Oznámenie 17702 - WYS

Obsah

17702 - WYS
Vestník č. 242/2018 - 10.12.2018

VÝZVA NA PREDKLADANIE PONÚK
ODDIEL I: VEREJNÝ OBSTARÁVATEĽ
I.1) NÁZOV A ADRESY
Mesto Brezno
IČO: 00313319
Nám. M.R.Štefánika 1, 97701 Brezno
Slovensko
Kontaktná osoba: Dana Ridzoňová
Telefón: +421 486306284
Fax: +421 486306229
Email: dana.ridzonova@brezno.sk
Webové sídlo (internetová adresa)
Hlavná adresa(URL): http://www.brezno.sk
I.3) KOMUNIKÁCIA
Súťažné dokumenty sú dostupné priamo a úplne bez obmedzení či poplatkov
http://www.uvo.gov.sk/private/organization/4782/order/418604
Ďalšie informácie možno získať na adrese
vyššie uvedené kontaktné miesto/miesta
Adresa (URL): http://www.uvo.gov.sk/private/organization/4782/order/418604
I.4) DRUH VEREJNÉHO OBSTARÁVATEĽA
Druh verejného obstarávateľa Regionálny alebo miestny orgán
I.5) HLAVNÁ ČINNOSŤ
Všeobecné verejné služby
ODDIEL II: PREDMET ZÁKAZKY
II.1) ROZSAH OBSTARÁVANIA
II.1.1) Názov
Bytový dom ul. MPČĽ, Brezno - Mazorníkovo
Referenčné číslo: 2018/11211
II.1.2) Hlavný kód CPV
71320000-7
II.1.3) Druh zákazky
II.1.4) Stručný opis
Predmetom zákazky je vypracovanie projektovej dokumentácie:.
architektonická štúdia osadenia jedného bytového domu so 100 bytmi (+-5), najmä 2 a 3 izbovými, do plochy na ul. MPČĽ vymedzenej parcelami:
pozemok parc. reg. C KN č. 3858/192 o výmere 7201 m2, druh pozemku zastavané plochy a nádvoria, k.ú. Brezno
pozemok parc. reg. C KN č. 3858/153 o výmere 1600 m2, druh pozemku zastavané plochy a nádvoria, k.ú. Brezno
Súčasťou prípravy štúdie budú minimálne dve koncepcie dispozičné, tvarovo-objemové, ktoré budú odkonzultované/pripomienkované investorom. Investor si tiež vyhradzuje právo neprijať ani jednu koncepciu a požiadať o iné/vhodnejšie riešenie štúdie bytového domu.
projekt pre územné rozhodnutie vrátane zabezpečenia súhlasných stanovísk od všetkých dotknutých orgánov
projekt pre stavebné povolenie vrátane zabezpečenia súhlasných stanovísk od všetkých dotknutých orgánov
realizačný projekt vrátane položkovitého výkazu výmer a rozpočtu
II.1.5) Celková predpokladaná hodnota
214 609,00 EUR bez DPH
II.1.6) Informácie o častiach
II.2) OPIS
II.2.3) Miesto dodania
Kód NUTS
SK
Hlavné miesto dodania alebo plnenia
Mestský úrad Brezno, kancelária č. 11, Nám. gen. M. R. Štefánika 1, 977 01 Brezno, k rukám Ing. Bronislavy Rybianskej
II.2.4) Opis obstarávania
Predmetom zákazky je vypracovanie projektovej dokumentácie:.
architektonická štúdia osadenia jedného bytového domu so 100 bytmi (+-5), najmä 2 a 3 izbovými, do plochy na ul. MPČĽ vymedzenej parcelami:
pozemok parc. reg. C KN č. 3858/192 o výmere 7201 m2, druh pozemku zastavané plochy a nádvoria, k.ú. Brezno
pozemok parc. reg. C KN č. 3858/153 o výmere 1600 m2, druh pozemku zastavané plochy a nádvoria, k.ú. Brezno
Súčasťou prípravy štúdie budú minimálne dve koncepcie dispozičné, tvarovo-objemové, ktoré budú odkonzultované/pripomienkované investorom. Investor si tiež vyhradzuje právo neprijať ani jednu koncepciu a požiadať o iné/vhodnejšie riešenie štúdie bytového domu.
projekt pre územné rozhodnutie vrátane zabezpečenia súhlasných stanovísk od všetkých dotknutých orgánov
projekt pre stavebné povolenie vrátane zabezpečenia súhlasných stanovísk od všetkých dotknutých orgánov
realizačný projekt vrátane položkovitého výkazu výmer a rozpočtu
II.2.5) Kritériá na vyhodnotenie ponúk
Cena
II.2.6) Predpokladaná hodnota
214 609,00 EUR bez DPH
II.2.7) Dĺžka trvania zákazky alebo rámcovej dohody
Trvanie v mesiacoch: 10
II.2.10) Informácie o variantoch
Budú sa akceptovať varianty: Nie
II.2.13) INFORMÁCIE O FONDOCH EURÓPSKEJ ÚNIE
Obstarávanie sa týka projektu a/alebo programu financovaného z fondov Európskej únie: Nie
ODDIEL III: OSOBNÉ POSTAVENIE, EKONOMICKÉ, FINANČNÉ A TECHNICKÉ INFORMÁCIE
III.1) PODMIENKY ÚČASTI
III.1.1) Osobné postavenie vrátane požiadaviek týkajúcich sa zápisu do živnostenských alebo obchodných registrov
Zoznam a krátky opis podmienok: Verejného obstarávania sa môže zúčastniť len ten, kto spĺňa tieto podmienky účasti týkajúce sa osobného postavenia:
1. podľa § 32 ods. 1 písm. e) v nadväznosti na § 114 ods. 2 zákona č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len "ZVO") - je oprávnený poskytovať službu;

