Oznámenie 13637 - MST

Obsah

13637 - MST
Vestník č. 194/2018 - 01.10.2018

OZNÁMENIE O VYHLÁSENÍ VEREJNÉHO OBSTARÁVANIA

Druh postupu: Verejná súťaž
Druh zákazky: Tovary
ODDIEL I: VEREJNÝ OBSTARÁVATEĽ
I.1) NÁZOV A ADRESY
EMKOS s.r.o.
Vnútroštátne identifikačné číslo: 48079057
Hviezdoslavova 109/6 , 98501 Kalinovo
Kód NUTS: SK032
Slovensko
Kontaktná osoba: Ing. Milan Michálek
Telefón: +421 47948502738
Email: zarkon@azet.sk
Webové sídlo (internetová adresa)
Hlavná adresa(URL): http://www.emkos.sk
I.3) KOMUNIKÁCIA
Súťažné dokumenty sú dostupné priamo a úplne bez obmedzení či poplatkov
http://www.ezakazky.sk
Ďalšie informácie
Ďalšie informácie možno získať na: iné (vyplňte prílohu A.I)
Ing. Martina Kukučková ZAR-KON
Vnútroštátne identifikačné číslo: 34921460
Venevská 6 , 99001 Veľký Krtíš
Kód NUTS: SK032
Slovensko
Kontaktná osoba: Ing. Martina Kukučková
Telefón: +421 915872042
Email: zarkon@slovanet.sk
Adresa hlavnej stránky obstarávateľa (URL): http://www.emkos.sk
Adresa (URL): http://www.ezakazky.sk
I.4) DRUH VEREJNÉHO OBSTARÁVATEĽA
podnikateľský subjekt - dotovaná osoba podľa § 8 ods. 1 ZVO
I.5) HLAVNÁ ČINNOSŤ
výroba jednoúčelových zariadení a výrobkov z kovu
ODDIEL II: PREDMET
II.1) ROZSAH VEREJNÉHO OBSTARÁVANIA
II.1.1) Názov:
Obstaranie inovatívnej technológie na zvýšenie konkurencieschopnosti spoločnosti EMKOS s.r.o
Referenčné číslo: EMK-01
II.1.2) Hlavný kód CPV
42000000-6
Hlavný kód CPV, doplnkový slovník:
FG05-4 - Na priemyselné použitie
II.1.3) Druh zákazky
II.1.4) Stručný opis:
Predmet obstarávania pozostáva z jedného logického celku: 5-osé frézovacie centrum s výklopným vretenom a pevným stolom. Podrobný opis predmetu obstarávania je uvedený v Súťažných podkladoch.
II.1.5) Celková odhadovaná hodnota
390 661,67 EUR bez DPH
II.1.6) Informácie o častiach
II.2) OPIS
II.2.2) Dodatočné kódy CPV
42637000-0
Dodatočný kód CPV, doplnkový slovník:
CB22-7 - Riadený počítačom
DA42-7 - Vrátane inštalácie
II.2.3) Miesto vykonania
Kód NUTS:
SK032
Hlavné miesto dodania alebo plnenia:
Zvolenská cesta, budova č. 5317 - areál Parapetrol , 984 01 Lučenec
II.2.4) Opis obstarávania:
Predmet obstarávania pozostáva z jedného logického celku: 5-osé frézovacie centrum s výklopným vretenom a pevným stolom. Súčasťou dodávky je aj príslušenstvo, doprava na miesto realizácie, vykládka, montáž, uvedenie do prevádzky vykonanie skúšok a zaškolenie obsluhy. Podrobný opis predmetu obstarávania je uvedený v Súťažných podkladoch.
II.2.5) Kritériá na vyhodnotenie ponúk
Cena
II.2.6) Odhadovaná hodnota
390 661,67 EUR bez DPH
II.2.7) Dĺžka trvania zákazky, rámcovej dohody alebo dynamického nákupného systému
Obdobie: v dňoch (od zadania zákazky)
231
Toto obstarávanie môže byť obnovené: Áno
Popis obnovy: 1. V prípade, ak nastanú skutočnosti podľa § 57 zákona č. 343/2015 o verejnom obstarávaní.
