Oznámenie 11692 - WYP

Obsah

11692 - WYP
Vestník č. 63/2020 - 19.03.2020

VÝZVA NA PREDKLADANIE PONÚK
HLAVIČKA FORMULÁRA
Výber typu výzvy
Výzva na predkladanie ponúk pre podlimitné zákazky bez eTrhoviska
ODDIEL I: VEREJNÝ OBSTARÁVATEĽ
I.1) NÁZOV A ADRESY
Mesto Trebišov
IČO: 00331996
M. R. Štefánika 862/204, 07525 Trebišov
Slovensko
Kontaktná osoba: Ing. Valéria Maďarová
Telefón: +421 566713374
Fax: +421 56566726668
Email: madarova@trebisov.sk
Webové sídlo (internetová adresa)
I.3) KOMUNIKÁCIA
Súťažné dokumenty sú dostupné priamo a úplne bez obmedzení či poplatkov
https://josephine.proebiz.com
Príloha A.I): ADRESA A KONTAKTNÉ MIESTO (MIESTA), ODKIAĽ MOŽNO ZÍSKAŤ ĎALŠIE INFORMÁCIE
Slovenské centrum obstarávania
IČO: 42260515
Hurbanovo námestie 46 , 97201 Bojnice
Slovensko
Kontaktná osoba: Ing. Ľuboš Babarík
Telefón: +421 903803306
Email: babarik@i-sco.sk
Adresa hlavnej stránky obstarávateľa (URL): https://www.trebisov.sk/
Adresa (URL): https://josephine.proebiz.com/sk/
I.4) DRUH VEREJNÉHO OBSTARÁVATEĽA
Druh verejného obstarávateľa Regionálny alebo miestny orgán
I.5) HLAVNÁ ČINNOSŤ
Všeobecné verejné služby
ODDIEL II: PREDMET ZÁKAZKY
II.1) ROZSAH OBSTARÁVANIA
II.1.1) Názov
Obnova mestskej plavárne v Trebišove – II.etapa, bazénová technológia
II.1.2) Hlavný kód CPV
45212212-5
II.1.3) Druh zákazky
II.1.4) Stručný opis
Predmetom obstarávania je dodanie inovatívnych stavebno-technologických riešení pre obeh, čistenie a ohrev vody v bazénoch mestskej plavárne v Trebišove, s požiadavkou na zvýšenie ich komplexnej funkčnosti, energetickej úspory a ekologickej efektívnosti. Nový technologický projekt rieši stavebno-technologické úpravy bazéna o dĺžke 10 metrov, 25 metrov, vírivky a ochladzovacieho bazéna. Projekt zároveň počíta s kompletnými elektroinštalačnými, kúrenárskymi a stavebnými prácami, ktoré nevyhnutne súvisia s rekonštrukciou bazénových častí.

Bližšie informácie a presné špecifikácie zákazky sa nachádzajú v súťažných podkladoch.
II.1.5) Celková predpokladaná hodnota
366 666,65 EUR bez DPH
II.1.6) Informácie o častiach
II.2) OPIS
II.2.2) Dodatočné kódy CPV
43324100-1
44100000-1
44161200-8
44192000-2
44210000-5
44221000-5
45211370-3
45232150-8
45310000-3
45320000-6
45330000-9
45331110-0
45333000-0
45410000-4
45442100-8
II.2.3) Miesto dodania
Kód NUTS
SK
Hlavné miesto dodania alebo plnenia
Objekt mestskej plavárne v Trebišove sa nachádza na Ulici Škultétyho, na pozemku registra C KN parc. č. 3822/12, súp. č. 2281 v katastrálnom území Trebišov.
II.2.4) Opis obstarávania
Predmetom obstarávania je dodanie inovatívnych stavebno-technologických riešení pre obeh, čistenie a ohrev vody v bazénoch mestskej plavárne v Trebišove, s požiadavkou na zvýšenie ich komplexnej funkčnosti, energetickej úspory a ekologickej efektívnosti. Nový technologický projekt rieši stavebno-technologické úpravy bazéna o dĺžke 10 metrov, 25 metrov, vírivky a ochladzovacieho bazéna. Projekt zároveň počíta s kompletnými elektroinštalačnými, kúrenárskymi a stavebnými prácami, ktoré nevyhnutne súvisia s rekonštrukciou bazénových častí.