2. uchádzač alebo záujemca preukazuje splnenie podmienok účasti podľa bodu 1.:
doloženým dokladom o oprávnení poskytovať službu, ktorá zodpovedá predmetu zákazky.

3. ak uchádzač alebo záujemca má sídlo, miesto podnikania alebo obvyklý pobyt mimo územia Slovenskej republiky a štát jeho sídla, miesta podnikania alebo obvyklého pobytu nevydáva doklad uvedený v bode 2. alebo nevydáva ani rovnocenný doklad, možno ho nahradiť čestným vyhlásením podľa predpisov platných v štáte jeho sídla, miesta podnikania alebo obvyklého pobytu.

4. ak právo štátu uchádzača alebo záujemcu so sídlom, miestom podnikania alebo obvyklým pobytom mimo územia Slovenskej republiky neupravuje inštitút čestného vyhlásenia, môže ho nahradiť vyhlásením urobeným pred súdom, správnym orgánom, notárom, inou odbornou inštitúciou alebo obchodnou inštitúciou podľa predpisov platných v štáte sídla, miesta podnikania alebo obvyklého pobytu uchádzača alebo záujemcu.

5. uchádzač zapísaný do zoznamu hospodárskych subjektov vedeného Úradom pre verejné obstarávanie uvedie túto skutočnosť v ponuke.

6. v prípade uchádzača, ktorého tvorí skupina dodávateľov zúčastnená vo verejnom obstarávaní splnenie podmienky účasti podľa § 32 ods. 1 písm. e) zákona preukazuje člen skupiny len vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, ktorú má zabezpečiť.
III.1.2) Ekonomické a finančné postavenie
Zoznam a krátky opis podmienok, odôvodnenie primeranosti každej určenej podmienky: Nevyžaduje sa
III.1.3) Technická a odborná spôsobilosť
Zoznam a krátky opis podmienok, odôvodnenie primeranosti každej určenej podmienky: Uchádzač preukazuje technickú alebo odbornú spôsobilosť predložením:
1. podľa § 34 ods. 1 písm. a) v nadväznosti na ods. 2 ZVO
Zoznamom poskytnutých služieb rovnakého alebo podobného charakteru ako je predmet zákazky, za predchádzajúcich päť rokov od vyhlásenia verejného obstarávania s uvedením cien, lehôt dodania a odberateľov; dokladom je referencia, ak odberateľom bol verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa ZVO.
V zmysle § 187 ods. 6 ZVO splnenie podmienky účasti podľa § 34 ods. 1 písm. a) ZVO je možné preukázať dôkazom o plnení potvrdeným verejným obstarávateľom alebo obstarávateľom, ak bola referencia vyhotovená do 1. marca 2014 a odberateľom bol verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ.
V zozname úspešných dodávok alebo splnených zmlúv uchádzač uvedie názov alebo obchodné meno zmluvného partnera, adresu jeho sídla alebo miesta podnikania, názov poskytnutia služieb, zmluvné množstvo služieb, údaje na kontaktnú osobu zmluvného partnera (odberateľa), ktorý poskytol službu.

2. podľa § 34 ods. 1 písm. g) ZVO
Údajmi o vzdelaní a odbornej praxi alebo o odb. kvalifikácii osôb určených na plnenie Zmluvy alebo riadiacich zamestnancov zodpovedných za plnenie služby.

3. Ak uchádzač preukáže technickú spôsobilosť alebo odbornú spôsobilosť podľa § 34 ods. 3 ZVO, preukazuje túto skutočnosť písomnou zmluvou, z ktorej musí vyplývať záväzok osoby, že poskytne svoje kapacity počas celého trvania zmluvného vzťahu a spĺňa ostatné požiadavky uvedené v ustanovení § 34 ods. 3 ZVO.

