
415 606,98 EUR bez DPH
II.2.7) Dĺžka trvania zákazky alebo rámcovej dohody
Trvanie v mesiacoch: 12
II.2.10) Informácie o variantoch
Budú sa akceptovať varianty: Nie
II.2.13) INFORMÁCIE O FONDOCH EURÓPSKEJ ÚNIE
Obstarávanie sa týka projektu a/alebo programu financovaného z fondov Európskej únie: Áno
Identifikácia projektu: Integrovaný regionálny operačný program, kód výzvy: IROP-PO4-SC431-2017-16
II.2.14) Doplňujúce informácie
Od uchádzača sa požaduje zloženie zábezpeky v súlade s § 46 zákona 343/2015 ZVO. Výška zábezpeky je stanovená na 12 000 Eur. Informácie o spôsobe zloženia zábezpeky sú uvedené v súťažných podkladoch.
ODDIEL III: OSOBNÉ POSTAVENIE, EKONOMICKÉ, FINANČNÉ A TECHNICKÉ INFORMÁCIE
III.1) PODMIENKY ÚČASTI
III.1.1) Osobné postavenie vrátane požiadaviek týkajúcich sa zápisu do živnostenských alebo obchodných registrov
Zoznam a krátky opis podmienok: 1) Verejného obstarávania sa môže zúčastniť len ten, kto spĺňa podmienky účasti týkajúce sa osobného postavenia stanovené v §32 ods. 1 ZVO.
2) Splnenie týchto podmienok uchádzač preukazuje dokladmi podľa §32 ods. 2 ZVO.
3) Ak má uchádzač sídlo, miesto podnikania alebo pobyt mimo územia Slovenskej republiky môže splnenie týchto podmienok preukázať podľa §32 ods. 4 a ods. 5 ZVO.
4) Podmienky účasti môže uchádzač preukázať aj:
a) v súlade s §39 ZVO jednotným európskym dokumentom, alebo
b) v súlade s §152 ZVO informáciou o zápise do zoznamu hospodárskych subjektov. Verejný obstarávateľ uzná za rovnocenný zápis alebo potvrdenie o zápise vydané príslušným orgánom iného členského štátu Európskej únie.
5) Ak uchádzač nepredloží doklady preukazujúce splnenie podmienok účasti týkajúcich sa osobného postavenia, verejný obstarávateľ v súlade s §152 ods. 4 ZVO overí zapísanie hospodárskeho subjektu v zozname hospodárskych subjektov.
III.1.2) Ekonomické a finančné postavenie
Zoznam a krátky opis podmienok, odôvodnenie primeranosti každej určenej podmienky: 1) Uchádzač na preukázanie finančného a ekonomického postavenia podľa § 33 ods. 1 písm. a) zákona o verejnom obstarávaní predloží vyjadrenie banky alebo pobočky zahraničnej banky na území Slovenskej republiky alebo zahraničnej banky (ďalej len "banka") o schopnosti uchádzača plniť svoje finančné záväzky, v ktorom banka uvedie, že uchádzač nie je v nepovolenom debete, jeho účet nie je predmetom exekúcie v rozsahu ohrozujúcom finančnú stabilitu uchádzača, je schopný plniť si svoje finančné záväzky a v prípade splácania úveru dodržiava splátkový kalendár. Vyjadrenie predkladá uchádzač zo všetkých bánk, kde má vedené účty.
Okrem vyjadrenia banky/bánk predloží uchádzač aj čestné vyhlásenie podpísané uchádzačom alebo osobou oprávnenou konať v mene uchádzača o tom, že v iných bankách nemá vedené účty ani záväzky.

Odôvodnenie primeranosti podmienky:
Zaradenie tejto podmienky účasti na preukázanie finančného a ekonomického postavenia sleduje cieľ vybrať takého dodávateľa, ktorý si plní všetky svoje finančné záväzky riadne a včas. Podmienka účasti je primeraná predmetu zákazky a je potrebná z dôvodu riadneho a bezproblémového plnenia zmluvných záväzkov uchádzača, čoho predpokladom je aj plnenie finančných záväzkov uchádzača.