2. V prípade, ak Riadiaci orgán na základe administratívnej kontroly procesu verejného obstarávania nariadi jeho zrušenie a umožní opakovanie procesu verejného obstarávania.
II.2.10) Informácie o variantoch
Budú sa akceptovať varianty: Nie
II.2.13) INFORMÁCIE O FONDOCH EURÓPSKEJ ÚNIE
Obstarávanie sa týka projektu a/alebo programu financovaného z fondov Európskej únie: Áno
Číslo projektu alebo referenčné číslo: kód ITMS: NFP313030R760
II.2.14) Doplňujúce informácie:
Žiadosť o NFP bude predložená v rámci výzvy OPVaI-MH/DP/2017/3.3.1-08, OP Výskum a inovácie
ODDIEL III: PRÁVNE, EKONOMICKÉ, FINANČNÉ A TECHNICKÉ INFORMÁCIE
III.1) PODMIENKY ÚČASTI
III.1.1) Vhodnosť vykonávať profesionálnu činnosť vrátane požiadaviek týkajúcich sa zápisu do živnostenských alebo obchodných registrov
Zoznam a krátky opis podmienok: 1) Verejného obstarávania sa môže zúčastniť len ten, kto spĺňa podmienky účasti týkajúce sa osobného postavenia stanovené v § 32 ods. 1 ZVO.
2) Ich splnenie uchádzač preukáže podľa § 32 ods. 2, ods. 4, ods. 5, § 152 ods. 1 (zápis do Zoznamu hospodárskych subjektov) alebo § 152 ods. 3 ZVO.
3) Zápis do Zoznamu hospodárskych subjektov je účinný voči každému obstarávateľovi a údaje v ňom uvedené nie je potrebné v postupoch verejného obstarávania overovať. Verejný obstarávateľ pri vyhodnocovaní splnenia podmienok účasti osobného postavenia overí zapísanie hospodárskeho subjektu v Zozname hospodárskych subjektov, ak uchádzač nepredložil doklady podľa § 32 ods. 2, 4 a 5 alebo iný rovnocenný zápis alebo potvrdenie o zápise podľa § 152 ods. 3 ZVO.
4) Uchádzač môže predbežne nahradiť doklady na preukázanie splnenia podmienok účasti určených verejným obstarávateľom jednotným európskym dokumentom (JED) v zmysle § 39 ZVO. V prípade skupiny dodávateľov predloží JED každý člen skupiny dodávateľov.
5) Skupina dodávateľov preukazuje splnenie podmienok účasti vo verejnom obstarávaní týkajúcich sa osobného postavenia za každého člena skupiny osobitne. Oprávnenie dodávať tovar, uskutočňovať stavebné práce alebo poskytovať službu preukazuje člen skupiny len vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, ktorú má zabezpečiť.
III.1.2) Ekonomické a finančné postavenie
Zoznam a krátky opis kritérií výberu: § 33 ods. 1 písm. a) ZVO: vyjadrenie banky alebo pobočky zahraničnej banky:
Doklad č. 1: Uchádzač predloží potvrdenie banky alebo pobočky zahraničnej banky nie staršie ako 3 mesiace ku dňu lehoty na predkladanie ponuk. Potvrdenie bude obsahovať údaje o tom, že: a) uchádzač ku dňu vystavenia potvrdenia v prípade splácania úveru dodržiava splátkový kalendár, b) uchádzač ku dňu vystavenia potvrdenia nie je v nepovolenom debete a c) jeho bežný účet nie je ku dňu vystavenia potvrdenia predmetom exekúcie. V prípade, ak uchádzač má účty vo viacerých bankách, predloží požadované vyjadrenie banky za každú banku.
Doklad č. 2: Uchádzač predloží čestné prehlásenie, že v iných bankách, ako za ktoré predložil vyjadrenie, nemá záväzky.
