Oznámenie 18108 - WYP

Obsah

18108 - WYP
Vestník č. 249/2018 - 19.12.2018

VÝZVA NA PREDKLADANIE PONÚK
ODDIEL I: VEREJNÝ OBSTARÁVATEĽ
I.1) NÁZOV A ADRESY
Mesto Želiezovce
IČO: 00307696
SNP 2, 93701 Želiezovce
Slovensko
Kontaktná osoba: Ing. Ondrej Juhász
Telefón: +421 367711122
Email: primator@zeliezovce.sk
Webové sídlo (internetová adresa)
Hlavná adresa(URL): http://www.zeliezovce.sk
I.3) KOMUNIKÁCIA
Súťažné dokumenty sú dostupné priamo a úplne bez obmedzení či poplatkov
http://www.uvo.gov.sk
Príloha A.I): ADRESA A KONTAKTNÉ MIESTO (MIESTA), ODKIAĽ MOŽNO ZÍSKAŤ ĎALŠIE INFORMÁCIE
KOODIS spol. s r.o.
IČO: 31414885
P. Pázmánya č.49/3 , 92701 Šaľa
Slovensko
Kontaktná osoba: Ing. Július Kelemen
Telefón: +421 317704193
Email: koodis.sala@koodis.sk
Adresa (URL): http://www.uvo.gov.sk/vyhladavanie-profilov/zakazky/
I.4) DRUH VEREJNÉHO OBSTARÁVATEĽA
Druh verejného obstarávateľa Regionálna alebo miestna agentúra/úrad
I.5) HLAVNÁ ČINNOSŤ
Všeobecné verejné služby
ODDIEL II: PREDMET ZÁKAZKY
II.1) ROZSAH OBSTARÁVANIA
II.1.1) Názov
„Vybudovanie 19 b.j. prestavbou slobodárne v meste Želiezovce“
Referenčné číslo: Želiezovce 01/2019
II.1.2) Hlavný kód CPV
45211340-4
II.1.3) Druh zákazky
II.1.4) Stručný opis
Predmetom zákazky je vybudovanie 19 bytových jednotiek prestavbou slobodárne v Meste Želiezovce. Bytový dom musí spĺňať štandard podľa kritérií štátneho fondu rozvoja bývania s prislúchajúcimi IS a parkovacími miestami.
Predmetom zákazky je:
1.Vypracovanie projektovej dokumentácie na 19 b.j. s prípojkami a parkoviskom.
2.Zabezpečenie stavebného povolenia na výstavbu 19 b.j. s prípojkami a parkoviskom.
3.Zrealizovanie výstavby 19 b.j. s prípojkami a parkoviskom.
4.Zabezpečenie kolaudácie.
II.1.5) Celková predpokladaná hodnota
1 542 600,00 EUR bez DPH
II.1.6) Informácie o častiach
II.2) OPIS
II.2.2) Dodatočné kódy CPV
71300000-1
71242000-6
II.2.3) Miesto dodania
Kód NUTS
SK023
Hlavné miesto dodania alebo plnenia
Želiezovce.
II.2.4) Opis obstarávania
Predmetom zákazky je vybudovanie 19 bytových jednotiek prestavbou slobodárne v Meste Želiezovce. Bytový dom musí spĺňať štandard podľa kritérií štátneho fondu rozvoja bývania s prislúchajúcimi IS a parkovacími miestami. Ponuka uchádzača musí obsahovať vizualizáciu. Následne bude súčasťou dodávky i príslušná projektová dokumentácia a inžinierska činnosť pre zabezpečenie stavebných povolení. Súčasťou podkladov je návrh kúpnej zmluvy na odkúpenie objektu slobodárne a príslušného pozemku a Zmluva o budúcej zmluve na výstavbu.
