Oznámenie 36862 - WYP

Obsah

36862 - WYP
Vestník č. 218/2020 - 20.10.2020

VÝZVA NA PREDKLADANIE PONÚK
HLAVIČKA FORMULÁRA
Výber typu výzvy
Výzva na predkladanie ponúk pre podlimitné zákazky bez eTrhoviska
ODDIEL I: VEREJNÝ OBSTARÁVATEĽ
I.1) NÁZOV A ADRESY
Mesto Stará Ľubovňa
IČO: 00330167
Obchodná 1, 06401 Stará Ľubovňa
Slovensko
Kontaktná osoba: Mgr. František Grich
Telefón: +421 524315270
Email: rvo@staralubovna.sk
Webové sídlo (internetová adresa)
Adresa stránky profilu kupujúceho (URL): http://www.uvo.gov.sk/profily/-/profil/pzakazky/6191
Hlavná adresa(URL): http://www.staralubovna.eranet.sk/#/tenders
I.3) KOMUNIKÁCIA
Súťažné dokumenty sú dostupné priamo a úplne bez obmedzení či poplatkov
http://www.uvo.gov.sk/vyhladavanie-zakaziek/detail/dokumenty/428632
Ďalšie informácie možno získať na adrese
vyššie uvedené kontaktné miesto/miesta
Adresa (URL): www.eranet.staralubovna.sk
I.4) DRUH VEREJNÉHO OBSTARÁVATEĽA
Druh verejného obstarávateľa Regionálna alebo miestna agentúra/úrad
I.5) HLAVNÁ ČINNOSŤ
Všeobecné verejné služby
ODDIEL II: PREDMET ZÁKAZKY
II.1) ROZSAH OBSTARÁVANIA
II.1.1) Názov
ZŠ Levočská Stará Ľubovňa - extenzívna zelená strecha
Referenčné číslo: 4193/2020
II.1.2) Hlavný kód CPV
45000000-7
II.1.3) Druh zákazky
II.1.4) Stručný opis
Predmet zákazky: Predmetom zákazky je záväzok Dodávateľa zabezpečiť Odberateľovi stavebné práce jestvujúcej budovy v rozsahu podľa projektovej dokumentácie, ktorá tvorí prílohu týchto súťažných podkladov, za účelom rekonštrukcie striech formou realizácie extenzívnej zelenej strechy, ktorá svojimi vlastnosťami a skladbou plní zároveň vodozádržnú funkciu v rámci odvodnenia predmetných striech objektu ZŠ Levočská.
Podrobná špecifikácia celkového predmetu zákazky je uvedená v Časti B.1 Opis predmetu zákazky
II.1.5) Celková predpokladaná hodnota
297 868,43 EUR bez DPH
II.1.6) Informácie o častiach
II.2) OPIS
II.2.3) Miesto dodania
Kód NUTS
SK0
SK041
Hlavné miesto dodania alebo plnenia
Budovy ZŠ Levočská, Levočská 6, 064 01 Stará Ľubovňa, Slovensko, par. č. 940/1 a 952/2 v k. ú, Stará Ľubovňa
II.2.4) Opis obstarávania
Predmetom zákazky je záväzok Dodávateľa zabezpečiť Odberateľovi stavebné práce jestvujúcej budovy v rozsahu podľa projektovej dokumentácie, ktorá tvorí prílohu týchto súťažných podkladov, za účelom rekonštrukcie striech formou realizácie extenzívnej zelenej strechy, ktorá svojimi vlastnosťami a skladbou plní zároveň vodozádržnú funkciu v rámci odvodnenia predmetných striech objektu ZŠ Levočská.
Podrobná špecifikácia celkového predmetu zákazky je uvedená v Časti B.1 Opis predmetu zákazky
II.2.5) Kritériá na vyhodnotenie ponúk
Cena
II.2.6) Predpokladaná hodnota
297 868,43 EUR bez DPH
II.2.7) Dĺžka trvania zákazky alebo rámcovej dohody
Trvanie v mesiacoch: 60
II.2.10) Informácie o variantoch
Budú sa akceptovať varianty: Nie
II.2.13) INFORMÁCIE O FONDOCH EURÓPSKEJ ÚNIE
Obstarávanie sa týka projektu a/alebo programu financovaného z fondov Európskej únie: Áno
Identifikácia projektu: kód výzvy OPKZP-PO2-SC211-2020-62
II.2.14) Doplňujúce informácie
Kvalita životného prostredia, prioritná os 2 Adaptácia na nepriaznivé dôsledky zmeny klímy so zameraním na ochranu pred povodňami, špecifický cieľ 2.1.1 Zníženie rizika povodní a negatívnych dôsledkov zmeny klímy, kód výzvy OPKZP-PO2-SC211-2020-62
ODDIEL III: OSOBNÉ POSTAVENIE, EKONOMICKÉ, FINANČNÉ A TECHNICKÉ INFORMÁCIE
III.1) PODMIENKY ÚČASTI
III.1.1) Osobné postavenie vrátane požiadaviek týkajúcich sa zápisu do živnostenských alebo obchodných registrov
Zoznam a krátky opis podmienok: Uchádzač musí spĺňať nasledovné podmienky účasti týkajúce sa osobného postavenia uvedené v §32 ods. 1 zákona o verejnom obstarávaní:
A) Podmienka účasti podľa § 32 ods. 1 písm. a), že nebol on, ani jeho štatutárny orgán, ani člen štatutárneho orgánu, ani člen dozorného orgánu, ani prokurista právoplatne odsúdený za trestný čin korupcie, trestný čin poškodzovania finančných záujmov Európskych spoločenstiev, trestný čin legalizácie príjmu z trestnej činnosti, trestný čin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, trestný čin založenia, zosnovania alebo podporovania teroristickej skupiny, trestný čin terorizmu a niektorých foriem účasti na terorizme, trestný čin obchodovania s ľuďmi, trestný čin, ktorého skutková podstata súvisí s podnikaním alebo trestný čin machinácie pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe. Uvedenú podmienku účasti preukáže uchádzač/záujemca v súlade s § 32 ods. 2 písm. a) doloženým výpisom registra trestov nie starším ako tri mesiace. Podnikateľ - fyzická osoba predloží výpis z registra trestov nie starší ako tri mesiace, alebo rovnocenný doklad vydaný príslušným súdom alebo správnym orgánom v krajine svojho sídla za osobu, na ktorú je vydané živnostenské oprávnenie alebo iné než živnostenské oprávnenie podľa osobitných predpisov/ Podnikateľ - právnická osoba predloží výpisy z registra trestov nie staršie ako tri mesiace, alebo rovnocenné doklady vydané príslušným súdom alebo správnym orgánom v krajine svojho sídla, a to za spoločnosť (len v prípade, že v krajine sídla záujemcu takýto doklad je vydávaný) ako aj za osobu, ktorá je štatutárnym orgánom, alebo za osoby, ktoré sú členmi štatutárneho orgánu, ako aj za všetky osoby, ktoré sú členmi dozorného orgánu a prokuristami podnikateľa.
B) Podmienka účasti podľa § 32 ods. 1 písm. b), nemá evidované nedoplatky na poistnom na sociálne poistenie a zdravotná poisťovňa neeviduje voči nemu pohľadávky po splatnosti podľa osobitných predpisov v Slovenskej republike alebo v štáte sídla, miesta podnikania alebo obvyklého pobytu.Uvedenú podmienku účasti preukáže uchádzač/záujemca v súlade s § 32 ods. 2 písm. b) doloženým potvrdením zdravotnej poisťovne a Sociálnej poisťovne nie starším ako tri mesiace (v prípade potvrdenia obsahujúceho nedoplatok predloží aj doklad o zaplatení nedoplatku alebo o povolení platiť nedoplatky v splátkach).
C) Podmienka účasti podľa § 32 ods. 1 písm. c), nemá evidované daňové nedoplatky voči daňovému úradu a colnému úradu podľa osobitných predpisov v Slovenskej republike alebo v štáte sídla, miesta podnikania alebo obvyklého pobytu. Uvedenú podmienku účasti preukáže uchádzač/záujemca v súlade s § 32 ods. 2 písm. c) doloženým potvrdením miestne príslušného daňového úradu a miestne príslušného colného úradu nie starším ako tri mesiace (v prípade potvrdenia obsahujúceho nedoplatok predloží aj doklad o zaplatení nedoplatku alebo o povolení platiť nedoplatky v splátkach).
D) Podmienka účasti podľa § 32 ods. 1 písm. d), že nebol na jeho majetok vyhlásený konkurz, nie je v reštrukturalizácii, nie je v likvidácii, ani nebolo proti nemu zastavené konkurzné konanie pre nedostatok majetku alebo zrušený konkurz pre nedostatok majetku.Uvedenú podmienku účasti preukáže uchádzač/záujemca v súlade s § 32 ods. 2 pís. d) doloženým potvrdením príslušného súdu nie starším ako tri mesiace.
E) Podmienka účasti podľa § 32 ods. 1 písm. e), že je oprávnený dodávať tovar, uskutočňovať stavebné práce alebo poskytovať službu.Uvedenú podmienku účasti preukáže uchádzač/záujemca v súlade s § 32 ods. 2 pís. e) doloženým dokladom o oprávnení dodávať tovar, uskutočňovať stavebné práce alebo poskytovať službu, ktorý zodpovedá predmetu zákazky.
F) Podmienka účasti podľa § 32 ods. 1 písm. f), že nemá uložený zákaz účasti vo verejnom obstarávaní potvrdený konečným rozhodnutím v Slovenskej republike alebo v štáte sídla, miesta podnikania alebo obvyklého pobytu.Uvedenú podmienku účasti preukáže... atď.
III.1.2) Ekonomické a finančné postavenie
Zoznam a krátky opis podmienok: Neaplikuje sa
III.1.3) Technická a odborná spôsobilosť
Zoznam a krátky opis podmienok: 35.1 Uchádzač musí spĺňať nasledovné podmienky účasti týkajúce sa technickej alebo odbornej spôsobilosti:
A) Podmienka účasti podľa § 34 ods. 1 písm. b). Uvedenú podmienku účasti preukazuje uchádzač/záujemca predložením zoznamu stavebných prác uskutočnených za predchádzajúcich päť rokov od vyhlásenia verejného obstarávania s uvedením cien, miest a lehôt uskutočnenia stavebných prác; zoznam musí byť doplnený potvrdením o uspokojivom vykonaní stavebných prác a zhodnotení uskutočnených stavebných prác podľa obchodných podmienok, ak odberateľom 1. bol verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa zákona o verejnom obstarávaní, dokladom je referencia, 2. bola iná osoba ako verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa zákona o verejnom obstarávaní, dôkaz o plnení potvrdí odberateľ; ak také potvrdenie uchádzač alebo záujemca nemá k dispozícii, vyhlásením uchádzača alebo záujemcu o ich uskutočnení, doplneným dokladom, preukazujúcim ich uskutočnenie alebo zmluvný vzťah, na základe ktorého boli uskutočnené.

