Oznámenie 18348 - WYP

Obsah

18348 - WYP
Vestník č. 251/2018 - 21.12.2018

VÝZVA NA PREDKLADANIE PONÚK
ODDIEL I: VEREJNÝ OBSTARÁVATEĽ
I.1) NÁZOV A ADRESY
Obec Moravské Lieskové
IČO: 00311791
Moravské Lieskové 657, 91642 Moravské Lieskové
Slovensko
Kontaktná osoba: Ing. Boris Princ
Telefón: +421 905703285
Email: princ@proteustrade.sk
Webové sídlo (internetová adresa)
Adresa stránky profilu kupujúceho (URL): http://www.uvo.gov.sk/vyhladavanie-profilov/zakazky/4674
Hlavná adresa(URL): http://www.moravskelieskove.sk
I.3) KOMUNIKÁCIA
Súťažné dokumenty sú dostupné priamo a úplne bez obmedzení či poplatkov
http://www.uvo.gov.sk
Ďalšie informácie možno získať na adrese
vyššie uvedené kontaktné miesto/miesta
Adresa (URL): http://www.uvo.gov.sk
I.4) DRUH VEREJNÉHO OBSTARÁVATEĽA
Druh verejného obstarávateľa Regionálny alebo miestny orgán
I.5) HLAVNÁ ČINNOSŤ
Všeobecné verejné služby
ODDIEL II: PREDMET ZÁKAZKY
II.1) ROZSAH OBSTARÁVANIA
II.1.1) Názov
PRESTAVBA BUDOVY ZÁVODNÉHO KLUBU NA KOMUNITNÉ CENTRUM V OBCI MORAVSKÉ LIESKOVÉ
Referenčné číslo: MO201803
II.1.2) Hlavný kód CPV
45210000-2
II.1.3) Druh zákazky
II.1.4) Stručný opis
Predmetom zákazky sú stavebné úpravy na budove závodného klubu z dôvodu prestavby na komunitné centrum. Podrobné informácie sú uvedené v súťažných podkladoch.
II.1.5) Celková predpokladaná hodnota
331 625,11 EUR bez DPH
II.1.6) Informácie o častiach
II.2) OPIS
II.2.3) Miesto dodania
Kód NUTS
SK022
Hlavné miesto dodania alebo plnenia
Obec Moravské Lieskové, okres Nové Mesto nad Váhom, Trenčiansky kraj
II.2.4) Opis obstarávania
Stavebné práce v rozsahu projektovej dokumentácie a zadania výkazu výmer. Podrobné informácie sú uvedené v
súťažných podkladoch.
II.2.5) Kritériá na vyhodnotenie ponúk
Cena
II.2.6) Predpokladaná hodnota
331 625,11 EUR bez DPH
II.2.7) Dĺžka trvania zákazky alebo rámcovej dohody
Trvanie v mesiacoch: 5
Informácie o obnovenom obstarávaní
Toto obstarávanie môže byť obnovené
Popis obnovy: V prípade, ak verejný obstarávateľ zruší použitý postup zadávania zákazky v súlade s § 57 zákona č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní v platnom znení, bude postupovať v súlade so zákonom o verejnom obstarávaní v platnom znení.
II.2.10) Informácie o variantoch
Budú sa akceptovať varianty: Nie
II.2.13) INFORMÁCIE O FONDOCH EURÓPSKEJ ÚNIE
Obstarávanie sa týka projektu a/alebo programu financovaného z fondov Európskej únie: Áno
Identifikácia projektu: Operačný program ľudské zdroje
II.2.14) Doplňujúce informácie
OPLZ-PO6-SC613-2017
ODDIEL III: OSOBNÉ POSTAVENIE, EKONOMICKÉ, FINANČNÉ A TECHNICKÉ INFORMÁCIE
III.1) PODMIENKY ÚČASTI
III.1.1) Osobné postavenie vrátane požiadaviek týkajúcich sa zápisu do živnostenských alebo obchodných registrov
Zoznam a krátky opis podmienok: 1. Vyžaduje sa splnenie podmienok uvedených v § 32 ods. 1 zákona č. 343/2015 Z.z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len "zákon o verejnom obstarávaní") a v súlade s § 114 ods. 2 zákon o verejnom obstarávaní. Uchádzač preukazuje splnenie podmienok účasti vo verejnom obstarávaní podľa § 32 ods. 2 alebo § 152 zákona o verejnom obstarávaní v súlade s ustanoveniami zákona o verejnom obstarávaní k osobnému postaveniu podľa zákona o verejnom obstarávaní. V prípade uchádzača, ktorého tvorí skupina dodávateľov zúčastnená vo verejnom obstarávaní, preukazuje splnenie podmienok účasti vo verejnom obstarávaní týkajúcich sa osobného postavenia za každého člena skupiny osobitne. Splnenie podmienky účasti podľa § 32 ods. 1 písm. e) zákona o verejnom obstarávaní preukazuje člen skupiny len vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, ktorú ma zabezpečiť.