Bližšie informácie a presné špecifikácie zákazky sa nachádzajú v súťažných podkladoch.
II.2.5) Kritériá na vyhodnotenie ponúk
Cena
II.2.6) Predpokladaná hodnota
366 666,65 EUR bez DPH
II.2.7) Dĺžka trvania zákazky alebo rámcovej dohody
Trvanie v mesiacoch: 9
II.2.10) Informácie o variantoch
Budú sa akceptovať varianty: Nie
II.2.13) INFORMÁCIE O FONDOCH EURÓPSKEJ ÚNIE
Obstarávanie sa týka projektu a/alebo programu financovaného z fondov Európskej únie: Nie
II.2.14) Doplňujúce informácie
Zákazka bude financovaná z vlastných finančných zdrojov. Verejný obstarávateľ vyžaduje, aby uchádzači zložili zábezpeku vo výške 18 000,00 EUR (osemnásť tisíc eur a nula centov.) Bližšie informácie o zložení zábezpeky sú uvedené v súťažných podkladoch.
ODDIEL III: OSOBNÉ POSTAVENIE, EKONOMICKÉ, FINANČNÉ A TECHNICKÉ INFORMÁCIE
III.1) PODMIENKY ÚČASTI
III.1.1) Osobné postavenie vrátane požiadaviek týkajúcich sa zápisu do živnostenských alebo obchodných registrov
Zoznam a krátky opis podmienok: 1. Verejného obstarávania sa môže zúčastniť len ten, kto spĺňa tieto podmienky účasti týkajúce sa osobného postavenia nasledovne:

a)nebol on, ani jeho štatutárny orgán, ani člen štatutárneho orgánu, ani člen dozorného orgánu, ani prokurista právoplatne odsúdený za trestný čin korupcie, trestný čin poškodzovania finančných záujmov Európskych spoločenstiev, trestný čin legalizácie príjmu z trestnej činnosti, trestný čin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, trestný čin založenia, zosnovania alebo podporovania teroristickej skupiny, trestný čin terorizmu a niektorých foriem účasti na terorizme, trestný čin obchodovania s ľuďmi, trestný čin, ktorého skutková podstata súvisí s podnikaním alebo trestný čin machinácie pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe,

b)nemá nedoplatky poistného na zdravotné poistenie, sociálne poistenie a príspevkov na starobné dôchodkové sporenie v Slovenskej republike alebo v štáte sídla, miesta podnikania alebo obvyklého pobytu,

c)nemá daňové nedoplatky v Slovenskej republike alebo v štáte sídla, miesta podnikania alebo obvyklého pobytu,

d)nebol na jeho majetok vyhlásený konkurz, nie je v reštrukturalizácii, nie je v likvidácii, ani nebolo proti nemu zastavené konkurzné konanie pre nedostatok majetku alebo zrušený konkurz pre nedostatok majetku, e)je oprávnený dodávať tovar, uskutočňovať stavebné práce alebo poskytovať službu,

2. Záujemca preukazuje splnenie podmienok účasti podľa bodu 1.nasledovne:

písm. a) doloženým výpisom z registra trestov nie starším ako tri mesiace,
písm. b) doloženým potvrdením zdravotnej poisťovne (prípadne zdravotných poisťovní, kde je uchádzač registrovaný) a Sociálnej poisťovne nie starším ako tri mesiace, pričom uchádzač splní túto podmienku účasti, ak zaplatil nedoplatky, alebo mu bolo povolené nedoplatky platiť v splátkach a tieto si riadne plní
písm. c) doloženým potvrdením miestne príslušnej Finančnej správy nie starším ako tri mesiace, pričom uchádzač splní túto podmienku účasti, ak zaplatil nedoplatky, alebo mu bolo povolené nedoplatky platiť v splátkach a tieto si riadne plní
písm. d) doloženým potvrdením príslušného súdu nie starším ako tri mesiace.

