Oznámenie 15560 - WYS

Obsah

15560 - WYS
Vestník č. 61/2022 - 03.03.2022

VÝZVA NA PREDKLADANIE PONÚK
HLAVIČKA FORMULÁRA
Výber typu výzvy
Výzva na predkladanie ponúk pre podlimitné zákazky bez eTrhoviska
ODDIEL I: VEREJNÝ OBSTARÁVATEĽ
I.1) NÁZOV A ADRESY
Rudné bane, štátny podnik
IČO: 00007838
Kammerhofská 25, 96950 Banská Štiavnica
Slovensko
Kontaktná osoba: Ing. Martin Chachula
Telefón: +421 415665268
Email: chachula@eurodotacie.sk
Webové sídlo (internetová adresa)
Adresa stránky profilu kupujúceho (URL): https://www.uvo.gov.sk/vyhladavanie-profilov/detail/19
Hlavná adresa(URL): www.rudnebane.sk
I.3) KOMUNIKÁCIA
Súťažné dokumenty sú dostupné priamo a úplne bez obmedzení či poplatkov
http://www.uvo.gov.sk/vyhladavanie-zakaziek/detail/dokumenty/437356
Príloha A.I): ADRESA A KONTAKTNÉ MIESTO (MIESTA), ODKIAĽ MOŽNO ZÍSKAŤ ĎALŠIE INFORMÁCIE
Euro Dotácie, a.s.
IČO: 36438766
Na Šefranici 1280/8 , 01001 Žilina
Slovensko
Kontaktná osoba: Ing. Martin Chachula
Telefón: +421 415665268
Email: chachula@eurodotacie.sk
Adresa stránky profilu kupujúceho (URL): https://www.uvo.gov.sk/vyhladavanie-profilov/detail/19
Adresa hlavnej stránky obstarávateľa (URL): www.rudnebane.sk
Adresa (URL): https://www.uvo.gov.sk/vyhladavanie-zakaziek/detail/437356
I.4) DRUH VEREJNÉHO OBSTARÁVATEĽA
štátny podnik
I.5) HLAVNÁ ČINNOSŤ
činnosť vykonávaná banským spôsobom
ODDIEL II: PREDMET ZÁKAZKY
II.1) ROZSAH OBSTARÁVANIA
II.1.1) Názov
Zabezpečenie činností odborného dohľadu pri sanácii environmentálnej záťaže v lokalite Pezinok - Rudné bane odkaliská (SK/EZ/PK/656)
II.1.2) Hlavný kód CPV
71000000-8
II.1.3) Druh zákazky
II.1.4) Stručný opis
Predmetom zákazky je zabezpečenie služieb v súvislosti s dohľadom sanácie environmentálnej záťaže v lokalite Pezinok - Rudné bane odkaliská (SK/EZ/PK/656), ktorý zahŕňa činnosti odborného geologického dohľadu a činnosti stavebného dozoru v súvislosti s projektom geologickej úlohy a realizácia geologickej úlohy pri sanácii environmentálnej záťaže. Celkový rozpočet geologickej úlohy Pezinok - Rudné bane odkaliská (SK/EZ/PK/656) je 2 363 020,00 EUR bez DPH (v rátane rozpočtovej rezervy 10%).

Bližšie informácie ohľadom predmetu zákazky sú súčasťou súťažných podkladov.
II.1.5) Celková predpokladaná hodnota
95 098,33 EUR bez DPH
II.1.6) Informácie o častiach
II.2) OPIS
II.2.2) Dodatočné kódy CPV
71351000-3
71251000-2
II.2.3) Miesto dodania
Kód NUTS
SK010
Hlavné miesto dodania alebo plnenia
Pezinok (Rudné bane) odkaliská
II.2.4) Opis obstarávania
Predmetom zákazky je zabezpečenie služieb v súvislosti s dohľadom sanácie environmentálnej záťaže v lokalite Pezinok - Rudné bane odkaliská (SK/EZ/PK/656), ktorý zahŕňa činnosti odborného geologického dohľadu a činnosti stavebného dozoru v súvislosti s projektom geologickej úlohy a realizácia geologickej úlohy pri sanácii environmentálnej záťaže. Celkový rozpočet geologickej úlohy Pezinok - Rudné bane odkaliská (SK/EZ/PK/656) je 2 363 020,00 EUR bez DPH (v rátane rozpočtovej rezervy 10%).