II.2.5) Kritériá na vyhodnotenie ponúk
Názov: Lehota realizácie od právoplatnosti stavebného povolenia po právoplatnosť kolaudácie
Relatívna váha: 30 %

Cena
Relatívna váha: 70 %
II.2.6) Predpokladaná hodnota
1 542 600,00 EUR bez DPH
II.2.7) Dĺžka trvania zákazky alebo rámcovej dohody
Trvanie v mesiacoch: 24
II.2.10) Informácie o variantoch
Budú sa akceptovať varianty: Nie
II.2.13) INFORMÁCIE O FONDOCH EURÓPSKEJ ÚNIE
Obstarávanie sa týka projektu a/alebo programu financovaného z fondov Európskej únie: Nie
ODDIEL III: OSOBNÉ POSTAVENIE, EKONOMICKÉ, FINANČNÉ A TECHNICKÉ INFORMÁCIE
III.1) PODMIENKY ÚČASTI
III.1.1) Osobné postavenie vrátane požiadaviek týkajúcich sa zápisu do živnostenských alebo obchodných registrov
Zoznam a krátky opis podmienok: Verejného obstarávania sa môže zúčastniť len ten, kto spĺňa podmienky účasti týkajúce sa osobného postavenia podľa § 32 ods.1 zákona č. 343/2015 Z.z. bodu e) a f) - je oprávnený dodávať tovar, uskutočňovať stavebné práce alebo poskytovať službu, ktoré preukazuje uchádzač v zmysle § 32 ods.2 písm. e) dokladom o oprávnení dodávať tovar, uskutočňovať stavebné práce alebo poskytovať službu, ktorý zodpovedá predmetu zákazky a dokladom v zmysle § 32 ods. 2 písmeno f) doloženým čestným vyhlásením.
Uchádzač splnenie podmienky účasti môže preukázať podľa § 152 ods.1 a ods.3 zákona o VO. Ak uchádzač má sídlo, miesto podnikania alebo obvyklý pobyt mimo územia Slovenskej republiky a štát jeho sídla, miesta podnikania alebo obvyklého pobytu nevydáva niektoré z dokladov uvedených v bode 2 alebo nevydáva ani rovnocenné doklady, možno ich nahradiť čestným vyhlásením podľa predpisov platných v štáte sídla, miesta podnikania alebo obvyklého pobytu. Ak právo štátu uchádzača so sídlom, miestom podnikania alebo obvyklým miestom pobytu mimo územia Slovenskej republiky neupravuje inštitút čestného vyhlásenia, môže ho nahradiť vyhlásením urobeným pred súdom, správnym orgánom, notárom, inou odbornou inštitúciou podľa predpisov platných v štáte jeho sídla, miesta podnikania alebo obvyklého pobytu uchádzača. Splnenie podmienky účasti môže uchádzač preukázať dočasne predložením jednotného európskeho dokumentu podľa § 39 zákona o verejnom obstarávaní. Doklady, preukazujúce splnenie podmienok účasti nahradené Jednotným európskym dokumentom predkladá verejnému obstarávateľovi uchádzač podľa § 39 ods. 6 v čase a spôsobom, určeným verejným obstarávateľom. Jednotný európsky dokument je súčasťou súťažných podkladov v editovateľnej forme, resp. je možné ho stiahnuť aj z webového sídla UVO (www.uvo.gov.sk). Verejný obstarávateľ požaduje aby bol Jednotný európsky dokument podpísaný osobou oprávnenou konať za uchádzača.
Uchádzač, ktorého tvorí skupina dodávateľov, preukazuje splnenie podmienok účasti týkajúcich sa osobného postavenia za každého člena skupiny osobitne. Splnenie podmienky účasti podľa § 32 ods. 1 písm. e) zákona o verejnom obstarávaní preukazuje člen skupiny len vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, ktorú má zabezpečiť.
Verejný obstarávateľ odôvodňuje primeranosť podmienky účasti nasledovne: stanovené podmienky účasti vyplývajú priamo z § 114 ods.2 zákona č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.
III.1.2) Ekonomické a finančné postavenie
Zoznam a krátky opis podmienok, odôvodnenie primeranosti každej určenej podmienky: 1. podľa §33 ods.1 písm. a) Vyjadrenie banky alebo pobočky zahraničnej banky o schopnosti plniť finančné záväzky, nie staršie ako dva mesiace ku dňu predkladania ponúk a prísľub banky o poskytnutí úveru. Uchádzač môže preukázať splnenie tejto podmienky finančnými zdrojmi inej osoby v zmysle § 33 ods. 2 zákona o verejnom obstarávaní. Skupina dodávateľov preukazuje splnenie podmienok účasti týkajúcich sa ekonomického a finančného postavenia preukazuje spoločne. Skupina dodávateľov môže využiť ekonomické a finančné kapacity účastníkov skupiny dodávateľov alebo iných osôb podľa § 37 ods. 3. Splnenie podmienky účasti môže uchádzač preukázať dočasne predložením jednotného európskeho dokumentu podľa § 39 zákona o verejnom obstarávaní, skupina v takom prípade predkladá JED za každého dodávateľa.