2. Uchádzač so sídlom mimo územia Slovenskej republiky môže postupovať v súlade s § 32 ods. 4 alebo ods. 5 zákona o verejnom obstarávaní.
3. Uchádzač musí spĺňať aj podmienku ustanovenia zákona č. 91/2016 Z. z. o trestnej zodpovednosti právnických osôb a o zmene a doplnení niektorých zákonov, ktorý nadobudol účinnosť dňa 01.07.2016. V dôsledku tejto legislatívnej úpravy vznikla hospodárskym subjektom so statusom právnickej osoby na účely preukazovania osobného postavenia podľa § 32 ods. 1 písm. a) zákona o verejnom obstarávaní povinnosť predložiť aj výpis z registra trestov za právnickú osobu. Výpis z registra trestov právnickej osoby vydá Generálna prokuratúra Slovenskej republiky na základe písomnej žiadosti.
4. Splnenie podmienok účasti, týkajúcich sa osobného postavenia, možno predbežne nahradiť v zmysle § 39 zákona o verejnom obstarávaní jednotným európskym dokumentom. Jednotný európsky dokument na účely zákona o verejnom obstarávaní je dokument, ktorým hospodársky subjekt môže predbežne nahradiť doklady na preukázanie splnenia podmienok účasti určené verejným obstarávateľom, pričom z uchádzačom predloženého predmetného dokumentu musí byť jednoznačne zrejmé, že rozsahom, obsahom aj spôsobom spĺňa podmienky účasti preukazované jednotným európskym dokumentom, stanovené verejným obstarávateľom a uvedené v bode III.1.1) tejto výzvy na predkladanie ponúk ku dňu predkladania ponúk a je schopný túto skutočnosť preukázať. O predloženie dokladov na splnenie podmienok účasti dočasne nahradených jednotným európskym dokumentom môže verejný obstarávateľ písomne požiadať kedykoľvek v priebehu verejného obstarávania. Jednotný európsky dokument v editovateľnej forme je možné stiahnuť z webového sídla Úradu pre verejné obstarávanie
(http://www.uvo.gov.sk/jednotnyeuropskydokumentpreverejneobstaravanie-553.html ).
III.1.2) Ekonomické a finančné postavenie
Zoznam a krátky opis podmienok, odôvodnenie primeranosti každej určenej podmienky: 1. Uchádzač predloží doklad podľa § 33 ods. 1 písm. a) zákona o verejnom obstarávaní.
1.1. Verejný obstarávateľ požaduje predloženie vyjadrenia alebo ekvivalentného dokladu od banky alebo pobočky
zahraničnej banky alebo zahraničnej banky (ďalej len "banka"), v ktorej má uchádzač vedený účet, nie staršieho ako 3 (tri) mesiace ku dňu vyhlásenia verejného obstarávania, o schopnosti uchádzača plniť finančné záväzky a že jeho bežný účet nie je predmetom exekúcie. K vyjadreniu banky/bánk alebo ekvivalentnému/ým dokladu/om uchádzač
zároveň predloží čestné vyhlásenie potvrdené/podpísané štatutárnym orgánom uchádzača, že nemá vedené účty ani záväzky v inej/ých banke/ách ako tej/tých, od ktorej/ktorých predložil vyššie uvedené potvrdenie/a resp. ekvivalentný/é doklad/y.