2) Uchádzač na preukázanie finančného a ekonomického postavenia podľa § 33 ods. 1 zákona o verejnom obstarávaní predloží:
- nezáväzný úverový prísľub banky alebo pobočky zahraničnej banky na území Slovenskej republiky alebo zahraničnej banky (ďalej len "banka"), v ktorom banka prisľúbi, že v prípade úspešnosti uchádzača vo verejnom obstarávaní a v prípade požiadania banky o poskytnutie úveru, banka poskytne uchádzačovi úver vo výške 400 000 €, slovom: štyristotisíc eur na účely plnenia zákazky "Regenerácia vnútroblokov sídlisk mesta Brezno - Margitin park" alebo
- doklad o vinkulácii finančných prostriedkov na účte/účtoch uchádzača vedenom/vedených v banke alebo v pobočke zahraničnej banky na území Slovenskej republiky alebo v zahraničnej banke (ďalej len "banka") vo výške 400 000 €, slovom: štyristotisíc eur na účely plnenia zákazky "Regenerácia vnútroblokov sídlisk mesta Brezno - Margitin park".
V nezáväznom úverovom prísľube banky alebo v doklade o vinkulácii musia byť preukázateľne zrejmé všetky informácie tak, ako sú uvedené a požadované verejným obstarávateľom v predchádzajúcich dvoch odsekoch.

Odôvodnenie primeranosti podmienky:
Zaradenie tejto podmienky účasti na preukázanie finančného a ekonomického postavenia sleduje cieľ získať dodávateľa, ktorý je schopný zabezpečiť finančné toky pri plnení predmetu zákazky. Stanovenou podmienkou účasti sa vytvára predpoklad, že pri plnení zmluvy nenastane problém s financovaním predmetu zákazky, keďže verejný obstarávateľ neposkytuje preddavky na plnenie predmetu zákazky. Minimálna požadovaná úroveň je určená primerane predmetu zákazky a jej predpokladanej hodnote.

Uchádzač môže na preukázanie finančného a ekonomického postavenia využiť finančné zdroje inej osoby, bez ohľadu na ich právny vzťah. V takomto prípade musí uchádzač verejnému obstarávateľovi preukázať, že pri plnení zmluvy bude skutočne používať zdroje osoby, ktorej postavenie využíva na preukázanie finančného a ekonomického postavenia. Túto skutočnosť preukazuje uchádzač písomnou zmluvou uzavretou s osobou, ktorej zdrojmi mieni preukázať svoje finančné a ekonomické postavenie. Z písomnej zmluvy musí vyplývať záväzok osoby, že poskytne plnenie počas celého trvania zmluvného vzťahu. Osoba, ktorej zdroje majú byť použité na preukázanie finančného a ekonomického postavenia, musí preukázať splnenie podmienok účasti týkajúce sa osobného postavenia okrem § 32 ods. 1 písm. e) ZVO a nesmú u nej existovať dôvody na vylúčenie podľa § 40 ods. 6 písm. a) až h) a ods. 7 ZVO.
III.1.3) Technická a odborná spôsobilosť
Zoznam a krátky opis podmienok, odôvodnenie primeranosti každej určenej podmienky: 1) V súlade s §34 ods. 1 písm. b) ZVO Verejný obstarávateľ požaduje predloženie zoznamu stavebných prác uskutočnených za predchádzajúcich päť rokov od vyhlásenia verejného obstarávania s uvedením cien, miest a lehôt uskutočnenia stavebných prác; zoznam musí byť doplnený potvrdením o uspokojivom vykonaní stavebných prác a zhodnotení uskutočnených stavebných prác podľa obchodných podmienok, ak odberateľom
1.bol verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa tohto zákona, dokladom je referencia,
2.bola iná osoba ako verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa tohto zákona, dôkaz o plnení potvrdí odberateľ; ak také potvrdenie uchádzač nemá k dispozícii, vyhlásením uchádzača o ich uskutočnení, doplneným dokladom preukazujúcim ich uskutočnenie alebo zmluvný vzťah, na základe ktorého boli uskutočnené.
Podmienka k tomuto bodu: Požaduje sa predloženie zoznamu rovnakých alebo obdobných stavebných prác minimálne v súhrnnej hodnote 400 000 € bez DPH. Za rovnakú alebo obdobnú stavebnú prácu sa na účely posudzovania splnenia podmienky účasti rozumie stavebná práca spočívajúca v rekonštrukcii, regenerácii resp. revitalizácii verejných priestorov.