Odôvodnenie primeranosti a potreby podmienky účasti : Predmetná podmienka vyplýva z § 33 zákona o verejnom obstarávaní, pričom táto mapuje stav ekonomickej a finančnej situácie uchádzača, jeho platobnú schopnosť a plnenie si záväzkov voči banke a iným veriteľom v snahe zabezpečiť, aby nedošlo k riziku ohľadne plnenia predmetu zákazky z titulu ekonomickej nestability uchádzača. Podmienka je primeraná a jej potreba sleduje cieľ nájsť spôsobilého a ekonomicky seriózneho uchádzača, ktorý si plní svoje záväzky riadne a včas.
Minimálna požadovaná úroveň štandardov: V predmetnom vyjadrení banka alebo pobočka zahraničnej banky potvrdí, že uchádzač nie je v nepovolenom debete, v prípade splácania úveru dodržuje splátkový kalendár, bežný účet záujemcu nie je a ani nebol predmetom exekúcie v predchádzajúcich troch rokoch (od vyhlásenia verejného obstarávania). Zároveň uchádzač predloží čestné vyhlásenie, že v iných bankách, pobočkách zahraničných bánk alebo v zahraničnej banke nemá záväzky. V bankovom prísľube banka musí potvrdiť, že je ochotná uchádzačovi poskytnúť úver na plnenie povinností vyplývajúcich z tejto súťaže vo výške minimálne 1.500.000,00 EUR (slovom jedenmilión päťstotisíc eur).
III.1.3) Technická a odborná spôsobilosť
Zoznam a krátky opis podmienok, odôvodnenie primeranosti každej určenej podmienky: 1. podľa § 34 ods.1 písm. a) minimálne 5 ks referencií v oblasti projektovej a inžinierskej činnosti pre objekty charakteru pozemné stavby a inžinierske stavby. Pre splnenie podmienky účasti sa vyžaduje predložiť referencie uvedené v časti min. úroveň štandardov. Odôvodnenie: verejný obstarávate touto podmienkou zabezpečuje, aby uchádzač mal dostatočné skúsenosti s projektovaním obdobných stavieb.
2. podľa § 34 ods. 1 písm. b) zoznamom stavebných prác uskutočnených za predchádzajúcich päť rokov od vyhlásenia verejného obstarávania s uvedením cien, miest a lehôt uskutočnenia stavebných prác. Zoznam musí byť doplnený potvrdením o uspokojivom vykonaní stavebných prác a zhodnotení podľa obchodných podmienok, ak odberateľom
1. bol verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa tohto zákona, dokladom je referencia,
2. bola iná osoba ako verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa tohto zákona, dôkaz o plnení potvrdí odberateľ. Pre splnenie podmienky účasti sa vyžaduje predložiť referencie uvedené v časti min. úroveň štandardov.
Odôvodnenie primeranosti: preukázanie technickej spôsobilosti je pre verejného obstarávateľa podstatná, nakoľko preukazuje skúsenosti zo zrealizovaných predchádzajúcich stavieb a ich kvality.
3. podľa § 34 ods. 1 písm. d) opisom technického vybavenia na zabezpečenie kvality. Uchádzač predloží Certifikát ISO 18001, alebo ekvivalent, na ochranu zdravia a bezpečnosti pri práci a Certifikát ISO 9001 alebo ekvivalent na manažérstvo kvality. Odôvodnenie primeranosti: Certifikáty sa vyžadujú z dôvodu, aby víťazný uchádzač preukázal dostatočné skúsenosti v oblasti dodržania kvality práce a skúsenosti pri ochrane zdravia a bezpečnosti pri práci a aby nedošlo k úrazom na pracovisku z dôvodu nedostatočnej pripravenosti uchádzača.
4. podľa § 34 ods. 1 písm. g) údajmi o vzdelaní a odbornej praxi alebo odbornej kvalifikácii osôb určených na plnenie zmluvy, alebo riadiacich zamestnancov. Odôvodnenie primeranosti: verejný obstarávateľ sa touto požiadavkou usiluje preveriť primerané odborné znalosti a skúsenosti pri realizovaní predmetu zákazky, aby predmetné práce boli vykonané s čo najvyššou odbornou schopnosťou a profesijnou skúsenosťou.