4. Verejný obstarávateľ požaduje, aby uchádzač a iná osoba, ktorej kapacity majú byť použité na preukázanie technickej a odbornej spôsobilosti, zodpovedali za plnenie Zmluvy spoločne.

5. Skupina dodávateľov preukazuje splnenie podmienok účasti týkajúcich sa technickej a odbornej spôsobilosti za všetkých členov skupiny spoločne.

Odôvodnenie (§ 38 ods. 5 ZVO):
Splnením podmienky účasti uchádzač preukáže:
K bodu 1: schopnosť a spôsobilosť pre poskytnutie požadovaných služieb v plnom rozsahu a v požadovanej kvalite a na základe dostatočných skúseností. Minimálna požadovaná úroveň v požadovanom rozsahu je primeraná vo vzťahu k predmetu zákazky. Verejný obstarávateľ stanovil podmienku účasti podľa § 34 ods. 1 písm. a) v nadväznosti na ods. 2 zákona o verejnom obstarávaní. Verejný obstarávateľ podľa § 34 ods. 2 zákona o verejnom obstarávaní na zistenie primeranej úrovne hospodárskej súťaže môže určiť dlhšiu dobu, ako je podľa odseku 1 písm. a) a b) zákona o verejnom obstarávaní. Tým, že verejný obstarávateľ umožnil predložiť referencie na päť rokov, verejný obstarávateľ rozšíril princíp rovnakého zaobchádzania, hospodárnosti a efektívnosti.

K bodu 2: že osoby, ktoré budú zodpovedné za zhotovenie predmetu zákazky sú dostatočne odborne spôsobilé na poskytnutie predmetných služieb. . Preukázanie úspešnej realizácie stanoveného minimálneho rozsahu realizácie zákaziek vedie k výberu zhotoviteľa, garantujúceho profesionálnu, plynulú a bezproblémovú realizáciu zákazky bez zbytočných prieťahov a jej úspešné dokončenie v zmluvne dohodnutom termíne.
Minimálna požadovaná úroveň štandardov: K bodu 1:
Uchádzač predloží zoznam poskytnutých služieb na vypracovanie dokumentácie pre stavebné povolenie v podrobnosti dokumentácie na realizáciu stavby, alebo vypracovanie dokumentácie . na realizáciu stavby v rovnakom alebo podobnom rozsahu a technickej zložitosti ako je predmet plnenia za predchádzajúcich 5 rokov od vyhlásenia verejného obstarávania, s min. dvomi referenciami pre bytové domy, z toho jedna referencia vrátane realizovanej výstavby bytového domu v zmysle uchádzačom vypracovanej projektovej dokumentácie.
V prípade dokladov, ktoré sú vyjadrené v inej mene ako Euro, je potrebné na prepočítanie tejto meny na Euro použiť kurz Európskej centrálnej banky (ECB), aktuálny v posledný deň príslušného kalendárneho roku, v ktorom došlo ku skutočnosti, rozhodujúcej pre preukázanie splnenia predmetnej podmienky účasti, t.j. v ktorom sa poskytnutá služba realizovala. Doklady, ktorými uchádzač preukazuje splnenie podmienok účasti, ktoré sú vyjadrené v inej mene ako Euro, uchádzač predloží v pôvodnej mene a v mene Euro.

K bodu 2:
a) Hlavný inžinier projektu - musí mať osvedčenie o odb. spôsobilosti podľa § 5 ods. 1 písm. a) Zákona č. 138/1992 Zb. o autorizovaných architektoch a autorizovaných stavebných inžinieroch v znení neskorších predpisov, oprávnený na vykonávanie komplexných architektonických a inžinierskych služieb a súvisiaceho technického poradenstva a projekčnú prax v príslušnom odbore min. 5 rokov preukázanú pracovným životopisom.
Predložený prac. životopis musí obsahovať minimálne:
- meno a priezvisko,
- opis/zoznam odbornej praxe:
. pracovná pozícia,
. opis pracovnej náplne/odborné skúsenosti,
. miesto, mesiac a rok plnenia/zamestnania,
. zamestnávateľ/objednávateľ
- ostatné relevantné informácie vo vzťahu k odbornému vzdelaniu, zručnostiam a praxi.

Hlavný inžinier projektu predloží zoznam projektov, v rámci ktorých vykonával hlavného inžiniera projektu, rovnakého alebo podobného predmetu zákazky za uplynulých 5 rokov, ktoré sa rátajú spätne odo dňa vyhlásenia verejného obstarávania.

Zoznam projektov hlavného inžiniera projektu obsahovať:
meno a priezvisko; názov poskytnutej služby a stručný opis; čas plnenia zmluvy, t.j. od - do (mesiac, rok); názov alebo obchodné meno odberateľa/objednávateľa a sídlo, resp. zamestnávateľa; kontaktnú osobu (meno) zamestnanca odberateľa, resp. zamestnávateľa a tel. č., e-mail, kde je možné si tieto údaje overiť.

