Oznámenie 14465 - MSS

Obsah

14465 - MSS
Vestník č. 118/2019 - 14.06.2019

OZNÁMENIE O VYHLÁSENÍ VEREJNÉHO OBSTARÁVANIA

Druh postupu: Verejná súťaž
Druh zákazky: Služby
ODDIEL I: VEREJNÝ OBSTARÁVATEĽ
I.1) NÁZOV A ADRESY
Mesto Vranov nad Topľou
Vnútroštátne identifikačné číslo: 00332933
Dr. C. Daxnera 87/1, 09316 Vranov nad Topľou
Kód NUTS: SK041
Slovensko
Kontaktná osoba: JUDr. Andrea Korcová
Telefón: +421 911707102
Fax: +421 574422929
Email: korcova@tenderdevelopment.sk
Webové sídlo (internetová adresa)
Adresa stránky profilu kupujúceho (URL): http://www.vranov.sk
Hlavná adresa(URL): http://www.vranov.sk
I.3) KOMUNIKÁCIA
Súťažné dokumenty sú dostupné priamo a úplne bez obmedzení či poplatkov
http://www,uvo.gov.sk
Ďalšie informácie
Ďalšie informácie možno získať na: iné (vyplňte prílohu A.I)
TENDER & Development s.r.o.
Vnútroštátne identifikačné číslo: 44721307
Laurinská 4 , 81000 Bratislava - mestská časť Staré Mesto
Kód NUTS: SK010
Slovensko
Kontaktná osoba: JUDr. Andrea Korcová
Telefón: +421 911707102
Fax: +421 911707102
Email: korcova@tenderdevelopment.sk
Adresa stránky profilu kupujúceho (URL): http://www.vranov.sk
Adresa hlavnej stránky obstarávateľa (URL): http://www.tenderdevelopment.sk
Adresa (URL): https://www.uvo.gov.sk/portal-systemu-evo-5f5.html
Ponuky alebo žiadosti o účasť budú doručené na
vyššie uvedené kontaktné miesto/miesta
I.4) DRUH VEREJNÉHO OBSTARÁVATEĽA
Druh verejného obstarávateľa: Regionálny alebo miestny orgán
I.5) HLAVNÁ ČINNOSŤ
Všeobecné verejné služby
ODDIEL II: PREDMET
II.1) ROZSAH VEREJNÉHO OBSTARÁVANIA
II.1.1) Názov:
Zber, preprava, zhodnocovanie a zneškodňovanie komunálnych odpadov v meste Vranov nad Topľou
II.1.2) Hlavný kód CPV
90500000-2
II.1.3) Druh zákazky
II.1.4) Stručný opis:
Predmetom verejnej zákazky je zabezpečenie zberu, prepravy, recyklácie, zhodnocovania a zneškodňovania komunálnych odpadov v meste Vranov nad Topľou v zmysle zákona č. 79/2015 Z. z. o odpadoch, vrátane jeho zberu, prepravy, recyklácie, zhodnocovania a zneškodnenia
II.1.5) Celková odhadovaná hodnota
3 977 666,00 EUR bez DPH
II.1.6) Informácie o častiach
II.2) OPIS
II.2.2) Dodatočné kódy CPV
90511000-2
90511300-5
90512000-9
II.2.3) Miesto vykonania
Kód NUTS:
SK041
Hlavné miesto dodania alebo plnenia:
Miesto plnenia - Mesto Vranov nad Topľou
II.2.4) Opis obstarávania:
Predmetom verejnej zákazky je zabezpečenie zberu, prepravy, recyklácie, zhodnocovania a zneškodňovania komunálnych odpadov v meste Vranov nad Topľou v zmysle zákona č. 79/2015 Z. z. o odpadoch, vrátane jeho zberu, prepravy, recyklácie, zhodnocovania a zneškodnenia
II.2.5) Kritériá na vyhodnotenie ponúk
Cena
II.2.6) Odhadovaná hodnota
3 977 666,00 EUR bez DPH
II.2.7) Dĺžka trvania zákazky, rámcovej dohody alebo dynamického nákupného systému
Obdobie: v mesiacoch (od zadania zákazky)
60
Toto obstarávanie môže byť obnovené: Nie
II.2.10) Informácie o variantoch
Budú sa akceptovať varianty: Nie
II.2.13) INFORMÁCIE O FONDOCH EURÓPSKEJ ÚNIE
Obstarávanie sa týka projektu a/alebo programu financovaného z fondov Európskej únie: Nie
ODDIEL III: PRÁVNE, EKONOMICKÉ, FINANČNÉ A TECHNICKÉ INFORMÁCIE
III.1) PODMIENKY ÚČASTI
III.1.1) Vhodnosť vykonávať profesionálnu činnosť vrátane požiadaviek týkajúcich sa zápisu do živnostenských alebo obchodných registrov
Zoznam a krátky opis podmienok: 1.Podmienky účasti týkajúce sa osobného postavenia:
Uchádzač musí spĺňať podmienky účasti uvedené v § 32 ods. 1 zákona o verejnom obstarávaní. Ich splnenie preukáže podľa § 32 ods. 2, resp. podľa ods. 4 a/alebo ods. 5, resp. v zmysle § 152 ods. 1 alebo § 152 ods. 3 zákona o verejnom obstarávaní - predložením originálnych dokladov alebo ich úradne overených kópií v rozsahu a platnosti v zmysle zákona o verejnom obstarávaní.