5. podľa § 34 ods. 1 písm. l) Uvedenie podielu plnenia zmluvy, ktorý má uchádzač alebo záujemca v úmysle zabezpečiť subdodávateľom. Odôvodnenie primeranosti: verejný obstarávate touto podmienkou mapuje či má uchádzač zabezpečených subdodávateľov na uskutočnenie stavebných prác, aby nedošlo k časovým prestojom z dôvodu, že nebudú subdodávatelia zabezpečení.
6. § 34 ods. 1 písm. h) Opatrenia environmentálneho manažérstva, ktoré uchádzači použijú na plnenie zmluvy. Uchádzač predloží Certifikát ISO 14001, alebo jeho ekvivalent na environmentálny manažment. Odôvodnenie primeranosti: verejný obstarávateľ vyžaduje certifikát z dôvodu, aby mal istotu, že nedôjde k porušovaniu legislatívy v oblasti ochrany životného prostredia.
Splnenie podmienky účasti môže predbežne uchádzač preukázať predložením jednotného európskeho dokumentu.
Uchádzač môže na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti využiť technické a odborné kapacity inej osoby, bez ohľadu na ich právny vzťah. V takomto prípade musí uchádzač preukázať, že pri plnení zmluvy bude skutočne používať kapacity osoby, ktorej spôsobilosť využíva na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti. Skutočnosť podľa druhej vety preukazuje uchádzač písomnou zmluvou uzavretou s osobou, ktorej technickými a odbornými kapacitami mieni preukázať svoju technickú spôsobilosť alebo odbornú spôsobilosť.Z písomnej zmluvy musí vyplývať záväzok osoby, že poskytne svoje kapacity počas celého trvania zmluvného vzťahu.
Minimálna požadovaná úroveň štandardov: 1.Zo zákaziek uvedených v predloženom zozname musí byť aspoň jedna zákazka realizovaná v celkovej hodnote 50.000,00 EUR bez DPH na pozemné stavby. Jedna referencia musí obsahovať výstavbu bytového domu a jedna referencia musí obsahovať výstavbu inžinierskych sietí.
2.Zo zákaziek musí byť minimálne 5 ks referencií v oblasti stavebných prác - pozemné stavby, v celkovej hodnote najmenej 7.500.000,- EUR bez DPH, pričom minimálne 1 zákazka musí mať hodnotu vo výške minimálne 1.500.000,- EUR bez DPH a minimálne jedna referencia musí byť na výstavbu bytového domu s minimálne 4 BJ a zároveň bytový dom má viac ako jedno podlažie.
3.Uchádzač predloží Certifikát ISO 18001, alebo ekvivalent, na ochranu zdravia a bezpečnosti pri práci a Certifikát ISO 9001 alebo ekvivalent na manažérstvo kvality.
4.Údajmi o vzdelaní a odbornej praxi alebo odbornej kvalifikácii osôb určených na plnenie zmluvy, alebo riadiacich zamestnancov sú podrobne rozpísané v súťažných podkladoch, nakoľko sa do vymedzeného priestoru nezmestil ich popis.
5.Uvedenie podielu plnenia zmluvy, ktorý má uchádzač alebo záujemca v úmysle zabezpečiť subdodávateľom.
6.Uchádzač predloží Certifikát ISO 14001, alebo jeho ekvivalent.
III.2) PODMIENKY TÝKAJÚCE SA ZÁKAZKY
III.2.3) Informácie o pracovníkoch zodpovedných za vykonanie zákazky
ODDIEL IV: POSTUP
IV.1) OPIS
IV.1.6) Informácie o elektronickej aukcii
Dodatočné informácie o elektronickej aukcii: Elektronická aukcia bude realizovaná prostredníctvom systému IS ÚVO - EVO ver.18.
IV.2) ADMINISTRATÍVNE INFORMÁCIE
IV.2.2) Lehota na predkladanie ponúk
Dátum a čas: 04.02.2019 14:00
IV.2.6) Minimálna lehota, počas ktorej sú ponuky uchádzačov viazané
Ponuka musí platiť do: 31.07.2019
IV.2.7) Podmienky na otváranie ponúk
Dátum a čas: 04.02.2019 15:00
Miesto: KOODIS spol. s r.o., P. Pázmánya č. 49/3, 927 01 Šaľa.