1.2. Verejný obstarávateľ požaduje predloženie platného úverového prísľubu banky o poskytnutí úveru. Úverový prísľub môže uchádzač nahradiť potvrdením banky, že disponuje vlastnými finančnými prostriedkami. Potvrdenie banky nesmie byť staršie ako 3 mesiace ku dňu vyhlásenia verejného obstarávania.
1.3. Odôvodnenie potreby a primeranosti určených podmienok: Verejný obstarávateľ podmienku účasti týkajúcu sa
vyjadrenia banky, úverového prísľubu banky stanovil v súlade s ustanovením § 33 ods. 1 písm. a) zákona o verejnom obstarávaní s cieľom vybrať uchádzača, ktorý si plní svoje záväzky riadne a včas, je schopný plniť si svoje finančné záväzky a bezproblémovo zabezpečí financovanie predmetu zákazky, keďže verejný obstarávateľ neposkytuje preddavky na plnenie predmetu zákazky.
2. Uchádzač predloží doklad podľa § 33 ods. 1 písm. d) zákona o verejnom obstarávaní.
2.1. Verejný obstarávateľ požaduje predložiť čestné vyhlásenie uchádzača o dosiahnutom obrate v oblasti, ktorej sa
predmet zákazky týka (stavebné práce) za posledné tri hospodárske roky, resp. za roky, ktoré sú dostupné v závislosti od vzniku alebo začatia prevádzkovania činnosti. Na vyčíslenie dosiahnutého obratu sa pri prepočte inej meny na menu euro použije kurz Európskej centrálnej banky platný v deň odoslania výzvy na predmetnú podlimitnú zákazku na zverejnenie vo Vestníku verejného obstarávania (bod VI.5) tejto výzvy.
2.2. Odôvodnenie potreby a primeranosti určených podmienok: Verejný obstarávateľ podmienku účasti týkajúcu sa
obratu stanovil v súlade s ustanovením § 33 ods. 1 písm. d) zákona o verejnom obstarávaní s cieľom dosiahnuť čestnú hospodársku súťaž medzi kvalifikovanými záujemcami. Verejný obstarávateľ overuje finančné postavenie uchádzača na trhu.
Minimálna požadovaná úroveň štandardov: 1. K § 33 ods. 1 písm. a) zákona o verejnom obstarávaní, tomuto bodu
výzvy a ods. 1.1.: Vyjadrenie banky sa musí vzťahovať na obdobie predchádzajúcich 36 mesiacov ku dňu vystavenia dokladu, resp. za obdobie, za ktoré sú údaje dostupné v závislosti od vzniku, alebo začatia prevádzkovania činnosti/zriadenia účtu.
2. K § 33 ods. 1 písm. a) zákona o verejnom obstarávaní, tomuto bodu výzvy a ods. 1.2.: Úverový prísľub, alebo vlastné
prostriedky sú požadované vo výške minimálne 50 % predpokladanej hodnoty zákazky.
3. K § 33 ods. 1 písm. d) zákona o verejnom obstarávaní, tomuto bodu výzvy a ods. 3.1.: Celková minimálna
požadovaná výška obratu v oblasti, ktorej sa predmet zákazky týka (stavebné práce), je 60 % predpokladanej hodnoty
zákazky.
Vzhľadom na obmedzenie rozsahu počtu znakov formulára výzvy v informačnom systéme Zber údajov v tejto sekcii na
maximálne 4 000 znakov, sú kompletné informácie k ekonomickému a finančnému postaveniu uvedené v súťažných
podkladoch.
III.1.3) Technická a odborná spôsobilosť
Zoznam a krátky opis podmienok, odôvodnenie primeranosti každej určenej podmienky: 1. Uchádzač predloží doklad podľa § 34 ods. 1 písm. b) zákona o verejnom obstarávaní.
1.1 Verejný obstarávateľ požaduje predložiť zoznam stavebných prác uskutočnených za predchádzajúcich päť rokov
doplneným potvrdeniami o uspokojivom vykonaní stavebných prác s uvedením cien, miest a lehôt uskutočnenia prác a zhodnotenia uskutočnených prác podľa obchodných podmienok.