Odôvodnenie primeranosti podmienky: Verejný obstarávateľ touto podmienkou účasti zabezpečuje preverenie skúsenosti a schopnosti uchádzača úspešne realizovať predmet zákazky.

2) Uchádzač svoju technickú spôsobilosť alebo odbornú spôsobilosť podľa § 34 ods. 1 písm. g) zákona o verejnom obstarávaní preukáže údajmi o vzdelaní a odbornej praxi alebo o odbornej kvalifikácií osôb určených na plnenie zmluvy alebo riadiacich zamestnancov.
Uchádzač preukáže, že disponuje osobou zodpovednou za plnenie predmetu zákazky - stavbyvedúcim v odbore
pozemné stavby s minimálne 5-ročnou odbornou praxou na pozícii stavbyvedúceho. Túto podmienku účasti preukáže uchádzač profesijným životopisom osoby, kde bude uvedená jeho odborná prax a osvedčením o odbornej spôsobilosti. Preukázaním odbornej praxe sa rozumie zoznam projektov s popisom pozície a činností, ktoré zamestnanec uchádzača priamo zabezpečoval, obdobie realizácie projektu a kontaktná osoba, u ktorej je možné si tieto informácie overiť.

Odôvodnenie primeranosti podmienky: Vzhľadom na charakter stavebných prác je potrebné preukázať, že uchádzač disponuje odborne spôsobilou osobou stavbyvedúcim, ktorý musí zabezpečiť vedenie stavby v zmysle stavebného zákona.

Uchádzač môže na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti využiť technické a odborné kapacity inej osoby, bez ohľadu na ich právny vzťah. V takomto prípade musí uchádzač verejnému obstarávateľovi preukázať, že pri plnení zmluvy bude skutočne používať kapacity osoby, ktorej spôsobilosť využíva na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti. Túto skutočnosť preukazuje uchádzač písomnou zmluvou uzavretou s osobou, ktorej technickými a odbornými kapacitami mieni preukázať svoju technickú spôsobilosť alebo odbornú spôsobilosť. Z písomnej zmluvy musí vyplývať záväzok osoby, že poskytne svoje kapacity počas celého trvania zmluvného vzťahu. Osoba, ktorej kapacity majú byť použité na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti, musí preukázať splnenie podmienok účasti týkajúce sa osobného postavenia a nesmú u nej existovať dôvody na vylúčenie podľa § 40 ods. 6 písm. a) až h) a ods. 7 ZVO; oprávnenie uskutočňovať stavebné práce preukazuje vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky na ktorú boli kapacity uchádzačovi poskytnuté.

Uchádzač môže stanovené podmienky účasti splniť v súlade s § 39 zákona o verejnom obstarávaní prostredníctvom jednotného európskeho dokumentu.
III.2) PODMIENKY TÝKAJÚCE SA ZÁKAZKY
III.2.3) Informácie o pracovníkoch zodpovedných za vykonanie zákazky
ODDIEL IV: POSTUP
IV.2) ADMINISTRATÍVNE INFORMÁCIE
IV.2.2) Lehota na predkladanie ponúk
Dátum a čas: 08.10.2018 10:00
IV.2.6) Minimálna lehota, počas ktorej sú ponuky uchádzačov viazané
Ponuka musí platiť do: 31.03.2019
IV.2.7) Podmienky na otváranie ponúk
Dátum a čas: 08.10.2018 13:00
Miesto: Mesto Brezno
Námestie gen. M. R. Štefánika 1
977 01 Brezno
Informácie o oprávnených osobách a otváraní ponúk: Otváranie ponúk sa riadi § 52 ods. 5 a 6 ZVO. Ďalšie informácie sú uvedené v časti VI.3 tejto výzvy.
ODDIEL VI: DOPLNKOVÉ INFORMÁCIE
VI.2) INFORMÁCIE O ELEKTRONICKOM RIADENÍ PRÁCE
VI.3) DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE
1) Otvárania ponúk sa môžu zúčastniť uchádzači, ktorí predložili ponuku. Štatutárny zástupca uchádzača sa preukáže preukazom totožnosti a dokladom preukazujúcim, že je štatutárnym zástupcom uchádzača. Iný zástupca uchádzača sa preukáže preukazom totožnosti a splnomocnením potvrdeným štatutárnym zástupcom uchádzača, že je oprávnený zúčastniť sa na otváraní ponúk.