Verejný obstarávateľ prijme aj iný obsahom a rozsahom rovnocenný doklad, resp. ekvivalentný doklad vydaný príslušným orgánom iného členského štátu EÚ, v ktorom má uchádzač sídlo, ktorým uchádzač preukáže splnenie podmienok účasti.
III.2) PODMIENKY TÝKAJÚCE SA ZÁKAZKY
III.2.1) Informácie o konkrétnej profesii
Odkaz na príslušný zákon, právny predpis alebo administratívne opatrenie: Zákon č. 138/1992 Zb. o autorizovaných architektoch a autorizovaných stavebných inžinieroch v znení neskorších predpisov, §5 ods.1 písm. a)
III.2.3) Informácie o pracovníkoch zodpovedných za vykonanie zákazky
ODDIEL IV: POSTUP
IV.2) ADMINISTRATÍVNE INFORMÁCIE
IV.2.2) Lehota na predkladanie ponúk
Dátum a čas: 02.01.2019 10:00
IV.2.6) Minimálna lehota, počas ktorej sú ponuky uchádzačov viazané
Ponuka musí platiť do: 30.04.2019
IV.2.7) Podmienky na otváranie ponúk
Dátum a čas: 02.01.2019 13:00
Miesto: Mestský úrad Brezno, Námestie gen. M.R. Štefánika 1, 977 01 Brezno, kancelária č. 20.
Informácie o oprávnených osobách a otváraní ponúk: V zmysle § 52 ods. 6 zákona o VO je otváranie verejné a uskutoční sa za účasti uchádzačov.
ODDIEL VI: DOPLNKOVÉ INFORMÁCIE
VI.2) INFORMÁCIE O ELEKTRONICKOM RIADENÍ PRÁCE
VI.3) DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE
VI.3.1) Súťaž sa realizuje ako elektronická cez informačný systém EVO (ďalej len EVO) na https://www.uvo.gov.sk/portal-systemu-evo-5f5.html a až do identifikácie potenciálneho úspešného uchádzača sa všetky doklady a dokumenty predkladajú výlučne elektronicky cez tento systém. Na účasť v súťaži je potrebné sa na web stránke https://www.uvo.gov.sk/ zaregistrovať a pokračovať ďalej v zmysle príručiek a videonávodov na https://www.uvo.gov.sk/viac-o-is-evo/prirucky-5f7.html a https://www.uvo.gov.sk/viac-o-is-evo/videonavody-5f9.html v EVO a v súťažných podkladoch, ktoré budú dostupné v profile verejného obstarávateľa zriadenom v elektronickom úložisku na webovej stránke https://www.uvo.gov.sk/ Verejný obstarávateľ bude aktuálne zverejňovať vo svojom profile aj ďalšie prípadné dokumenty potrebné na vypracovanie ponuky.
VI.3.2) Akékoľvek vysvetľovanie v súťaži sa realizuje výlučne písomne prostredníctvom EVO.
VI.3.3) Súťažné podklady sa nezasielajú, sú k dispozícii-zverejnené odo dňa vyhlásenia tohto verejného obstarávania v profile verejného obstarávateľa. Verejný obstarávateľ poskytuje k súťažným podkladom a ďalším dokumentom neobmedzený, úplný a priamy prístup bezodplatne.
VI.3.4) Splnenie podmienok účasti môže uchádzač preukázať jednotným európskym dokumentom pre obstarávanie (JED) podľa § 39 zákona o verejnom obstarávaní, spĺňajúcim náležitosti podľa § 39 ods. 2 zákona..
VI.3.5) Verejný obstarávateľ neuzavrie zmluvu o dielo s uchádzačom, ktorý má povinnosť zapisovať sa do registra partnerov verejného sektora podľa zákona č. 315/2016 o registri partnerov verejného sektora a o zmene a doplnení niektorých zákonov a nie je zapísaný v registri partnerov verejného sektora alebo ktorého subdodávatelia alebo subdodávatelia podľa osobitného predpisu, ktorí majú povinnosť zapisovať sa do registra partnerov verejného sektora podľa zákona o registri partnerov verejného sektora a nie sú zapísaní v registri partnerov verejného sektora.
VI.3.6) Predmetné verejné obstarávanie nie je zelené verejné obstarávanie.
VI.3.7) Skutočnosti, ktoré môžu nastať v procese zadávania zákazky neupravené v tejto výzve alebo v súťažných podkladoch sa riadia príslušnými ustanoveniami zákona o verejnom obstarávaní a súvisiacimi všeobecne záväznými právnymi predpismi.
VI.5) DÁTUM ODOSLANIA TOHTO OZNÁMENIA
07.12.2018

Súvisiace oznámenia

Profil Obstarávateľa


Dôležité