Odôvodnenie primeranosti podmienky účasti v súlade s ust. § 38 ods. 5 ZVO k podmienke účasti podľa § 33 ods. 1 písm. a): Na preukázanie finančného a ekonomického postavenia je možné vyžadovať doklady, z ktorých sa dá primerane zistiť uchádzačova finančná situácia. Z hľadiska dodržiavania základných princípov vo VO verejný obstarávateľ stanovil podmienky splniteľné, nediskriminačné a primerané k predmetu zákazky. Verejný obstarávateľ požaduje uvedené doklady za účelom preukázania, že uchádzač je serióznym obchodným partnerom so stabilným finančným zázemím. V prípade uchádzača, ktorého tvorí skupina dodávateľov zúčastnená vo VO, sa požaduje preukázanie splnenia podmienok účasti týkajúcich sa ekonomického a finančného postavenia spoločne.
Uchádzač môže na preukázanie finančného a ekonomického postavenia využiť finančné zdroje inej osoby, bez ohľadu na ich právny vzťah. V takomto prípade musí uchádzač verejnému obstarávateľovi preukázať, že pri plnení zmluvy bude skutočne používať zdroje osoby, ktorej postavenie využíva na preukázanie finančného a ekonomického postavenia. Túto skutočnosť preukazuje uchádzač písomnou zmluvou uzavretou s touto osobou, obsahujúcou záväzok osoby, že poskytne plnenie počas celého zmluvného vzťahu. Osoba, ktorej zdroje majú byť použité na preukázanie finančného a ekonomického postavenia musí preukázať splnenie podmienok účasti týkajúcich sa osobného postavenia okrem § 32 ods. 1 písm. e) a nesmú u nej existovať dôvody na vylúčenie podľa § 40 ods. 6 písm. a) až h). a ods. 7. Verejný obstarávateľ nepožaduje, aby uchádzač a iná osoba, ktorej zdroje majú byť použité na preukázanie finančného a ekonomického postavenia, zodpovedali za plnenie zmluvy spoločne.
Uchádzač môže predbežne nahradiť doklady na preukázanie splnenia podmienok účasti určených verejným obstarávateľom jednotným európskym dokumentom (JED) v zmysle § 39 ZVO. Ak uchádzač preukazuje finančné a ekonomické postavenie prostredníctvom inej osoby, JED obsahuje informácie aj o tejto osobe.
Minimálna požadovaná úroveň štandardov: Nevyžaduje sa.
III.1.3) Technická a odborná spôsobilosť
Zoznam a krátky opis kritérií výberu: § 34 ods. 1 písm. a) ZVO: zoznam dodávok tovaru za predchádzajúce tri roky od vyhlásenia verejného obstarávania s uvedením cien, lehôt dodania a odberateľov; dokladom je referencia, ak odberateľom bol verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa ZVO.
Doklad č. 3: Uchádzač predloží zoznam dodávok tovaru rovnakého alebo obdobného charakteru ako je predmet obstarávania za predchádzajúce tri roky od vyhlásenia verejného obstarávania. Odporúča sa, aby zoznam dodávok obsahoval minimálne nasledovné údaje: obchodné meno, adresa sídla alebo miesta podnikania odberateľa, predmet dodávky, lehotu dodania, celkovú zmluvnú cenu bez DPH, meno a priezvisko aspoň jednej kontaktnej osoby a číslo telefónu odberateľa, kde si bude môcť verejný obstarávateľ overiť uchádzačove informácie. Pri prepočte zahraničnej meny na EUR sa použije kurz NBS platný ku dňu uskutočnenia účtovného prípadu. V prípade, ak bol odberateľom verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ, posudzuje sa referencia v Evidencii referencii vedených ÚVO. V prípade, ak bola odberateľom iná osoba ako verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ, posudzuje sa predložený zoznam. Odôvodnenie primeranosti požadovaných podmienok účasti podľa § 34 ods. 1 písm. a): Zoznam