2) Verejný obstarávateľ stanovuje v súlade s § 38 ZVO ods. 1, písm. d) uchádzačom podmienku podľa § 40 ods. 6
písm. g): Verejný obstarávateľ vylúči z uchádzača z verejného obstarávania ak na základe dôveryhodných informácií
nadobudne dôvodné podozrenie, že uchádzač uzavrel v tomto verejnom obstarávaní s iným hospodárskym subjektom dohodu narúšajúcu hospodársku súťaž.

3)Verejný obstarávateľ upozorňuje uchádzačov, že zmluva musí byť uzavretá v súlade s § 11 ZVO.

4)Zmluva s úspešným uchádzačom nadobúda účinnosť po splnení odkladacej podmienky, ktorá spočíva v tom že dôjde k schváleniu procesu verejného obstarávania. V prípade neschválenia procesu verejného obstarávania poskytovateľom nenávratného finančného príspevku, si verejný obstarávateľ vyhradzuje právo využiť inštitút odkladacej podmienky a následne zmluvu anulovať.

5) Úspešný uchádzač ako zhotoviteľ predmetu zákazky je povinný strpieť výkon kontroly /auditu/ overovania
súvisiaceho s dodaním predmetu zákazky a to kedykoľvek počas platnosti a účinnosti predmetnej Zmluvy o poskytnutí nenávratného finančného príspevku vykonávaný v súlade s príslušnými právnymi predpismi SR a EU oprávnenými osobami, ktorými sú:
a) Poskytovateľ a ním poverené osoby,
b) Útvar vnútorného audiu Riadiaceho orgánu alebo sprostrdkovateľského orgánu a nimi poverené osoby,
c) Najvyšší kontrolný úrad SR, Úrad vládneho auditu, Certifikačný orgán a nimi poverené osoby,
d) Orgán auditu, jeho spolupracujúce orgány a osoby poverené na výkon kontroly/auditu,
e) Splnomocnení zástupcovia Európskej Komisie a Eurpskeho dvora audítorov,
f) Orgán zabezpečujúci ochranu finančných záujmov EÚ,
g) Osoby prizvané orgánmi uvedenými v písm. a) až f) v súlade s príslušnými predpismy SR a právnymi aktmi EÚ
a poskytnúť im všetku potrebnú súčinnosť.

6) V súlade s § 56 ods. 12 ZVO si verejný obstarávateľ vyhradzuje právo podľa svojho uváženia predĺžiť lehotu na
poskytnutie súčinnosti zo strany uchádzačov stanovenú v § 56 ods. 8, 10 a 11 na viac ako 10 pracovných dní.

7) Skupina dodávateľov preukazuje splnenie podmienok účasti vo verejnom obstarávaní týkajúcich sa osobného
postavenia za každého člena skupiny osobitne. Splnenie podmienky účasti týkajúcich sa osobného postavenia
preukazuje člen skupiny len vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, ktorú má zabezpečiť.

8) Súťažné podklady sa budú záujemcom poskytovať výhradne v elektronickej forme.
VI.5) DÁTUM ODOSLANIA TOHTO OZNÁMENIA
06.09.2018