3. Uchádzač môže preukázať splnenie podmienok účasti osobného postavenia uvedených vyššie zápisom do zoznamu hospodárskych subjektov. Uchádzač zapísaný v Zozname hospodárskych subjektov podľa § 152 zákona nie je povinný v procese verejného obstarávania predkladať doklady na preukázanie splnenia podmienok účasti týkajúcich sa osobného postavenia podľa § 32 ods. 2 zákona.

4. Skupina dodávateľov preukazuje splnenie podmienok účasti osobného postavenia podľa bodu 1. za každého člena skupiny osobitne. Splnenie podmienky účasti podľa § 32 ods. 1 písm. e) zákona (oprávnenie dodávať tovar, uskutočňovať prácu alebo poskytovať službu) za každého člena skupiny overí komisia cez verejne dostupné zdroje len vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, ktorú má zabezpečiť.

5.Ak uchádzač so sídlom mimo územia Slovenskej republiky nedokáže doložiť doklady požadované v tejto časti, lebo ich krajina jeho sídla nevydáva a krajina jeho sídla nevydáva ani rovnocenné doklady podľa § 32 ods. 2 zákona o verejnom obstarávaní, môže ich nahradiť čestným vyhlásením podľa predpisov platných v krajine jeho sídla.

6.Uchádzač so sídlom v členskom štáte inom ako Slovenská republika môže nahradiť čestné vyhlásenie podľa predchádzajúceho odseku vyhlásením urobeným pred súdom, správnym orgánom, notárom, inou odbornou inštitúciou alebo obchodnou inštitúciou podľa predpisov platných v krajine pôvodu alebo v krajine sídla uchádzača, ak právo tohto členského štátu neupravuje inštitút čestného vyhlásenia.

Bližšie informácie o podmienkach preukázania osobného postavenia uchádzačov sa nachádzajú v súťažných podkladoch.
III.1.2) Ekonomické a finančné postavenie
Zoznam a krátky opis podmienok: Uchádzač finančné a ekonomické postavenie preukáže podľa § 33 ods. 1 písm. a) zákona podľa nasledujúcich kritérií:

1. podľa § 33 ods. 1 písm. a) ZVO predložením vyjadrenia banky alebo pobočky zahraničnej banky o schopnosti uchádzača plniť finančné záväzky (banková informácia),

2. podľa § 33 ods. 1 písm. c). v spojení s § 38 ods. 9 ZVO predložením súvahy alebo výkazu o majetku a záväzkoch alebo údajov z nich

3. podľa § 33 ods. 1 písm. d) ZVO predložením prehľadu o celkovom obrate a ak je to vhodné, prehľadu o dosiahnutom obrate v oblasti, ktorej sa predmet zákazky týka, najviac za posledné tri hospodárske roky, za ktoré sú dostupne v závislosti od vzniku alebo začatia prevádzkovania činnosti.

Ku bodu 1. - Uchádzač predloží vyjadrenie banky alebo pobočky zahraničnej banky (ďalej len banka) o schopnosti uchádzača plniť finančné záväzky (banková informácia). Vyjadrenie banky musí odrážať skutočný stav v čase, v ktorom sa uchádzač zúčastňuje verejného obstarávania.Z vyjadrenia banky, alebo pobočky zahraničnej banky musí vyplývať, že uchádzač za obdobie posledných troch mesiacov ku dňu vystavenia vyjadrenia banky v prípade splácania úveru dodržuje splátkový kalendár, nebol v nepovolenom debete a peňažné prostriedky na jeho účte neboli predmetom exekúcie. Uchádzač predloží vyjadrenie banky alebo pobočky zahraničnej banky o schopnosti uchádzača plniť finančné záväzky ako sken originálneho vyhotovenia alebo úradne osvedčenej kópie tohto dokumentu.Ak má uchádzač účty vo viacerých bankách, uchádzač predloží bankovú informáciu vo vyššie vedenom rozsahu od každej z nich. Uchádzač zároveň predloží čestné vyhlásenie o tom, že nemá vedené bankové účty v iných bankách než v tých, ktorých vyjadrenie predložil.