úspešne realizovaných dodávok má garantovať odborné a kvalitné plnenie zákazky, ako aj preukázanie skúseností uchádzača s plnením zmlúv rovnakého alebo podobného charakteru ako je predmet zákazky. Verejný obstarávateľ vyžaduje, aby mal uchádzač preukázateľné skúsenosti s predmetom zákazky, čo je predpokladom toho, aby zvládol bez komplikácií dodať predmet zákazky. V prípade uchádzača, ktorého tvorí skupina dodávateľov zúčastnená vo verejnom obstarávaní, sa požaduje preukázanie splnenia podmienok účasti týkajúcich sa odbornej alebo technickej spôsobilosti spoločne. Uchádzač môže na preukázanie odbornej alebo technickej spôsobilosti využiť technické a odborné kapacity inej osoby, bez ohľadu na ich právny vzťah. V takomto prípade musí uchádzač verejnému obstarávateľovi preukázať, že pri plnení zmluvy bude skutočne používať zdroje osoby, ktorej postavenie využíva na preukázanie odbornej alebo technickej spôsobilosti. Túto skutočnosť preukazuje záujemca alebo uchádzač písomnou zmluvou uzavretou s touto osobou, obsahujúcou záväzok osoby, že poskytne plnenie počas celého zmluvného vzťahu. Osoba, ktorej zdroje majú byť použité na preukázanie odbornej alebo technickej spôsobilosti musí preukázať splnenie podmienok účasti týkajúce sa osobného postavenia a nesmú u nej existovať dôvody na vylúčenie podľa § 40 ods. 6 písm. a) až h). a ods. 7; oprávnenie dodávať tovar, uskutočňovať stavebné práce alebo poskytovať službu preukazuje vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, na ktorú boli kapacity uchádzačovi poskytnuté. Verejný obstarávateľ nepožaduje, aby uchádzač a iná osoba, ktorej zdroje majú byť použité na preukázanie technickej a odbornej spôsobilosti zodpovedali za plnenie zmluvy spoločne. Uchádzač môže predbežne nahradiť doklady na preukázanie splnenia podmienok účasti určené verejným obstarávateľom jednotným európskym dokumentom (JED) v zmysle § 39 ZVO. Ak uchádzač preukazuje technickú a odbornú spôsobilosť prostredníctvom inej osoby, JED obsahuje informácie aj o tejto osobe.
Minimálna požadovaná úroveň štandardov: K podmienke účasti podľa § 34 ods. 1 písm. a) ZVO: Verejný obstarávateľ požaduje preukázanie dodávok tovarov za predchádzajúce tri roky od vyhlásenia verejného obstarávania nasledovne: Uchádzač je povinný preukázať minimálne 1 (slovom jednu) alebo viac dodávok rovnakého alebo podobného charakteru ako je predmet zákazky (primerane opisu predmetu zákazky), pričom jej/ich hodnota za toto obdobie musí byť v sumáre min. 300 000 EUR bez DPH (ekvivalent PHZ predmetu zákazky).
III.2) PODMIENKY TÝKAJÚCE SA ZÁKAZKY
III.2.2) Podmienky vykonania zákazky:
1) Úspešný uchádzač bude realizovať zákazku v súlade s podmienkami určenými v Kúpnej zmluve.
2) Predmet zákazky bude spolufinancovaný z fondov EU, preto bude úspešný uchádzač povinný strpieť výkon kontroly/auditu/overovania súvisiaceho s dodávanými tovarmi kedykoľvek počas platnosti a účinnosti Zmluvy o poskytnutí NFP uzavretej medzi verejným obstarávateľom a Poskytovateľom NFP na to oprávnenými osobami a poskytnúť im všetku potrebnú súčinnosť v zmysle Zmluvy o poskytnutí NFP.
3) Verejný obstarávateľ si vyhradzuje odkladaciu podmienku účinnosti Kúpnej zmluvy. Zmluva nadobudne platnosť jej podpisom oboma zmluvnými stranami a účinnosť až po podpise Zmluvy o pridelení nenávratného finančného príspevku a schválení procesu verejného obstarávania zo strany Poskytovateľa NFP.