Uchádzač, ktorý má platný zápis v zozname hospodárskych subjektov nie je povinný predložiť doklady na preukázanie splnenia podmienok účasti týkajúcich sa osobného postavenia.

Ak uchádzač alebo záujemca má sídlo, miesto podnikania alebo obvyklý pobyt mimo územia Slovenskej republiky a štát jeho sídla, miesta podnikania alebo obvyklého pobytu nevydáva niektoré z uvedených dokladov alebo nevydáva ani rovnocenné doklady, možno ich nahradiť čestným vyhlásením podľa predpisov platných v štáte jeho sídla, miesta podnikania alebo obvyklého pobytu.
Ak právo štátu uchádzača alebo záujemcu so sídlom, miestom podnikania alebo obvyklým pobytom mimo územia Slovenskej republiky neupravuje inštitút čestného vyhlásenia, môže ho nahradiť vyhlásením urobeným pred súdom, správnym orgánom, notárom, inou odbornou inštitúciou alebo obchodnou inštitúciou podľa predpisov platných v štáte sídla, miesta podnikania alebo obvyklého pobytu uchádzača alebo záujemcu.

Hospodársky subjekt so statusom právnickej osoby na účely preukazovania osobného postavenia podľa § 32 ods. 1 písm. a) zákona o verejnom obstarávaní je povinný predložiť aj výpis z registra trestov za právnickú osobu, ktorý vydáva Generálna prokuratúra Slovenskej republiky. Povinnosť predloženia výpisu z registra trestov právnickej osoby vyplýva zo zákona č. 91/2016 Z. z. o trestnej zodpovednosti právnických osôb a o zmene a doplnení niektorých zákonov, ktorý nadobudol účinnosť dňa 1. júla 2016.