Bližšie informácie ohľadom predmetu zákazky sú súčasťou súťažných podkladov.
II.2.5) Kritériá na vyhodnotenie ponúk
Cena
II.2.6) Predpokladaná hodnota
95 098,33 EUR bez DPH
II.2.7) Dĺžka trvania zákazky alebo rámcovej dohody
Trvanie v mesiacoch: 12
II.2.10) Informácie o variantoch
Budú sa akceptovať varianty: Nie
II.2.13) INFORMÁCIE O FONDOCH EURÓPSKEJ ÚNIE
Obstarávanie sa týka projektu a/alebo programu financovaného z fondov Európskej únie: Nie
II.2.14) Doplňujúce informácie
Zábezpeka pre danú časť predmetu zákazky sa vyžaduje vo výške 2 500,00 EUR. Bližšie informácie sú uvedené v súťažných podkladoch.
ODDIEL III: OSOBNÉ POSTAVENIE, EKONOMICKÉ, FINANČNÉ A TECHNICKÉ INFORMÁCIE
III.1) PODMIENKY ÚČASTI
III.1.1) Osobné postavenie vrátane požiadaviek týkajúcich sa zápisu do živnostenských alebo obchodných registrov
Zoznam a krátky opis podmienok: Uchádzač musí spĺňať podmienky účasti týkajúce sa osobného postavenia podľa § 32 ods. 1 zákona č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len ZVO) spôsobom podľa § 32 alebo § 152 ZVO. Uchádzač v zmysle podmienky účasti podľa § 342 ods. 1 písm. e) ZVO musí preukázať, že je oprávnený poskytovať nasledovné služby:
a)geologický prieskum životného prostredia
b)odborný geologický dohľad
c)vypracovanie geologickej štúdie a odborného posudku
d)stavebný dozor v rozsahu oprávnenia pre inžinierske stavby vodohospodárske stavby

V prípade uchádzača, ktorého tvorí skupina dodávateľov zúčastnená vo verejnom obstarávaní sa požaduje preukázanie splnenia podmienok účasti týkajúcich sa osobného postavenia za každého člena skupiny osobitne.

Vo vzťahu k preukazovaniu podmienok účasti podľa § 32 ods. 1 písm. b), c), e) a f) zákona o verejnom obstarávaní platí, že verejný obstarávateľ si ich splnenie overí z informačných systémov verejnej správy. V prípade, že z technických príčin nebude môcť verejný obstarávateľ uvedené doklady získať, je oprávnený ich od uchádzača písomne dožiadať.

UPOZORNENIE:
Splnenie podmienky účasti podľa § 32 ods. 1 písm. e) zákona o verejnom obstarávaní preukazuje člen skupiny len vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, ktorú má zabezpečiť. Doklady preukazujúce splnenie podmienok účasti uchádzač vkladá v ponuke elektronicky do IS EVO v súlade so súťažnými podkladmi.
V súlade s § 32 ods. 3 ZVO verejný obstarávateľ uvádza, že nie je oprávnený použiť údaje z informačných systémov verejnej správy (zákon č. 177/2018 Z. z.).
III.1.2) Ekonomické a finančné postavenie
Zoznam a krátky opis podmienok: nevyžaduje sa
III.1.3) Technická a odborná spôsobilosť
Zoznam a krátky opis podmienok: 3.1 podľa § 34 ods. 1 písm. a) zákona o verejnom obstarávaní uchádzač predloží zoznamom dodávok tovaru alebo poskytnutých služieb za predchádzajúce tri roky od vyhlásenia verejného obstarávania s uvedením cien, lehôt dodania a odberateľov; dokladom je referencia, ak odberateľom bol verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa zákona o verejnom obstarávaní.


3.2 Podľa § 34 ods. 1 písm. g) zákona o verejnom obstarávaní uchádzač predloží údaje o vzdelaní a odbornej praxi alebo o odbornej kvalifikácií osôb určených na plnenie zmluvy alebo riadiacich zamestnancov.