1.2. Odôvodnenie potreby a primeranosti určenej podmienky:
Verejný obstarávateľ stanovil podmienku účasti týkajúcu sa realizovaných stavebných prác v súlade s ustanovením § 34 ods. 1 písm. b) zákona o verejnom obstarávaní s cieľom dosiahnuť čestnú hospodársku súťaž medzi kvalifikovanými dodávateľmi. Podmienka je primeraná a jej potreba vyplynula z dôvodu overenia si skutočnosti, či uchádzači disponujú odbornými skúsenosťami z oblasti predmetu zákazky a sú oprávnení a schopní ho plniť.
2. Uchádzač predloží doklad podľa § 34 ods. 1 písm. d) zákona o verejnom obstarávaní.
2.1. Verejný obstarávateľ požaduje predložiť opis technického vybavenia a opatrení použitých uchádzačom alebo
záujemcom na zabezpečenie kvality. Uchádzač predloží dôkazy o zavedení systému manažérstva kvality v zmysle § 35 zákona o verejnom obstarávaní.
2.2. Odôvodnenie potreby a primeranosti určenej podmienky: Verejný obstarávateľ v súlade s § 34 ods. 1 písm. d) a § 35 zákona o verejnom obstarávaní overuje schopnosť uchádzača dodržiavať kvalitu a zároveň overuje plnenie povinností uchádzača v oblasti bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci svojich zamestnancov, čím zaistí predpoklad
bezproblémového a úspešného zvládnutia zákazky v požadovanom rozsahu a kvalite bez akýchkoľvek vád a nedorobkov a tým aj efektívneho vynaloženia finančných prostriedkov.
3. Uchádzač predloží doklad podľa § 34 ods. 1 písm. g) zákona o verejnom obstarávaní.
3.1. Verejný obstarávateľ požaduje predložiť údaje o vzdelaní a odbornej praxi alebo o odbornej kvalifikácii riadiacich zamestnancov, osobitne osôb zodpovedných za riadenie stavebných prác.
3.2. Odôvodnenie potreby a primeranosti určenej podmienky: Verejným obstarávateľom požadovaná odborná
kvalifikácia osôb zodpovedných za riadenie a koordinovanie stavebných prác je primeraná a potrebná s ohľadom na
predmet zákazky. Verejný obstarávateľ preveruje odbornú spôsobilosť, oprávnenia uchádzača, ako aj potrebné
skúsenosti a zabezpečenie kvality stavebných prác.
4. Uchádzač predloží doklad podľa § 34 ods. 1 písm. h) zákona o verejnom obstarávaní.
4.1. Verejný obstarávateľ požaduje uviesť opatrenia environmentálneho manažérstva, ktoré uchádzač alebo záujemca použije pri plnení zmluvy, ktorej predmetom je uskutočnenie stavebných prác.
4.2. Odôvodnenie potreby a primeranosti určenej podmienky: Verejný obstarávateľ s § 34 ods. 1 písm. h) a § 3ž zákona o verejnom obstarávaní primerane preveruje zavedený systém environmentálneho manažérstva uchádzača s cieľom vybrať uchádzača, ktorý pristupuje zodpovedne k ochrane životného prostredia.
5. Uchádzač predloží doklady podľa § 34 ods. 1 písm. i) zákona o verejnom obstarávaní.
5.1. Verejný obstarávateľ požaduje predložiť údaje o priemernom ročnom počte zamestnancov a o počte riadiacich zamestnancov, ktoré má uchádzač alebo záujemca k dispozícií na uskutočnenie stavebných prác.
5.2 Odôvodnenie potreby a primeranosti určenej podmienky: Podmienka je primeraná a jej potreba vyplynula z dôvodu overenia si skutočnosti, či uchádzači disponujú personálom na kvalitné plnenie zmluvy.
6. Uchádzač predloží doklady podľa § 34 ods. 1 písm. j) zákona o verejnom obstarávaní.
6.1. Verejný obstarávateľ požaduje predložiť údaje o strojovom, prevádzkovom alebo technickom vybavení, ktoré má
uchádzač alebo záujemca k dispozícií na uskutočnenie stavebných prác.
6.2. Odôvodnenie potreby a primeranosti určenej podmienky: Podmienka je primeraná a jej potreba vyplynula z dôvodu overenia si skutočnosti, či uchádzači disponujú prevádzkovým alebo technickým vybavením a ovládajú technologické postupy na kvalitné plnenie zmluvy.
