Oznámenie 15766 - WYS

Obsah

15766 - WYS
Vestník č. 216/2018 - 02.11.2018

VÝZVA NA PREDKLADANIE PONÚK
ODDIEL I: VEREJNÝ OBSTARÁVATEĽ
I.1) NÁZOV A ADRESY
Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou
IČO: 30796482
Žellova 2, 82924 Bratislava
Slovensko
Kontaktná osoba: Mária Šuleková
Telefón: +421 903711533
Fax: +421 2856507
Email: maria.sulekova@udzs-sk.sk
Webové sídlo (internetová adresa)
Adresa stránky profilu kupujúceho (URL): http://www.uvo.gov.sk/vyhladavanie-profilov/zakazky/9119
Hlavná adresa(URL): http://www.udzs.sk
I.3) KOMUNIKÁCIA
Súťažné dokumenty sú dostupné priamo a úplne bez obmedzení či poplatkov
https://www.uvo.gov.sk/private/organization/9119/order/417748
Ďalšie informácie možno získať na adrese
vyššie uvedené kontaktné miesto/miesta
Adresa (URL): http://www.uvo.gov.sk/vyhladavanie-profilov/zakazky/9119
I.4) DRUH VEREJNÉHO OBSTARÁVATEĽA
Druh verejného obstarávateľa Ministerstvo alebo iný štátny orgán vrátane jeho regionálnych alebo miestnych útvarov
I.5) HLAVNÁ ČINNOSŤ
Dohľad nad zdravotným poistením, dohľad nad poskytovaním zdravotnej starostlivosti
ODDIEL II: PREDMET ZÁKAZKY
II.1) ROZSAH OBSTARÁVANIA
II.1.1) Názov
Zabezpečenie vykonávania prehliadok mŕtvych tiel vrátane prepravy prehliadajúcich lekárov na miesto výkonu prehiadky mŕtveho tela a späť na území Banskobystrického samosprávneho kraja
Referenčné číslo: VYZ102018ORGBB
II.1.2) Hlavný kód CPV
60000000-8
II.1.3) Druh zákazky
II.1.4) Stručný opis
Zabezpečenie vykonávania prehliadok mŕtvych tiel mimo zdravotníckych zariadení ústavnej zdravotnej starostlivosti vrátane prepravy prehliadajúcich lekárov na miesto výkonu prehliadky mŕtveho tela a späť na území Banskobystrického samosprávneho kraja.
II.1.5) Celková predpokladaná hodnota
137 425,00 EUR bez DPH
II.1.6) Informácie o častiach
II.2) OPIS
II.2.2) Dodatočné kódy CPV
65000000-3
II.2.3) Miesto dodania
Kód NUTS
SK032
Hlavné miesto dodania alebo plnenia
Banskobystrický samosprávny kraj.
II.2.4) Opis obstarávania
1. Uchádzač bude zabezpečovať vykonávanie prehliadok mŕtvych tiel mimo zdravotníckych zariadení ústavnej zdravotnej starostlivosti vrátane prepravy prehliadajúcich lekárov na miesto výkonu prehliadky mŕtveho tela a späť na území Banskobystrického samosprávneho kraja. Verejný obstarávateľ uzatvorí samostatnú zmluvu na Banskobystrický samosprávny kraj na dobu určitú do 30.06.2019, alebo do vyčerpania finančného limitu, t.j. 137 425,00 eur bez DPH (slovom stotridsaťsedemtisícštyristodvadsaťpäť eur bez DPH) podľa toho, čo nastane skôr.
2. Uchádzač zabezpečí odborné a nepretržité vykonávania prehliadok mŕtvych tiel v súlade so zákonom č. 581/2004 Z. z.
3.Predmetom zákazky je záväzok uchádzača zabezpečiť vykonanie prehliadok mŕtvych tiel zdravotníckym pracovníkom v povolaní lekár, ktorí - majú udelené oprávnenie na vykonávanie prehliadok mŕtvych tiel podľa § 47f zákona č. 581/2004 Z. z. (ďalej len prehliadajúci lekár).
4.Uchádzač zabezpečuje vykonávanie prehliadky mŕtvych tiel prostredníctvom prehliadajúcich lekárov, ktorí sú s organizátorom v zmluvnom vzťahu. Túto skutočnosť je uchádzač povinný bez zbytočného odkladu na požiadanie verejného obstarávateľa kedykoľvek počas platnosti a účinnosti zmluvy preukázať predložením fotokópií aktuálne platných zmlúv s prehliadajúcimi lekármi.