UPOZORNENIE:
Uchádzač môže na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti využiť technické a odborné kapacity inej osoby, bez ohľadu na ich právny vzťah. V takomto prípade musí uchádzač verejnému obstarávateľovi preukázať, že pri plnení zmluvy bude skutočne používať kapacity osoby, ktorej spôsobilosť využíva na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti. Skutočnosť podľa druhej vety preukazuje uchádzač písomnou zmluvou uzavretou s osobou, ktorej technickými a odbornými kapacitami mieni preukázať svoju technickú spôsobilosť alebo odbornú spôsobilosť. Z písomnej zmluvy musí vyplývať záväzok osoby, že poskytne svoje kapacity počas celého trvania zmluvného vzťahu. Osoba, ktorej kapacity majú byť použité na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti, musí preukázať splnenie podmienok účasti týkajúce sa osobného postavenia a nesmú u nej existovať dôvody na vylúčenie podľa § 40 ods. 6 písm. a) až h) a ods. 7 zákona o verejnom obstarávaní; oprávnenie dodávať tovar, uskutočňovať stavebné práce, alebo poskytovať službu preukazuje vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, na ktorú boli kapacity uchádzačovi poskytnuté. Ak ponuku predkladá skupina dodávateľov, preukazuje splnenie podmienok účasti technickej alebo odbornej spôsobilosti spoločne. Doklady preukazujúce splnenie podmienok účasti uchádzač vkladá v ponuke elektronicky do IS EVO v súlade so súťažnými podkladmi.
Minimálna požadovaná úroveň štandardov: Minimálna úroveň požadovaná verejným obstarávateľom podľa § 38 ods. 5 zákona o verejnom obstarávaní a bodu III.1.3) - 3.1 Výzvy na predkladanie ponúk: Uchádzač musí preukázať realizáciu zákazky oblasti vodných stavieb (vodných nádrží s objemom nad 1000 m3), ktorej predmetom bolo poskytnutie služieb stavebného dozoru v súlade so zákonom č. 50/1976 Zb. o územnom plánovaní a stavebnom poriadku alebo ekvivalent a súčasne realizáciu zákazky odborného geologického dohľadu nad sanáciou environmentálnej záťaže v súlade so zákonom č. 569/2007 Z.z. o geologických prácach (geologický zákon) v znení neskorších predpisov a s vyhláškou č. 51/2008 Z.z., ktorou sa vykonáva geologický zákon alebo ekvivalent.

Minimálna úroveň požadovaná verejným obstarávateľom podľa § 38 ods. 5 zákona o verejnom obstarávaní a bodu III.1.3) - 3.2 Výzvy na predkladanie ponúk: Uchádzač preukáže:
a) min. 1 osobu zodpovednú za riadne plnenie predmetu zákazky odborný garant č. 1 odborný geologický dohľad, pričom musí spĺňať nasledovné min. požiadavky:
- min. 3 roky odbornej praxe činnosti odborného geologického dohľadu
- min. 1 pracovnú skúsenosť s výkonom činnosti odborného geologického dohľadu nad sanáciou environmentálnej záťaže
Uchádzač preukáže splnenie tejto podmienky predložením nasledovných dokumentov:
- doklad o odbornej spôsobilosti vydaný podľa vyhlášky č. 51/2008 Z.z., ktorou sa vykonáva zákon č. 569/2007 Z.z. geologický zákon
- profesijný životopis obsahujúci zoznam praktických skúseností
- vyhlásenie zodpovednej osoby, že všetky údaje uvedené v životopise sú pravdivé a že bude k dispozícii počas celej doby plnenia služieb

b) min. 1 osobu zodpovednú za riadne plnenie predmetu zákazky odborný garant č. 2 stavebný dozor, pričom musí spĺňať nasledovné min. požiadavky:
- min. 3 roky odbornej praxe súvisiacej s výkonom činnosti stavebného dozoru pre vodohospodárske stavby
- min. 1 pracovnú skúsenosť v oblasti zabezpečenia výkonu činnosti stavebného dozoru pre vodohospodársku stavbu
Uchádzač preukáže splnenie tejto podmienky predložením nasledovných dokumentov:
- doklad o odbornej spôsobilosti (potvrdenie o rozsahu odbornej spôsobilosti) vydané v zmysle zákona č. 138/1992 Zb. o autorizovaných architektoch a autorizovaných stavebných inžinieroch, pre činnosť stavebného dozoru vodohospodárskych stavieb alebo ekvivalentný doklad
- profesijný životopis obsahujúci zoznam praktických skúseností
- vyhlásenie zodpovednej osoby, že všetky údaje uvedené v životopise sú pravdivé a že bude k dispozícii počas celej doby plnenia služieb