4) Verejný obstarávateľ môže od zmluvy odstúpiť, resp. ju nepodpísať v prípade, ak budú zo strany Poskytovateľa NFP udelené finančné korekcie na základe zistených nedostatkov v procese verejného obstarávania.
III.2.3) Informácie o pracovníkoch zodpovedných za vykonanie zákazky
ODDIEL IV: POSTUP
IV.1) DRUH POSTUPU
IV.1.1) Druh postupu
IV.1.8) Informácia o dohode o vládnom obstarávaní (GPA)
Na toto obstarávanie sa vzťahuje dohoda o vládnom obstarávaní: Nie
IV.2) ADMINISTRATÍVNE INFORMÁCIE
IV.2.2) Lehota na predkladanie ponúk alebo žiadostí o účasť
Dátum a čas: 24.10.2018 09:00
IV.2.4) Jazyk (jazyky), v ktorom (ktorých) možno predkladať ponuky alebo žiadosti o účasť
SK
CS
IV.2.6) Minimálna lehota, počas ktorej sú ponuky uchádzačov viazané
Ponuka musí platiť do: 31.12.2019
IV.2.7) Podmienky na otváranie ponúk
Dátum a čas: 24.10.2018 10:00
Miesto: Zvolenská cesta, budova č. 5317 - areál Parapetrol , 984 01 Lučenec, dňa 23.10.2018 o 10:00 hod., a to sprístupnením predložených dokladov verejnému obstarávateľovi v elektronickom nástroji eZakazky.
Informácie o oprávnených osobách a otváraní ponúk: Otváranie ponúk je verejné. Účasť na otváraní ponúk je umožnená všetkým uchádzačom, ktorí predložili svoju ponuku v lehote na predkladanie ponúk. Uchádzač (fyzická osoba), štatutárny orgán alebo člen štatutárneho orgánu uchádzača (právnická osoba) sa preukáže na otváraní ponúk preukazom totožnosti, poverený zástupca uchádzača sa preukáže preukazom totožnosti a splnomocnením na zastupovanie.
ODDIEL VI: DOPLNKOVÉ INFORMÁCIE
VI.1) INFORMÁCIE O OPAKOVANÍ OBSTARÁVANIA
VI.3) DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE:
1) Verejný obstarávateľ bude komunikovať výhradne elektronicky. Súťažné podklady a všetky ďalšie dokumenty určené verejným obstarávateľom pre vypracovanie ponuky budú každému záujemcovi k dispozícii na komunikačnom elektronickom portáli www.ezakazky.sk bez obmedzenia. Zároveň verejný obstarávateľ zverejní Súťažné podklady a ďalšiu dokumentáciu v profile verejného obstarávateľa www.uvo.sk/vyhladavanie-profilov/zakazky/19904 .
2) Spôsob vyžiadania a poskytnutia Súťažných podkladov:
a) záujemca zadá do internetového vyhľadávača elektronickú adresu www.ezakazky.sk,
b) klikne na názov zákazky,
c) klikne na Žiadosť o účasť/o súťažné podklady,
d) prihlási sa do systému nasledovným spôsobom:
- ak už hospodársky subjekt má v systéme zriadené konto, prihlási sa priamo svojimi, už poskytnutými prihlasovacími údajmi (v prípade zabudnutých prihlasovacích údajov zvolí možnosť zaslania prihlasovacích údajov elektronicky na elektronickú adresu);
- ak ešte hospodársky subjekt nemá zriadené konto v systéme, klikne na Registrácia a postupuje podľa pokynov uvedených pre registráciu v systéme priamo na internetovej stránke www.ezakazky.sk.
3) V prípade potreby vysvetlenia podmienok účasti vo verejnom obstarávaní, Súťažných podkladov alebo inej sprievodnej dokumentácie alebo iných dokumentov poskytnutých verejným obstarávateľom v lehote na predkladanie ponúk, môže ktorýkoľvek zo záujemcov požiadať o ich vysvetlenie. Žiadosť o vysvetlenie musí byť doručená v primeranej lehote určenej zákonom prostredníctvom elektronického komunikačného portálu www.ezakazky.sk. Nepostačuje, aby žiadosť bola doručená na emailovú adresu kontaktnej osobe verejného obstarávateľa. Vyššie uvedený postup platí aj v prípade, ak hospodársky subjekt získa Súťažné podklady z Profilu verejného obstarávateľa alebo iným spôsobom.