5.Uchádzač je povinný vykonávať prehliadky mŕtvych tiel v súlade s metodickým usmernením verejného obstarávateľa k vykonávaniu prehliadky mŕtveho tela (viď: www.udzs-sk.sk) a v súlade s príslušnými platnými právnymi predpismi.
6.Uchádzač musí mať uzatvorený právny vzťah s prehliadajúcimi lekármi v takom počte, aby mohol bezproblémovo a nepretržite poskytovať predmet zmluvy v stanovenej lehote.
7.Uchádzač musí mať k dispozícií taký počet motorových vozidiel, aby mohol bezproblémovo a nepretržite poskytovať predmet zmluvy v stanovenej lehote. Minimálne 1 vozidlo musí spĺňať nasledujúce požiadavky: pohon všetkých štyroch kolies, zvláštne výstražné svetlo modrej farby (maják) podľa § 40 zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, vybavenie 12V zásuvkou a klimatizáciou. Túto skutočnosť je uchádzač povinný bez zbytočného odkladu na požiadanie verejného obstarávateľa kedykoľvek počas platnosti a účinnosti zmluvy preukázať predložením fotokópie technického preukazu motorového vozidla. Uchádzač je povinný predložiť verejnému obstarávateľovi fotokópiu dokladu preukazujúceho oprávnenie užívať motorové vozidlo podľa predchádzajúcej vety v lehote do 3 pracovných dní od účinnosti zmluvy a bez zbytočného odkladu predložiť na požiadanie verejného obstarávateľa fotokópiu dokladu preukazujúceho oprávnenie užívať motorové vozidlo kedykoľvek počas trvania platnosti a účinnosti zmluvy.
II.2.5) Kritériá na vyhodnotenie ponúk
Cena
II.2.6) Predpokladaná hodnota
137 425,00 EUR bez DPH
II.2.7) Dĺžka trvania zákazky alebo rámcovej dohody
Trvanie v mesiacoch: 6
II.2.10) Informácie o variantoch
Budú sa akceptovať varianty: Nie
II.2.13) INFORMÁCIE O FONDOCH EURÓPSKEJ ÚNIE
Obstarávanie sa týka projektu a/alebo programu financovaného z fondov Európskej únie: Nie
II.2.14) Doplňujúce informácie
Verejný obstarávateľ požaduje zábezpeku vo vyške 3000,00 eur. Podmienky zloženia a vrátenia zábezpeky
sú podrobne uvedené v súťažnych podkladoch.
ODDIEL III: OSOBNÉ POSTAVENIE, EKONOMICKÉ, FINANČNÉ A TECHNICKÉ INFORMÁCIE
III.1) PODMIENKY ÚČASTI
III.1.1) Osobné postavenie vrátane požiadaviek týkajúcich sa zápisu do živnostenských alebo obchodných registrov
Zoznam a krátky opis podmienok: Uchádzač musí spĺňať podmienky účasti tykajúce sa osobného postavenia uvedené v § 32 ods. 1 zákona č. 343/2015 Z.z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorych zákonov v znení neskorších predpisov. Uchádzač preukazuje splnenie podmienok účasti podľa § 32 ods. 2 zákona o verejnom obstarávaní formou predloženia dokladov alebo formou zápisu do zoznamu hospodárskych subjektov podľa § 152 zákona o verejnom obstarávaní, resp. formou jednotného európskeho dokumentu podľa § 39 zákona o verejnom obstarávaní. Úplné znenie podmienok účasti je zverejnené v súťažnych podkladoch, ktoré sú voľne prístupné v profile verejného obstarávateľa.
III.1.2) Ekonomické a finančné postavenie
Zoznam a krátky opis podmienok, odôvodnenie primeranosti každej určenej podmienky: 2.1 Podľa § 33 ods. 1 písm. a) zákona vyjadrenie banky, alebo pobočky zahraničnej banky.
2.2 Uchádzač môže na preukázanie finančného a ekonomického postavenia využiť finančné zdroje inej osoby, bez ohľadu na ich právny vzťah. V takomto prípade musí uchádzač verejnému obstarávateľovi preukázať, že pri plnení Zmluvy bude skutočne používať zdroje osoby, ktorej postavenie využíva na preukázanie finančného a ekonomického postavenia. Skutočnosť podľa druhej vety preukazuje uchádzač písomnou zmluvou uzavretou s osobou, ktorej zdrojmi mieni preukázať svoje finančné a ekonomické postavenie. Z písomnej zmluvy musí vyplývať záväzok osoby, že poskytne plnenie počas celého trvania zmluvného vzťahu. Osoba, ktorej zdroje majú byť použité na preukázanie finančného a ekonomického postavenia, musí preukázať splnenie podmienok účasti týkajúce sa osobného postavenia okrem § 32 ods. 1 písm. e) zákona a nesmú u nej existovať dôvody na vylúčenie podľa § 40 ods. 6 písm. a) až h) a ods. 7 zákona.