Minimálna požadovaná úroveň štandardov: 1. K § 34 ods. 1 písm. b) zákona o verejnom obstarávaní, tomuto bodu
výzvy a ods. 1.1: Uchádzač musí preukázať, že za rozhodné obdobie realizoval stavebné práce v celkovom minimálnom objeme rovnajúcom sa predpokladanej hodnote zákazky, pričom minimálne jedna zo zákaziek sa musí vzťahovať na stavebné práce týkajúce sa predmetu zákazky (t.j. pozemné stavby) a musí spĺňať minimálny objem 50 % z predpokladanej hodnoty zákazky.
2. K § 34 ods. 1 písm. d) zákona o verejnom obstarávaní, tomuto bodu výzvy a ods. 2.1:
Verejný obstarávateľ požaduje predloženie:
a) certifikátu Systému manažérstva kvality ISO 9001 v oblasti predmetu zákazky. Verejný obstarávateľ prijme aj iné dôkazy predložené uchádzačom, ktoré sú rovnocenné opatreniam na zabezpečenie kvality podľa požiadaviek na vystavenie príslušného certifikátu;
b) certifikátu Systému manažérstva bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci OHSAS 18001.Verejný obstarávateľ uzná ako rovnocenné osvedčenia vydané príslušnými orgánmi členských štátov. Verejný obstarávateľ prijme aj iné dôkazy predložené uchádzačom, ktoré sú rovnocenné opatreniam na zabezpečenie kvality podľa požiadaviek na vystavenie príslušného certifikátu;
c) platnej licencie na zhotovovanie vonkajších tepelnoizolačných kontaktných systémov. Verejný obstarávateľ uzná ako rovnocenné aj osvedčenia vydané príslušnými orgánmi členských štátov. a prijme aj iné dôkazy predložené uchádzačom, ktoré sú rovnocenné opatreniam na zabezpečenie kvality;
d) platnej licencie na zabudovanie vonkajších otvorových konštrukcií. Verejný obstarávateľ uzná ako rovnocenné aj
osvedčenia vydané príslušnými orgánmi členských štátov a prijme aj iné dôkazy predložené uchádzačom, ktoré sú
rovnocenné opatreniam na zabezpečenie kvality;
e) platnej licencie na zhotovovanie tepelnoizolačných a hydroizolačných systémov plochých striech. Verejný obstarávateľ uzná ako rovnocenné aj osvedčenia vydané príslušnými orgánmi členských štátov a prijme aj iné dôkazy predložené uchádzačom, ktoré sú rovnocenné opatreniam na zabezpečenie kvality.
3. K § 34 ods. 1 písm. g) zákona o verejnom obstarávaní, tomuto bodu výzvy a ods. 3.1:
Verejný obstarávateľ požaduje predložiť údaje o odbornej kvalifikácii a odbornej praxi:
a) minimálne jednej osoby s odbornou spôsobilosťou v oblasti predmetu zákazky (pozemné stavby);
b) minimálne jednej osoby spôsobilej na výkon koordinátora bezpečnosti;
c) minimálne jednej osoby projektového manažéra.
4. K § 34 ods. 1 písm. h) zákona o verejnom obstarávaní a tomuto bodu výzvy a ods. 4.1:
Verejný obstarávateľ požaduje predloženie certifikátu Systému environmentálneho manažérstva ISO 14001. Verejný
obstarávateľ uzná ako rovnocenné osvedčenia vydané príslušnými orgánmi členských štátov. Verejný obstarávateľ
prijme aj iné dôkazy predložené uchádzačom, ktoré sú rovnocenné opatreniam na zabezpečenie kvality podľa
požiadaviek na vystavenie príslušného certifikátu.
5. K § 34 ods. 1 písm. i) zákona o verejnom obstarávaní a tomuto bodu výzvy a ods. 5.1:
Verejný obstarávateľ požaduje predloženie údajov o priemernom ročnom počte zamestnancov a o počte riadiacich
zamestnancov za predchádzajúce tri roky.