4) V rámci dodržania princípu rovnakého zaobchádzania so záujemcami a princípu transparentnosti, verejný obstarávateľ určil vyššie uvedený spôsob komunikácie. Na iný spôsob komunikácie verejný obstarávateľ nebude brať zreteľ, ak v Súťažných podkladoch neujasnil iný individuálny spôsob komunikácie v osobitných prípadoch.
5) Ďalšie podrobnosti ohľadne elektronickej komunikácie sú uvedené v Súťažných podkladoch, nakoľko vo formulári Oznámenia o vyhlásení VO je limitovaný počet znakov. Podrobné vymedzenie a určenie doručovania dokladov a komunikácie so záujemcami a uchádzačmi verejný obstarávateľ uvádza v Súťažných podkladoch.
6) Verejný obstarávateľ vylúči z verejného obstarávania uchádzača, ak na základe dôveryhodných informácií má dôvodné podozrenie, že uchádzač alebo záujemca uzavrel v danom verejnom obstarávaní s iným hospodárskym subjektom dohodu narúšajúcu hospodársku súťaž.
7) Verejný obstarávateľ aplikuje postup zadávania nadlimitnej verejnej súťaže podľa § 66 ods. 7 (reverzná verejná súťaž) zákona o VO.
8) Verejný obstarávateľ si vyhradzuje právo neprijať ponuku úspešného uchádzača, ak cena prekročí predpokladanú hodnotu zákazky uvedenú v tomto Oznámení.
9) Verejný obstarávateľ aplikuje: b) obstarávanie inovácií.
10) Verejný obstarávateľ nesmie v zmysle § 11 zákona uzavrieť zmluvu s uchádzačom alebo uchádzačmi, ktorí majú povinnosť zapisovať sa do Registra partnerov verejného sektora (RPVS) a nie sú zapísaní v RPVS alebo ktorých subdodávatelia alebo subdodávatelia podľa osobitného predpisu, ktorí majú povinnosť zapisovať sa do RPVS a nie sú zapísaní v RPVS.
11) V zmysle § 39 zákona o VO môže uchádzač predbežne nahradiť doklady na preukázanie splnenia podmienok účasti jednotným európskym dokumentom (JED). Postačí, ak splnenie podmienok účasti (týkajúce sa časti IV: Podmienky účasti oddiel A až D JED-u ) preukáže uchádzač odpoveďou na jednu otázku s odpoveďou áno alebo nie (tzv. globálny údaj pre všetky podmienky účasti).
12) Verejný obstarávateľ si vyhradzuje právo predĺžiť lehotu na poskytnutie súčinnosti zo strany uchádzačov stanovenú v § 56 ods. 10 zákona o verejnom obstarávaní na viac ako 10 pracovných dní.
13) Zábezpeka sa nevyžaduje
VI.4) POSTUPY PRESKÚMANIA
VI.4.1) Orgán zodpovedný za preskúmanie
Úrad pre verejné obstarávanie
Ružová dolina 10, P.O.BOX 98
82005
Bratislava

Slovensko
Telefón: +421 250264176
Fax: +421 250264219
Internetová adresa (URL): http://www.uvo.gov.sk
VI.4.4) Útvar, od ktorého možno získať informácie o postupe preskúmania
Úrad pre verejné obstarávanie
Ružová dolina 10, P.O.BOX 98
82005
Bratislava

Slovensko
Vnútroštátne identifikačné číslo: 31797903
Telefón: +421 250264176
Fax: +421 250264219
Internetová adresa (URL): http://www.uvo.gov.sk
VI.5) DÁTUM ODOSLANIA TOHTO OZNÁMENIA:
23.09.2018

Súvisiace oznámenia

Profil Obstarávateľa


Dôležité