Ku bodu 2.- Verejný obstarávateľ na posúdenie ekonomickej a finančnej spôsobilosti týkajúcej sa finančného zdravia podniku, t.j. uchádzača stanoveného indexom INDEX N05 (český credit-scoringový model) požaduje od uchádzača predložiť výkaz ziskov a strát za posledné tri ukončené hospodárske roky alebo výkaz o príjmoch a výdavkoch za posledné tri ukončené roky,resp.za roky, ktoré sú dostupné v závislosti od vzniku, začatia prevádzkovania činnosti alebo ukončenia zdaňovacieho obdobia.
Výkaz ziskov a strát alebo výkaz o príjmoch a výdavkoch za posledné tri ukončené hospodárske roky, resp. za roky, ktoré sú dostupné v závislosti od vzniku, začatia prevádzkovania činnosti alebo ukončenia zdaňovacieho obdobia predloží uchádzač v origináli alebo overenej fotokópii, potvrdené príslušným daňovým úradom.
Takéto predloženie potvrdených výkazov nemá povinnosť predložiť ten subjekt, ktorého účtovné závierky sa nachádzajú vo verejnej časti registra účtovných závierok, ktorý je zverejnený na stránke www.registeruz.sk.
V prípade, že doklady predkladá uchádzač so sídlom mimo územia Slovenskej republiky, musí predložiť doklady ekvivalentné k výkazu ziskov a strán alebo výkazu o príjmoch a výdavkoch za posledné tri ukončené hospodárske roky, resp. za roky, ktoré sú dostupné v závislosti od vzniku, začatia prevádzkovania činnosti alebo ukončenia zdaňovacieho obdobia, ktorými preukazuje splnenie podmienok účasti v pôvodnom jazyku a súčasne musia byť preložené do slovenského jazyka ( táto povinnosť neplatí pre doklady v českom jazyku).

K bodu 3. -Splnenie vyššie uvedeného uchádzač preukáže predložením prehľadu o celkovom obrate za predchádzajúce tri hospodárske roky, resp. za roky, za ktoré sú dostupné v závislosti od vzniku alebo začatia prevádzkovania činnosti, a to súhrnne vo výške min. 2 199 999,90 EUR. Uchádzač k prehľadom o celkovom obrate predloží aj overené výkazy ziskov a strát alebo overene výkazy o príjmoch a výdavkoch, za predchádzajúce tri hospodárske roky, resp. za roky, za ktoré sú dostupné v závislosti od vzniku alebo začatia prevádzkovania činnosti.
Minimálna požadovaná úroveň štandardov:
Bližšie informácie o podmienkach preukázania ekonomického a finančného postavenia uchádzačov sa nachádzajú v súťažných podkladoch.
III.1.3) Technická a odborná spôsobilosť
Zoznam a krátky opis podmienok: Splnenie podmienok účasti týkajúcich sa technickej a odbornej spôsobilosti uchádzač preukazuje:

1. Zoznamom rovnakých alebo podobných stavebných prác podľa priloženého výkazu výmer uskutočnených za predchádzajúcich päť rokov od vyhlásenia verejného obstarávania vo výške 360 000,00 EUR bez DPH s uvedením cien, miest a lehôt uskutočnenia stavebných prác; zoznam musí byť doplnený potvrdeniami o uspokojivom vykonaní týchto prác a ich zhodnotení s uvedením cien, miest a lehôt uskutočnenia prác a zhodnotenia uskutočnených prác podľa obchodných podmienok, ak odberateľom:
- bol verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa tohto zákona, dokladom je referencia,
- bola iná osoba ako verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa tohto zákona, dôkaz o plnení potvrdí odberateľ; ak také potvrdenie uchádzač alebo záujemca nemá k dispozícii, vyhlásením uchádzača alebo záujemcu o ich uskutočnení, doplneným dokladom, preukazujúcim ich uskutočnenie alebo zmluvný vzťah, na základe ktorého boli uskutočnené.

2.Informáciou o využití subdodávateľov (podľa inštrukcií v súťažných podkladoch)

3.Predložením certifikátu systému manažérstva kvality STN EN ISO 9 001 alebo iný rovnocenný certifikát vydaný nezávislou inštitúciou, ktorým sa potvrdzuje splnenie požiadaviek noriem na systém manažérstva kvality podľa tejto normy.