2.3 Verejný obstarávateľ požaduje, aby uchádzač, alebo iná osoba ktorej zdroje majú byť použité na preukázanie finančného a ekonomického postavenia, zodpovedal za plnenie Zmluvy spoločne.
2.4 Ak uchádzač nedokáže z objektívnych dôvodov poskytnúť na preukázanie finančného a ekonomického postavenia dokument určený verejným obstarávateľom, môže finančné a ekonomické postavenie preukázať predložením iného dokumentu, ktorý verejný považuje za vhodný.
2.5 Odôvodnenie primeranosti podmienky účasti vo vzťahu k predmetu zákazky.
Požiadavka predložiť vyjadrenie banky alebo pobočky zahraničnej banky o schopnosti uchádzača plniť svoje finančné záväzky je primeraná a jej potreba zahrnutia sleduje cieľ nájsť schopného poskytovateľa služby, ktorý si plní všetky svoje finančné záväzky včas a riadne.
Minimálna požadovaná úroveň štandardov:
Uchádzač predloží elektronicky prostredníctvom IS EVO originál, alebo úradne osvedčené kladné vyjadrenie banky alebo pobočky zahraničnej banky nie staršie ako tri mesiace ku dňu predkladania ponúk, v ktorom musí byť uvedené, že uchádzač nie je v nepovolenom debete a je schopný plniť svoje finančné záväzky. V prípade splácania úveru dodržuje voči banke splátkovy kalendár.
III.1.3) Technická a odborná spôsobilosť
Zoznam a krátky opis podmienok, odôvodnenie primeranosti každej určenej podmienky: 3.1 Podľa § 34 ods. 1 písm. g) zákona ak ide o stavebné práce alebo služby, údajmi o vzdelaní a odbornej praxi alebo o odbornej kvalifikácií osôb určenych na plnenie zmluvy alebo koncesnej zmluvy alebo riadiacich zamestnancov, ak nie sú kritériom na vyhodnotenie ponúk,
3.2 Podľa § 34 ods. 1 písm. j) zákona údajmi o strojovom, prevádzkovom alebo technickom vybavení, ktoré má uchádzač alebo záujemca k dispozícií na uskutočnenie stavebnych prác alebo na poskytnutie služby.
3.2 V zmysle § 34 ods. 3 zákona uchádzač môže na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti využiť technické a odborné kapacity inej osoby, bez ohľadu na ich právny vzťah. V takomto prípade musí uchádzač verejnému obstarávateľovi preukázať, že pri plnení zmluvy bude môcť reálne disponovať s kapacitami osoby, ktorej spôsobilosť využíva na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti. Túto skutočnosť preukazuje uchádzačpísomnou zmluvou uzavretou s touto osobou, obsahujúcou záväzok osoby, ktorej technickými a odbornými kapacitami mieni preukázať svoju technickú spôsobilosť alebo odbornú spôsobilosť, že táto osoba poskytne svoje kapacity počas celého trvania zmluvného vzťahu. Osoba, ktorej kapacity majú byť použité na preukázanie technickej alebo odbornejspôsobilosti, musí spĺňať podmienky účasti tykajúce sa osobného postavenia a nesmú u nej existovať dôvody na vylúčenie podľa § 40 ods. 6 písm. a) až h) a ods. 7 zákona. Oprávnenie poskytovať službu preukazuje vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, na ktorú boli kapacity záujemcovi alebo uchádzačovi poskytnuté. Ak ide o požiadavku súvisiacu so vzdelaním, odbornou kvalifikáciou alebo relevantnymi odbornymi skúsenosťami najmä podľaodseku 1písm.g)uchádzač môže využiť kapacity inej osoby len,ak táto budereálne poskytovať služby,na ktoré sa kapacity vyžadujú.
3.3 Verejný obstarávateľ požaduje,aby uchádzač, alebo iná osoba ktorej kapacity majú byť použité na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti, zodpovedali za plnenie Zmluvy spoločne.