6. K § 34 ods. 1 písm. j) zákona o verejnom obstarávaní a tomuto bodu výzvy a ods. 6.1:
Verejný obstarávateľ požaduje predloženie zoznamu strojového a technického vybavenia, ktoré má záujemca, alebo
uchádzač k dispozícii na uskutočnenie stavebných prác v minimálnom rozsahu: podrobné údaje o pracovnom lešení, ktorého minimálny rozsah sa musí rovnať jednej tretine celkovej stavby.
Vzhľadom na obmedzenie rozsahu počtu znakov formulára výzvy v informačnom systéme Zber údajov v tejto sekcii na maximálne 4 000 znakov, sú kompletné informácie k technickej alebo odbornej spôsobilosti uvedené v súťažných
podkladoch.
III.2) PODMIENKY TÝKAJÚCE SA ZÁKAZKY
III.2.2) Podmienky vykonania zákazky
1. Zmluva o dielo, ktorá bude uzavretá s úspešným uchádzačom, nadobudne účinnosť po splnení dvoch odkladacích
podmienok: schválenie žiadosti o NFP a naplnenie povinnosti v zmysle § 47a ods.1 Občianskeho zákonníka.
2. Vo verejnom obstarávaní sa uplatňuje sociálny aspekt a to záväzok zhotoviteľa stavby počas doby plnenia zákazky zamestnať podľa zákona 311/2011 Z. z. (Zákonník práce) minimálne dve nezamestnané osoby z prostredia MRK, s dôrazom na dlhodobo nezamestnané osoby.
3. Ostatné informácie, týkajúce sa vykonania zákazky sú uvedené v súťažných podkladoch.
III.2.3) Informácie o pracovníkoch zodpovedných za vykonanie zákazky
ODDIEL IV: POSTUP
IV.2) ADMINISTRATÍVNE INFORMÁCIE
IV.2.2) Lehota na predkladanie ponúk
Dátum a čas: 22.01.2019 09:00
IV.2.6) Minimálna lehota, počas ktorej sú ponuky uchádzačov viazané
Ponuka musí platiť do: 31.01.2019
IV.2.7) Podmienky na otváranie ponúk
Dátum a čas: 22.01.2019 10:00
Miesto: Systém EVO, Obec Moravské Lieskové, Moravské Lieskové 657, 916 42 Moravské Lieskové
Informácie o oprávnených osobách a otváraní ponúk: Otváranie ponúk sa v zmysle § 20 ods. 11 zákona o verejnom obstarávaní vykoná v systéme EVO a to sprístupnením ponúk komisii. Verejný obstarávateľ umožňuje účasť na otváraní ponúk všetkým uchádzačom, ktorí predložili ponuku v lehote na predkladanie ponúk. Podrobné informácie sú uvedené v súťažných podkladoch
ODDIEL VI: DOPLNKOVÉ INFORMÁCIE
VI.2) INFORMÁCIE O ELEKTRONICKOM RIADENÍ PRÁCE
VI.3) DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE
1. Verejný obstarávateľ si vyhradzuje právo zrušiť tento postup zadávania zákazky v súlade s § 57 ods. 2 zákona o
verejnom obstarávaní (zmena okolnosti, za ktorých sa vyhlásilo verejné obstarávanie).
2. Všetky náklady a výdavky spojené s účasťou v tejto podlimitnej zákazke znášajú záujemcovia/uchádzači v plnej výške bez akéhokoľvek nároku voči verejnému obstarávateľovi bez ohľadu na výsledok verejného obstarávania.
3. Skutočnosti, týkajúce sa postupu zadávania zákazky, neupravené vo výzve na predkladanie ponúk, sa riadia
príslušnými ustanoveniami zákona č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní v platnom znení.
4. Komunikácia vrátane doručovania sa realizuje v systéme EVO. Doručenie prostredníctvom systému EVO je okamih prijatia dátovej správy na elektronickú adresu adresáta/adresátov dátovej správy v elektronickom systéme. Každý záujemca/uchádzač, ktorý nie je registrovaný v systéme EVO, sa zaregistruje na adrese www.uvo.gov.sk. Na prihlásenie do systému používa prístupové kódy, ktoré mu boli pridelené pri prvotnej registrácií. Po prihlásení do systému má uchádzač v profile PREHĽAD ZÁKAZIEK po potvrdení žiadosti o účasť v zákazke, neobmedzený prístup ku všetkým údajom a pokynom, vrátane súťažných podkladov a príslušných príloh. Uchádzač bude svoju ponuku predkladať elektronicky v zmysle § 49 ods. 1 písm. a) zákona o verejnom obstarávaní. V prípade otázok,
resp. žiadostí o vysvetlenie bude záujemca/uchádzač komunikovať s verejným obstarávateľom priamo v systéme EVO cez komunikačné rozhranie. Podrobné informácie sú uvedené v súťažných podkladoch.