Minimálna úroveň požadovaná verejným obstarávateľom podľa bodu A)
Minimálna požadovaná úroveň štandardu: Zo zoznamu uskutočnených prác musí vyplývať, že záujemca v relevantnom období realizoval práce rovnakého alebo podobného charakteru ako predmet zákazky v kumulatívnej hodnote minimálne rovnajúcej sa hodnote PHZ.

B) Podmienka účasti podľa § 34 ods. 1 písm. g). Ak ide o stavebné práce alebo služby, uvedenú podmienku účasti preukáže uchádzač/záujemca predložením údajov o vzdelaní a odbornej praxi alebo o odbornej kvalifikácií osôb určených na plnenie zmluvy alebo koncesnej zmluvy alebo riadiacich zamestnancov, ak nie sú kritériom na vyhodnotenie ponúk.

Minimálna úroveň požadovaná verejným obstarávateľom podľa bodu B)
Minimálne požiadavky: Verejný obstarávateľ požaduje od záujemcu, resp. uchádzača preukázanie, že minimálne 1 osoba, ktorá bude priamo zodpovedať za riadenie stavebných prác, má odbornú spôsobilosť na výkon činnosti stavbyvedúceho, doklad o odbornej spôsobilosti stavbyvedúceho podľa zákona č. 236/2001 Z. z., ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 138/1992 Z. z. v znení zákona č. 554/2001 o autorizovaných architektoch a autorizovaných stavebných inžinieroch v znení neskorších predpisov. Vyššie špecifikovaná osoba bude k dispozícii verejnému obstarávateľovi vždy minimálne na zvolanom kontrolnom dni. Záujemca resp. uchádzač môže predložiť osvedčenie vydané aj v inej krajine ako je Slovenská republika pokiaľ sú kvalifikačné podmienky pre vydanie daného osvedčenia minimálne také ako v Slovenskej republike
Minimálna požadovaná úroveň štandardov: Uchádzač alebo záujemca môže na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti využiť technické a odborné kapacity inej osoby, bez ohľadu na ich právny vzťah. V takomto prípade musí uchádzač alebo záujemca verejnému obstarávateľovi alebo obstarávateľovi preukázať, že pri plnení zmluvy alebo koncesnej zmluvy bude skutočne používať kapacity osoby, ktorej spôsobilosť využíva na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti. Skutočnosť podľa druhej vety preukazuje záujemca alebo uchádzač písomnou zmluvou uzavretou s osobou, ktorej technickými a odbornými kapacitami mieni preukázať svoju technickú spôsobilosť alebo odbornú spôsobilosť. Z písomnej zmluvy musí vyplývať záväzok osoby, že poskytne svoje kapacity počas celého trvania zmluvného vzťahu. Osoba, ktorej kapacity majú byť použité na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti, musí preukázať splnenie podmienok účasti týkajúce sa osobného postavenia a nesmú u nej existovať dôvody na vylúčenie podľa § 40 ods. 6 písm. a) až h) a ods. 7; oprávnenie dodávať tovar, uskutočňovať stavebné práce, alebo poskytovať službu preukazuje vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky alebo koncesie, na ktorú boli kapacity záujemcovi alebo uchádzačovi poskytnuté. Ak ide o požiadavku súvisiacu so vzdelaním, odbornou kvalifikáciou alebo relevantnými odbornými skúsenosťami najmä podľa odseku 1 písm. g), uchádzač alebo záujemca môže využiť kapacity inej osoby len, ak táto bude reálne vykonávať stavebné práce alebo služby, na ktoré sa kapacity vyžadujú.