4.Uchádzač predloží certifikát STN EN ISO 14 001 alebo iný rovnocenný certifikát vydaný nezávislou inštitúciou, ktorým sa potvrdzuje splnenie požiadaviek noriem na systém environmentálneho manažérstva podľa normy STN EN ISO 14 001.

Po ukončení súťaže a pred podpisom zmluvy predloží víťazný uchádzač osvedčenie o vykonaní odbornej skúšky stavbyvedúceho s minimálnou praxou 5 rokov, ako aj osvedčenie minimálne jedného autorizovaného bezpečnostného technika alebo predloží iný adekvátny rovnocenný ekvivalentný doklad podľa nariadenia vlády SR č. 396/2006 Z.z. o minimálnych bezpečnostných a zdravotných požiadavkách na stavenisko v platnom znení.
Minimálna požadovaná úroveň štandardov: V referencii je potrebné uviesť aj meno a priezvisko kontaktnej osoby, ktorá referenciu Verejný obstarávateľ požaduje predložiť min. jednu zrealizovanú zákazku s rozpočtovým nákladom v hodnote min. 360 000,00 EUR bez DPH rovnakého alebo obdobného charakteru ako predmet zákazky (v zmysle opisu predmetu zákazky) v posudzovanom období predchádzajúcich piatich rokov od vyhlásenia verejného obstarávania. Za zrealizovanú zákazku považuje verejný obstarávateľ takú zákazku, na ktorú bol vydaný preberací protokol, resp. iným spôsobom došlo k prebratiu príslušnej zákazky.

Bližšie informácie o podmienkach preukázania technickej a odbornej spôsobilosti sa nachádzajú v súťažných podkladoch.
III.2) PODMIENKY TÝKAJÚCE SA ZÁKAZKY
III.2.3) Informácie o pracovníkoch zodpovedných za vykonanie zákazky
ODDIEL IV: POSTUP
IV.2) ADMINISTRATÍVNE INFORMÁCIE
IV.2.2) Lehota na predkladanie ponúk
Dátum a čas: 24.04.2020 08:00
IV.2.6) Minimálna lehota, počas ktorej sú ponuky uchádzačov viazané
Ponuka musí platiť do: 31.10.2020
IV.2.7) Podmienky na otváranie ponúk
Dátum a čas: 24.04.2020 08:30
Miesto: Otváranie ponúk je verejné, uskutoční sa 24.04.2020 o 8,30 hod. miestneho času na adrese: Slovenské centrum obstarávania, o.z. Hurbanovo námestie 46, 972 01 Bojnice, okres Prievidza, Slovenská republika. Verejný obstarávateľ je povinný umožniť účasť na otváraní ponúk všetkým uchádzačom, ktorí predložili ponuku v lehote na predkladanie ponúk a ktorých ponuka nebola vylúčená.
ODDIEL VI: DOPLNKOVÉ INFORMÁCIE
VI.2) INFORMÁCIE O ELEKTRONICKOM RIADENÍ PRÁCE
VI.3) DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE
1. Obstarávateľ poskytuje k súťažným podkladom bezodplatne neobmedzený, úplný a priamy prístup prostredníctvom elektronických prostriedkov. Z tohto dôvodu verejný obstarávateľ súťažné podklady neodosiela. Súťažné podklady sú zverejnené v profile verejného obstarávateľ a na adrese systému pre VO Josephine https://josephine.proebiz.com/ - prostredníctvom linku:

https://josephine.proebiz.com/sk/promoter/tender/6492/summary

2. Komunikácia medzi obstarávateľom a záujemcom/uchádzačom bude uskutočňovaná písomne v elektronickej podobe prostredníctvom systému pre VO Josephine (ďalej aj "Josephine"). Záujemca/uchádzač je povinný predkladať obstarávateľovi svoje podania v elektronickej forme prostredníctvom systému Josephine. Všetky vysvetlenia SP, rovnako ako kladné vybavenia žiadostí o nápravu, bude obstarávateľ uverejňovať v systéme Josephine. Obstarávateľ bude doručovať žiadosti a prípadné otázky pre záujemcov/uchádzačov rovnako prostredníctvom systému Josephine.