3.4 Odôvodnenie primeranosti požadovaných podmienok účasti v zmysle § 38 ods. 5 zákona.
podľa § 34 ods. 1 písm. g) zákona verejný obstarávateľ sa musí uistiť, že uchádzač má k dispozícií zdravotníckych pracovníkov v povolení lekár, ktorí majú udelené oprávnenie na vykonávanie prehliadok mŕtvych tiel podľa § 47f) zákona č. 581/2004 Z.z. v platnom znení.
podľa § 34 ods. 1 písm. j) zákona verejný obstarávateľ sa musí uistiť, že uchádzač má k dispozícii motorové vozidlá spĺňajúce požiadavky verejného obstarávateľa za účelom úspešného bezproblémového a nepretžitého plnenia zmluvy.
Minimálna požadovaná úroveň štandardov: Podľa § 34 ods. 1 písm. g) zákona sa požaduje predložiť elektronicky prostredníctvom IS EVO uzatvorené platné zmluvy so zdravotníckymi pracovníkmi v povolení lekár, ktorí majú udelené oprávnenie na vykonávanie prehliadok mŕtvych tiel podľa § 47f) zákona č. 581/2004 Z.z. v platnom znení. Uchádzač predloží zmluvy v takom počte lekárov s ktorými je schopný zabezpečovať úspešné plnenie zmluvy.
Podľa § 34 ods. 1 písm. j) zákona sa požaduje predložiť elektronicky prostredníctvom IS EVO zoznam motorových vozidiel, ktoré budú spĺňať nasledovné požiadavky:
a)pohon všetkých štyroch kolies,
b)zvláštne výstražné svetlo modrej farby (maják) podľa § 40 zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov,
c)vybavené 12V zásuvkou,
d)vybavené klimatizáciou.
Zoznam motorových vozidiel bude originál podpísaný uchádzačom. Postačuje ak uchádzač v zozname uvedie značku
a výkon motorového vozidla. Uchádzač predloží v zozname taký počet motorových vozidiel, s ktorými je schopný zabezpečovať úspešné plnenie zmluvy.
III.2) PODMIENKY TÝKAJÚCE SA ZÁKAZKY
III.2.3) Informácie o pracovníkoch zodpovedných za vykonanie zákazky
ODDIEL IV: POSTUP
IV.2) ADMINISTRATÍVNE INFORMÁCIE
IV.2.2) Lehota na predkladanie ponúk
Dátum a čas: 16.11.2018 10:00
IV.2.6) Minimálna lehota, počas ktorej sú ponuky uchádzačov viazané
Ponuka musí platiť do: 28.12.2018
IV.2.7) Podmienky na otváranie ponúk
Dátum a čas: 16.11.2018 11:00
Miesto: Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou, Žellova 2, Bratialava.
Informácie o oprávnených osobách a otváraní ponúk: Na otváraní ponúk, t.j. sprístupnení elektronických ponúk v systéme IS ÚVO EVO sa môžu zúčastniť uchádzači, ktorí predložili svoju ponuku v lehote na predkladanie ponúk. Vzhľadom na obmedzenie počtu znakov formulára vyzvy na predkladanie ponúk v Informačnom systéme Zber údajov v tejto sekcii na max. 400 znakov, viac informácií je uvedených v súťažnych podkladoch.
ODDIEL VI: DOPLNKOVÉ INFORMÁCIE
VI.3) DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE
1. Toto verejné obstarávanie sa realizuje prostredníctvom informačného systému elektronického verejného obstarávania IS ÚVO, ktory je dostupný na adrese: https://www.uvo.gov.sk/
Pre účasť na elektronickom verejnom obstarávaní, resp. komunikáciu v systéme a pre elektronické predkladanie ponuky prostredníctvom systému IS ÚVO -EVO je potrebné:
- ak uchádzač nemá konto v IS ÚVO je potrebné vytvoriť si účet,
- v prípade ak hospodársky subjekt, za ktorého predkladáte ponuku/realizujete inú komunikáciu podľa ZVO, ešte nie je
zaregistrovany v IS ÚVO, je potrebné ho zaregistrovať,
link: https://www.uvo.gov.sk/private/hospodarske-subjekty/add.
2.Splnenie podmienok účasti možno predbežne nahradiť v zmysle § 39 zákona Jednotnym európskym dokumentom
(ďalej aj ,,JED"), pričom uchádzačom z predloženého predmetného dokumentu musí byť jednoznačne zrejmé, že
rozsahom, obsahom aj spôsobom spĺňa podmienky účasti preukazované jednotnym európskym dokumentom, stanovené verejným obstarávateľom.
3. Pravidlá neuvedené v oznámení a v súťažnych podkladoch sa riadia zákonom o verejnom obstarávaní.
VI.5) DÁTUM ODOSLANIA TOHTO OZNÁMENIA
31.10.2018

Súvisiace oznámenia

Profil Obstarávateľa


Dôležité