III.2) PODMIENKY TÝKAJÚCE SA ZÁKAZKY
III.2.2) Podmienky vykonania zákazky
Zhotoviteľ berie na vedomie, že dielo podľa tejto zmluvy bude zhotovované v objekte objednávateľa, pričom výkon prác sa predpokladá aj za plnej prevádzky (výučby žiakov). Zhotoviteľ sa zaväzuje dielo vykonávať podľa predloženého harmonogramu tak, aby vykonávaním diela nedošlo k prerušeniu prevádzky objektu. Vyššie predpokladá, že stavebné práce na SO.01 Hlavná budova a SO.02 Školská jedáleň nebudú vykonávané súbežne, ale postupne, aby bol možný presun žiakov a výučby z najvyšších podlaží prvého riešeného objektu do druhého riešeného objektu
III.2.3) Informácie o pracovníkoch zodpovedných za vykonanie zákazky
ODDIEL IV: POSTUP
IV.2) ADMINISTRATÍVNE INFORMÁCIE
IV.2.2) Lehota na predkladanie ponúk
Dátum a čas: 12.11.2020 10:00
IV.2.6) Minimálna lehota, počas ktorej sú ponuky uchádzačov viazané
Ponuka musí platiť do: 31.08.2021
IV.2.7) Podmienky na otváranie ponúk
Dátum a čas: 12.11.2020 14:00
Miesto: Otváranie ponúk je verejné a vzhľadom na pandemickú situáciu bude prebiehať výlučne v online priestore, funkcionalitou systému ERANET. Manuál pre dodávateľa dostupný na prihlasovacej stránke ERANET obsahuje popis tejto funkcie pre uchádzačov.
Informácie o oprávnených osobách a otváraní ponúk: Na online otváraní ponúk sa môže zúčastniť tá osoba za uchádzača, ktorá má prístup do systému ERANET.
ODDIEL VI: DOPLNKOVÉ INFORMÁCIE
VI.2) INFORMÁCIE O ELEKTRONICKOM RIADENÍ PRÁCE
VI.3) DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE
Verejný obstarávateľ upresňuje bod II.2.7 - Dĺžka trvania zmluvy a to v súlade s bodom 6.2 SP nasledovne:
Trvanie zmluvy je určené záručnou dobou na 60 mesiacov odo dňa protokolárneho odovzdania a prevzatia diela. Na dodanie predmetu zákazky a/alebo lehoty ukončenia dodania predmetu zákazky je stanovený termín maximálne do 4 mesiacov odo dňa protokolárne odovzdaného staveniska.
Verejný obstarávateľ taktiež upozorňuje potencionálnych uchádzačov, že Zmluva nadobudne platnosť dňom jej podpísania oboma zmluvnými stranami a účinnosť dňom podpísania Zmluvy o poskytnutie nenávratného finančného príspevku (ďalej len "NFP") medzi poskytovateľom Ministerstvo životného prostredia Slovenskej republiky a prijímateľom Mesto Stará Ľubovňa po schválení žiadosti o poskytnutie NFP na projekt s názvom "Zelená strecha - ZŠ na Levočskej ulici v Starej Ľubovni" a zároveň po doručení kladného rozhodnutia riadiaceho orgánu pre Operačný program Kvalita životného prostredia o schválení postupu a dokumentácie k verejnému obstarávaniu. Účinnosť Zmluvy však nemôže nastať skôr ako dňom nasledujúcim po dni jej zverejnenia na webovom sídle objednávateľa v zmysle § 47a Občianskeho zákonníka v spojení so zákonom č. 211/2000 Z. z. o slobodnom prístupe k informáciám a o zmene a doplnení niektorých zákonov v platnom znení (ďalej len Zákon o slobode informácií).
VI.5) DÁTUM ODOSLANIA TOHTO OZNÁMENIA
19.10.2020