5. Záujemcom sa odporúča vykonať obhliadku miesta realizácie stavebných prác, aby si sami overili a získali potrebné informácie, nevyhnutné na prípravu ponuky. Obhliadka bude organizovaná individuálne, na základe žiadosti záujemcu, adresovanej kontaktnej osobe prostredníctvom komunikačného rozhrania systému EVO. Napriek tomu obhliadka nie je povinná. V prípade, že sa záujemca rozhodne nezúčastniť obhliadky, nebude to mať za následok vylúčenie jeho ponuky z podlimitnej zákazky.
6. Verejný obstarávateľ požaduje zábezpeku ponuky vo výške 9 000,00 EUR. Podrobné informácie o zložení zábezpeky sú uvedené v súťažných podkladoch.
7. Osobitné podmienky, ktorým podlieha plnenie zmluvy: Zhotoviteľ bude pred podpisom Zmluvy o dielo vinkulovať na bankovom účte finančné prostriedky v hodnote 9,5 % z ceny diela s DPH ako tzv. výkonovú zábezpeku na vykonanie diela v zmysle dojednaní Zmluvy o dielo.
8. Verejný obstarávateľ vyhlasuje, že obmedzuje podmienky účasti týkajúce sa Časti IV: Podmienky účasti oddiel A až D jednotného európskeho dokumentu na jednu otázku s odpoveďou "áno" alebo "nie" (alfa: Globálny údaj pre všetky podmienky účasti), t.j. či hospodárske subjekty spĺňajú všetky požadované podmienky účasti bez toho, aby bolo potrebné vyplniť iné oddiele Časti IV: Podmienky účasti jednotného európskeho dokumentu.
9. V elektronicky podanej ponuke sa predkladajú naskenované kópie originálnych dokladov a dokumentov, alebo ich úradne osvedčených kópií. Úspešný uchádzač pred podpisom zmluvy predloží originály požadovaných dokladov a dokumentov alebo úradne osvedčené kópie originálnych dokladov a dokumentov.
10. Vzhľadom na podmienky plnenia zmluvy, je predmetné verejné obstarávanie zamerané na sociálne aspekty.
VI.5) DÁTUM ODOSLANIA TOHTO OZNÁMENIA
20.12.2018

Redakčné opravy

169 - IOX publikovaná vo Vestníku číslo 4/2019
V oznámení 18348-WYP verejného obstarávateľa/obstarávateľa Obec Moravské Lieskové, Moravské Lieskové 657, 916 42 Moravské Lieskové zverejnenom vo VVO č. 251/2018 zo dňa 21.12.2018 boli nesprávne zverejnené údaje IV.2.6) Minimálna lehota, počas ktorej sú ponuky uchádzačov viazané Namiesto: 31.01.2019 00:00 Má byť: 31.01.2020 00:00
1454 - IOX publikovaná vo Vestníku číslo 15/2019
V oznámení 18348-WYP verejného obstarávateľa/obstarávateľa Obec Moravské Lieskové, Moravské Lieskové 657, 916 42 Moravské Lieskové zverejnenom vo VVO č. 251/2018 zo dňa 21.12.2018 boli nesprávne zverejnené údaje OPRAVA DÁTUMU Miesto, kde má byť dátum upravený: IV.2.2) Lehota na predkladanie ponúk Namiesto: 22.01.2019 09:00 Má byť: 28.01.2019 09:00 OPRAVA DÁTUMU Miesto, kde má byť dátum upravený: IV.2.7) Podmienky na otváranie ponúk Namiesto: 22.01.2019 10:00 Má byť: 28.01.2019 10:00

Súvisiace oznámenia

Profil Obstarávateľa


Dôležité