Informácie o oprávnených osobách a otváraní ponúk: Verejný obstarávateľ umožní účasť na otváraní častí ponúk všetkým uchádzačom, ktorí predložili ponuku v lehote na predkladanie ponúk. Zástupcovia uchádzačov sa preukážu poverením, resp. občianskym preukazom, v prípade konateľa spoločnosti.
ODDIEL VI: DOPLNKOVÉ INFORMÁCIE
VI.2) INFORMÁCIE O ELEKTRONICKOM RIADENÍ PRÁCE
VI.3) DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE
Pokračovanie časti III.1.3 Technická a odborná spôsobilosť:Osoba, ktorej kapacity majú byť použité na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti, musí preukázať splnenie podmienok účasti týkajúce sa osobného postavenia tak ako uchádzač, oprávnenie dodávať tovar, uskutočňovať stavebné práce, alebo poskytovať službu preukazuje vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, na ktorú boli kapacity záujemcovi alebo uchádzačovi poskytnuté. Skupina dodávateľov preukazuje splnenie podmienok účasti týkajúcich sa osobného postavenia za každého člena skupiny osobitne a splnenie technickej a odbornej spôsobilosti preukazuje spoločne. Skupina dodávateľov môže využiť technické alebo odborné kapacity účastníkov skupiny dodávateľov alebo iných osôb podľa § 37 ods. 3.
1. Toto verejné obstarávanie sa realizuje prostredníctvom informačného systému ÚVO EVO ver.18, ktorý je dostupný na adrese: https://uvo.gov.sk/.
2. Pre účasť na elektronickom verejnom obstarávaní, resp. komunikáciu v systéme a pre elektronické predkladanie ponuky prostredníctvom IS ÚVO - EVO ver.18 je potrebné:
- ak hospodársky subjekt, ktorý predkladá žiadosť o účasť, komunikáciu a ponuku (uchádzač) nemá konto v IS ÚVO je potrebné si vytvoriť účet (zaregistrovať sa) link: https://www.uvo.gov.sk. Po prihlásení sa - cez Privátna zóna je možné vytvoriť registráciu.
3. Komunikácia a výmena informácií medzi verejným obstarávateľom a uchádzačmi sa bude uskutočňovať v súlade s § 20 zákona o verejnom obstarávaní, t.j. verejný obstarávateľ bude uskutočňovať komunikáciu a výmenu informácií elektronicky podľa § 20 ods. 1 ZVO, vrátane posielania oznámení používaných vo verejnom obstarávaní a informácií podľa tohto zákona na uverejnenie publikačnému úradu a/alebo ÚVO a uverejňovanie informácií a dokumentov v profile verejného obstarávateľa. Elektronická komunikácia vrátane doručovania sa uskutočňuje spôsobom určeným funkcionalitou novej a modernizovanej verzie informačného systému EVO, ver. 18.
4. Ponuky uchádzači spracujú a predkladajú elektronicky prostredníctvom funkcionality IS EVO. Elektronická ponuka musí byť spracovaná vo formáte, ktorý zabezpečí trvalé zachytenie jej obsahu. Elektronická ponuka uchádzača sa predkladá spolu so Sprievodným listom (CoverLetter.pdf). Sprievodný list (CoverLetter.pdf) bude po vložení ponuky uchádzača do novej verzie IS EVO ver. 18 už automaticky generovaný informačným systémom. Sprievodný list bude garantovať integritu predkladanej ponuky, obsahuje zoznam ponuky s heslovaním, podľa definovanej štruktúry ponuky. Vzhľadom na podmienky, nie je predmetné verejné obstarávanie zelené VO, obstarávanie inovácií ani VO zamerané na sociálne aspekty.
5. Súčasťou predloženej ponuky musí byť preukázané zloženie zábezpeky vo výške 10 000,00 EUR. Podrobnosti sú v súťažných podkladoch.
VI.5) DÁTUM ODOSLANIA TOHTO OZNÁMENIA
18.12.2018

Súvisiace oznámenia

Profil Obstarávateľa


Dôležité