Redakčné opravy

38819 - IOX publikovaná vo Vestníku číslo 225/2020
V oznámení 36862-WYP verejného obstarávateľa/obstarávateľa Mesto Stará Ľubovňa, Obchodná 1, 064 01 Stará Ľubovňa zverejnenom vo VVO č. 218/2020 zo dňa 20.10.2020 boli nesprávne zverejnené údaje II.2.7) Dĺžka trvania zákazky alebo rámcovej dohody Namiesto: 60 Má byť: 4 IV.2.2) Lehota na predkladanie ponúk Namiesto: 12.11.2020 10:00 Má byť: 19.11.2020 10:00 IV.2.7) Podmienky na otváranie ponúk Namiesto: 12.11.2020 14:00 Má byť: 19.11.2020 14:00
39446 - IOX publikovaná vo Vestníku číslo 227/2020
V oznámení 36862-WYP verejného obstarávateľa/obstarávateľa Mesto Stará Ľubovňa, Obchodná 1, 064 01 Stará Ľubovňa zverejnenom vo VVO č. 218/2020 zo dňa 20.10.2020 boli nesprávne zverejnené údaje III.1.3) Technická a odborná spôsobilosť Minimálna úroveň požadovaná verejným obstarávateľom podľa bodu A) Namiesto: Minimálna požadovaná úroveň štandardu: Zo zoznamu uskutočnených prác musí vyplývať, že záujemca v relevantnom období realizoval práce rovnakého alebo podobného charakteru ako predmet zákazky v kumulatívnej hodnote minimálne rovnajúcej sa hodnote PHZ. Má byť: Minimálna požadovaná úroveň štandardu: Zo zoznamu uskutočnených prác musí vyplývať, že záujemca v relevantnom období realizoval práce rovnakého alebo podobného charakteru ako predmet zákazky v kumulatívnej hodnote minimálne rovnajúcej sa hodnote PHZ. Verejný obstarávateľ pod prácami rovnakého alebo podobného charakteru ako predmet zákazky bude chápať ako stavebné práce na strechách ako takých všeobecne resp. vo všeobecnosti.

Súvisiace oznámenia

Profil Obstarávateľa


Dôležité