Redakčné opravy

13995 - IOX publikovaná vo Vestníku číslo 199/2018
V oznámení 12454-WYP verejného obstarávateľa/obstarávateľa Mesto Brezno, Nám. M.R.Štefánika 1, 977 01 Brezno zverejnenom vo VVO č. 178/2018 zo dňa 07.09.2018 boli nesprávne zverejnené údaje IV.2.2) Lehota na predkladanie ponúk Namiesto: 08.10.2018 10:00 Má byť: 29.10.2018 10:00 IV.2.7) Podmienky na otváranie ponúk Namiesto: 08.10.2018 13:00 Má byť: 29.10.2018 13:00
15176 - IOX publikovaná vo Vestníku číslo 210/2018
V oznámení 12454-WYP verejného obstarávateľa/obstarávateľa Mesto Brezno, Nám. M.R.Štefánika 1, 977 01 Brezno zverejnenom vo VVO č. 178/2018 zo dňa 07.09.2018 boli nesprávne zverejnené údaje IV.2.2) Lehota na predkladanie ponúk Namiesto: 29.10.2018 10:00 Má byť: 12.11.2018 10:00 IV.2.7) Podmienky na otváranie ponúk Namiesto: 29.10.2018 13:00 Má byť: 12.11.2018 13:00
16046 - IOX publikovaná vo Vestníku číslo 221/2018
V oznámení 12454-WYP verejného obstarávateľa/obstarávateľa Mesto Brezno, Nám. M.R.Štefánika 1, 977 01 Brezno zverejnenom vo VVO č. 178/2018 zo dňa 07.09.2018 boli nesprávne zverejnené údaje IV.2.2) Lehota na predkladanie ponúk Namiesto: 12.11.2018 10:00 Má byť: 10.12.2018 10:00 IV.2.7) Podmienky na otváranie ponúk Namiesto: 12.11.2018 13:00 Má byť: 10.12.2018 13:00
17317 - IOX publikovaná vo Vestníku číslo 238/2018
V oznámení 12454-WYP verejného obstarávateľa/obstarávateľa Mesto Brezno, Nám. M.R.Štefánika 1, 977 01 Brezno zverejnenom vo VVO č. 178/2018 zo dňa 07.09.2018 boli nesprávne zverejnené údaje I.3) KOMUNIKÁCIA Namiesto: Súťažné dokumenty sú dostupné priamo a úplne bez obmedzení či poplatkov www.uvo.gov.sk/vyhladavanie-profilov/zakazky/4782 Ďalšie informácie možno získať na adrese vyššie uvedené kontaktné miesto/miesta Ponuky alebo žiadosti o účasť budú doručené na vyššie uvedené kontaktné miesto/miesta Má byť: Súťažné dokumenty sú dostupné priamo a úplne bez obmedzení či poplatkov josephine.proebiz.com Ďalšie informácie Ďalšie informácie možno získať na: vyššie uvedené kontaktné miesto/miesta Ponuky alebo žiadosti o účasť sa musia zasielať elektronicky Adresa (URL): josephine.proebiz.com Elektronická komunikácia si vyžaduje využitie nástrojov a zariadení, ktoré nie sú všeobecne k dispozícii. Neobmedzený a plný priamy prístup k týmto nástrojom a zariadeniam je možný bezplatne na: (URL): josephine.proebiz.com IV.2.2) Lehota na predkladanie ponúk Namiesto: 10.12.2018 10:00 Má byť: 18.12.2018 10:00 IV.2.7) Podmienky na otváranie ponúk Namiesto: 10.12.2018 13:00 Má byť: 18.12.2018 13:00 VI.3) DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE Namiesto: 8) Súťažné podklady sa budú záujemcom poskytovať výhradne v elektronickej forme. Má byť: 8) Komunikácia a výmena informácií vo verejnom obstarávaní sa uskutočňuje písomne, prostredníctvom elektronických prostriedkov v zmysle § 20 zákona 343/2015 Z.z. o verejnom obstarávaní. Komunikácia vrátane doručovania pre účely tohto verejného obstarávania sa bude uskutočňovať prostredníctvom systému JOSEPHINE na adrese josephine.proebiz.com. V rámci dodržania princípu rovnakého zaobchádzania so záujemcami a princípu transparentnosti, verejný obstarávateľ určil vyššie uvedený spôsob komunikácie a na iný spôsob komunikácie verejný obstarávateľ nebude brať zreteľ ak verejný obstarávateľ v súťažných podkladov neujasnil iný individuálny spôsob komunikácie v osobitných prípadoch. Ďalšie podrobnosti ohľadne elektronickej komunikácie sú uvedené v súťažných podkladoch.
5896 - IOX publikovaná vo Vestníku číslo 61/2019
V oznámení 12454-WYP verejného obstarávateľa/obstarávateľa Mesto Brezno, Nám. M.R.Štefánika 1, 977 01 Brezno zverejnenom vo VVO č. 178/2018 zo dňa 07.09.2018 boli nesprávne zverejnené údaje IV.2.6) Minimálna lehota, počas ktorej sú ponuky uchádzačov viazané Namiesto: 31.03.2019 00:00 Má byť: 31.07.2019 00:00

Súvisiace oznámenia

Profil Obstarávateľa


Dôležité