3. Pravidlá pre doručovanie: zásielka sa považuje za doručenú záujemcovi/uchádzačovi ak jej adresát bude mať objektívnu možnosť oboznámiť sa s jej obsahom, t.j. ako náhle sa dostane zásielka do sféry jeho dispozície. Za okamih doručenia sa v systéme Josephine považuje okamih jej odoslania v systéme Josephine, a to v súlade s funkcionalitou systému.
VI.5) DÁTUM ODOSLANIA TOHTO OZNÁMENIA
18.03.2020

Redakčné opravy

11957 - IOX publikovaná vo Vestníku číslo 66/2020
V oznámení 11692-WYP verejného obstarávatela/obstarávatela Mesto Trebišov, M. R. Štefánika 862/204, 075 25 Trebišov zverejnenom vo VVO c. 063/2020 zo dna 19.03.2020 boli nesprávne zverejnené údaje OPRAVA TEXTU Miesto, kde má byt text upravený: III.1.1) Osobné postavenie vrátane požiadaviek týkajúcich sa zápisu do živnostenských alebo obchodných registrov Odsek c. 1, písmeno c) Namiesto: c)nemá danové nedoplatky v Slovenskej republike alebo v štáte sídla, miesta podnikania alebo obvyklého pobytu, Má byt: c) nemá danové a colné nedoplatky v Slovenskej republike alebo v štáte sídla, miesta podnikania alebo obvyklého pobytu OPRAVA TEXTU Miesto, kde má byt text upravený: III.1.3) Technická a odborná spôsobilost Odsek c. 1 Namiesto: 1. Zoznamom rovnakých alebo podobných stavebných prác podla priloženého výkazu výmer uskutocnených za predchádzajúcich pät rokov od vyhlásenia verejného obstarávania vo výške 360 000,00 EUR bez DPH s uvedením cien, miest a lehôt uskutocnenia stavebných prác; zoznam musí byt doplnený potvrdeniami o uspokojivom vykonaní týchto prác a ich zhodnotení s uvedením cien, miest a lehôt uskutocnenia prác a zhodnotenia uskutocnených prác podla obchodných podmienok, ak odberatelom: - bol verejný obstarávatel alebo obstarávatel podla tohto zákona, dokladom je referencia, - bola iná osoba ako verejný obstarávatel alebo obstarávatel podla tohto zákona, dôkaz o plnení potvrdí odberatel; ak také potvrdenie uchádzac alebo záujemca nemá k dispozícii, vyhlásením uchádzaca alebo záujemcu o ich uskutocnení, doplneným dokladom, preukazujúcim ich uskutocnenie alebo zmluvný vztah, na základe ktorého boli uskutocnené. Má byt: 1. Zoznamom rovnakých alebo podobných stavebných prác podla priloženého výkazu výmer uskutocnených za predchádzajúcich pät rokov od vyhlásenia verejného obstarávania, pricom jedna z predložených referencií musí byt vo výške min. 360 000,00 EUR bez DPH s uvedením cien, miest a lehôt uskutocnenia stavebných prác; zoznam musí byt doplnený potvrdeniami o uspokojivom vykonaní týchto prác a ich zhodnotení s uvedením cien, miest a lehôt uskutocnenia prác a zhodnotenia uskutocnených prác podla obchodných podmienok, ak odberatelom: - bol verejný obstarávatel alebo obstarávatel podla tohto zákona, dokladom je referencia, - bola iná osoba ako verejný obstarávatel alebo obstarávatel podla tohto zákona, dôkaz o plnení potvrdí odberatel; ak také potvrdenie uchádzac alebo záujemca nemá k dispozícii, vyhlásením uchádzaca alebo záujemcu o ich uskutocnení, doplneným dokladom, preukazujúcim ich uskutocnenie alebo zmluvný vztah, na základe ktorého boli uskutocnené. OPRAVA TEXTU Miesto, kde má byt text upravený: III.1.3) Technická a odborná spôsobilost Odsek c. 4 Namiesto: Minimálna požadovaná úroven štandardov: V referencii je potrebné uviest aj meno a priezvisko kontaktnej osoby, ktorá referenciu Má byt: Minimálna požadovaná úroven štandardov: V referencii je potrebné uviest aj meno a priezvisko kontaktnej osoby, ktorá referenciu vystavila.

Súvisiace oznámenia

Profil Obstarávateľa


Dôležité