Profesijný životopis musí obsahovať min. tieto údaje: identifikačné a kontaktné údaje zodpovednej osoby (meno a priezvisko, tel. č., mailová adresa zodpovednej osoby); súčasného zamestnávateľa (názov, sídlo); súhrnné praktické skúsenosti/realizované zákazky preukazujúce min. požiadavky na pracovné skúsenosti, pričom zodpovedná osoba uvedie min. názov a sídlo odberateľa, lehota plnenia (od-do; mesiac aj rok), stručný opis zákazky, pozíciu ktorú zastával, kontaktnú osobu zo strany odberateľa (meno, tel. č., mailová adresa).
III.2) PODMIENKY TÝKAJÚCE SA ZÁKAZKY
III.2.3) Informácie o pracovníkoch zodpovedných za vykonanie zákazky
ODDIEL IV: POSTUP
IV.2) ADMINISTRATÍVNE INFORMÁCIE
IV.2.2) Lehota na predkladanie ponúk
Dátum a čas: 15.03.2022 08:00
IV.2.6) Minimálna lehota, počas ktorej sú ponuky uchádzačov viazané
Ponuka musí platiť do: 30.09.2022
IV.2.7) Podmienky na otváranie ponúk
Dátum a čas: 15.03.2022 08:30
Miesto: Rudné bane, štátny podnik, Nám. Sv. Trojice 1, 3.poschodie, 969 50 Banská Štiavnica
ODDIEL VI: DOPLNKOVÉ INFORMÁCIE
VI.2) INFORMÁCIE O ELEKTRONICKOM RIADENÍ PRÁCE
VI.3) DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE
1) Zadávanie zákazky sa realizuje systémom elektronického verejného obstarávania prostredníctvom systému elektronického verejného obstarávania (ďalej len IS EVO) na portáli www.uvo.gov.sk. Verejný obstarávateľ neposkytne záujemcom súťažné podklady v listinnej podobe. Podrobnosti týkajúce sa spôsobu dorozumievania sú uvedené v súťažných podkladoch.

2) Komunikácia medzi verejným obstarávateľom a záujemcami/uchádzačmi sa uskutočňuje v elektronickej podobe prostredníctvom IS EVO, ktorý zabezpečí trvalé zachytenie obsahu, ak nie je v súťažných podkladoch uvedené inak.

3) Plynutie zákonných lehôt v prípade elektronickej komunikácie je odo dňa odoslania/doručenia správy. Pod pojmom doručenie sa myslí, kedy bola správa doručená záujemcovi/uchádzačovi do IS EVO a nie kedy si ju záujemca/uchádzač prečítal.

4) Pre potreby predkladania ponúk záujemca/uchádzač postupuje v zmysle súťažných podkladov a príručiek dostupných na www.uvo.gov.sk

5) Splnenie podmienky účasti možno preukázať v súlade s § 114 ods.1 zákona o verejnom obstarávaní jednotným európskym dokumentom podľa § 39 zákona o verejnom obstarávaní, alebo čestným vyhlásením, v ktorom uchádzač vyhlási, že spĺňa všetky podmienky účasti určené verejným obstarávateľom a poskytne verejnému obstarávateľovi na požiadanie doklady, ktoré čestným vyhlásením nahradil. Doklady preukazujúce splnenie podmienok účasti predkladajú verejmému obstarávateľovi uchádzači v súlade s § 39 od. 6 zákona o verejnom obstarávaní v lehote 5 pracovných dní odo dňa doručenia písomnej výzvy na doručenie dokladov preukazujúcich splnenie podmienok účasti, ak verejný obstarávateľ neurčí dlhšiu lehotu.

6) Verejný obstarávateľ podľa § 40 ods. 6 písm. g) zákona o verejnom obstarávaní vylúči z verejného obstarávania uchádzača, ak na základe dôveryhodných informácií má dôvodné podozrenie, že uchádzač uzavrel v danom verejnom obstarávaní s iným hospodárskym subjektom dohodu narúšajúcu hospodársku súťaž.

7) Predmetné verejné obstarávanie nie je zelené verejné obstarávanie, obstarávanie inovácií ani obstarávanie zamerané na sociálne aspekty.
VI.5) DÁTUM ODOSLANIA TOHTO OZNÁMENIA
01.03.2022

Súvisiace oznámenia

Profil Obstarávateľa


Dôležité