Ak uchádzač nie je zapísaný v zozname hospodárskych subjektov, predkladá predmetné doklady v needitovateľnej forme vo formáte pdf podpísané elektronicky inštitúciou, ktorá potvrdenie vydala. Ak uchádzač predkladá JED, predkladá tento doklad v needitovateľnej forme vo formáte pdf. Dokumenty uvedie vo svojej ponuke.
Ak ponuku predkladá skupina dodávateľov, doklady preukazujúce splnenie podmienok účasti vo verejnom obstarávaní: osobné postavenie predloží každý člen skupiny osobitne.
III.1.2) Ekonomické a finančné postavenie
Zoznam a krátky opis kritérií výberu: a) § 33 ods. 1 písm. a) zákona o VO
b) § 33 ods. 1 písm. b) zákona o VO
d) § 33 ods. 1 písm. d) zákona o VO
Minimálna požadovaná úroveň štandardov: a) § 33 ods. 1 písm. a) zákona o VO - vyjadrenie banky alebo pobočky zahraničnej banky
Predložením vyjadrenia banky alebo pobočky zahraničnej banky, v ktorej je uchádzač klientom o schopnosti uchádzača plniť si finančné záväzky - musí v ňom byť uvedené že uchádzač nebol za posledné tri roky (ktoré sú dostupné v závislosti od vzniku alebo začatia prevádzkovania činnosti) v nepovolenom debete, že jeho účet nie je a nebol predmetom exekúcie, bol a je schopný si plniť svoje záväzky voči banke a dodržuje splátkový kalendár v prípade úveru.
Vyjadrenie banky musí byť aktuálne, vydané bankou, nie staršie ako tri mesiace ku dňu predloženia ponúk, musí byť predložené ako sken originálu alebo úradne osvedčenej kópie tohto dokumentu vo formáte pdf.
Uchádzač predloží vyjadrenie z každej banky, v ktorej má podnikateľský účet.
Čestné vyhlásenie, že v iných bankách nemá podnikateľský účet.
Čestné vyhlásenie musí byť aktuálne, vydané oprávnenou osobou uchádzača, nie staršie ako tri mesiace ku dňu predloženia ponúk, musí byť predložené ako sken originálu alebo úradne osvedčenej kópie tohto dokumentu vo formáte pdf.
b) § 33 ods. 1 písm. b) zákona o VO potvrdenie o poistení zodpovednosti
Potvrdenie o poistení zodpovednosti za škodu spôsobenú pri výkone povolania alebo potvrdením o poistení zodpovednosti za škodu podnikateľa. Poistné krytie vyplývajúce zo zákona č. 359/2007 Z. z. o prevencii a náprave environmentálnych škôd v znení neskorších predpisov, za ktorú je uchádzač zodpovedný. Poistenie zodpovednosti voči škodám na prenajatom majetku.
Verejný obstarávateľ požaduje, aby poistné krytie na každú poistnú udalosť bolo minimálne 600.000,- Eur. Uchádzač na splnenie tejto podmienky účasti predloží Zmluvu o poistení zodpovednosti za škody alebo potvrdenie o poistení zodpovednosti za škody alebo zmluvu o budúcej zmluve v originálnom vyhotovení alebo v úradne overenej kópii.
c) § 33 písm. d) zákona o VO - prehľadu o dosiahnutom obrate
Minimálna požadovaná úroveň:
Prehľad o dosiahnutom obrate v oblasti týkajúcej sa predmetu zákazky za posledné tri, za ktoré sú dostupné v závislosti od vzniku alebo začatia prevádzkovania činnosti.
Požadujeme, aby obrat za jeden hospodársky rok bol min. 1.560.000,- EUR bez DPH v oblasti, ktorej sa predmet zákazky týka.
Iné meny ako EUR sa prepočítajú na EUR podľa denného kurzu ECB(Európskej centrálnej banky) ku dňu zverejnenia oznámenia o vyhlásení verejného obstarávania.
Uchádzač predloží vyhlásenie o obrate za posledné tri roky v oblasti, ktorej sa predmet zákazky týka na samostatnom liste, podpísané štatutárnym orgánom uchádzača alebo oprávnenou osobou, ku ktorému predloží:
Požadovaná forma dokumentov:
- overené príslušným správcom dane alebo audítorom, v originálnom vyhotovení alebo overenej fotokópii, alebo
- overené správcom Registra účtovných závierok, v originálnom vyhotovení alebo overenej fotokópii,
alebo
- uvedením informácie, že dokument bol zverejnený v Registri účtovných závierok (http://www.registeruz.sk/ ) s presným odkazom na uverejnený dokument (celou URL adresou, t. j. celým reťazcom znakov, určujúcim presnú špecifikáciu umiestnenia dokumentu na Internete).
Obdobím posledných troch hospodárskych rokov sa rozumejú tri ukončené hospodárske roky bezprostredne predchádzajúce vyhláseniu verejného obstarávania. Vyhlásením verejného obstarávania sa rozumie deň uverejnenia oznámenia o vyhlásení verejného obstarávania vo vestníku verejného obstarávania.
Predmetné doklady uchádzač predkladá v needitovateľnej forme vo formáte pdf.
Uchádzač môže na preukázanie finančného a ekonomického postavenia využiť finančné zdroje inej osoby, bez ohľadu na ich právny vzťah. V takomto prípade sa postupuje podľa § 33 ods. 2 zákona o verejnom obstarávaní.
Verejný obstarávateľ požaduje aby, v zmysle § 33 ods. 3 zákona o VO uchádzač alebo záujemca a iná osoba, ktorej zdroje majú byť použité na preukázanie finančného a ekonomického postavenia, zodpovedali za plnenie zmluvy spoločne.
III.1.3) Technická a odborná spôsobilosť
Zoznam a krátky opis kritérií výberu: a) § 34 ods. 1 písm. a) zákona o VO
b) § 34 ods. 1 písm. d) v nadväznosti na § 35 zákona o VO
c) § 34 ods. 1 písm. f) zákona o VO
d) § 34 ods. 1 písm. h) v nadväznosti na § 36 zákona o VO
e) § 34 ods. 1 písm. j) zákona o VO
f) § 34 ods. 1 písm. l) zákona o VO
Minimálna požadovaná úroveň štandardov: Údaje o technickej a odbornej spôsobilosti sú neoddeliteľnou súčasťou súťažných podkladov v časti "F" Podmienky účasti
III.2) PODMIENKY TÝKAJÚCE SA ZÁKAZKY
III.2.2) Podmienky vykonania zákazky:
Záujemcovia nájdu OPIS PREDMETU ZÁKAZKY v súťažných podkladoch v Časti "C"
III.2.3) Informácie o pracovníkoch zodpovedných za vykonanie zákazky
ODDIEL IV: POSTUP
IV.1) DRUH POSTUPU
IV.1.1) Druh postupu
IV.1.8) Informácia o dohode o vládnom obstarávaní (GPA)
Na toto obstarávanie sa vzťahuje dohoda o vládnom obstarávaní: Nie
IV.2) ADMINISTRATÍVNE INFORMÁCIE
IV.2.2) Lehota na predkladanie ponúk alebo žiadostí o účasť
Dátum a čas: 12.07.2019 10:00
IV.2.4) Jazyk (jazyky), v ktorom (ktorých) možno predkladať ponuky alebo žiadosti o účasť
SK
IV.2.6) Minimálna lehota, počas ktorej sú ponuky uchádzačov viazané
Ponuka musí platiť do: 01.06.2020
IV.2.7) Podmienky na otváranie ponúk
Dátum a čas: 15.07.2019 14:00
Miesto: Mesto Vranov nad Topľou, Mestský úrad, Dr. C. Daxnera 87/1, 093 16 Vranov nad Topľou, zasadačka primátora mesta, na I. poschodí MsÚ Vranov nad Topľou
Informácie o oprávnených osobách a otváraní ponúk: Uvedené v Časti V - Otváranie a vyhodnotenie ponúk bod 24.5 a 24.6 súťažných podkladov
ODDIEL VI: DOPLNKOVÉ INFORMÁCIE
VI.1) INFORMÁCIE O OPAKOVANÍ OBSTARÁVANIA
VI.2) INFORMÁCIE O ELEKTRONICKOM RIADENÍ PRÁCE
VI.3) DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE:
Žiadne z uvedených

Verejný obsarávateľ požaduje zábezpeku v zmysle § 46 Zákona o verejnom obstarávaní a v zmysle súťažných podkladov podľa bodu 19.1
VI.4) POSTUPY PRESKÚMANIA
VI.4.1) Orgán zodpovedný za preskúmanie
Úrad pre verejné obstarávanie
Ružová dolina 10, P.O.BOX 98
82005
Bratislava

Slovensko
Telefón: +421 250264176
Fax: +421 250264219
Internetová adresa (URL): http://www.uvo.gov.sk
VI.4.4) Útvar, od ktorého možno získať informácie o postupe preskúmania
Úrad pre verejné obstarávanie
Ružová dolina 10, P.O.BOX 98
82005
Bratislava

Slovensko
Vnútroštátne identifikačné číslo: 31797903
Telefón: +421 250264176
Fax: +421 250264219
Internetová adresa (URL): http://www.uvo.gov.sk
VI.5) DÁTUM ODOSLANIA TOHTO OZNÁMENIA:
11.06.2019

Súvisiace oznámenia

Profil Obstarávateľa


Dôležité